nlc.hu
Aktuális
15 millió forintot szedett be a MÁV a bliccelőktől

Rekordbírságot szedett be a MÁV a bliccelőktől júliusban

Júliusban 15 millió forint folyt be a MÁV számlájára a büntetésekből. A legmagasabb egyösszegű befizetés elérte a 148 ezer forintot.

Idén júliusban rekordnagyságú összeg folyt be a MÁV-Start számlájára, ugyanis a bliccelők több mint 15 millió forintot fizettek be. A cég közleménye szerint a büntetésekből korábban még soha érkezett be ilyen magas összeg. 

A vállalat szerint a rekordbevétel hátterében az áll, hogy a követelésbehajtási csoportjuk „a korábbi kimagasló eredményekhez képest is jelentős mértékben fokozta teljesítményét és a behajtás hatékonyságát” – idézte a Telex a céget. A behajtások eredményességéhez hozzájárult az is, miszerint a tavalyi menetrendváltástól a pótdíjak jelentősen növekedtek. Ma már 25 ezer forintot kell fizetnie annak, aki a vonaton nem rendezi a tartozását, illetve 50 ezer forintot, ha a fizetési kötelezettségének 30 napon belül sem tesz eleget. 

MÁV

Egy hónap alatt több mint 15 millió forintot szedett be a MÁV a bliccelőktől (Fotó: Getty Images)

A minden rekordot meghaladó összeg ellenére, nem ez volt az egyetlen hónap, amikor a befizetések után “kiugrott a mutató.” Januártól júliusig közel 80 millió forintot fizettek be a bliccelők, ami 40 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszak ezen bevételeit. A büntetésből származó második legmagasabb havi bevétel 13,3 millió forint volt még 2020 márciusában, a legmagasabb egyösszegű befizetés pedig elérte a 148 ezer forintot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top