nlc.hu
Aktuális
Karsai Dániel nagyot csalódott a döntés miatt

Karsai Dániel nagyot csalódott a strasbourgi döntés miatt

Az alkotmányjogász elárulta, min gondolkodik most, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a fellebbezését.

„Nagyon csalódott vagyok. Azt gondolom, a bíróság gyáva döntést hozott” – nyilatkozta az ALS-ben szenvedő alkotmányjogász, Dr. Karsai Dániel az RTL-nek, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) hétfőn elutasította fellebbezését. A testület korábban úgy ítélte, hogy az eutanázia lehetetlenné tétele nem sérti Karsai emberi jogait.

Az alkotmányjogász a csatornának elmondta, a bíróság most csak annyit állapított meg, hogy az államok elég széles körben szabályozhatják az életvégi döntéseket, így nem szükséges újabb jogszabályokat hozni. Karsai hozzátette, a bíróság ezzel az ő kérdését nem válaszolta meg, emellett úgy érzi, a magyar közvélemény mellette áll, épp ezért igyekszik majd napirenden tartani a kérdést.
 
Az alkotmányjogász a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében is reagált a bíróság döntésére: mint írta, az életvégi döntésekhez való jog bevezetéséért folytatott küzdelem folytatódik. A még folyamatban lévő beadványokat új érvekkel egészíti ki és új beadványokon gondolkodik, emellett tervezi egy úgynevezett állampolgári gyűlés összehívását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top