nlc.hu
Aktuális
Debreceni halálos karambol tárgyalása

Fia hamvaival ment a bírósági tárgyalásra a debreceni édesanya

"A megbánás legapróbb jelét sem látom rajta" – mondja a debreceni ámokfutó áldozatának édesanyja.

2023. január 7-én Mázló Attila Debrecen belvárosában, autóbalesetben halt meg, miután egy szemből, nagy sebességgel érkező luxuskocsival ütközött. A 21 éves áldozat szülei péntek reggel a Debreceni Járásbíróságon találkozhattak a fiuk halálát okozó fiatal férfival a büntetőügy tárgyalás alkalmából – írja a Blikk. A vádlott 19 éves Sz. Patrik a hatóság szerint 85-90 km/órás sebességgel vezette luxuskocsiját, a túl nagy sebesség és gyakorlatlansága miatt okozott balesetet Mercedesével. Az ütközés erejétől a Volkswagen

vezetőülése a becsatolt biztonsági öv ellenére kiszakadt

a helyéről és a sofőrrel együtt az úttestre esett. Mázló Attila olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A halálos baleset a vádlott súlyos KRESZ-szabályszegése miatt következett be, ezért a Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Beismerés esetén 2 év 6 hónap fogház büntetésre ítélnék és 3 évre el is tiltanák a vezetéstől. Az előkészítő ülésre érkező Sz. Patrik a vádakat állva, látszólag megrendülten hallgatta végig.

“Meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy kifejezzem az őszinte részvétemet az elhunyt családja részére. A bűnösségemről nem szeretnék nyilatkozni” – mondta.

Az ügyvédje, ifjabb dr. Horváth Tibor indítványozza annak a magán igazságügyi műszaki szakértőnek a meghallgatását, akinek a megrendelésükre készített szakvéleménye szerint

a baleset akár Mázló Attila hibájából is történhetett.

Szerintük akár az áldozat autója is áttérhetett a másik oldalra.

Fia hamvaival ment a bírósági tárgyalásra a debreceni édesanya

„…egy éve, hogy megbeszéltünk vele egy találkozót. Jelezte, hogy szeretne személyesen bocsánatot kérni, de az utolsó pillanatban mégis lemondta. Ennyi idő elteltével most már el sem fogadnám. Ez már nem szívből jön és nem is lenne őszinte. Egyébként a megbánás legapróbb jelét sem látom rajta”

– mondta a Blikknek Agócs Anna, az áldozat édesanyja. A gyászoló anya a fia hamvait tartalmazó gyűrűt viselte, a nyakában Attila hajszálaiból készült medál függött, karjára pedig tetoválást készíttetett gyermekéről.

„Mindenképp letöltendő börtönt kell kapnia ennek a fiúnak, azt szeretném, ha minél több időre elzárnák, hogy ne okozzon többet halálos balesetet”

– mondta az asszony.

„Hang és képfelvételek állnak a rendelkezésünkre arról, hogy az autóban utólag valaki hozzáférhetetlenné tett vagy próbált tenni adatokat. A célja az lehetett, hogy ne lehessen utólag megtudni, pontosan mekkora sebességgel közlekedett az autó. A sebességnek kulcsszerepe van, mert abból lehet következtetni a gondatlanság mértékére” – nyilatkozta a Blikknek az áldozat családját képviselő dr. Sárkány Bence. A Mátészalkai Rendőrkapitányság a feljelentés nyomán bűnpártolás miatt indított büntetőeljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top