nlc.hu
Aktuális
Így néz ki a tűz után a Miskolctapolcai Barlangfürdő

„Szívfacsaró látvány” – Így néz ki a tűz után a Miskolctapolcai Barlangfürdő

A barlangfürdő wellness részlegében keletkezett tűz a komplexum nyolcvan százalékára átterjedt.

Hatalmas károkat okozott a tűzvész a Miskolctapolcai Barlangfürdőben, ahol péntek este csaptak fel a lángok. Mint arról beszámoltunk, az egyik mintegy 560 négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, valamint a tűz egy ezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezetére is átterjedt. A tűzoltóknak hajnalra sikerült megfékezniük a lángokat.

„Szívfacsaró látvány. Így néz ki most a Miskolctapolca Barlangfürdő” – írta Facebook-bejegyzésében Tóth-Szántai József, aki október 1-jétől lesz Miskolc polgármestere, és azt ígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb újjá tudják építeni a város ékkövét.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő a tűz után

Fotó: Facebook/Tóth-Szántai József

A Boon.hu a megyei katasztrófavédelemtől megtudta, hogy éjfél után pár perccel sikerült eloltani a tüzet, de az utómunkálatok fél négy tartottak. Tíz tűzoltóautó és 40 tűzoltó volt a helyszínen, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, amely irányította az oltást.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő a tűz után

Fotó: Facebook/Tóth-Szántai József

Reggelre a szakértők megállapították, hogy a barlangfürdő wellness részlegében keletkezett tűz a komplexum nyolcvan százalékára átterjedt.

Ég a Miskolctapolcai Barlangfürdõ gyógyászati központjának tetõszerkezete 2024. szeptember 6-án

Ég a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete 2024. szeptember 6-án (Fotó: MTI/Vajda János)

A barlangfürdő Miskolc egyik legismertebb és leglátogatottabb látványossága. A Facebook-oldalukon azt írták, hogy a tűzeset miatt zárva tartanak, és kérték a vendégeket, hogy az Ellipsum Élményfürdőben váltsák be meglévő jegyeiket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top