nlc.hu
Aktuális
Ez okozhatta a lobbanást az Egis budapesti gyógyszergyárában

Ez okozhatta a lobbanást a budapesti gyógyszergyárban

A katasztrófavédelem mérései szerint az üzemi területen kívül nincs veszélyes vegyi anyag a levegőben.

Hétfőn reggel lobbanás történt az Egis Gyógyszergyár Zrt. Keresztúri úti telephelyén, a tűzeset következtében két ember megsérült. A gyógyszergyár azt közölte az MTI-vel, hogy a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer gyulladt meg, aminek következtében ketten megsérültek.

A 24.hu megkeresésére Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy két férfit láttak el a helyszínre érkező mentőegységek, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállították.

Korábbi hírek szerint a tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe. A telephely környékén lakók és a gyár dolgozóinak biztonságát a baleset nem veszélyezteti.

Egis gyógyszergyár

Fotó: Egis

A helyszínre a vállalat létesítményi tűzoltói és más mentőegységek is érkeztek. A baleset körülményeit szakembereik a hatóságokkal együtt vizsgálják.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy a mobil laborjuk méréseket végzett a helyszínen és megállapították, hogy az üzemi területen kívül nincs veszélyes vegyi anyag a levegőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top