nlc.hu
Aktuális
Budapest árvíz patkány invázió

Patkányok szállták meg a fővárost az árvíz óta

A patkány elleni védekezés szakértője szerint már az árvíz előtt is jó sok volt ebből a kártevőből Budapesten.

Rózsa Norbert patkányfogó az RTL reggeli műsorában beszélt arról, hogyan irtja méreg nélkül, vadászgörények és kutyák igénybe vételével a számos fertőzést és betegséget terjesztő, emellett azonban meglepően intelligens, csapatban élő rágcsálókat.

Patkányok szállták meg a fővárost az árvíz óta

Miután Budapest akkori vezetése felmondta

az együttműködést a főváros rágcsálóirtását évtizedeken keresztül végző bábolnai céggel, véget ért az az időszak, amikor Budapest valóban egyike volt a világ azon kevés nagyvárosának, ahol szinte ismeretlen volt a patkány. Rózsa szerint a közelmúltban ötven százalékkal több patkányt észleltek a fővárosban, mint a korábbi időszakban. A most levonult árvíz pedig még az eddiginél is több patkányt szabadított Budapestre.

“Volt egy időszak, amikor nem nagyon tudtak megegyezni

a patkányirtásról Budapesten. Onnan kezdődött a szaporodás és a populáció növekedés” – mesélte Rózsa a Peller testvéreknek, akik vérmérséklettől függően érdeklődve, vagy viszolygó arccal reagáltak a szakember beszámolójára.

„Ebben az évben különösen nagyon sok van. Most az utóbbi héten volt az árvíz, a víz pedig kiszorította őket a természetes élőhelyükről”

– szögezte le a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top