Derekáig érő gigazöldség termett a kertjében

F.C. | 2024. Szeptember 30.
Meghálálta a növény a rengeteg törődést.

Gigazöldség termett egy magyar gazdánál, a derekáig ér az 519 kilós tök, ami az átlagosnál több tápanyagot és vizet kapott. Ezzel a mérettel meg is szerezte az első helyezést az Országos Tökmérő Versenyen, amit a hétvégén tartottak Martonvásáron.

“Beérett a munkám gyümölcse. Nagyon jó érzés, hogy nekem van a legnagyobb tököm az országban. Kimondhatom végre!” nyilatkozta mosolyogva a Tényeknek Vajda Ádám.

Vajda Ádám a gigászi tökkel – Forrás: TV2 / Tények – videó

A fiatal, szakonyfalui férfi évek óta foglalkozik óriástök-termesztéssel. A helyiek a csodájára járnak a hatalmas zöldségnek. Az ismerősei elképesztőnek tartják a tudását, egy ekkora tök termesztése ugyanis komoly feladat.

Vajda Ádám folyamatosan arra törekszik, hogy minél súlyosabb tököt neveljen. Mint mondja, rengeteg energiát fektetett bele az idei termesztésbe is. A mostani versenyre két növényt is elültetett, a másik tök azonban csak 230 kilós volt, amikor szétrepedt. A győztes növénynek azonban rohamtempóban nőtt a súlya a rengeteg törődéstől. 

A gazda hamarosan már belevág a jövő évi termesztésbe. “Most el kell kezdeni a jövő évnek a tervezését. Már a talajt úgy előkészíteni, hogy jövőre, amikor már beleültetem a növényt, már megfelelő minőségben tudjon a növény számára tápanyagokkal szolgálni” – magyarázta.

A győztes gigatököt a következő két hétben Szakonyfaluban bárki megcsodálhatja.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version