nlc.hu
Otthon

716 kilós óriástök termett Tápiószentmártonban

716 kilós óriástök termett Tápiószentmártonban

Az idei világranglistán a 14. helyezett a tápiószentmártoni gigatök.
Kókai Tibor 716 kilós óriási töke

Kókai Tibor négy éve termeszt többmázsás gigatököket a tápiószentmártoni kertjében, és ő dicsekedhet az ország legnagyobb tökével. Idén egy 716 kiló példányt termesztett – számolt be a TV2 Mokka című műsora.

A töktermesztő elmondta, hogy százezer forintért vásárolta a különleges tökmagot, amelyből az óriási zöldség kifejlődött. Átlagosan napi 16-17 kilót nőtt, de volt olyan nap, amikor 32 kilóval gyarapodott. Közben nagyon oda kellett figyelni az öntözésre és a tápanyag-utánpótlásra.

A világbajnoki sorozat szerbiai mérőpontján Tibor töke volt a győztes, jócskán túlszárnyalva a tavalyi 640 kilós ottani rekordot. A gigantikus tök világszinten is igen kiemelkedő teljesítménynek számít, az idei világranglistán ugyanis a 14. helyezett.

A tök értékét nehéz meghatározni, de egy rekorder tök magjai busás bevételt hozhatnak; egyetlen magért 20-100 ezer forintot is adnak, és egy tökben 100-150 darab mag van. 

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotó: Facebook/Tibor Kòkai)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top