nlc.hu
Szabadidő

Gigatökök Magyarországon

Tibor kertjében nőnek az ország legnagyobb tökei, 630 kilósat növesztett most

Hihetetlen, mire képes Tibor gondoskodó nevelése!
gigatök

Kókai Tibor 3 éve fogott az óriásnövény, azon belül is a tökök termesztésébe. Tápiószentmártoni kertjében nevelgeti tökmérő és szépségversenyre szánt növényeit – derült ki a Fókusz riportjából.

Versenyre csak kifogástalan állapotú tököket lehet vinni, így hiába nő egy termés akár 500-600 kilósra, egy apró sérülés keresztbe húzhatja a terveket. Ezúttal egy 630 kilós gigatököt “szüretelt le” a büszke gazda, amit a falu központjában ki is állított. 

Tibor felesége mára már megbarátkozott férfi mániájával, de nem volt ez mindig így. “Először nem díjaztam, de most már eljutottam odáig, hogy támogatom, segítek neki” – nyilatkozta Melinda. 

Tibor évekkel ezelőtt egy tévéműsorban látta meg Keszler László díjnyertes gigatökeit, ekkor döntött úgy, hogy ő is belevág a töknevelésbe. Tippeket az internetről gyűjtött, és László is szívesen segített neki. “Tavaly 2 kilóval lemaradtam a magyar tökmérő versenyen, az idén egy másik tökkel fogok megjelenni, ami várhatóan a mostani, 630 kilósnál is nagyobb lesz” – mesélt a terveiről.

Kiemelt kép forrása: Fókusz – videó

Még több gigazöldség az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top