nlc.hu
Aktuális
Családi adókedvezmény növelését ígéri a kormány

Csodafegyvert villantott a kormány, ezzel könnyítenének a családok életén

A kormány foglalkozni kezd a katasztrofális gazdasági mutatókkal, a családi adókedvezmény is nőhet.

Kormánya munkájáról adott tájékoztatást Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter, a családi adókedvezmény növelése is szóba került. Gulyás ismertette új gazdaságvédelmi akciótervüket, ami három részből állna:

·        Növelnék a jövedelmek vásárlóerejét

·        Megfizető lakhatást ígérnek

·        Támogatnák a kis- és középvállalkozásokat, egy ún. Demján Sándor-program keretében

Csodafegyvert villantott a kormány, ezzel könnyítenének a családok életén

Azt ígérik, hogy a gyermekek után járó adókedvezmény

jövőre, 2025-ben 50 százalékkal nőne, majd 2026. január 1-től újabb 50 százalék növelést ígérnek. A 2008 óta változatlan, arcpirítóan alacsony családi pótlék (egy gyerek után 12.800 forint) emeléséről Gulyás kancelláriaminiszter nem beszélt. Elhangzott még többek között, hogy az Orbán-kormány hároméves

bérmegállapodást kötne az érdekképviseletekkel,

valamint a Diákhitel program mintájára Munkáshitel-programot indítanának. A lakhatási válság enyhítésére „megvizsgálnák” a lakásbérleti és szerződési feltételeket is megvizsgálnák, a „tulajdonjogok tiszteletben tartásával”. Bővítenék emellett a felsőoktatásban tanulók kollégiumi férőhelyeit is, a SZÉP-kártyára érkezett összeg fele pedig lakásfelújítási célra is felhasználható lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top