nlc.hu
Aktuális
Kiderült, milyen idő várható a jövő héten

Kiderült, milyen idő várható a jövő héten

A jövő héten is folytatódik a nyugodt, száraz őszi időjárás: a reggeli pára, köd feloszlása után általában többórás napsütés várható, és bár a hajnalok csípősek lesznek, délutánonként 15-20 Celsius-fokra emelkedik a hőmérséklet. Szerdán, a nemzeti ünnepen több lesz a felhő, de érdemi csapadékra ezen a napon sem kell számítani – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a pára és a köd feloszlása közben délelőtt még fátyolfelhők lehetnek az égen, de a nap második felében szinte zavartalan napsütésre lehet számítani. A délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.

Kedden is túlnyomóan derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A minimumhőmérséklet általában 1 és 8 fok között lesz, de a szélvédett, hidegre hajlamos részeken mínusz 3 fokig is lehűlhet a levegő. A maximum 14 és 21 fok között várható.

Szerdán, az október 23-ai nemzeti ünnepen általában változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de helyenként erősebben felhős tájak is lesznek, az északnyugati országrészben nem kizárt egy-egy zápor. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalra általában 2 és 9 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett vidékeken fagypont alatti értékek is előfordulhatnak. Délutánra 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön nagyrészt gyengén felhős idő valószínű, általában többórás napsütéssel. Helyenként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A minimumhőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a szélvédett helyeken fagypont alá hűlhet le a levegő. A csúcsérték 14 és 19 fok között várható.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Pénteken általában gyengén felhős időre lehet számítani, többórás napsütéssel, de nyugaton maradhatnak erősebben felhős területek. Csapadék nem valószínű, többfelé megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett tájakon fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A maximum 14 és 20 fok között alakul.

Szombaton a pára, a köd, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de főleg nyugaton maradhatnak erősebben felhős körzetek. Többfelé megélénkül a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 0-9, a délutáni órákban 15-20 fok várható.

Vasárnap általában gyengén felhős időre van kilátás, többórás napsütéssel, de főleg nyugaton maradhatnak erősebben felhős vidékek. Csapadék nem valószínű, de néhol megélénkül a keleti, délkeleti szél. A hajnali 0-9 fokról 15 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top