Aktuális

Időjárás: 30 fok is lehet vasárnap

Napsütéses hétvége elé nézünk, csak pár helyen van esély csapadékra.

Melegszik az idő a hétvégén, vasárnap csaknem 30 fokig emelkedik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú időjárás-előrejelzéséből.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz, napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórás szűrt napsütés várható. A nap vége felé az északkeleti vidékeken, illetve a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat néhol záporeső, esetleg zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-11 fok között alakul, de a fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

30 fok is lehet a hétvégén

Bár a hőmérséklet a 30 fokot is elérheti, a koronavírus-járvány miatt érdemes lesz most is otthon maradni (Fotó: Profimedia)

Vasárnapra hajnalra változó vastagságú felhőzet vonul át az országon, nyugat felől. Elsősorban a Dunától keletre elszórtan záporok is kialakulhatnak. Reggeltől csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén napos idő várható. Napközben számottevő csapadék már nem valószínű, a szél viszont többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 7-15, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

További híreink az időjárással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top