Aktuális

33 kívánság: Virágos jókedv a karneválon

33 kívánság akciónkkal ezúttal Debrecenben, a virágkarneválon jártunk. A szervezők kitettek magukért: egy hétfős családot láttak vendégül. Köztük a mi kis pártfogoltunkat, Klaudiát.

Hajnali négykor már talpon volt a Subitz család apraja és nagyja, hogy a Tiszakécskétől három kilométerre fekvő tanyáról Debrecenbe érjenek a virágkarnevál kezdetére. Subitz Lászlóné Szalkai Dóra a két saját lánya mellé még öt kisgyermek nevelését is felvállalta: nevelőszülőként Orbán Klaudiát (12) és édestestvérét, Annát (11), Tóth Krisztiánt (13), Hajnit (11) és Katát (10) fogadta a családba.

33 kívánság: Virágos jókedv a karneválon

 
Klaudia kívánsága az volt, hogy megnézhesse a debreceni virágkarnevált egyik testvérével, mivel erről a tiszabögi iskolájában sokat meséltek az osztálytársai. Kerekes Sándor, a karnevált előkészítő cég munkatársa meglátta oldalunkon a kislány kérését, és kollégáival eldöntötte, hogy meghívják a többi testvért is, így az összes gyermek felkerekedett, hogy a város vendégeként egy egész napos élményben legyen részük.

A gyerekek kilencre értek a stadionba, ahol már várta őket Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix munkatársa és gondoskodott róluk egész nap. Megnézték Mónus József világrekorder és harcosai íjászbemutatóját, majd lelkesen hallgatták Tóth Gabi koncertjét. Klaudia elmondta, hogy ez volt élete első koncertje, „sosem felejtem el!” – mosolygott.

33 kívánság: Virágos jókedv a karneválon

A virágkocsik bevonulásakor és a tánccsoportok érkezésekor annyira izgatottak lettek a gyerekek, hogy az árnyékos ülőhelyüket otthagyva a bemutatók közelébe szaladtak; nem zavarta őket sem a tömeg, sem a hőség, sem az, hogy egy darabig állva nézték az előadásokat.

A virágkocsik közül mindenkinek megvolt a maga kedvence, Klaudiának a „Szent Anna-tó legendája” elnevezésű kompozíció tetszett, de sikere volt még az arieles „Ringat a víz” fantázianevűnek is. A gyerekek meglepődtek azon, hogy a virágkocsikat tánccsoportok is követik, hangosan tapsoltak minden bemutatónál. A kislányoknál a tarka-barka, színes tollas táncosok aratták a legnagyobb sikert, olyannyira, hogy a felvonulás végével Klaudia és Anna összeszedtek pár fellépőruháról lehullott neonsárga tollacskát. Emlékbe elteszik abba a könyvecskébe, amit a nevelőszülőknél élők vezetnek a gyermekkorukról.

Fotó: Nagy Béla
Fotó: Nagy Béla

 

A karneváli menet végén a gyerekek átsétáltak a szomszédos Vidámparkba, és felültek a kacsavonatra, a repülő hattyúkra és az óriáskerékre is. Az ebéd alatt Klaudia elmesélte, hogy cukrásznak készül, kedvenc sütijét, a kapros-túróst pedig már egyedül is el tudja készíteni. A hosszú hazaút előtt zárásként az ország egyik legszebb játszóterén, az Ötholdas Pagonyban szaladgáltak még egy kicsit.

Így lett egy kisgyermek álmából öt gyerek és két felnőtt ajándéka. A kicsik azt mondták, jövőre ők is írnak levelet a 33 kívánságnak…

Megnézem
Összes kép (1)

Nézd meg, hogyan teljesült a többi kívánság!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top