Aktuális

Postázzák a gazdinak az utcán “felejtett” kutyapiszkot

Jobban jár, aki maga takarítja fel a kutyája ürülékét.

Ügyes megoldást találtak egy spanyol kisvárosban, Brunetében arra, hogy az utcákat megtisztítsák a kutyapiszoktól. A közterületeken civil ruhás önkéntesek járőröznek, akik azt figyelik, hogy a gazdik felszedik-e a kutyájuk után az ürüléket. Azokkal, akik ezt nem teszik meg, szóba elegyednek és feltűnés nélkül megpróbálják kideríteni a gazdi nevét és az eb fajtáját. Miután az illő távozott a helyszínről, felszedik az „ott felejtett” kutyapiszkot, és egy kartondobozba csomagolják. A meglévő adatok alapján aztán beazonosítják a tulajdonost, majd „elveszett” felirattal, futárszolgálattal küldik el neki a bűzölgő csomagot.

Postázzák a gazdinak az utcán „felejtett” kutyapiszkot

Eddig közel 150 csomagot kézbesítettek, és a hatóságok beszámolói szerint újabban 70 százalékkal kevesebb kutyapiszok marad az utcákon. A helyi lakosság többsége pozitívan reagált a kampányra, igaz, akadtak olyanok is, akik szerint a városvezetésnek inkább ki kellene jelölnie néhány olyan területet, ahol a kutyák szabadon elvégezhetik a dolgukat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top