Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mi ez ? bürokrácia?
lányomat tizenöt éve szeretnénk örörkbe fogadni. Tavaly végre kimondta a bíróság hogy a vérszerinti alkalmatlan megvonják a szülői felügyeleti jogot. Idén júniusban beadtam az utlevél kérelmét mert az osztállyal Erdélybe mentek volna. az útlevél a MAI napig nem érkezett meg mert először kellett a bírósági végzés most küldjek engedélyt az Intézettől hogy én jogosult vagyok annak a gyermekemnek útlevelet csináltatni akit tizenöt éve tisztességgel nevelek (
nem elkeserítő???
Szia!
Igen, csináltattam. Kellett hozzá: apa+anya+gyerek (mert ott fényképezték)+a gyerek szül. akvi. kivonata, amiben szerepel a nevünk. Szerintem így ellenőrizve van. Kivéve, ha van:
1 "lopott" gyereked + 1 lopott szül.akvi.kivonatod + 2 hamis személyid a szül.akvi.kivonatban szereplő adatokkal vagy 2 igazi személyid + egy hamis szül.akvi.kivonatod a személyiknek megfelelő adatokkal. Szerintem ez elég nehezen megoldható (nem mondom, hgoy lehetetlen, de azért...) Így véleményem szerint ez ellenőrzésnek számít.
Igen, de mégsem értem. Így ha pl. egy török kisfiú fényképét viszik oda, akkor annak a gyereknek lesz egy hivatalos magyar útlevele, mellyel ki-be vihetik a határon álnéven. Így jó pénzért télleg ki lehet lopni egy gyereket az országból....
igen feketén fehéren szerepel hogy k.k K kitty gyámjául és gondviselőjéül Kné K máriát jelölöm ki . cím és stb. stb
CSak az nem derült ki még mindig, hogy a bírósági végzés kimondja-e a Te felügyeleti jogodat.
A második bekezdésedre: éljél a panasztétel jogával az eljárás indokolatlan elhúzódása miatt.
valójában mindenkinek írom a válszt! igen én vagyok a kijelölt gondviselő minden felelősséggel és ennél sokkal kevesebb joggal. Már az álampolgárság megszerzése is 14 évig tartott!!!!!!
én sem vagyok híve a gyermekek külföldre lopásának na de kérem azért három hónapig ülni 1 útlevél intézésén és ha én nem kérdezem telefonon akkor nem is értesítenek hogy még milyen iratra lenne szükségük???
szia!
Te már csináltattál útlevelet a gyerekednek?
Mi tavaly csináltattunk,csak a férjem és én kellettem hozzá meg a gyerek fényképe ill szül anyak.kivonat Ha akartam volna a szomszéd gyerek fényképét is vihettem volna szó nélkül csináltak volna neki útlevelet.Csak az volt a lényeg,hogy anya apa egyszerre írja alá a papírt.De hogy a gyerek valóban a mienk azt nem kérdezte senki.
Aki gyereket akar lopni külföldre igy bármikor megcsinálhatja szerintem.
csatlakozom hogolyohoz és részben mamoxhoz. annyi kiegészítéssel, hogy a felügyeleti jog megvonása az egy dolog, de szerintem ettől függetlenül kell még a vérszerinti apa beleegyezése is a külföldre menetelhez.
Nem fogsz szeretni a válaszomért...
Csúnya történet, de szerintem inkább száz ilyen eset, és maradjon le az osztálykirándulásról, mint egy, ahol jogtalanul külföldre viszik a gyereket, aztán eltűnik, vagy baja esik.
Azt írod, a bírósági végzés mevonja a vér szerinti szülő felügyeleti jogát. Azt is kimondja, hogy akkor helyette Te vagy a felügyelei jogra jogosult? Mert HA NEM, akkor érzésem szerint egy ezt tartalmazó dokumentumot kér a hivatal - jogosan. Az persze más kérdés (és ezzel kapcsolatban valószínűleg panasszal élhetsz), hogy miért tart ilyen sokáig az útlevéleljárás.