Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Függönyökről... ..
2007-01-27 08:501.
Létrehozva: 2007. január 27. 08:50
Sziasztok!
Tavaly vettem függönyöket a lakásba.
Mikor feltettem rájöttem, hogy nagyon besötétik a szomábak, amik amúgy is északi fekvésűek. Sajnos ezeket a függönyöket valószínűleg nem fogom többet feltenni.
Az ilyen félre vásárlások miatt szeretném indítani ezt a topikot.
Szeretném, ha minél többen ötleteket adnánk másoknak, hogy milyen függönyöket előnyös feltenni különböző helységekben.
Ami a legfontosabb, hogy szeretnék látni sok-sok képet, ötletek miatt.
Kérlek benneteket, hogy ha van kedvetek tegyétek fel a függönyötöket és mutassátok meg az itteniekne.
Jó szórakozást.
Köszi az ötleteiteket. A gond sajnos az, hogy fölszinten lakunk egy társasházban, igaz, hogy csak 1-2 szomszéd, de járkálnak a konyhaablakunk előtt, ráadásul szemben is laknak, tehát muszáj nappal is takarni valamivel. A konyha meg amerikai konyha, tehát ha belátnak, akkor belátnak az étkezőbe és részben a nappaliba is.
Így marad az első változat. (Azért hátha jön még valami jó ötlet
Mennyire magas az a beltér? Mi vettünk egy létrát a METRÓ-ban másfél éve, kb. 3500 ft-ért. Ez olyan 130cm magas, +én 170cm, +a karom kb 70 cm, simán elérem a karnist. Amúgy én is kölcsönkérnék, vagy rátannék egy magas asztalra egy széket.
PETUNIA! Szerintem túl sokmindent nem tudsz csinálni. Szerintem, ha annyira zavar, hogy belátnak, akkor tegyél fel pl. bambuszrolót. Csak akkor meg kell szabadulnod a mostani függönytől is. Én is raktam a konyhába sötétítőt. Még soha nem húztam be. Ha nem meztelenül főzöl, akkor túl sokat nem látnak majd.
NITA26! Nézd meg Ginewra 3. képét! Ezt én halvány narancsnak hívom. A bordóhoz ez nem rossz. Kérdés, hogy a bézshez is megy-e, nem üt-e el nagyon?
ROZALINDA! Pedig nagyon szép az a narancs függöny! Én nem cseréltem volna le. Általában nem szeretem a cicomázott függönyöket, de ez olyan kis bájos megoldás.
Ugye nem hagyjátok kihalni ezt a topicot!? Itt beszélgethetnénk mindenféle lakberendezési dolgokról!
Szerintem akkor a bézs, vagy a vanilia árnyalathoz ragaszkodj a fal színénél is. Nem lenne rossz a narancssárga sem, de az már lehet, hogy túl sötét lenne. a fehéret nem ajánlom semmiképpen sem, túl rideg, és szoci is. Mondjuk az is jól tud mutatni egy juhar bútorral, tele ezüst és króm tárgyakkal. bár én magamnak nem akarnám még akkor sem.
Egyébként otthon kell kikeverni a színt, és amikor jónak gondolod, akkor felkenni egy pici helyen a falra. Fél óra múlva rá kell nézni, és vedd úgy, hogy ez még világosabb lesz egy árnyalattal. Mi amikor festettünk, minden nap egy szobát, reggelre mindig meglepetés ért. A mai tapasztalatommal már jobban meg tudnám választani a szín erősségét.
Amúgy a tapétát nem szereted?
Szia!
Teszek fel ötletnek néhány képet, sajnos picibe tudtam lementeni. Én ilyensmi megoldásra gondolnék ilyen ablakfülke-szerűség esetében, annak ellenére, hogy nagyon tetszik a mostanid.... Szóval, vagy csak redőny, vagy ilyen lehúzható textilek, amik sötétítőnek is használhatóak.... Igaz, a képeken nem konyhában vannak ezek a megoldások, de szerintem ugyanolyan jó oda is.....Persze, csak egy ötlet....
Nálunk is ez a szitu, mondjuk saját a lakás, de nem férne el sehol a létra. Kölcsön szoktuk kérni a szomszédét fél napra - a függönyt gyorsan kimosom, megvasalom (nem feltétlenül szárazra), visszarakjuk és visszaadjuk a létrát, pl. 5 palacsinta kíséretében. Én ezt a megoldást javasolnám :-).
Csemegeézek
Időnként bejárok kémkedni
Sziasztok!
Szeretem a szép függönyöket. Nagyon tetszettek a szines voile, de ma már nem vennék.
A régi lakásomban a hálószobában volt barack kisérővel, narancsos szinátmenetes függöny. A bútor csereszenye szinű. Olyan volt mintha mindig sütne a nap
Az új lakásban a szobákba csak fehér muszlint raktam, a konyhába pedig bézs mintás. Kicsi sötét a kép, de élőben nagyon jól mutat a függöny.
Nagyon örülök ennek a topicnak, mert már én is épp indítani akartam egy hasonlót.
Adjatok légyszi tanácsot. A konyhaablakunkra szeretnék sötétítő függönyt, mivel most csak vitrázs van, de este be lehet látni hozzánk, ezért kéne egy sötétítő. Olyankis helyes, oldalra elkötőset szeretnék. (Az anyag már megvan) A gondom az, hogy mint a képeken látszik, az ablak egy mélyedésben van, ami értékes kis pakolófelület (a 3. képen látszik) Felraktunkugyan egy karnis a falra fent (a 2. képen látszik kicsit a jobb felső sarokban) de rájöttem, hogy ha oda tenném a függönyt, akkor 1. totál eltűnne a pakolórészem 2. belelógna a mosogatóba is.
A vitrázs az ablakra szrelt rúdon van. Szerintetek ilyen rúdra tegyem fel a sötétítőt is?? A felső vitrázs fölé? Vagy hogyan?
Itt csemegézzetek.
www.gyuszu.hu
Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok, és kissé offtopic leszek, de segítségre van szükségem függönyügyben.
Magas belterű lakást bérlünk párommal, de a ciki az, hogy a főbérlő nem tudott hozzá adni normális magasságú létrát, a függönyt így nem tudom leszedni, és mostmár halálosan ronda, muszáj kimosnom - viszont mivel nem valószínű, hogy októbernél tovább béreljük a lakást nem akarnék csak úgy kidobni 30 ezret egy hosszú létrára.
Valahol egyszer hallottam, hogy ki lehet tisztítani a függönyt úgy, hogy közben lóg a karnison - csak ne tudom, hogy hol és ki mondta. Ti hallottatok már ilyenről? El tudjátok mondani, hogy kell? Vagy esetleg van más ötletetek?
Előre is köszi a segítséget:
Egy Sárkány.
Az ülögarnitura bordó,a járolap,bordo-bézs,a butorok,fa-cseresznye(remélem érthetö voltam)szerinted,vanillia,vagy narancs illik ezekhez?igen én erös citromsárgára gondoltam...
most elkell mennem,de köszi elöre is ha adnátok ötleteket!!!!!!!!!!!!!
És még valami, ha mintás függönyt veszel akkor a karnis hossz dupláját vegyél, ha viszont csak egy színű lesz, minta nélkül, akkor jobban mutat a karnishossz triplája.
Viszont, ha nagyobb lenne az ablakod, vagy erkély ajtód is lenne, (tehát nagy felületre kellene függöny) akkor valami gyűrt hatásút vegyél, amit nem nagyon vagy nem is kell vasalni.
Üdv. bikaver
Kispesten a sorompónál, ahol az 50-es villamos jár van egy függöny,szőnyeg bolt (TTL- talán?), a benzinkút mögött, a CBA oldalán - ott kérdezd meg.
Mondjuk én ott vettem és ott is varrattam, de hátha hozott anyagból is dolgoznak.
Szia!
Szerintem is fontos, hogy milyen a bútor, az ülőgarnitúra és a szőnyeg.
Azt a tanácsot tudom adni, hogy ha nem világos a szobád, akkor erőss sárgát és narancssárgát vagy bármilyen erős színt ne vegyél.
A krémszínű függöny feldobná, valami olyan mintával, ami az ülőgarnitúrán vagy a szőnyegen lesz.
Szia
És még valami! Csak akkor vegyetek függönyt, ha már teljesen be van rendezve a szoba, és a szemetek már megszokta. Csak ekkor tudjátok elképzelni, hogy mi lenne a jó. Vigyetek magatokkal színeket! Egy papírlapra fessétek rá, a fal színét, vagy vigyetek egy cérnadarabot, ami pont olyan mint az ülőgarnitúra, vagy élethű fényképet......
Így könnyebb lesz olyan függönyt választani, ami felteszi az "i"-re a pontot, ill.ami tényleg öltözteti a szobát.
Nem kell elfelejteni a szőnyeget sem!
Romantikus ablakhoz romantikus függöny. Pl. visszafogottabb virágmintás. Mindenképpen rövid függönyt tudnék elképzelni, az ablakpárkánytól 10cm-el legyen hosszabb, és legalább a karnis duplája, vagy még szélesebb.
Amúgy neked mit jelent a napsárga? Nekem erős citromsárgát. Ha neked is, akkor erről csak lebeszélni tudlak. Nagyon jól mutatnak a sárga árnyalatai a falon, de a vaniliát, és a halvány narancsot, ill. a kattő közöttit tudnám ajánlani. Mindenképp vedd figyelembe a bútor színét is.
Általában jobban mutat egy világosabb fal, egy sötétebb függönnyel. Sárga, és általában a színes falhoz szerintem jól mutat a fal színéhez hasonló alap, sötétebb, vagy más színű mintákkal. Ez az alap viszont lehet világosabb.
Nekem is adhatnátok tanácsot,a fal napsárga szinü lessz,és ilyen az ablak..
milyen szinü és stilusu föggönyt vagyek szerintetek?