Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Antidepresszánst szedők.

búzavirág13
Létrehozva: 2010. július 3. 22:21

Sziasztok!

Én azért indítom ezt a topikot, mert szeretném, ha megírnátok őszintén aki, érintett ebben a témában, aki szed antidepresszánst, hogy megbánta-e, hogy valaha is elkezdte szedni, vagy pedig jobb lett  az életminősége, közérzete, a gyógyszer szedésétől.

Tervbe vettem, hogy elmegyek orvoshoz, aki valószínű, hogy gyógyszert fog felírni tüneteim alapján.Viszont nagyon félek a mellékhatásoktól, de azt sem szeretném, hogy továbbra is rosszul érezzem magamat a bőrömben.

Még én magam is tudom, hogy nekem nem elegek a gyógynövények, a vitaminok.Ezeket már próbáltam, bemeséltem magamnak, hogy jobb, de persze, nem lett jobb.

Évek  óta fáradékony vagyok, pedig rengeteget alszok,  és fáradtan kelek, a munkámat nehezen végzem el .

Az utóbbi időben pedig már sokat sírok is.Mindenen rágódok, nem tudom lazán venni az élet nehézségeit.Nem szeretek emberek közt lenni, valahogy zavarnak.Lehet, hogy mivel emberekkel bánok, a munkám kapcsán, nem tudom.

Vannak testi tüneteim is, hasfájás, reflux,időnként izomrángás, mintha valami  "áramlana" a testemben.

Voltam már orvosnál, de az akkor felírt gyógyszertől megőrülés érzésem volt,ezért három napig bírtam csak szedni. 

Nagyon félek, hogy megint ugyanúgy járok.

Nehéz az a helyzet, mert jó lenne szorongás nélkül  élni a mindennapokkat.Nagyon vágyom rá, de nem megy.

Előre is köszönöm a segítséget, a tanácsokat olyanoktól, akik már szedik az antidepresszánst.

1. 2010. július 3. 23:2926.
    A frontinban és a xanaxban található alprazolam, izomlazító hatású is. Ezért nem volt izomrángásod mikor szedted.
    előzmény:
    búzavirág13 (24)
    2010-07-03  23:22
  2. 2010. július 3. 23:2525.

nem, a Prozac nem ugyanaz, mint a Xanax!

a Prozac antidepresszáns, a Xanax nyugtató és azonnal hat 

előzmény:
    birerzsi (23)
    2010-07-03  23:21
  3. 2010. július 3. 23:2224.

Tudjátok, az zavar a legjobban, hogy én valaha itthon rendszeresen tornáztam.

Aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy nem bírom, mert annyira kifáradtam és kicsitől is olyan izomlázam lett, hogy eszméletlen, ma már nem is tudok sportolni, met megindul az izomrángás, fura!

Viszont ha Frontin melett, sportolok, akkor semmi izomrángás.

Érdekes  az emberi szervezet.

Azt mondják, minden az agyban dől el, de ez mégsem annyira egyszerű.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)

4. 2010. július 3. 23:2123.
    Én úgy tudom, hogy a Prozac magyar megfelelője a Xanax, és nyugtató, nem antidepresszáns. A kettő nem ugyanaz. A Frontin is a Xanaxhoz hasonló gyógyszer. Nekem fel van írva, de csak szükség esetén szedem. Semmiféle elvonási tünetet nem érezek, ha pár napig nem veszem be.
    előzmény:
    zöldin (8)
    2010-07-03  22:53
  5. 2010. július 3. 23:1922.

Szia!

Én február óta szedek antidepresszánst. Ez nem szégyen, hanem szükségszerű, csak úgy, mint bármilyen gyógyszer bármilyen más betegségre. A tüneteid ismerősek annyi különbséggel, hogy én aludni sem tudtam és napok alatt roncs lett belőlem. Szóval nem érdekel, hogy ki mit mond, szükségem van a gyógyszerre, mert a segítségével megint normális embernek érzem magam. Ha valami stressz helyzet van, akkor még szorongok egy kicsit, de idő kell, mire minden rendbe jön. Azt is tudom, hogy nem kell életem végéig szedni, mert már voltam hasonló helyzetben 20 éve és akkor egy év alatt rendbe jöttem. Most annyival jobb a helyzet, hogy járok terápiára és ezt neked is nagyon ajálom. Anélkül nem lehet meggyógyulni, de a gyógyszer is kell. Sok sikert.

előzmény:
    búzavirág13 (1)
    2010-07-03  22:21
  6. 2010. július 3. 23:1821.

a Sertwin-ről másoktól  is hallottam, hogy megőrülés-érzetük volt tőle

(figyelj, ha valaki "össze tudja szedni magát" és "megváltozik", az vagy nem volt igazán rosszul vagy teljesen más okozta a problémáit 

gondolom, Te már ezen túl vagy: ha össze tudnád magad szedni, már összeszedted volna

azért az nem így megy) 

előzmény:
    búzavirág13 (12)
    2010-07-03  22:58
  7. 2010. július 3. 23:1720.

Szedek. Öt éve. Kösz jól vagyok.

Orvoshoz menj, ne pedig alternatív szarságokkal "gyógyítgasd" magad! Szart sem ér a homeopátia, virágterápia apjafasza!  Neurológus pszichiátert keress, aki érti a dolgát, majd ő megmondja mi a problémád és azt hogyan lehet kezelni! 

Az antidepresszánsoknak néha az első napokban,  hetekben  vannak kellemetlen mellékhatásai, ki lehet bírni szépen elmúlik, és kezdessz jobban lenni. Ha nagyon erősek a mellékhatások, akkor szólj az orvosodnak, váltsatok gyógyszert, nem pedig önhatalmúlag abbahagyni!

Ezek nem fájdalomcsillapítók, nem "csak beveszed és fél óra múlva boldog leszel" az a kokain. Kb három hét, egy hónap mire érzed a hatását, ha megfelelő a gyógyszered!

Emellett járhatsz terápiára, szakemberhez, nem kuruzslóhoz! Számtalan hatékony terápiás módszer létezik, lehet válogatni neked melyik a legmegfelelőbb, és a gyógyszeres kezeléssel hosszú távon sikeresen le lehet küzdeni a démonokat.

előzmény:
    búzavirág13 (1)
  8. Torolt_felhasznalo_215749
    Torolt_felhasznalo_215749
    2010. július 3. 23:1619.
    Szia! Évekig kínlódtam,nem mertem gyógyszert szedni. Minden alternatív vagy természetes dolgot próbáltam. Aztán azt mondtam így nem tudok már élni,és paroxatot kaptam a pszichiátertől. Kb. 1 hó után már nagyon jól voltam én egy évig szedtem fokozatosan építettem le mellé omega 3 magneb6,amit el kezdtem szedni a leépítéskor. Nem bántam meg, visszakaptam az életem. A mellékhatása az volt,hogy jól lettem!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)

9. 2010. július 3. 23:1418.

Igen, mindenképp ez lesz az első, csak utána a gyógyszer, ha már annyira rosszul leszek, csak akkor.

arra is kíváncsi lennék, egy szakember hogy látja a problémáimat, hogy vajon én vagyok-e túlérzékeny, vagy valósak a problémáim miatti aggodalmak.

Nem könnyű dolgok ezek...

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_809169 (10)
    2010-07-03  22:54
  10. 2010. július 3. 23:1017.

Szia!

Érdekes nagyon amiket leírtál.

Köszönöm a jókívánságot, szeretnék nagyon változtatni, de olyan gyáva és nyámnyila vagyok.

Úgy irigylem azokat, akik bátrak erősek én is olyan szeretnék lenni.

Csak mindig feladom, nincs bennem elég erő, útálom, hogy ilyen vagyok.

Ha beveszem a frontint én is inkább pörgök, nem kábít el, inkább jobb tőle, de azért nem akarok rászokni.

előzmény:
    Marika65 (11)
    2010-07-03  22:56
  11. 2010. július 3. 23:1016.

Szia, én szedtem Seroxatot (paroxetine a hatóanyaga) és sokkal jobb lett.

Voltak mellékhatásai, de hatott, és akkor az fontosabb volt.

Leszokásnál is éreztem megvonási tüneteket, de teljesen bírható volt.

Viszont nekem utána visszaszivárogtak a tünetek, és pszichoterápia segített (kognitív -viselkedésterápia). Akkor nem kezdtem el újra gyógyszert szedni, és a terápia magában megoldotta. Teljesen.

Szerintem legtöbben minden melodráma nélkül szedik és jobban lesznek, de azok általában nem írnak róla. Másrészt csak  akkor tudod meg, NEKED hat-e és lesznek-e mellékhatásai, ha kipróbálod.  

A gyógyszer mellett is kellene pszichoterápiára járnod - ha a testi tüneteidet a depresszió okozza, akkor a depresszió enyhülésével elmúlnak azok is.

Jóga, agykontroll, gyógyteák stb., ezek enyhébb estekben jók, vagy átlag stressz esetén.

Mielőbbi jobbulást kívánok, és hogy tudd élni az életedet!

előzmény:
    búzavirág13 (9)
    2010-07-03  22:54
  12. 2010. július 3. 23:0915.

Sziasztok!

off: Tényleg megtanultál varrni? Ez elég vicces

előzmény:
    Marika65 (11)
    2010-07-03  22:56
  13. 2010. július 3. 23:0414.

A jógán kívül már mindent kipróbáltam, amiről írtál.

Volt neurológiai kivizsgálás, vérvétel, volt valami olyan vizsgálat, ahol árammal nézték azt, hogy reagálnak az izmok, de az is rendben volt.

A doktornő belém beszélte a tüneteim alapján, hogy izomsorvadásom lesz, nagyon megijedtem, csak rettegtem egészen addig, míg a vizsgálaton túl nem estem.

aztán írt fel a doktornő Frontint, mert azt mondta drágák a vizsgálatok, szedjem azt.

De félek, hogy abból meg egyre több kell majd idővel, ezért csak akkor veszek be belőle, mikor már nagyon kivagyok.

előzmény:
    Zsebibob50 (7)
  14. 2010. július 3. 23:0113.
    Az első pár nap nem volt túl jó, de csak kicsivel kezdtem és fokozatosan emeltük az adagot. 1 hét után már nem is éreztem.
    előzmény:
    búzavirág13 (12)
    2010-07-03  22:58
  15. 2010. július 3. 22:5812.

Szia!

Szóval van aki így reagál rá, nem vagyunk egyformák.

Az első napokban nem voltál rosszul tőle?

Én mikor kaptam, Sertwint szedtem, de mint írtam, csak három napig bírtam.

előzmény:
    zöldin (8)
  16. 2010. július 3. 22:5611.

Sziasztok:-))

Semmi esetre sem gyógyszer. Próbáld magadat gyógyítani. A pszichológusoknak esetenként több bajuk van mint nekünk.  Egyszer-kétszer voltam kibukva már a munkahelyeim miatt. Változtattam. Jót tett. Felírtak holmi gyógyszereket, eleinte szedtem, nálam szerencsére azt váltotta ki, hogy a semmiből megtanultam varrni. Nem vicc. Olyan dolgokat csináltam, mint annakelőtte soha. Meg volt még más is, amiről nem ismertem magamra. Másodszorra már be sem szedtem amit felírtak. Beszélgettem magammal, mert akkor arra volt szükségem, gondolkodtam, mérlegeltem. A józan észnek kell győzni, nem a gyógyszerek által elnyomott elmének.

Próbálj meg változtatni. Hidd el nekem, ez mindenre gyógyír. Akár magánéletben, akár munkában. Kívánom, hogy sikerüljön.

előzmény:
    búzavirág13 (1)
  17. Torolt_felhasznalo_809169
    Torolt_felhasznalo_809169
    2010. július 3. 22:5410.

Az talán jobb megoldás lenne, ha keresnél egy pszichológust / pszichitert, aki heti egyszer-kétszer beszélgetne Veled, megtalálnátok azt a problémát, ami ezt kiváltja Benend, és vagy megoldanátok, vagy megtanulnád jobban kezelni, feldolgozni, elfogadni.

előzmény:
    búzavirág13 (1)
  18. 2010. július 3. 22:549.

Nem nagyon hiszek ezekben,  de hátha.Minden lehetőséget megragadok.A gyógyszer szedés előtt ki próbálhatnám.

A viselkedés terápiától hogy fognak meszünni a testi tüneteim?

Az agykontrollról meg, hát az unokaöcsém járt, de inkább zakkant lett, mint nornális.

előzmény:
    dri (3)
    2010-07-03  22:32
  19. 2010. július 3. 22:538.
    Hát én a másik oldalt képviselem, fél évig szedtem Prozacot és teljesen rendbetett. Ezenfelül minden probléma nélkül abba tudtam hagyni, semmi elvonási tünetem nem volt. Egyébként egy gyógyszerész azt mondta, hogy nem okozhat függőséget, nem tudom, de nálam tényleg semmi nem volt.
    előzmény:
    búzavirág13 (1)
  20. 2010. július 3. 22:537.

Tényleg keress vmi alternatív megoldást... A kivizsgálás nagyon fontos. Aztán jóga, csikung, konditerem, fürdőzés, kamikázecsúzdázás, Bach-virágterápia, bicajozás, buliba járás, omega 3, C vitamin szedés, sok napozás, milliónyi alternatíva van... nekem a pszichológus nem jött be igazán. A barátok többet értek.

előzmény:
    búzavirág13 (5)
    2010-07-03  22:37
  21. 2010. július 3. 22:396.
    Köszi, igen, erről olvastam már és kértem is a háziorvosomat, hogy adjon ilyen vizsgálathoz vérvételi beutalót, de rendben volt.
    előzmény:
    sugarcube (4)
    2010-07-03  22:33
  22. 2010. július 3. 22:375.

Szia!

Köszi, hát tényleg nem szeretnék úgy élni, érzelmek nélkül, akkor már az is jobb, ha időnként kisírom  magamat.

Valami megoldást keresnem kell.

Azt gondolom, többen lesznek, akik azt írják, nem lett jobb    az élet a gyógyszer melett.

Azért is akartam tapasztalatokról olvasni.

előzmény:
    Zsebibob50 (2)
    2010-07-03  22:32
  23. 2010. július 3. 22:334.

Szia!

Meg mielott antidepresszans szedesbe kezdesz, azert csinaltass egy altalanos kivizsgalast is. A pajzsmirigy alulmukodesnek is eleg hasonlo tunetei lehetnek, mint amiket leirtal.

előzmény:
    búzavirág13 (1)
  24. dri
    dri
    2010. július 3. 22:323.

Én inkább egy jó pszichológust és kognitív (viselkedés) terápiát ajánlok...

esetleg egy agykontroll tanfolyamot...

előzmény:
    búzavirág13 (1)
  25. 2010. július 3. 22:322.

Szia!

Én régebben sokáig - évekig - szedtem. Amíg szedtem, nem sírtam - egyáltalán nem is voltak érzelmeim, úgy éltem mint egy növény, semmi sem érdekelt, aludni ugyan tudtam, de már nem álmodtam semmit. S úgy jöttem le róla mint egy heroinista.

Keress más megoldást, ha nem szeretnéd magadat kinyírni.

előzmény:
    búzavirág13 (1)

Címlap