Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bromocriptin gyógyszerről

Sziszi44
Létrehozva: 2003. szeptember 23. 12:55
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ha valaki szed bromocriptint légyszi jelentkezzen.
  1. 2003. november 1. 17:50251.
    alkatilag alacsony a vérnyomásom, de ha nem mérném, nem tudnám. másképpen szólva nemigen zavar. néha, nagyon ritkán, egy röpke pillanartra elszédülök, ha hirtelen felállok vagy ilyesmi, de azt kívánom hogy ennél komolyabb gondom soha életemben ne legyen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_452819 (250)

2. Torolt_felhasznalo_452819
    Torolt_felhasznalo_452819
    2003. november 1. 17:01250.
    Szia cso-ki!
    Nem semmi ez a gyógyszeradag! Én kb. egy éve szedem a Bromocriptint (megszakításokkal), de még mindig nem szoktam hozzá. Napi egyet szedek csak. Azt hiszem, az a baj vele, hogy az amúgy is alacsony vérnyomásomat még egy kicsit lejjebb viszi, úgyhogy gyakorlatilag az alacsony vérnyomás tüneteitől szenvedek. (Napi 2-3 adag kávé ellenére). Neked a gyógyszerszedés megkezdésekor sem voltak panaszaid?
    előzmény:
    cso-ki (249)

3. 2003. november 1. 16:47249.
    látom hogy kicsit hosszúra sikeredett és még így sem fértem bele a megadott keretbe. Remélem hogy hasznos infokat is tartalmaz amiket írtam.
    GűFontos még, hogy kisérteleteztünk azzal is hpgy kihagyjuk a Brocriptint, válaszként a PRL szint ugrásszerűen újra megnövekedett.
    A gyógyszerszedéssel a legnagyobb bajom az, hogy Erdélyben csak ártámogatott, de még jgy is jelentős összegbe kerül. Ezért más módzsreket keresünk az orvosommal. Sajnos ez a legjobb eddig. Azt is mondta, hogy műtéti úton is megszbadulhatnék a mikroadenómától, de az elég kockázatos, (mégiscsak a fejemben kellene matiszkálni) és még nem indiokolt ekkora kockázatot vállalni. Persze a Bormocriptin és a mikroadenóma folyamatos plusz kiadást jelent, hiszen egy MR vizsgálat, amit legalább két évenként kellene elvégezni az még csak nem is támogatott tehát alkalmanként 33333 ft. Egy computer tomográfiás vitzsgálat, némileg olcsóbb az kb fele. No most ennyi jut eseűzembe. Szeintem így is épp elég lesz belőlem ennyi. HA kérdésetek van és tudom a választ állok rendelkezésetekre.
    cso-ki
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

4. 2003. november 1. 16:41248.
    A 247 korábbi hozzászólás után el kell mondanom: több mint 5 éve szedem a Bromocriptint és panaszom alig van. Pedig napi 4-et kell bevennem: 1, 5 reggel és 2, 5 este. Sőt ha bírnám még növelnénk az adagot. Sajnos ennél több már álmossá tesz. (igaz, azelőtt is sokat aludtam). Negyed adaggal kezdetm, majd két nap múlva növeltük újabb negyeddel. Ráadásul időnként elfelejtem bevenni, aztán akkor hirtelen lecsökken az adag, mikor meg eszembe jut akkor hirtelen növelem. Ismétlem, nem érzem terhesnek a dolgot. Az orvosom (kiről csak jót tudok mondani) azzal biztat, hogy míg be nem áll a klimax addig kell szednem. Ez pedig szerencsére még eléggé távol van. Ennyit egészen szorosan a Bromocriptin szedésével kapcsolatban.
    Érdekeségként elmondanám, hogy egy Iasi (Jászváros, Romániában, Moldvában) gyógyszergyár dolgozta ki a gyógyszerkésítés módszerét és ott gyártják is Brocriptin néven. Állítólag a román változat egy hajszállal jobb. Mindkettőt a román és magyart is szedtem, semmi észlelhető különbséget nem tapasztaltam. Egyszer egy hónapig míg Belgiumban voltam valami belga változathoz is hozzájutottam. Jelentős különbség ez alkalommal sem volt. Az egyetlen a kettő közt, hogy a román az drazsé formájú (édes mázzal bevont), tehát konnyebben lecsúszik, a magyart viszont könnyebb felezni. Éppen ezért vegyesen szedem. A feleket a magyarból, az egészeket a románból.
    Ami a diganózisomat illeti 16 éve fokozott szőrnövekedéssel jelentkeztem egy nőgyógyásznál aztán 9 évig kisérleteztek különböző módszerekkel: még házasságot is javasoltak. (Igaz apácaságot már nem. ) Végül találtam egy tisztességes orvost, akinek eszébe jutott, hogy talán meg kellene nézni az összes hormonom szintjét. Rögtön ki is derült, hogy a prolaktin szintem 29-szerese a normális értéknek. Innen tovább egy kiváló magyarországi orvos (sajnos a nevére már nme emlékeszem) azonnal MR vizsgálatra küldött, és megtalálták a hipofizistáji mikroadenómát (fél borsónyi nagyságú). Érdekes tejcsorgásom soha nem volt. Azóta szedem a Bromocriptin és a Brocriptint. Az adenómám nem növekedett. A szőrnövekedéssel viszont továbbra sem jutottam semmire. Az orvosom szegény bevallotta, nem tud semmi okosat mondani ez ügyben. Pedig tudom, hogy komolyan foglalkozott vele és közös megeggyezéssel még kisérleteztünk is, de nem nagy sikerrel. Az orvosok mentségére még annyit, hogy a Bromocriptin még egy meglehetősen "fiatal" gyógyszer, használata még nem általánosan elterjedt, és a mellékhatások tekintetében sem minden tisztázott. Nincs honnan tudniuk az orvosoknak sem.
    Én az elmúlt több mint 5 évben már szedtem reggel, délben, este, evés előtt, evés után, evés közben, evés nélkül, alkohol nélkül és azzal együtt. Tény, hogy a használati utasítást idézve, alkohollal a mellékhatások erősödnek: erősebb a szédülés és hányinger, de mint tudjuk ezt az alkohol önmagában is tudja okozni. Az is igaz, hogy míg korábban alkoholtól sosem hánytam, a Bromocriptinnel együtt ez néha előfordul. Sosem ok nélkül :)
    előzmény:

5. 2003. november 1. 10:01247.
    Mümi, én sem baba miatt szedtem, hanem a prolaktin szint rendbetétele érdekében. Én mindössze 10 napig szedtem, az első nap 2 X 2-t, utána pedig 2 X 1-et. A fejem nekem is fájt, hánytam is, meg minden bajom volt tőle (szédülés, látásproblémák). Most úgy tűnik, rendbe jöttem, legalábbis remélem:)))
    Nekem a ciklusomat nem zavarta meg a prolaktin szint-eltérés, úgyhogy azt nem tudom, mikorra jön meg Neked a gyógyszertől, de szerintem menj vissza a dokihoz. Ez a napi fél tabi nekem nem tűnik soknak, de nem vagyok orvos. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_252115 (246)

6. Torolt_felhasznalo_252115
    Torolt_felhasznalo_252115
    2003. október 31. 22:54246.
    Sziasztok!
    Kicsit kívülállónak érzem magam ebben a topicban, de nem tudok máshova fordulni. Én a bromocriptint nem azért szedem(pillanatnyilag), mert bébit szeretnék, hanem mert hipofízis adenomám van. Kb egy hónapja szedem a bromot (este egy felet), és még mindig nem jött meg. Kicsit el vagyok keseredve.
    Tudom, nektek ez furcsa, mert ti azt várjátok, hogy NE jöjjön meg, de nekem már egy éve kimaradt.
    nem tudom, hogy mikortól várható a gyógyszer hatása.
    Mellékhatásait nem tapasztalom, bár pár napja nagyon fájt a fejem, és hányingerem volt(lehet, hogy mástól).
    Nem lehet, hogy kicsi a dózis, amit szedek?
    előzmény:

7. 2003. október 31. 14:10245.
    Sziasztok !

Bocila! Olyan aranyos vagy, hogy igy szoritasz értünk, pedig nem is abban a cipôben jársz mint mi.

Sziszi!
    Örülök, hogy nálad hatásos a Closti, szeretném ha nálam is az lenne. En hétfôn megyek UH-ra ahol megnézzük, mit csinált a Closti. Kiváncsi vagyok és szeretnék 2 db hatalmas érett, tüszôt látni a monitoron mindkét oldalon.
    Majd beszámolok kedden.

En csak hétköznap munkaidôben tudok netezni!
    Kellemes hétvégét, lassan megyek haza!
    Lorelei
    előzmény:
    Sziszi44 (244)

8. 2003. október 30. 14:53244.
    Na azért!!!!!

Köszike!
    előzmény:
    bocila (243)

9. 2003. október 30. 14:42243.
    Rajtam nem múlik, hidd el:)) Nagyon babapárti vagyok, szorítok Értetek:)))
    előzmény:
    Sziszi44 (242)

10. 2003. október 30. 14:41242.
    Szióka!

Úgy legyen. Nagyon szoríts, hogy meg ne jöjjön, mert nagyon bizakodok ám!!!!!!!!!
    előzmény:
    bocila (241)

11. 2003. október 30. 13:55241.
    Ez jó hír, szorítok, figyeld meg, hamarosan még jobb hírekkel jössz:))
    előzmény:
    Sziszi44 (240)

12. 2003. október 30. 11:39240.
    Szióka!
    Nekem úgy néz ki hatásos a closti.
    A 2. havi adagon már túl vagyok. Első hóban a 20. nap körül volt , most a 2. -ban 24. nap körül pérés. Nekem ez is jó, mert volt olyan is, hogy a 45. nap körül volt.
    előzmény:
    lorelei (239)

13. 2003. október 29. 13:46239.
    Nem tévedtél, mindnkinek szántam a levelet. Ne haragudj, hogy privibe ment és köszi, hogy bemásoltad.

SziSzi44!En is 1-1 szedek reggel és este , de nekem az 5 naptól kellette szednem.

Nálad hatásos a Closty? Hányadik hónapja szeded?
    Lorelei
    előzmény:
    bocila (237)

14. 2003. október 29. 13:27238.
    Nem vettem észre , hogy fájna a hasam.
    Én a 3. . naptól a 7. napig szedtem reggel és este 1-1-et.
    előzmény:
    bocila (237)

15. 2003. október 29. 13:22237.
    Bemásolom Lorelei levelét, szerintem ide akarta írni, csak véletlenül priviben sikerült. . .
    Ugye, Lorelei, nem tévedtem?:)))

lorelei >> 2003-10-29 13:05
    Szioka! Bocila! Köszönöm a választ. Most még nem volt idôm elolvasni a cikket, de megteszem, ha idôm engedi. Vannak olyan lányok, akit rögtön elküldenek viszgálatra, ahol ezt kiszűrik, de nálam nem mondta a doki. Sziszi! Szerintem ne aggodj a hizás miatt , ilyenkor ôsszel, amikor az ember nem mozog annyit és talán egészségtelenebbül étkezik (ünnepek , sütemények stb, nincs annyi gyümölcs, zöldség) teljesen normális egy pár kilos hízás. Ezt azért mondom, mert én is szoktam karácsonykor 1-2 kilot hizni, de aztán lemegy magától, ha ujra visszaállok a hétköznapokra. Most már én is szedem a Clostit is. A hétvégén megjött a menzim, ugy hogy el is voltam keseredve, hogy nincs babám, de uj reményeket adott az uj gyogyszer. Ma vagyok az 5. napon, az elsô tablettát már bevettem, jövô héten hétfôn pedig megyek ultrahangra. SziSZI44! Neked nincsenek alhasi fájdalmaid, amikor szeded a Clostit? Ma reggel vettem be az elsô tablettát, és fájdogál a hasam tôle. Ez normális?
    előzmény:
    bocila (236)

16. 2003. október 29. 11:17236.
    Sziasztok!
    Nektek is használni fog a Bromo, higyjétek el, én legalábbis nagyon szurkolok mindenkinek!!!

Az adenoma az agyalapi mirígy daganata. Az agyalapi mirígy felelős a prolaktinszintért, az adenoma pedig felborítja a normális egyensúlyt, és prolaktin-túltermelést, prolaktinszint-emelkedést okoz. Az adenoma méretének kordában tartása, és a prolaktinszint helyreállítása miatt szednek sokan Bromot.
    Az alábbi oldalon szakszerűbben leírva is elolvashatjátok, amit az előbb leírtam:
    http://www. palya. hu/dolgozat/dolgozat. cfm?id=1667
    előzmény:
    Sziszi44 (235)

17. 2003. október 28. 14:31235.
    Szióka!

Sajna semmi más nem változott az életmódomban, nem mozgok kevesebbet, nem eszem többet stb.

Én szedem a clostylbegitet is, meg a bromot is, mind a kettő hormon gyogyi, azért gondoltam rá, hogy ettől hízok. Egyébként hajlamos vagyok a hízásra nagyaon, sajnos.
    De hátha senki sem hízott tőle, akkor máshol kell keresnem a bajt.

Én sem tudok arról a betegségről.

Bocila, de jó, hogy minden rendben van nálad.
    Sziasztok. Sz
    előzmény:
    lorelei (234)

18. 2003. október 28. 13:17234.
    Sziasztok Lányok!

Bocila! örülök, hogy vége a Bromo-kezelésnek és ilyen jók lettek az eredmények. Nálad hatott a gyogyszer, bárcsak nálunk, akik babát szeretnénk is ilyen hatásos lenne a kezelés.

Siszi! En nem híztam a gyogyszertôl. Biztos, hogy a gyogyszer miatt szedted fel azt a pár kilót?

Lányok! Lehet, hogy nagyon buta kedés, de mi az a andenoma? Tbbször olvastam, de nem igazán tudtam kideríteni, hogy miröl van szo?Lorelei
    előzmény:
    bocila (233)

19. 2003. október 28. 12:10233.
    Sziasztok!
    Ma reggel voltam mell UH-n, és negatív!!!:))))
    Annyira örülök!
    Mostmár biztos, hogy hormonális eredetűek (voltak) a problémáim!
    A Bromo kúrának egy hete vége, már kezdenek az abbahagyása utáni mellékhatások is múlni. . . Jajj, lányok, olyan jó nap ez a mai!

Sofi, Bromo-t kellene szedned? Akkor olvasd végig a topicot, többen leírtuk már a tapasztalatainkat. . .
    előzmény:

20. Torolt_felhasznalo_554097
    Torolt_felhasznalo_554097
    2003. október 28. 10:47232.
    Most beszéltem az orvosommal. Meglett a hormonvizsgálat eredménye. Sárgatesthormon szintem alacsony, bár nem veszélyes, de magas a Prolactin szintem, ami beágyazódási problémákat okozhat. Az orvos gyógyszeres kezelést javasolt, jövő héten csütörtököre kaptam időpontot, akkor beszéljük meg, hogy hogyan tovább. Van valaki hasonló helyzetben?
    előzmény:

21. 2003. október 27. 09:07231.
    Lenne egy kérdésem. Ti nem híztatok a gyogyitól?
    Mert én most 5 kg-t felszedtem? És csak a gyogyikra gondolok.
    előzmény:

22. 2003. október 27. 08:56230.
    Sziasztok, De beindultatok.
    Szia Mümi.
    Én is a baba miatt szedem.
    előzmény:

23. 2003. október 24. 13:33229.
    Szia Mümi,

mi babát szeretnénk, de addig nem lehet amíg magas a prolaktinom. Hogy van-e adonemám azt nem tudom, de nem csak prolaktinom magas, hanem más hormonom is.

Szia. Kati
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_252115 (228)

24. Torolt_felhasznalo_252115
    Torolt_felhasznalo_252115
    2003. október 23. 15:21228.
    Szia!Köszi a privi üzenetet, én is írtam!
    Szóval Te sem baba miatt szeded, hanem a magas prolaktin szint miatt(+adenoma miatt) úgy mint én?
    előzmény:
    BorúraDerű (227)

25. 2003. október 22. 18:21227.
    . . . ezt nem tudom (mármint, hogy veszélyes-e), de egyelőre nekem másmilyen hormont is le kell nyomni, addig pedig esélye sincs a babának.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_252115 (226)

Címlap