Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Csepeli kismamák ide!

Torolt_felhasznalo_929102
Létrehozva: 2003. december 19. 10:46
Sziasztok!
Szerintem a téma címe elég egyértelmű. Én az öt hónapos kisfiammal vagyok itthon, a forgatókönyv a szokásos: férj egész nap dolgozik, én a négy fal közt lakótelepi lakásban. Nem akarom hogy panaszkodásnak tűnjön, csak jó lenne hasonszőrűekkel beszélgetni, esetleg néha találkozni.
  1. 2004. szeptember 17. 14:512576.
    hazaéertem, kicsit házimunkázok, míg Nadin alszik, bor kérdésre priviben válaszoltam és majd beírom a sütit is.
    a vásárolt cucokért irigykedek, nekünk is sok mindent kell venni.
    ma megleptem Nadint fogóval az Aventes cumisüveghez, hátha így tanul egyedül üvegezni. :-)))
    előzmény:
    MORZSIMAMA (2574)

2. Torolt_felhasznalo_773411
    Torolt_felhasznalo_773411
    2004. szeptember 17. 14:242575.
    Sziaszok!
    Mi van ezzel az NLC-vel? Bekapcsolva hagytam a hangszórót, erre valami nő egyszercsak rámordított, hogy pözsó akárhányas, 400000 árelőnnyel. Majdnem besz*rtam.
    Annyit írtatok, alig bírtam visszaolvasni. Én is cumi ellenes voltam, de amikor megszületett, és az öltöztetéseknél ordított, akkor mondta a védőnő, hogy a ruha hozzáér az arcához, és azért sír. (Beindult a szopóreflex, de nem volt mit szívni) Úgyhogy másnap kapott 1 cumit. Teljesen magától hagyta el. Igazándiból már csak azt űnt fel, hogy napok óta nem láttam nála cumit. Mindezt 1 éves kora előtt. A lázmérős cumi nekünk sem jött be. Max tájékoztató jellegű, mert nem lehet vele pontosat mérni. Ráadásul, ha náthás a gyerek, nyitva van a szája és máris sokkal kevesebbet mutat.
    MM: Apja jól csinálta sztem amit tett. Zs. 3 hónaposan próbálkozott be a hisztivel. Aztán amikor nem ért el ele semmit, akkor abbahagyta. Így tovább. Bölcsi: amig nem jön össze, átviszem anyósomhoz. Eldöntöttem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

3. 2004. szeptember 17. 14:112574.
    Mi is háromról indultunk, de azt hiszem, én ahhoz már egy kicsit öregecske is vagyok. Neked, viszont még belefér. Mikor a mazsolával vagyok, egyébként is tudom, hogy megérte a szenvedés.

Erről jut eszembe: hallottátok, hogy a Gyurcsán ezt nyilatkozta: Akinek a felesége öregecskedik, megérdemel egy fiatalabbat.
    Ez igen megtisztelő velünk nőkkel szemben nem igaz?
    előzmény:
    Viki_27 (2566)

4. 2004. szeptember 17. 14:062573.
    Naty, az uram tisztelettel kérdezi, hogy Tiffán Ede Grand Selection-t tudsz-e szerezni néhány palackkal?
    Nagyon hálás lenne.
    előzmény:
    naty77 (2569)

5. 2004. szeptember 17. 14:032572.
    Szia, akkor a mi fiaink kb egy idősek. Zsoltika június 2-án született. Ja, és mi vagyunk itt a legöregebbek is:))))
    Nekünk most nem kell babakocsi, de remélem, nem csak azért írtál, ez egy jó kis csapat, gyere te is!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_781045 (2563)

6. 2004. szeptember 17. 13:582571.
    jÓNAPOT, MOST GYÖTTÜNK HAZA, VOLTUNK FÜGGÖNYT NÉZNI, MEG A mEGATOYSBAN. Zsolti kspott téli babakocsi zsákot, füles sapkátm meleg téli plédet, meg egy nagyon aranyos szőrös kezeslábast, úgy fog benne kinézni, mint egy kicsit koszos jegesmedve. ( ja, igen, hálózsákért mentünk, de az nem volt most a méretében olyam, amilyet akartunk, majd a jövhéten)
    Evcsi, zsolti nem a fürdéstől fél, etőtte semmi baja, közben is nevetgél, aztán elkezdünk szopni, és egy idő után elelszik, de mikor lerakom felébred, és cirkuszol. Lehet, hogy egyszerűen nem akar kimaradni az esti töténésekből? Egyébként tegnap este már nem ébredt fel. 3-kor annyra cuppogott, hogy megszoptattam, , eg 5-kor is, aztán 7-kor megint, de akkor már fel is keltünk.
    előzmény:

7. 2004. szeptember 17. 12:372570.
    Én meg Quimbyt hallgatok, meg Kowalskyt, némi Doors-szal és Clawffingers-szel keverve. Hozzáadok egy kis No Doubtot, HIM-et, Curet, Tankcsapdát és Linkin Parkot, és cseszek a világra.
    Anyám megint jól felhúzott. . .
    előzmény:

8. 2004. szeptember 17. 12:012569.
    bocsi lányok, most értem haza a sétából és mennem kel la kocsiért a szervízbe, még azt sem tudom, hogyan menjek babakocsival vagy kenguruval.
    amint hazaértem, írok.
    előzmény:

9. 2004. szeptember 17. 11:402568.
    Ettől még én is szeretném leírni!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_437771 (2567)

10. Torolt_felhasznalo_399338
    Torolt_felhasznalo_399338
    2004. szeptember 17. 10:502567.
    Én azért kíváncsi lennék a bögrésre, ugyhogy írjad le, jó?:)))
    előzmény:
    naty77 (2565)

11. 2004. szeptember 17. 10:322566.
    Közben arra gondoltam, hogy a feketeerdő torta átírt változatát csinálom meg. A lecukrozott cserilét belekeverem egy főzött vaníliakrémbe, azzal megkenem a csokis-kakós tortaszeleteket, belepötyögtetem a gyümit is a krémbe, végül megkenem a tetejét is a masszával, és reszelek rá csokit, meg kidíszitem a gyümivel. Asszem ez lesz. Szimpatikusan hangzik, nem?
    előzmény:

12. 2004. szeptember 17. 09:282565.
    jó reggelt!
    bocs, hogy tegnap eltűntem, sűrű napunk volt. de csak jó dolgok történtek végre.
    Most elintézek pár dolgot és még délelőtt igyekszem Vikinek beírni a bögrés kakaós cseresztnyést, addig csak maggozgasál:-)))
    előzmény:

13. Torolt_felhasznalo_781045
    Torolt_felhasznalo_781045
    2004. szeptember 16. 22:162564.
    az én drága kisfiam is ezt csinálja kb. 4-5napja.
    lehethogy összebeszéltek? :-)
    előzmény:
    MORZSIMAMA (2554)

14. Torolt_felhasznalo_781045
    Torolt_felhasznalo_781045
    2004. szeptember 16. 22:062563.
    Sziasztok!
    Valamikor olyan rég jártam itt amikor még babát vártam és még folyamatben volt a költözés ide Csepelre.
    Azóta ide költöztünk Erdősor utca és megszületett a kisfiam is András Kristóf. Jól vagyunk, a fiam már elmúlt 3hónapos és gyönyörü.
    Van egy eladó babakocsim-Avanti tina air, skék vkék és barna mintával, pumpás közepes méretű kerekek, mózes kosár. Ja és még sgy Maxi-gogo kenguru skék.
    előzmény:

15. 2004. szeptember 16. 21:122562.
    Igen, a csuklós módszer csak kisebb láznál hatékony. De annál nagyon is az! Mondjuk úgy 0, 5 fokot visz le, azt olyan 10-15 perc alatt. De 39, 5-nél ez már biztosan nem ér semmit sem. Az rémesen magas! Gyógyulgassanak!
    Magdi anyus viselkedése minősíthetetlen! Szerintem szervezzünk valami tüntetést ellene vagy valami! :o)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_437771 (2560)

16. Torolt_felhasznalo_399338
    2004. szeptember 16. 20:552561.
    MIlyen izé mán ez a Magdinyanyus!:))))
    előzmény:

17. Torolt_felhasznalo_399338
    2004. szeptember 16. 20:402560.
    Sziasztok!:)
    Máténak 39. 5 volt a láza délben. Rögtöm hívtam a dokinénit, hogy melyik kúpot adjam, erre azt mondta, hogy langyosvízes törcsibe tekerjem, mert az hamarabb leviszi, mert vagy 20 perc a kúp ideje. Na Viki aztán megkérdeztem a csuklósat. Azt mondta, hogy az azért nem jó, mert kis felület, semmi értelme. És a törcsiset azért ajánlotta, mert a fürdQre se volt idQ, hamar kellett cselekedni. Szóval most 38 körül van, és tüsszös-nem tom, hogy köll írni- mandesz gyúladása van. Zoénak a torka piros és folyik az orra. Egyébként jól vannak, Máté még hadakozik az alvás ellen.
    MM nem tom mér' csinálják ezt esténként. Nem lehet, hogy a fürdéstQl felélénkql? Vag annyira fáradt lesz, hogy nem tud alukálni. Mi vónA, HA hamarabb fürdetnétek? De ha ez az ajtórázárársos módszer beválik akkor ne kisérletezzél. Nekem ilyenkor óránként keltek, ha bekeményítettem:)
    előzmény:

18. 2004. szeptember 16. 19:392559.
    Ó, én még így szülés és gyerek előtt simán dobálózom azzal, hogy 3-at is szeretnék! :o))
    Majd megnézegetem a könyvet, de szerintem mostanság nem ruházunk be ilyesmire, mert változatlanul azon parázom, hogy mennyi mindent kell venni. Ez majd lecseng, de ilyenkor pánik van.
    Mondjuk az előbb nagyon jókat nevetgéltem. Az Aktívban volt az a magyar férfi hastáncos, akit időnként látni itt ott. Végigröhögtem az egészet. Olyan arcokat vágott, hogy utánozhatatlan, és ahogy a kis fürjeit pakolászta. . . ! Roppant szórakoztató látvány, legalábbis számomra :o)
    Közben begyűrtem némi rio maret. Na megyek, zuhizom, mert minnnyá barátok közt, aztán meg gálvölgyi, meg készátverés, szóval most zuhi vagy soha!
    előzmény:
    MORZSIMAMA (2558)

19. 2004. szeptember 16. 19:262558.
    Nekem is összefutott, megyek is a konyhába kaja után nézek!
    Most láttam sz origón a Tudomány rovatban, hogy megjelent egy könyv, a címe Élet születik, valami 300 valahány fantasztikus szép ultrahangos szines képpel illusztrálva a fogantatástól a születésig a terhességet. Hátha érdekel.
    Én most nem vagyok terhes, de megveszem, olyan csodálatos dolog ez, sosem unom meg nézni a képeket a magzat felődéséről. Aztán ha jól belelkesítem magam, hátha sikerül apjának rávennie a következő babára. Ő nagyon reménykedik. Én is szeretném, de egyenlőre nem merek. . . . . Hátha ez a könyv kedvet hoz.
    előzmény:
    Viki_27 (2557)

20. 2004. szeptember 16. 18:582557.
    Amikor meg sül, az illatára a fél utca szájában összefut a nyál :o)
    előzmény:
    Viki_27 (2555)

21. 2004. szeptember 16. 18:572556.
    Hűűűűűű, de éhes lettem, az édesre egyébként is sósat kell ennem! Ez hasonlít a pékek kedvencére, amit az Auchanban lehet kapni, de még sokkal finomabb lehet!
    Az olajbogyó, a sajt, meg a jó sonka egyébként is a kedvenceim, és még hozzá ezek a jó kis mediterrán fűszerek! hmmmm. . . . . . . , még bele gondolni is jóóóó!
    előzmény:
    Viki_27 (2553)

22. 2004. szeptember 16. 18:562555.
    Ja, azt nem írtam, hogy az élesztős tejbe rakok némi cukrot is. Mert, hogy könnyebben felfut, és a tésztába kell amúgy is kb. 2 kávékanálnyi cukor.
    előzmény:
    Viki_27 (2553)

23. 2004. szeptember 16. 18:502554.
    Na, attól én is elájulnék. Azt a recipet tessék felkínálni népgazdasági hasznosításra!
    Lányok én mától a Kegyetlen Anya vagyok! Zsoltika minden este csinálja a feszkót, már félek az estéktől, egész álló este vele kell foglalkozni, nem hajlandó aludni. És nem elég, hogy az ölemben lehet, szophat, egy idő után elkezd kukacoskodni, és csak az tetszik neki, ha fel-alá járkálok vele a házban. A derekam leszakad. Ha leülök, rögtön visít. Az apja azt mondta, hogy mától vége a cirkusznak, letettük, rácsuktuka az ajtót, és nyugodtan megettünk egy kakaós kuglófot frissen főzött kakaóval. Mire mi azzal végeztünk, addigra ő is végzett az előadásával és szépen elaludt.
    Szóljatok már hozzá tapasztaltabb anyák, mi a francért csinálhatja a cirkuszt?
    (ja, hozzáteszem, fürdés előtt olyan álmos volt, hogy majd leragadt a szeme, úgyhogy nem az a baja, hogy nem álmos)
    előzmény:
    Viki_27 (2551)

24. 2004. szeptember 16. 18:492553.
    Nem konkrét receptből csinálom, csak úgy érzés szerint. És mindig máshogy, aszerint, hogy mi van éppen itthon, meg milyen kedvem van.
    A lényege, hogy felfuttatsz egy félkocka élesztőt tejben. Aztán raksz hozzá 1 tojást, némi vajat, mondjuk úgy 5 dkg körül, vagy olivaolajat, lisztet. Néha még rakok hozzá plusz vizet, vagy tejet. Ahogy gyúrom, úgy látszik, hogy miből mennyit. Szóval a végén lesz egy jól gyúrható, feszes, csillogó táltól elválló (mindig tálba csinálom, mert nincs még mindig gyúródeszkám) tésztácskám, abba rakok bele sót, mindenféle fűszert, ami eszembe jut. Pl. rozmaring, majoranna, oregánó, bors, só. Aztán abba pakolom bele amit találok. Pl. olivabogyót, felkockázva sajtdarabkákat, füstöltsonka darabokat, húsvétkor pl. raktam bele keménytojás darabokat is, szóval mindenfélét amit találsz. Fokhagyma és vöröshagyma darabkák is jók bele. De az is jó, ha csak egyféle kütyit teszel bele.
    Aztán hagyod jól megkelni, ami legalább egy-két óra. Utána formázod, és vagy még egyszer keleszted a tepsiben - nagyobb az esélye, hogy nem repedezik fel - vagy rögtön bevágod a sütőbe sülni. Ha akarod megkenheted olajjal, vagy tojással a külsejét, de én már volt, hogy elfelejtettem, és úgy is jó lett, csak nem fényes. Én hosszú rudakat szoktam belőle gyártani, mert úgy hamarabb kész, és tutira átsül. De pl. zsömiket, vagy kiflit is csinálhatsz, vagy nagy bucit.
    Szóval a lényeg az, hogy mindent csinálj úgy és abból, ami otthon van. Nekem eddig mindig jó lett, mindig szépen átsült, lyukacsos lett és fincsi. Nagyon el se lehet rontani.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_929102 (2552)

25. Torolt_felhasznalo_929102
    2004. szeptember 16. 18:242552.
    Na hogy is van ez a kenyér, nagyon jól hangzik!
    előzmény:
    Viki_27 (2551)

Címlap