Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Meggymag
2007-06-24 16:331.
Létrehozva: 2007. június 24. 16:33
Éppen meggyeltevésben vagyok, van egy csomó meggymagom. Szeretnék belőle olyan párnácskát csinálni, amit több helyen is kapni, melegen tart, jó hasfájásra, ilyesmire.
Kérdés: Nincs valakinek ötlete, hogyan kellene jól megtisztítani? A mosás keveset lendített rajta. Egyenként meg nem szopogathatom órákig.
Címlap
Ilyen lett az orosz sóherdiszkont – Megnéztük a budapesti Basket Plusz Diszkont Áruházat
Ovis pajtásához ment át játszani a kisfia. Amikor érte ment, azt mondták, hogy még csak nem is látták
Sziasztok!
Állítólag a meggymag egészséges,s szeretném megenni csak nem tudom,hogyan kell eltávolítanom a külsőhéját a meggymagnak?Lehet hogy hülyeséget kérdeztem,mert nem tudom,hogy a meggymagnak van-e külsőhéja.
Tudna valaki tanácsot adni?
Meggyszár:teának,hurutoldó,görcsoldó,vízhajtó,f ogyasztó hatású.Hársfa és kamilla virággal összekeverve(azonos arányban)megfázásos,felső léguti hurutos betegségeknél teát készíteni belőle.A meggyszárat szellös helyen meg kell szárítani.Tea fözés:forrázva,letakarva 5 percig állni hagyni,lehet mézzel izesíteni.
Ezen kivül ajánlanak még egy likör készitést,ami karácsonyra lesz jó.
Most kell összeállítani és az ünnepekre fogyasztható!A képen jól néz ki.
Ime a recept:2.5 kg meggy(nem kell magozni csak szárától tisztítani)megmosni,és egy ötliteres üvegbe tenni,aminek zárható a teteje.Szirupot főzni 7.5 liter vizből és 45 dkg cukorból.Ezt kihüteni,és rá a meggyre.Erre kell még önteni 0.5 liter 95%-os alkoholt.Lezárni az üveget,és karácsonyig hagyni összeérlelödni.Ünnepekre leszürni,és kinálni vele a kedves 18 év feletti vendégeket.A megmaradt alkoholos meggyből pedig lehet gyümölcs salátát,bólét készíteni.Gyermekektől elzárva tartandó!!!
Ennyi amit irnak tőmondatokban.Remélem tudod használni.
Sziasztok!
Tekintettel a késői időpontra nem olvasom végig a topicot, így lehet, hogy valaki már írta az én módszeremet: 1 napos áztatás Domestosos vízben utána zsákban mosás mosógépben. Nekem kifogástalan lett, jó éjt:
momama
Sziasztok!
Örülök, hogy más hozzám hasonló zazások is akadnak. Én is lemosogattam a meggymagokat. Gondoltam, majd befestem őket és valami dísztárgyhoz felhasználom. Lehet, hogy egy régi Praktikában láttam ilyesmit. Ez a párna dolog is nagyon tetszik. Szóval köszi a tisztítási ötleteket!
S végül kedvenc nyelvtörőnk:
Cseresznyemag meg meggymag.
Üdv minden kedves meggymagozónak!
Lehet mikróban melegíteni, de csak OLVASZTÓ hőfokon!!!!! (egyébként megég és iszonyat szaga lesz az egésznek....)
Az hogy meddig, az a magok mennyiségétől függ. Nekünk plüss állatkáink vannak meggymag töltettel (egy kirakodóvásárban vettük a gyerekeknek) és az öklömnyi katicabogarat kb másfél percig melegítem olvasztó (defrost) hőfokon, a jó nagy tenyérnyi rákot pedig legalább 2 percig, de figyelni kell, nehogy forró legyen a gyereknek. Az arcomon szoktam megnézni mennyire lett meleg.
Igen, lehet mikróban, csak nem tudom, pontosan meddig. Hátha megírja valaki. A DM-ben lehet kapni, legfeljebb ott megnézem.
Fekvésnél kemény, de felveszi a fej alakját. Az biztos, hogy melegítős arcmaszk helyett príma, bár én ha fáj a fejem, inkább hűtöm.
Nálunk is melegítős párna lesz a gyerekeknek, leginkább hasfájásra, de fülfájásra is használtuk már és jó volt.
De egyszerű babzsák-játéknak is jó nekik
Nagyon jól tartja a meleget és a hideget is. Szokták használni hasfájásnál, fülfájásnál, zúzódásra hűtésképp. De pl. nagyimnak van egy cseresznyemagos kispárnája, igazi kispárna méret, és ő a gerincbántalmai miatt sokszor küzdött fejfájással, azt mondja, ezen kényelmesebb feküdnie, sokat segít neki. Lehet belőle ovis "babzsákot" készíteni, van ovi, ahova kérik, nem zsizsikesedik.
Nekünk két gyerekhez pocifájásra lesz, belevarrom valami állatformájú párnácskába.
Sziasztok!
Kedves páromnak felolvastam a topikot, és új ötlete van a meggymagokra. Mint pasi, azt mondta, hogy "még csúzliba is jó"!
A festett meggymagot képkeret díszítésére használták fel ott. Virág vagy szőlőfürt formába voltak rendezgetve, ha jól emléxem.
És a megfestett magokból mit készítettek?
Ma kipróbáltam azt, hogy először nagyjából leöblítettem, leöntöttem róla a vizet majd durva szemcséjű sóval leszórtam, öntöttem rá egy kevés citromlevet is és ezzel dörzsölgettem össze őket. Egész gyorsan letisztult. Már száradnak.
Agy hobbikatalógusban csillagászati áron láttam tavaly akrilfestékkel megfestett meggymagokat, akkor döntöttem el, hogy az idén tuti megszáritgatjuk őket :-)
A meggymagpárna ötlet csak az idén jött :-)
Én belecsomóztam egy vékony kispárnahuzatba,és 40 fokon kimostam.Tökéletes lett.Sógornőm szülésére gyűjtöm,párnának.
Mellesleg,ha ezen múlna a drága férjem maradása,én bizonyisten nekilátnék fúrogatni!
De jó, hogy ide találtam! Végigolvastam az egészet, holnap lesz nálam meggymagozás, úgyhogy nem dobom ki én sem a magokat. Azt már régen hallottam, hogy cseresznyemagból karkötőt lehet fűzni és aki hordja, azt nem hagyja el a párja - állítólag
. Persze, ez babona...
Meg aztán nagyon macerás lehet kifúrogatni úgy minden darabot mint egy gyöngyöt.
Aha!
Most jönnek majd a barackok. Azt mondjátok, azt meg faragni lehet? Annak inkább nem állok neki