Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

4 hetes terhesség.

Ainó
Létrehozva: 2015. december 20. 15:02

Sziasztok. Szeretnem a segitsegeteket kerni. A haziorvosom beutalt egy hasi ultrangra mivel a verkep szerint a vese funkcio nem volt jo.  Elotte 2 nappal csinaltam egy terhessegi tesztet ami pozitiv lett! Aminek termeszetesen nagyon orultem! A hasi ultrangon a doktorno egy 30mm ovari cysta-t latott semmi mast. Elvileg 4 hetes terhes vagyok. A nogyogyaszomat hivtam is egybol aki majd csak januarba tud fogadni mivel szabadsagon van. Azota teljesen el vagyok bizonytalanodva hogy a cysta miatt lephetett fel hormon zavar ami miatt pozitiv a teszt...? Vagy lehet mehen kivul terhes vagyok es azert nem lattak a hasi ultrang vizsgalatnal petezsakot?  Tegnapi terhessegi teszt is pozitiv. A mellemen ereztem hogy nol es feszul es kis gorcsoket is erzek napkozben tovabba nagyon faradekony ak erzem magam.Ezek a tunetek kezdenek elmulni ma mar nem faj ugy a mellem es nem is gorcsol a hasam.

Kerem aki hasonlo helyzetben volt irja le a tapasztalatait.

1. 2015. december 23. 11:3651.

Még arra gondoltam, hogy estleg megmérhetnéd a testhődet is, mert ha magasabb az is utalhat terhességre.

előzmény:
    Ainó (1)
    2015-12-20  15:02
  2. 2015. december 23. 09:0450.

Nem kell aggódnod. A tüneteidet lehet hogy csak a menzesz időpontja miatti hormon változás okozza és mivel nem lett vérzés így alább is hagyott. 

Ne izgulj.

Amúgy elég furi a doki. Lehet jobb lenne mást keresni.

előzmény:
    Ainó (38)
    2015-12-22  13:40
  3. 2015. december 23. 09:0349.

A tünetek annyira szubjektívek, és változékonyak, hogy arra nem lehet és nem is kell semmit alapozni. Még a parázást sem :)

Nekem az első terhességemnél stabilan megvoltak a tünetek, mindennap ugyanúgy, mégis elhalt a terhesség úgy, hogy én abból semmit nem vettem észre.

A másodiknál jöttek-mentek, volt minden, meg annak az ellenkezője is. Mégis lett belőle egy egészséges kis rosszcsont :)

előzmény:
    Ainó (46)
    2015-12-23  06:46
  4. 2015. december 23. 09:0348.

Terhes tünet is vagy van, vagy nincs. Jön-megy...

előzmény:
    Ainó (46)
  5. 2015. december 23. 08:1047.

A terhességi tünetek nem egyformák a 9 hónap alatt, van ami csak pár napos /hetes tünet, van ami végig kísér és van ami sosem jön, csak várod. Az, hogy elmúlt a mellfeszülés, önmagában nem jelent semmi rosszat. No para.  ;):élvezd a karácsonyt, jövőre nagy eséllyel már kicsit komplikáltabb lesz ;)

előzmény:
    Ainó (46)
  6. 2015. december 23. 06:4646.

Jo reggelt mindenkinek.

Olvasva a hozzaszolasaitokat egyetertek veletek. Nem aggodom tul. Vagyis probalom....

Ami aggodalomra ad okot hogy a terhes tunetem ami volt a mellfeszules amit mar korabban is irtam elmult... 

Nem az a baj hogy ha nem latszik az UH-on mert tenyleg induri pinduri lehet. Csak a terhes tunet elmulasa az ami megijesztett. Ezert kuldott el az orvos is egy vervetelre miutan mondtam neki hogy lehet baj van. Mivel a gyanu eleg eros ez alapjan szerinte lehet hogy egy elhalt terhessegrol van szo. Ezert kell ket meg egy vervetel hogy a hcg ertek no-e vagy sem...

előzmény:
    Ainó (1)
  7. 2015. december 22. 23:4645.

Persze, azt én is megértem, hogy mielőbb tudni akarja. Én is tesztelgettem ezerrel még mielőtt késett volna. De azt már tudja, hogy terhes, a hcg-t kimutatta a házi teszt is, ennél többet az orvosok sem tehetnek egyelőre.

előzmény:
    évi* (44)
    2015-12-22  22:10
  8. 2015. december 22. 22:1044.

Ha az ember ennyire ráfeszül, akkor simán bedilizik, mert ez olyan dolog, amire egyáltalán nincs ráhatása. Akkor sem, ha tudja.

A HCG-t gondolom csak a TI aggódása láttán nézték meg, mert tényleg abszolút nincs semmi jelentősége, hogy tudunk a 4 hetes terhességeről, vagy nem. Gondolom, aki gyereket akar, az úgysem a HCG lelet kézhezvételéhez köti a cigi-pia-drog abbahagyását, hanem alapvetően úgy él, hogy bármikor érkezhet a várva várt baba.

előzmény:
    Babyface83 (43)
    2015-12-22  21:04
  9. 2015. december 22. 21:0443.

Én már azon is csodálkoztam, hogy csináltak neki vérből HCG tesztet. Nem szoktak ilyet csinálni, csak nagyon speciális esetekben, vagy mondjuk lombikos terhességnél.

A TI, meg néhányan biztos azt gondolják, hogy valami felelőtlen orvoskerülő anyuci voltam, pedig pont nem, hetente jártam UH-ra, vettem otthoni szívhang figyelőt, állandóan paráztam, folyamatosan figyeltem magam, meg a tüneteimet, kiharcoltam az progeszteron pótlást, soha egy szem magzatvédő vitamint ki nem hagytam stb stb. De basszus ekkora terhességet tényleg nem lehet látni UH-n, és tök felesleges bármi egyéb vizsgálat, az egyetlen ami többé-kevésbé biztosat mondhat a terhességi teszt, amihez nem kell orvos. Majd talán 100 év múlva már lesz olyan technika, amivel látszik egy ekkora embrió  UH-n :)

előzmény:
    évi* (40)
    2015-12-22  14:22
  10. 2015. december 22. 20:5942.

Ebben semmi elképesztő nincs, teljesen igaza van az orvosnak.

Egyszerűen jelenleg nincs olyan szuper UH (vagyis lehet, hogy létezik ilyen a világban, de ebben az országban tuti nincs), amivel ekkora terhességet ki lehetne mutatni. 

Elmehetsz még 20 orvoshoz is, akkor sem fogja tudni neked megnézni a babát még 1-2 hétig. 

Ok, többször nem ismétlem önmagam :)

előzmény:
    Ainó (38)
  11. 2015. december 22. 14:2641.

Orvosi szempontból semmi jelentősége, h ebben a pillanatban tudod, v nem. Emberileg persze megértelek.

előzmény:
    Ainó (38)
  12. 2015. december 22. 14:2240.

Igen. Pont elég lenne annyi, h találkozunk januárban, ha addig nincs görcs v vérzés. Úgyis a természet dönt...

Van bennem egy olyan gondolat, h sok orvost az aggódó páciens hajszolják bele amúgy indokolatlan vizsgálatokba...nem kifejezetten a TI hanem, mint jelenség.

előzmény:
    Babyface83 (37)
    2015-12-22  10:59
  13. 2015. december 22. 14:1839.

Az aggódás, h minden rendben legyen VELE, innentől kezdve örök - akárhány éves is a gyerek. ☺

előzmény:
    Ainó (35)
    2015-12-22  07:56
  14. 2015. december 22. 13:4038.

Szamomra elkepeszto dolog tortent.

Fel 10re kaptam idopontot bekerultem olyan 12 fele az orvoshoz. Viszem a leletet. Elveszi megnezeni es azt mondja hogy hogy maga terhes. Pfff... mondtam neki hogy igen mondtam hogy csinaltam tobb tesztet ami pozitiv. Kerdezem tole hogy nem csinalna huvelyi UH hogy latszik-e valami? Erre a valasz minek? Ugy is olyan kicsi hogy meg nem latszodik... mondtam neki hogy aha rendben. Kerdezem tole hogy akkor adna egy beutalot vervetelre a hcg vizsgalatra hogy lassuk az eredmenyt jovoheten es legyen viszonyitasi alap hogy az ertek csokken-e vagy sem mert az eddig tuneteim amik voltak elmultak es aggodom. Erre a valasz minek nem baj az ha csokken az ertek! Mondta hogy Januarba menjek vissza akkor mar latszodnia kellene a kicsinek...

Pfff csajok meg en ereztem magam szarul es kellemetlenul.

Nem vagyok hipochonder de a melleim visszaalltak a regi allapotra akkor kezdtem el igazan csak aggodni. Ugy erzem nem ugy dolgoznak a hormonok mint 5 nappal ezelott...

Most egy masik orvossal beszeltem aki ad beutalot jovohetre a hcg hogy megnezzek es akkor mar tobbet tudok.

előzmény:
    Ainó (1)
  15. 2015. december 22. 10:5937.

Akkor viszont az lenne a furcsa, ha látszott volna bármi is az UH-n, ilyen korai időszakban.

Viszont tényleg felháborító, hogy az orvos egyáltalán kereste, ha tudta, mennyi idős a terhesség.

Igazából emiatt vérvételek meg semmi különleges vizsgálat nem lenne szükséges, ha minden rendben van, nem vérzel, nem görcsölsz erősen. Elég lenne majd 6-7 hetesen elmenni UH-ra.

előzmény:
    Ainó (35)
    2015-12-22  07:56
  16. 2015. december 22. 09:3136.

Évinek szerintem teljesen igaza van,  szerencsétlen időszakban jött ez a hasi uh.!....és én is drukkoloooook!  Most látom, mindjárt fél tíz! :-)

előzmény:
    Ainó (30)
    2015-12-21  15:49
  17. 2015. december 22. 07:5635.

Sziasztok. Most hoztam el a vervetel leletet. A beta hcg ertek 1286,3. A mellfeszulesem teljesen elmult a mell meretem szinte mondhatom hogy visszaallt az eredeti normal allapotra. Most aztan teljes tanacstalansagban vagyok.... Valoszinusitem a doki elkuld majd meg egy vervetelre hogy novekszik-e a hcg a szervezetemben vagy sem.

Fel 10-re kell mennem az orvoshoz. Nem tudom hogy az ertek jo-e vagy ilyenkor ennyi ek kell-e lennie.... Probalok nem idegeskedni addig amig az orvos nem mond valamit de tartok tole hogy ez a bizonytalansag meg el fog tartani egy darabig....

Az utolso menstuaciotol szamitottam a 4 hetet.

előzmény:
    Babyface83 (34)
    2015-12-21  23:25
  18. 2015. december 21. 23:2534.

4 hetes terhességnek még hüvelyi UH-n sem kell látszania, nem hogy hasin.

Amúgy a terhességi heteket az utolsó menstruációtól számolják, így értetted te is a 4 heteset? Ha nem így, hanem a tényleges megtermékenyítéstől számoltad (ami akkor kb 6 hetes terhességet jelent), akkor sem nagyon látszik még hasin, nem véletlenül szoktak a 12. hétig hüvelyi UH-t csinálni. A "ciszta" pedig a petefészkedben valószínűleg a sárgatest lesz, ami ugye kell oda a terhességhez :) Szóval ne parázz.

előzmény:
    Ainó (1)
  19. 2015. december 21. 23:2533.

Közben végigolvastam.

Ne riogassátok már szegényt tényleg...

4 hetes terhesség! Tudjátok mekkora az? Még jó, hogy nem mutatja ki az UH. Legkörábban 5 hetes kor körül kimutatható nagy felbontású hüvelyi UH-val, de nem mindenkinél. Ha majd 6-7 hetesen nem látnak semmit akkor kell elkezdeni izgulni. Mondjuk azt én sem értem, hogy az orvos ezt miért nem mondta el...

Ha minden rendben van, a 6-7 hétig tök felesleges elmenni orvoshoz, mert úgysem lát semmit!

20. 2015. december 21. 19:3532.

Persze, abból sose lesz baja, hogy többször megy orvoshoz, inkább, mint kevesebbszer.

De a fiatal terhességek jelentős része vetéléssel végződik, csak nem tudunk róla. Késik pár napot, jön egy erősebb mentruáció, oszt' megy tovább az élet...Csak mivel nem akarok épp gyereket, így nem foglalkozom vele. Sose tudom meg, épp hányszor történt meg, természetes kiválasztódás...

előzmény:
    Lédienn (31)
    2015-12-21  17:25
  21. 2015. december 21. 17:2531.

Nagyon jól tette,hogy elment dokihoz és nem várt! 

A hüvelyi UH-n,amit már a nőgyógyász csinált,megvastagodott méhnyálkahártyát látott+ cystákat a petefészekben,amit az UH doki is látott.  

Csak lehetséges verziók a TI kérdéseire:

Mivel kimaradt a vérzése,nem lökődött le valamiért a méhnyálkahártya,mint rendesen,ezért "megvastagodott".

Terhességi tesztet csinált többször,ami mindig pozitív lett és egyéb tünetei is voltak,amik most valamiért megszűntek.

Ha(!) elhalt terhesség,akkor spontán erős vérzéssel,nagy görcsökkel lelökődhet a "valamiért" megvastagodott méhnyálkahártya. A vérzés ilyenkor igen erős lehet,általában nem szűnik meg spontán. Ez azonnal orvosi ellátást igényel! És ezt sosem lehet tudni előre,mikor következik be.

Ha nem történt volna előzőleg a "szerencsétlen időben" -ahogy mondod - a hasi UH,ahol cystákat láttak a petefészekben,ez akkor is váratlanul bekövetkezhet. Szerintem akkor sokkal nagyobb lenne az ijedtség,rosszabbul járna.

Most ünnepek jönnek,mindenhol csak ügyelet van,jobb mielőbb tisztázni a dolgot. 

Csak a doki tud biztosat mondani,mi csak drukkolhatunk!

előzmény:
    évi* (29)
    2015-12-21  15:41
  22. 2015. december 21. 15:4930.

Igen lehet. De szerintetek az nem gaz hogy ami volt terhessegi tuneteim azok el is multak... ? szinte mondthatom hogy a mellem megy vissza az 1 honappal elotti allapotra... 

előzmény:
    évi* (29)
    2015-12-21  15:41
  23. 2015. december 21. 15:4129.

Igazából szerintem semmi más nincs, mint hogy marha szerencsétlen időszakban jött ez a hasi UH, ami belédrakta az ideget.

Alapesetben az lett volna, hogy nem jön meg. Csinálsz egy tesztet, pozitív, majd valamikor januárban elcsoszogsz a dokihoz, úgy 6-8 hetesen, és akkor látsz szépen mindent. Persze addig is benned van a kérdés, hogy ugye minden rendben, de kiamarad az a rész, hogy itt elolvasod pár kommentben, hogy tuti méhen kívüli terhes vagy stb, meg kihagyod a mai dokilátogatást, ahol szintén nem lát semmit, mert ugye 4 hetesen simán előfordul, hogy nem látszik, meg a vérvétel parát is...

Szóval én továbbra is drukkolok. Próbálj megnyugodni és innentől a napi dokilátogatást mellőzni januárig, ha amúgy nincs gondod.

előzmény:
    Ainó (23)
    2015-12-21  12:44
  24. 2015. december 21. 15:2028.

Szia!

Nem igazán értem a doki mondását a hcg szintre. Ugyanis ez nagyon tág határértékeken belül mozoghat, plusz egy értékből nem lehet megállapítani hogy élő vagy már elhalt terhességről van szó. Simán előfordulhat hogy 1000 alatt van neked és nincs semmi gond.

Ehhez legalább két vérvétel kell amit két nap különbséggel csinálnak.

Ha duplázódik az érték, vagy minimum 70 %-kal nő akkor nincs gond.

Ha lassan emelkedik vagy épp csökken akkor tényleg elhalt.

Mindenképpen kérj még egy vérvételt.

Kitartás!!

És drukkolok hogy minden rendbe legyen. :)

előzmény:
    Ainó (25)
    2015-12-21  12:52
  25. 2015. december 21. 13:1327.

Igen szeretnek kisbabat a parommal. Eddig napra pontosan 30 napos volt a ciklusom es kozepidoben voltunk egyutt.

Eddig nagyon szerencsesnek mondhatom magam mert rendszeres volt a menstruaciom soha nem vol felfazasom az evekenti rakszures helyett fel evente jartam es minden rendben talalt az orvosom.

Dec 15en kellett volna megjonnie.

előzmény:
    judesz (26)
    2015-12-21  12:54

Címlap