Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Este 2 óránként kel, SOS!
2005-01-24 15:361.
Torolt_felhasznalo_812640
Létrehozva: 2005. január 24. 15:36
Sziasztok!
A segítségeteket kéri egy barátnőm, akinek nincs Internet hozzáférése! Hátha valaki már járt hasonló cipőben.
A gond a következő:
A barátnőmnek két kisgyermeke van, a legkisebb 3,5 hónapos és szinte mindig fél órára rá, hogy elaludt, elaltatták felkel. Így van ez még sétában is napközben, de akkor a ringás visszaaltatja és utána képes 3-4 órát is aludni.
Este azonban nincs erre lehetőség, és odáig fajult a dolog, hogy már min. 2 óránként kel. Először még eszik, aztán már alig-alig. Sőt, van amikor 2 órát is fent van hajnalban. A szülők tehát zombiként járnak-kelnek. :-)
Barátnőm szerint már gondolt arra, hogy többször kell etetnie, nem elég párás a levegő, túl melege van, fázik, fáj a hasa... de úgy látja, hogy egyik sem lehet a kiváltó ok.
Jártatok már hasonló cipőben? Amit írtok kinyomtatom neki, így nyugodtan írjátok le, hogy Ti hogyan oldanátok, oldották meg a hasonló szituációkat.
Köszönjük előre is! Berni
A segítségeteket kéri egy barátnőm, akinek nincs Internet hozzáférése! Hátha valaki már járt hasonló cipőben.
A gond a következő:
A barátnőmnek két kisgyermeke van, a legkisebb 3,5 hónapos és szinte mindig fél órára rá, hogy elaludt, elaltatták felkel. Így van ez még sétában is napközben, de akkor a ringás visszaaltatja és utána képes 3-4 órát is aludni.
Este azonban nincs erre lehetőség, és odáig fajult a dolog, hogy már min. 2 óránként kel. Először még eszik, aztán már alig-alig. Sőt, van amikor 2 órát is fent van hajnalban. A szülők tehát zombiként járnak-kelnek. :-)
Barátnőm szerint már gondolt arra, hogy többször kell etetnie, nem elég párás a levegő, túl melege van, fázik, fáj a hasa... de úgy látja, hogy egyik sem lehet a kiváltó ok.
Jártatok már hasonló cipőben? Amit írtok kinyomtatom neki, így nyugodtan írjátok le, hogy Ti hogyan oldanátok, oldották meg a hasonló szituációkat.
Köszönjük előre is! Berni
Címlap
galéria
Friss fotón a 84 éves Kovács P. József, a Magyar Televízió legendás bemondója rangos díjat kapott
Ilyen lett az orosz sóherdiszkont – Megnéztük a budapesti Basket Plusz Diszkont Áruházat
Ne haragudj, nem akartalak osszezavarni. Azert is irtam, hogy kerj tanacsot Esztertol, mert o vegul is szakember e temaban, jobban ala tudja tamasztani az altalam emlitett rizikokat tenyekkel stb. Annyit tudok, hogy cumizavar barmikor kialakulhat. Az viszont igaz, hogy nem minden babanal fordul ez elo, azt hiszem szerencses vagy, hogy ilyen intelligens lurkod van, o tudja, hogy mikor mit kell csinalni :-)!
En azt a hibat kovettem el, hogy - egy ideig - hallgattam a "jo tanacsokra". Az en lurkom is sokat sirt, de mivel mindenki azzal jott, hogy "csak nem akarod, hogy allandoan a ciciden logjon", "cicifuggo lesz", "fel fog azni a cicid, ha allandoan szopik", ezert nem tettem mellre, amikor sirt. Igy aztan csak azt ertem el, hogy en is stresszes lettem, a gyerek is sirt, hiaba fogtuk. Kesobb tanultam csak meg, hogy a babaknak ez a "vilaguk", es hogy nem lehet oket tul-etetni anyatejjel, no es hogy a szoptatas nem csupan taplalas, hanem egy gondozasi forma: komforterzetet ad, fajdalomcsillapito hatasu (pl. fajos hasira szuper a meleg anyatejci), a testkontaktus-igeny is kielegul - ezaltal termelodik ugye a mar emlitett relaxalo hormon.
Az igazsag az, hogy en mar osztonbol siman mellre tettem volna, barmikor, de hagytam, hogy a kornyezetem nyomast gyakrolojon ram - ez volt a legnagyobb hiba, amit elkovettem.
Valoban idegesito, amikor azzal jonnek, hogy "az en babam mar reg atalussza az ejszakat" stb. De hat mi sem vagyunk egyformak, miert kelene a babaknak egyforman jol aludniuk? Ahogy Maminnyo irta, a gyerkoc jellemebol is eredhet az, hogy kevesebb alvasra van szuksege. A siras viszont arra is utalhat - mint nalunk volt -, hogy a babuci "ketemberes", magyarul irto sok test-kontaktus kell nekik.
Miutan kikuszoboltem a hibamat, es raalltam az igeny szerinti szopira, mintha a lurkomat kicsereltek volna: igenis ataludta a ejszakakat, lenyugodott, alig sirt! Azota is szuper kolok nappal! Nalunk akkor kezdodtek a felkelesek, amikor elkezdett hatrol hasra fordulni. Mivel felalomban is ezt csinalta, felebresztette magat. Aztan jott a fogzas, az ejjeli "letszamellenorzes" stb. . .
Szuper, hogy a Manod elalszik este magatol is! De ha mar tulporog, es tul faradt, en csak arra akarlak biztatni, hogy ne felj bevetni a tejcsit, ne felj, nem lesz cicifuggo, csak kiegyensulyozott lurko!!!! Bizz benne es magadban!
Hidd el, egyre tobbszor lesz olyan, amikor "imadnivalo" lesz az egesz nap! Eddig is szuperul csinaltad, erzem, csak megprobalom atadni azokat, amiket en megbantam, hatha te nem akrod ezt az utat vegigjarni.
Vigyazz magatokra, minden jot, es JO EJSZAKAT!
Na most már össze vagyok zavarodva. Fogalmam sincs mit kezdjek a gyerekemmel éjszaka.
Sajnos cumi nélkül nincs el, nappal is fél órákat alszik a kiságyban többször és cumi nélkül képtelen elaludni csak bömböl egy csomót. Pedig elszántam magam arra is hogy leszoktatom, szopja az ujját inkább. Na majd idővel ezt is megcsinálom!
Egyébként meg ő cumisüveggel kezdte az életet, mert a tejem nem indult be rendesen és ő nem tudott szopizni mikor meg beindult, így össze vissza kapott kaját üvegből és ciciből. Nem okozott nála semmiféle zavart. Mindenre rákap:) Ebben nincs hiba hál istennek!:)
Nem tudom, hogy minek etessem akkor mikor nem éhes? Akkor meg cicifüggő lesz, nem? Azt sem akarom! Az hogy egyedül nem tud elaludni az sem lehet igaz, mert este meg igen is el tud aludni totál egyedül, úgy, hogy egy ideig nézelődik. . . . szóval nem tudom, hogy most mi van. . . :(
Egyébként Te milyen hibát követtél el az elején Pinoccio?
Azért is vagyok kétségbe esve, mert olyan sokan mondják, hogy a gyerekük átalussza az éjszakát, hát az enyém max a felét tudja átaludni. . .
Sajnos nem vigasztal az sem, hogy vannak akik rosszabb helyzetben vannak. . . .
De látom, hogy tényleg vannak olyanok, nagyon fárasztó dolog ez. . . :( pedig olyan imádnivalók nappal! Csak hát ha éjjel ilyen cirkusz van, akkor kinek van türelme nappal örömködni benne, pedig muszáj lenne hiszen olyan gyorsan elmegy az idő.
Az én babám is elromlott:o(Illetve soha sem volt egy alvóbajnik, de volt 2-3 hét amikor este9-10től reggel 6ig aludt egy ébredésel. Én erre szoktam gondolni hogy képes rá, majd elmúlik. . . . . Igazából most lettem optimista hogy megtaláltalak Titeket.
Dénes 4, 5 hónapos este 9-től 5ig alszik, és kb 2 óránkét ébred.
Nekem még az a nagy bánatom hogy, csak ülve tudok szoptatni, pedig gondoltam arra hogy közben tudnék aludni ha esetleg fekve menne.
Déni kb hetente 2-3éjszaka nem tud visszaaludni, akkor pár órát nézzük egymást az ágyban, és cicizés után elalszik , ö sem tud egyedül elaludni, bevallom én is próbáltam a sírni hagyos módszert, 10percig bírtam. . . . . . de adigra is szinte sokkos állapotba került, nem akarom hogy ilyen áron aludjunk/aludjon.
A napközbeni alvás nálunk azért nehéz ügy, mert nagyon soxor alszik negyed órákat, igy nem nagyon merek elaludni, csak ha apa esetleg itthon van.
Egyébként én azt vettem észre hogy, a helyzet nem javul ha felébresztem Dénit egy hósszú alvásból, csak napközben is nyügösebb lesz.
Akkor szoktam ébresztőt fújni ha több mint 3 órája alszik és közel az este.
Én minden nap kiviszem a levegőre, kb 1 órát kint vagyunk, de az esti alvást ez nálunk nem befolyásolja.
Szóval, olyan ötletel ami ne hangzott volna el, sajna én sem szolgálhatok, de nagyon jól estek a biztató szavak, és kérlek irjatok még, sokat jelent!!!
Eddig tartott a fogadalmam, hogy nem irok. . . De Princess26-nak muszaly, mert ugy erzem nem jo uton jarsz, es nem akarom, hogy ugyanazt a hibat elkovesd (tovabbra is), mint amit en az elejen.
Szoval: Feltetlenul irj az IBCLC szopis tanacsadonak itt a Nok Lapja honlapjan!!!! O nem csak szopis tanacsado, de pszihologus is, es 4 gyerek anyukaja.
O meg fog erositeni abban, amit most irok: a mi kis babainknak nem kell tudni elaludni magunkban, ez keptelenseg a szamukra. Olyan, mintha azt kerned toluk, hogy mondjak meg szavakkal, mi a bajuk! A cici arra valo, hogy megnyugtasd vele, nem csak szopizasra, a termeszet erre talalta ki. Szopizni jo! Szopizas kozben olyan hormonok termelodnek, ami ellazitja oket, es csak ez lazitja el oket (meg a test-kontaktus, de az sokkal lassabb folyamat, es 3 honaposan meg sokkal egyszerubb a szopi).
Az ejjeli szopival nincs semmi gond, miert akarod leszoktatni? O olyan pici meg, kicsi a bendoje is, jo hogy megehezik, hamar kiurul az a tejcsi!
Heomano es a tobbiek, meg en is azert panaszkodunk itt agyba-fobe, mert orankent(!) kel a gyerkocunk, vagy meg gyakrabban, de ez az eletkorukra jellemzo (tobbnyire 4 honaposnal idosebbek a szoban forgo Manok). A 3 honapos lurkokat feltetlenul igeny szerint kell szoptatni, mert ilyenkor van naluk egy ugras-novekedes, es ha nem kapnak akkor enni, amikor akarnak, nem fogja a tejtermeles kovetni az igenyt = nem lesz eleg tejcsi!!!! (Az en harom honaposom akkoriban orankent kert enni, de csak ket napig, amig be nem allt nagyobb folyasra a csap :-))
Nem akarok itt nagyon ijesztgetni senkit, de a helyedben elhagynam a cumit/cumisuveget. Ket baratnomnek is cumizavart okozott a babajanal!
Eskuszom neked, ha mindig mellre teszed a manodat, amikor "nyekken", sokkal kiegyensulyozottabb lesz, mint a tarsai! Csak kitartas, es ne hidd el senkinek, hogy egy ilyen koru babanak mar nem kell ejjel cici! (Ja, es nap kozben is tedd mellre, amikor csak sir, addig is csendben lesz, Te lenyugszol - kapcsold be halkan a radiot/tevet stb. ) Es olvasgasd a szopis tanacsadonak irt leveleket es valaszokat, irto sokat lehet beloluk tanulni!
Ja, es feltetlenul olvasd el a Kismama honlapjan az emlitett cikket a nem-alvasrol!!!
Es irj, hogy hogy haladtok. Sokat gondolok rad is, kenyeztesd magad napkozben, ahogy tudod!
SOK SZERENCSET!
Heomano, Maminnyo! Igen, azert majd beszamolok neha, hogy mizujs. Ti is irjatok!
Micsoda barbár tanács! Tessék csak szoptatva és elaludva letenni!
Nem vagyunk egyformák, nem tudunk egyformán bánni a csecsemőnkkel sem. Én nem tudom és nem is akarom hallgatni a sírását. Anyósom szerint komplett hülye vagyok. Na és? Ma éjjel Oli két óránként szopott kb. , összesen ötször. Az utolsó fél hetes szopi után az ágyamba veszem és ha felébredtek a többiek, jönnek sorban. Apa is beugrik mielött elmegy. ez olyan rettenetes? Érdekes! Akét nagy már nem jön. . . Pedig nem kevesebbel ijesztgetnek minket, minthogy sose lesz vége!
Este nálunk az 5 és 3 évessel nincs cirkusz az elalvás körül. Bebújnak az ágyukba, betakargatom őket, megsimogatom egyesével, becézgetem, puszilgatom. Utána kijövök (vagy Apa) és elalszanak.
Pedig egyévesen még bőven szoptak éjjel!
Nemsokára jön a tavasz, az is könnyít a dolgokon!
A lehető legjobbat, a lehető legjobban, a lehető legnagyobb türelemmel és szeretettel teszitek!
Csak gratulálni tudok! Ma olyan divatos megtagadni az éjjeli szopit a babáktól! A tapasztalatom szerint nem mindig oldja meg az ébredési problémát!
Üdv:szétszedik a lakást a srácok:-))))Mmó
Lehet, hogy csatlakozom hozzátok?!
Az én fiam most múlt egy héttel 3 hónapos, és éjszaka nálunk is megy a cirkusz. A nappallal már nem is foglalkozom, majd elalszik ha fáradt, csak a gond az , hogy fél órát tud aludni és vinni kell sétálni, hogy jobban kialudja magát.
Az éjszaka nálunk is csőd. Este fél hétkor megetetem, este 7-re elalszik, mondhatnám magától, aztán felkel éjfélkor, kaját nem adok neki, visszaaltatom cumival, aztán felkel másfél óra múlva. Akkor kap kaját, nagy nehezen elalszik és megint másfél óra múlva fent van, és már hajnal 4-től nem alszik vissza. . . .
Tököm tele van, alig alszom, és nem tudom mivel lehetne megtanítani a kislurkót aludni. Csak cicivel nem lehet, próbálom így is leszoktatni az éjszakai kajálásról. Most éjszaka nagy nehézségek árán csak egyszer evett. De elég jól kibírta, csak én nem bírtam már a fáradtságot.
Szóval nálunk szerintem nem a kajálással van a gond, hanem ha felébred, nem tud egyedül visszaaludni, főleg nem cumi nélkül:((((
Nincs valami tippetek????
Nekünk a helyzet valtozatlan, neha van 1-2 napunk, ami jobb, olyankor igyekszem feltöltödni, felkeszülni a következö rohamra. Mi is napi tulelesre jatszunk, mar nem harcolok vele, panaszkodni is elment az eröm, ha nagyon kivagyok mar, akkor felhivom a keresztmamamat es csak bögök a telefonba. . . igaz, draga egy megoldas, de meg igy is megeri, mint hogy becsavarodjak. Megertelek Pinoccio, engem pont ezek rettentettek el az alvasklinika meglatogatasatol es mar azert nem mondok senkinek semmit, mert elarasztanak "jo" tanacsokkal, ötletekkel es azokkal mar tele a padlas. Ha meg nem csinalom, akkor vessek magamra-szerintük. . . pl. sirni hagyas, stb. . . En ott kezdtem a nem harcolast, hogy ejjel nem nezem az orat. Nem erdekel mennyi az idö, hanyszor, milyen gyakran kel. Felhomalyban, felkomasan megszoptatom es visszaalszunk a következö ebredesig. Es csak türelemert imadkozom, hogy ne legyek ingerült, mert ez a legrosszabb az egeszben. . .
Maminnyo, nagyon jol estek a soraid, jo, hogy valaki megert es biztat!Egy hetre valo lendületet adott, amikor leeresztek, akkor mindig elolvasom es maris jobb kedvem lesz!!!!
Remelem azert irunk meg egymasnak, ha jora fordulnak az ejszakak, akkor is!Legalabb mi tartsuk egymasban a lelket!!!
Puszi mindkettötöknek es nyugodtabb napokat!:-)))Heö
Koszi szepen, hogy megint aldozol rank az idodbol es lelket probalsz verni belenk. Ram fer, most egy kicsit padlon vagyok.
Pedig meg aludtunk is egy par orat. Es az en picim szinte egesz nap eljatszik magaban, hala az egnek nem nyugos, mint Heomano Picurja, szoval igazan befoghatnam. Megis olyan nehez az alagut veget elkepzelni. Nem akarok mast, csak aludni, aludni. . .
Matol megfogadtam, ahogy irtad: nem "harcolok" tovabb. Egyesevel veszem az ejszakakat, nem nezek elore es egyesevel tuleljuk. Belefaradtam a panaszkodasba, az emberek hitetlen arcaba, amirol leri, hogy azt gondoljak "szanalmas, ahogy egybol felkapkodja azt a gyereket". Belefaradtam a burkolc celzasokba is, miszerint "sosem hagytam, hogy magatol elaludjon", "talan nem kellene allandoan megszoptatni" stb.
A sleep-clinic-en - termeszetesen - suket fulekre talaltam. Mar az elejen mondtuk a ferjemmel, hogy nem birjuk sirva otthagyni Manot, hallani sem akarunk a "controlled crying-rol", egy orai beszelgetes utan megis azt a tanacsot kaptam, hogy a nappali alvaskor ne hagyjam a cicin elaludni, hanem amikor mar majdnem kidolt, tegyem le. Pedig elotte elregeltem, hogy az en kicsim sose erte el a kisagy aljat ugy, hogy ne orditson "ne tegyel le" - hacsak nem mar elaludt.
De elvileg "le kell nyugtatnom, letennem" (settle her down), es kimenni a szobabol - ameddig birom. Ha ket perc, akkor ket perc, ha ot akkor ot.
Mondtam, hogy mar nagy elkeseredesemben probaltam ezt, ettol csak elszall az almossaga, mert felsirja magat. A valasz az volt, hogy tiz napig probaljam, ne csak egy nap. . . Ma probaltam, nem ment, a vegen csak cicin aludt el, hiaba bogettem. (kb. negyed oraig jottem, mentem)
Ugy erzem, az en kislanyom nem azt az uzenetet nyeri ebbol, hogy "anya ugyis mindig visszajon", hanem "anya ugyis mindig elmegy, hiaba jon vissza, csak egy kis idore vesz fel". . .
No, hat ezzel bucsuzom, mert ahogy irtam, elegem lett a panaszkodasbol, es hogy ez - a nem alvas - az eletem, masra koncentralok ezutan, a jo dolgokra. Ha nem megy, akkor sirok csendben.
Vegezetul valami pozitiv:
Ma a kislanyom meglepett, csak hogy felviditson: eloszor ult fel! Es hogy bebizonyitsa, nem veletlen, megismetelte tobbszor is!!! :-) Zabalnivalo Tunder!
Tudom, hogy nagyon nehéz egy dühös, szinte vigasztalhatatlan babával!
Reményt adhat, hogy vége lesz. Az a tapasztalat, nem csak az enyém, hanem szakirányú, hogy miután vége ennek (a gyakran fogzással egybeeső) időszaknak, nagyon intelligens, okos, érdeklődő csodás kismanó bújik ki a tojásból!
A szőnyegen csendben eljátszó kisded, aki sosem sír, ha létezik, biztos nem egészséges!
Rengeteg bántó krtitikát kaptam a 3. lányommal. az első 7 hónapját végig sírta!
Az alattunk lakó (éjjel is ordított) mindenfélével gyanusított. . . sok rosszabbnál-rosszabb tanácsot kaptam.
Próbáljátok ki a Chamomilla 12 ch-t. Kifejezetten ingerült babáknak való! Az éjszakai szopiknak mikor, hogy lesz vége? Engem nem kevesebbel ijesztgettek, minthogy soha! Ugyanmár! Biztosíthatok mindenkit, se a 14 éves, se az 5 éves, se a 3 éves nem szopik már és átalussza az éjszakát! A 15, 5 hónapos viszont éjjel-nappal szopizik. Még szép. hogy hulla vagyok. Sokszor ingerült emiatt.
Próbáljatok kikapcsolódni, ha lehet!
Keress valamit, ami megvigasztal! Persze ne édességet:-))))))))))
Esetleg el tudtok szabadulni Apával kettesben egy órára legalább?
Sztem ne harcoljatok a babával. Neki most ez a jó. Aztán meg olyan nehéz lesz elengedni. . .
Még egy ötlet! Néha annyira sokat sírt a baba, nem tudtam megnyugtatni semmivel, erre hazajött valaki, a kezébe vette és csönd lett. Nyílván annyira feszült lettem, hogy már én okoztam a gondot.
Akkor se aggódjatok, ha így van.
Üdv:Mmó
Biztosan nehez semmibe venni ezeket az ellen-velemenyeket, foleg faradtan, de azert probald meg. Esetleg ajanld figyelmebe a Kismama-cikket?!
Most magadra es a babucira koncentralj. Probalj mindig arra gondolni, hogy nem azert kel fel, hogy idegesitsen, es csak azert nyugos, mert
a) faradt a nem-alvastol
b) faj valamilye, vagy rosszul erzi magat
En is azt talalom a legnehezebbnek, amikor olben sem jo neki, eltol magatol. Aztan azonnal nyujtja a karjat, hogy vegyem fel, de ahogy felveszem, meg jobban sir. . . Ilyenkor ki tudja, mi a baj. Lehet, a fejuk faj, lehet az inyuk, de valami nem jo.
Vegso ketsegbeeseskor en szoktam adni egy kis fajdalomcsillapitot neki, a Panadol megfelelojet. Ez kicsit segit, de gyogyszer, ovatosan kell vele banni ugye.
Meg nem irtad: nincs segitseged? Te is kulfoldrol irsz, esetleg nem tudnal babysittert fizetni 1-2 orara egy heten, csak amig pihensz egyet?
Nalunk is katasztrofa helyzet van ket napja. Tegnap mar meg sem probaltam altatni a kisagyban, egybol magam mellett. Ezt szereti. Igy is felebred, de egybol a szajaba tudom kinalni a cicit, es meg mielott igazan felebredne, megnyugszik. Csak igy tudok aludni valamennyit, de igy meg eberen alszok, figyelem, hogy nehogy rategyem a paplant, nehogy leficankoljon stb.
KITARTAST!
Hogy vagytok?Nalunk kezdödik a müsor megint, ilyenkor aztan nappal sincs javulas. Ejjel gyakori kelesek, nappal egesz allo nap hiszti. Ilyenkor aszokott teljesen lemerülni az idegrendszerem. . . . aztan mindig jön egy kis szünet, kerdes csak az, hogy mikor. Tegnap csak a kezemben volt el, ma mar ott sem jo. Kezdek türelmetlen lenni.
Egy masik topikon-ahova egyebkent rendszeresen irok-valaki meggyanusitott azzal, hogy ilyen nem letezik, hogy orankent keles es ennyire hisztis gyerek es az egesz letezesemet ketsegbe vonta. Nagyon rosszul esett, el sem hittem, hogy egy masik anyuka ilyet bir feltetelezni valakiröl. . . . azt gondolja, hogy önszorakoztatas az egesz. -?!-
Valoban nagyon ön-szorakoztato tud lenni, kivanom mindenkinek, aki meg nem tapasztalta. . . de könnyü palcat törni olyannak, akinek kisangyalka babaja eljatszik a sarokban es mosolyog napestig.
Pedig jo volt legalabb kiirni magambol a dolgokat, de ugy latom akinek ilyen "devians" gyereke van, az jobb, ha befogja. . .
Remelem javulnak az ejszakak, kerlek irj, hogy mi van veletek!!!!!Puszi
Ha nem tudod elkerulni a cumit, szerintem teaztasd, gondolom abba nem teszel cukrot. A tejben levo cukor is rontja a kis fogakat!
A rendes cumit probaltatok mar? Az egyik baratnom picije cumizott, es egy idoben tiz cumit is beletettek a kisagyba, mert azok mindig kiestek, es ebbol a tizbol vegul is mindig talalt a mano maganak.
Igazad van, ez csekely vigasz, hogy nem vagyunk egyedul, de vigasz. En sokat gondolok Ratok, meg akirol tudom, hogy u. ezt csinaljak ejjelente, amikor fent vagyunk. Szerintem meg mazlista is vagy, nalunk csak ket honapig tartott a "jo korszak", 2-4 honapos kor kozott. . . :-)
En meg azt a tanacsot kaptam a minap, hogy vigyem uszni a gyereket, mert ott sokat rugdosnak, mozognak a vizben, es "eszrevetlenul" elfaradnak, ettol jobban aludnak. Ez talan jo tanacs, meg nem probaltam ki.
Itt kulfoldon divat egy olyan szerkentyu is, amit az ajtofelfara lehet szerelni, onnan lelog egy rugos szerkezeten egy szekecske, amibe bele lehet tenni a Manot. A labuk epp hogy leerjen, igy tudjak magukat rugoztatni fel-le. Csimbok imadja, kivancsi vagyok, lesz-e vele fejlemeny. Otthon is van mar ilyen? Ez azert jo, mert a szakirodalom nem ir rola rossz velemenyt, nem ugy, mint a bebi-komprol.
Az utobbi heten megbizonyosodtam rola, hogy ha Mano tobbet alszik egy nap, mint 2x fel ora, akkor rosszabbak az ejjelek, ezert probalom ebren tartani/szorakoztatni, hogy ez tarthato legyen.
Tobb tanacsom mara nincs, meg mi is kiserletezunk. Sok sikert, kitartast, es jelentkezz, hogy mizujs, ha lesz energiad!
A lánykám 7 hónapos. 2 hónapos koráig rossz alvó volt, aztán 3 "jó" hónap jött. Két hónapja viszont szinte semmit sem alszom vele/miatta.
Szerencsére este 8kor ő már alszik, s ez rendszeres. Eddig általában éjfélig aludt, akkor kapott egy kis teát és szunya 4-5ig. Akkor megint egy kis tea és így elvolt ugy 6-7-ig. Ez volt a jó időszak. Mostanában már ott tartunk, hogy 8-kor alvás, 10-kor ébredés és onnan óránként fentvan. Jó esetben, sokszor fél óránként. Éjjel akár 2 óránként is enne, ha adnék neki. Ő már régóta nem szopizik, tápszeren és mostmár mindenféle kaján él. Mivel egy szobában van velünk, elég nehéz hagyni sírni, mert a párom . . . szóval úgy nem tud aludni. Szerinte meg kellene etetnem 2 óránként ha éhes. Kezdek felörlődni a harcban: a párommal, hogy etessem/ne etessem, hagyjam sírni/ne hagyjam, a lányommal meg hogy pihenjen már. Nappal sem alszik sokat, úgyhogy kezdek holtkoroshoz hasonlítani.
Végigolvasva a topicot, nem igazán találtam "receptet". Van még ötletetek mit lehetne tenni. Engem személy szerint idegesít, hogy egész éjjel folyamatosan ott a cumi a gyerek szájába, hol teával, hol tejcsivel. . .
Mit lehetne tenni?
Örülök, hogy megtalaltad a priviket, en tovabbra sem lelem amiket te küldtel. . . :-(
A cikket en mar megtalaltam es el is olvastam, valoban megnyugtato, olvassa el mindenki, aki meg nem tette!!!!!
Majd meg jelentkezem, nyugodt ejszakakat mindenkinek, puszi!!!
Talaltam egy cikket a Kismama. hu-n. Ha ramentek az oldalra, egybol az alvasproblema jelenik meg. Meg csak az elejet olvastam el, de olyan jol esett a lelkemnek! Vegre van hivatalos velemeny: nem mi rontjuk el a babankat!!! Hurra. Feltetlenul olvassatok el, kivancsi vagyok, Ti mit gondoltok. Melinek nyomtassatok ki, vagy vegyetek meg a magazint, jo?
Heomano!
Nagyon bena vagyok, bocs. Itt van a ket privat leveled, csak en rossz helyen kerestem a boritekot. A normal logo mellett kerestem, kozben meg ott van, ahol a kilepesre kell kattintani. Bocs. Most nem irok priviben, mert mindent leirtam itt. De fogpl meg! Pusz.
Nem jött privi nekem sem!!!:-(
A testverke vallalasban engem is ez riaszt el, de tudom, hogy ha tulleszünk ezen, akkor ujra elfog a vagyakozas. . . . .
En is Csimboknak becezem a manot, azaz Csimbinek!:-)))
JELENTKEZEM MEG;PROBALOK MAJD PRIVIT IS IRNI;NEM ADOM FEL!
Orulok, hogy vegul is raszantad magad az irasra. Az irodalom azt ir, amit akar, nekunk a tapasztalt anyukak velemenye sokkal tobbet er. Kalapot emelek elotted, hogy ennyi almatlan ejszaka utan is jottek sorban a babak. En bizony elbizonytalanodtam, hogy ezt vajon vegig tudnam-e megint csinalni. . . Rossz erzes, mert tudom, hogy a parom akar testverket a kis Csimbokomnak.
Heomano! Ezek szerint te sem kaptad meg az en privatjaimat, mert irtam az egyikben, hogy Angliabol irok. Sebaj, az lenyeg, hogy nem tuntel el. Majd beszamolok a klinikarol, 3-an megyunk. Addig naplot kell vezetnem. A rohej az, hogy miota elkezdtem naplot irni, (hetfon), jobban alszik Mano, mint az elmult harom honapban. Gondolom ugy van vele, hogy nem fogom a jo hirnevet tonkretenni holmi klinikan. . . :-)
Nalunk ugyanez volt a forgatokönyv, 24-en volt 5 honapos a manom.
Fogzasra Dentinox gelt kap es Osanit homeos golyokat, sze. Viburcol homeos kupot. De a gel valt be leginkabb!!!
Nektek is javulast!
Olvasva a hozzászólásokat, "örülök", h nem én vagyok egyedül ezzel a problémával, már is könnyebb egy kicsit. Főleg, h állandóan olyan babákról olvasok-hallok, akik pár hetes koruktól átalusszák az éjszakát. Az én kisfiam, 5 hónapos lesz, csak szoptatom, este mellettünk alszik a kiságyában. 7-kor van fürdetés, fél 8-kor szopi, utána elalszik magátóol, és kb. 11-kor ébred először. Ezt a 3 órát tudom én is egybefüggően végig aludni. Utána ált 2 óránkén kelt, de van úgy hogy már 1 óra múlva forgolódik nyöszörög, olyankor megpróbálom a cumit beadni, néha sikerül visszaaludni, de max. 1 óra múlva fent van. Olyankor megszoptatom, és ez így megy fél 6-fél hétig, amikor végleg felébred. Volt már úgy hogy hagytam sírni, mert egyszerűen nem volt energiám felvenni. De olyankor nekem is egyből lelkiismeretfurdalásom van. Napközben sem nagyon tudok pihenni, mert a nap első részében nem vagyok fáradt, ált. délutánra készülök ki, de akkor a baba sem alszik, a férjem át szokta venni ha hazaér munkából, ilyenkor pihenek, de igazából egy kiadós alvás hiányzik. Tudom, h a fogai miatt nyűgös, meg anya-illatra van szükségre, és h egy-kettőre felnő és majd hiányoznozni fognak a mostani összebújások, de akkor is nehéz. Olvastam h van a fogzásra homeopátiás gél vagy fájdalomcsillapító, ismeritek?
Olyan jolestek a szavaid!En is püfföltem mar a szekrenyt, kiabaltam, ajtotcsapkodtam, sirtam, ugy ereztem magam, mint aki megörült-aztan jött a lelkiismeretfurdalas. Erdekes, amikor van par nap nyugi-neha azert van es ezekert nagyon halas vagyok-akkor ilyesmi az eszembe sem jut es türelmes vagyok es jokedvü. . . . de aztan ujrakezdödik minden es egy nap utan szakad a cerna. . . pedig mindig elhatarozom, hogy türelmes leszek!Jo volt olvasni, hogy masokbol is kijönnek ezek a reakciok. . . nehez türelmesnek lenni zombikent egy ilyen helyzetben. Nektek is minden jot, kitartast es nyugodt ejszakakat!
Pinoccio. en meg miket irok!A jeledböl latom, hogy nem is otthon elsz, ezert nem hiszem, hogy a Madaraszba mesz. . . de ettöl függetlenül beszamolot kerek!!!!!:-)))
Nekem az ötödik ygerekem 15 hónapos és néha félóránként kel vagy nem alszik vissza. . . Szopik még és tudom, hogy jön a szemfoga. . .
Az ötből kettő dresszirozás nélkül átaludtra az éjszakát, egy horrorisztikus volt, ezért közénk vettük. Minden gond nélkül átment az emeletes ágyba 3 évesen. A negyedik 16 hónapig szopott éjjel, egyre ritkábban ébredt és egyszer csak reggel lett. A mostani baba nem közöttünk, de mellettem alszik és zombi vagyok én is. W. Ungváry Renáta szerint (IBCLC) nem KELL fél óránként szoptatni, Rózsa Ibolya (IBCLC) szeretetre és türelemre intett, elmúlik, Eszter is bátorít, tartsak ki.
Üzenem Melinek! Igény szerint szoptatni nálam állandó kétóránkénti (néha sűrűbb) szopit jelentett, éjjel is! ELMÚLIK! Olyan ősbizalom alakul ki, amit nem tudsz máshogy létrehozni. Az már más kérdés miért nem alszik vissza egy 3, 5 hónapos?
A harmadik gyerekkel éjszakákon át sétáltam, mert nem aludt el. Nem bírtam tovább. Macska nem volt hogy megrúgjam, belecsaptam az ajtóba mikor két órája ordított éjjel. Az ajtó betört. Takaríthattam, a kezem megsérült, a gyerek még jobban ordított. Akkor közénk vettük.
Mennyei lett az élet! Aludt! Ma is ragaszkodó és érettebb a koránál. Mozgékony, szóval a jelleméből adódott a nem alvás.
Hosszú lett, de remélem adott valami támpontot.
Üdv:Mmó
Mano uj szokast vett fel-megint. Este fürdes, szopi-menetrendszerüen, ekkor szokott elaludni is. Most szopik, , de meg csak be sem csukja a szemet, utana keresztbefordul az agyon a tv fele-ez megy halkan nekem, csak ebben a szobaban jön be a magyar tv es estenkent nezem egy kicsit-hasrafordul. Aztan elkezd jatszani:kitartja magat a karjaival, ramnez, ha en is ranezek hangosan nevet es belefurja magat az agyba. Ez megy tiz-husz percig, aztan en kimegyek a konyhaba, ide-oda, egyszercsak csönd lesz:hason elalszik magatol. Fel ora mulva ugyan felsir almaban, akkor visszaforditom, szopik egy kicsit es alszik tovabb.
Az alvasklinikarol mindenkeppen irj, nagyon erdekel, hogy mit mondanak!!!!!!!Hova mesz, a Madaraszba?Irjal, akarmi van!Puszillak!!!
De jo, hogy megkerultel! Hogy aludtal a mult ejjel?
Nalunk nem sult el olyan jol a dolog, mint ahogy azt remeltem. Mivel a kov. ejszakakon nem alltam meg, hogy ne menjek be "ciciztetni" - apa ugyan mindig ott volt, probalta vigasztalgatni -, ezert csak ebredezik a manom. Azert valamivel jobb a helyzet, mint volt, most 2-3 orankent kel, ezt mar ki lehet birni. Talan azert, mert nem a szobajaban alszom es igy nem akar mellem bujni? Vagy tal an azert mert vegre kibujt a masodik fogacskaja is, es mar nem zavarja az almat a fajdalom? Ha igy marad a helyzet, akkor a hitvesi agyban maradok, mar nem koltozok vissza babucihoz, de ha visszamegyunk az oras kelesekhez, akkor muszaly lesz.
Bejelentkeztem egy alvas-klinikara febr. 3-ara, talan ott meg adnak uj otleteket.
Mi ujsag a szegeny szülökkel, birjak meg?Elolvastak a hozzaszolasokat?Remelem kicsit megvigasztalta öket. . . .
Pinoccio, nalatok mi a helyzet????
Nalunk hullamhegyek-hullamvölgyek-inkabb ez utobbi a jellemzö. . . de birjuk meg. :-S