Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Macskaneves szakdolgozat
Sziasztok!
A szakdolgozatom megírásához szeretném a segítségeteket kérni. A dolgozat névtani témájú: a magyarországi macskanévadási szokásokat szeretném közelebbről megvizsgálni, elsősorban a névadás indítéka érdekelne. Ehhez mindenekelőtt egy korpuszra van szükségem, egy IGEN NAGY SZÁMÚ korpuszra
, amiben ti talán a segítségemre lehettek. Indításként minél több macskanevet kell összegyűjtenem, illetve minden olyan, a macskára vonatkozó adat is érdekelne, amely szerepet játszhatott a névadásban.
Arra szeretnék kérni minden saját vagy ismerős cicával vagy cicákkal rendelkező vagy valaha rendelkezett
kedves fórumozót, hogy meséljen egy kicsit a macsekról és a nevéről, mégpedig az alábbi kérdések mentén:
1. Hogy hívják a macskát? Mi az alapneve és mi a szólítóneve? (A cicáknak legtöbbször van egy alapneve, vagyis a tényleges név, amire a macskát a gazdája keresztelte, illetve egy ún. szólítóneve, ahogy a gazdája általában szólítja. Ez a kettő természetesen megegyezhet, de általában nem így van.)
2. Mi a cica törzskönyvi neve (ha van)? Megegyezik a szólítónévvel? Ha nem, mi az oka az eltérésnek?
3. Milyen fajtájú a cica?
4. Nőstény vagy kandúr?
5. Mikor és hogyan került hozzátok? (befogadott/vásárolt/ajándékba kapott/saját cica kölyke/stb.)
6. Hol él? (szobacica/kerti cica/bejárós, azaz kosztos macska)
7. Milyen a külső megjelenése? (szín, méret, mintázat, bármilyen egyéb jellegzetesség)
8. Milyen a természete, van-e esetleg valami sajátos, rá jellemző szokása?
Hát, ennyi lenne
, ha van 5 percetek, nagyon megköszönnék minden segítséget!
Ha valaki nem szeretne a fórumban megnyilvánulni, de tudna segíteni, a zuzmkarc@vipmail.hu címre is szívesen várom a válaszokat!
Köszönöm!
Szia!
Nekünk két cicánk van. Testvérek.
1. a. Hiúz (a fülén pici pamacs van, mint a hiúznak, amikor pici volt, még feltűnőbb volt)
1. b. Peti (pici korában nagyon rossz volt, Rosszcsont Peti után kapta a nevét, akkor még nem tudtuk, hogy lány)
2. nem törzskönyvezettek
3. házimacska
4. mindkettő nőstény
5. 5 éve kerültek hozzánk, egy ismerősünk munkahelyén a kazánházban laktak, befogadtuk őket.
6. általában a kertben vannak, de az előszobában esznek, ha akarnak, ott is alhatnak
7. mindkettő csíkos házimacska
8. a. Hiúz: nagyon barátságos, szereti az embereket, igazi "bújós" macska, kedvenc szórakozása, hogy ráugrik a vállunkra, általában itthon tartózkodik
8. b. Peti: akkor "emberezik", amikor neki kedve van hozzá, de akkor elvárja a simogatást, sokat csavarog
2. Áfonya. Az Áfonyát nehéz becézni. Két szótagú nevet használunk ált.
3. Brit bicolor
4. Nőstény
5. 2004-vásárolt
6. lakáscica
7. nagyon huncut, igazi kópé.
1. Szamóca és Szaminak becézzük
2. Aphrodité. Olyan volt kicsinek mint egy szem szamóca, semmiképpen nem hasonlított macskára
3. Skót lógófülű
4. Nőstény
5. 2004-ásárolt
6. lakáscica
7. Nagyon nyugodt, hangját is alig hallani. Olyan mint egy plüsscica.
1. Arnold és így is szólítjuk.
2. Ámor. A férjem megvétózta, mondván egy erős kandúrt nem nevezhetünk Ámornak?!?! Pasik.....
3. Brit tabby
4. Kandúr
5. 2004-vásárolt
6. lakáscica
7. igazi pasi, hisztis, raplis, büszke, de nagyon vágyik arra, hogy szeretgessék
1. Armi/Ámor
2. Armandó King of Szt. László/Norsycat Ámor (mindkettő hallgat a keresztnevére, ezért nem változtattunk rajta)
3. mindkettő maine-coon
4. exkandúrok
5. örökbefogadtuk/vettük, mindkettőt 4 éve
6. szobamatskák
7. vörös klasszikus cirmos fehérrel/barna makréla cirmos fehérrel
fejenként 8 kg
8. kedves mamlasz, csak a simi-alvás-evés számít neki/elvetemült haramia, csak nagy ritkán jön rá a szeretetroham
T. S. Eliot: A macska neve
A macska nevét kiszemelni felette nehéz,
nem afféle vasárnapi könnyű mulatság;
És én kijelentem, - de ezért le ne nézz -,
hogy HÁROM NEVET is követel meg a macskád.
Egy, amelyen hivogatja naponta a ház,
Mint: Aladár, Jonatán, Kari, Dénes,
Mint: Péter, Salamon, Gyuri és Atanáz -
Mind csupa egyszerű, köznapi név ez.
Cifrábbakat is lelsz, ha nagyon keresel
(Mást, ha uraké, s ha kisasszonyoké lesz):
Plátón, Ardzsuna, Perszefoné, Demeter -
Mégis, csupa egyszerű, köznapi név ez.
Ám tudd meg: a macska különbet is óhajt,
Büszkébb nevet is, mely övé egyedül;
Másképp hogy is űzi a spájzban a tolvajt?
Holdlepte tetőn hogyan is hegedűl?
Ily neveket, ha kivánsz, nosza hosszú a listám:
Csimbalabumm, Tyafogány, Kalapetty,
Kraxima, Dzsellifalónia, Bombalurisztán -
Mit soha nem hord több egerész, csakis egy.
Mégse reméld, hogy ezekkel a macska betelne:
Még egy neve van - hanem ezt ne kutasd,
Mert nem fedi fel soha emberi elme -
Ám TUDJA A MACSKA, s a titka marad.
S olykor, ha merengve csak ül s elréved a macskád,
Nos annak okát is elárulom én:
Mámoros eszmék töltik a csöppnyi agyacskát,
Úgy töpreng, meditál csalafinta nevén:
Rejtett, egyszeri, titkos,
Rejtszeri-titkos,
Agyafúrt, csalafinta nevén!
(Tótfalusi István ford.)
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9060011
Errő l a témáról van egy topik az indexen. Olvasgasd figyelmesen!
Most nincs macskám. Volt, 19 évet élt. Törzskönyi neve Kendevölgyi Blanka volt, mi Fricikének hivtuk. Perzsacica volt, krém-fehér szinű, nőstény. Tenyésztőjétől, aki barátunk volt, ajéndékba kaptuk. Gyönyörű volt, méltóságteljes, nagytermetű. Természetesen hosszú élete alatt sokat változott. Ifjabb korában tartózkodó volt, de öregségére valódi ölbecica.
És még van:
Milli-
1. Milli ahivatalos neve: de Millcsi, Millka, Milesz, Milcsó, Millcsike( gyerekkori cicám nyomán..)
2. Nem törzskönyvezett
3. házicica
4. női macska ( így hívjuk a Luluval együtt, hogy a csajok, vagy a női macskák, vagy hölgyek)
5.ajándék cica
6. szobacicc
7.hófehér, kistermtű, vékony
8. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott cica, szeret előre letett fura pózokban aludni, és sokszor a közös evésnél a többiek fejét nyalogatni...
1. Valéria az alapneve és Vali vagy Valika a szólítóneve, attól függően, hogy belekakilt-e reggelre a zuhanytálcába, vagy sem...
2. Nem törzskönyvezett
3. Nem fajmacska
4. Nőstény
6. Napközben kerti cica, éjszaka szobacica, télen kizárólag szobacica
7. gyönyörű, olyan mint egy nagyhercegnő, azért is kapta a nevét. Fekete, fehér, vörös a bundája, a legszebb a pofija, aminek az egyik oldala vörös, a másik fekete (pont középen elválasztva), a melle gyönyörű fehér, olyan, mintha egy méregdrága bundát viselne. Zöld szemek, közepes termet
8. Nem túl barátságos, dehát végülis macskáról van szó...
1.Naf-Naf az alapneve. Szólítóneve: Nafi, de sokszor: Nafesz, Nafeszta, Nafos, Nafika, Naffka, Naffff ( kicsinek így nyafizott)
2. Nem törzskönyvezett
3. házi cirmos
4. ivartalanított kandúr
5. Befogadott cicc, kislányok álltak velük a piacon, hogy a szülők kiteszik őt és testvéreit, ha nem lesz gazda
6. szobacica
7. cirmos,és jó nagy termetű, de sajnos beteg, van a pofiján egy csúnya nagy daganat, amit nem lehet már meggyógyítani
8. Nagyon okos cica, érzékeny lélekkel, öreg korában is játékos, és nagon szeret minket..
Lulu:
1. Lulu-Szólító neve: Lulcsi, Lütyő, Lüttyös, Lullancs ( csak úgy, olyan Lulus volt
2. Nem törzskönyvezett
3.házicica, az anyja perzsa volt
4.női macska
5 Vásárolt cica- 2000 Ft. volt, Nafi mellett vot egy kiscica, akit inmádott, sajnos meghalt, és Nafi nagyon gyászolta, depressziós volt.Nagyon sürgősen kellett, ezért vettünk, és nem kerestünk efogadnivalót...
6. Szobacica
7. Trikolor, inkább tömzsi alkatra
8. Nagyon beszédes, sokszor hisztike, és szeret tv-t nézni, de csak rajz- és bábfilmet, és természetfilmet
Szia! Én vagyok a sokkal előbb emlegetett Bagolyka gazdája, róla ilyen szempontből amit lehetett a tegnap délutánig gazdija /csalanya/többet tud, azonkívül, hogy milyen jól beilleszkedett egy nap alatt és ahogy tapasztalom az alább leírt előző cicámnak tökéletes ellentéte. Az előző macsekomról:
Kyra Alszion- ezzel még egy macskának is nehéz élni, hát még a gazdájának, /első alom elsőszülöttje: A betüs/ tehát :Cicu
Kyra Alszion
krémperzsa
kandúr, aztán műtét
vásárolt
szoba cica volt
árnyalt krémszínü perzsa; 5,5 kg; szőr a vége felé szinte fehérből váltott krémre
magának való, önfejű, ölbe soha nem maradt, akaratát érvényesítő, nem kedveskedő, nem tudok jobb szót : fölényes, ahogy tudott nézni!, de maga módján gazdit szerető, és mi mindennek ellenére szerettük
Sok sikert a műhöz! szia
1. Gyagyás Tódi (pont úgy állt a füle kiskorában mint a rajzfilmben) Tódinak szólítjuk, de hallgat a gyagyásra is.
2. Nincs törzskönyve
3. Utcasarki turmix
4.Herélt kandúr
5.Pár hetesen az utcán csavargott, mindenkihez odament kunyerálni, Így a férjemhez is. Kerestük a gazdáját, de nem volt jelentkező...
6. Hát eredetileg szobacica, de nyáron alig látom, mindig a kertben vadászik.
7. Vörös fehér foltos-cirmos zöldessárga szemmel. és maszatfoltokkal az orra alatt.
8.Nagyon játékos és ragaszkodó, ha ritkán egyedül marad, a mikor megjövünk még a farka töve is remeg az örömtől.Ha a házban van mindig velünk egy helyiségben tartózkodik.
És minden reggeli vadászatáról hoz nekem nyáron ajándékot.
(gyíkot, verebet, lótetűt stb. büszkén cipeli be a lábam elé, én meg nem tudom , hogy sírjak vagy nevessek...)
Még délután kihagytam a legkedvencebb cicámat!!! Sajnos már ő sem él.
1. Vincent (cé-vel) 2. - 3. Házimacska 4. Kandúr 5. Nálunk született (Luci cica utolsó kölyke volt). 6. Kerti cica 7. Fekete-fehér foltos. 8. Tündér aranyos volt!
Üdv. F.
No folytatom a 3. az maga az Isten! Buci a neve,mert olyan kis széles ahomloka,mint egy buci.Egy ügyfelemtől kaptamkb.3-4 hónapos volt.Rögtön beleszerettem.Félve vittem haza 3.-ként.Becenevei:bucikirályfi,bucka,buckó,gyönyörűség stb
A férjem nagy szerelme,ímádják egymást.
3 éves szűz ő is,de fiúban /nem akartuk,hogy elcsavarogjon/
Ő a másik reklámban szerepel olyan mint az amelyiknek afejére esik a hó asszem brit kék gyönyörű rajzolata van.
Ő játékos szótfogadó jó kisfiú.Egyszerűen nem csinál semmi rosszat,de annál több kedves dolga van ,dünnyög és beszélget.
Ja és mindahárman ott tartozkodnakUdvartól-az ágyig-a háztetőig ahol kedvük tartja.
Szia!Nekünk jelenleg három van
Pirci, piros cica összevonva/ha rossz, vörös ördög/ő a legigazibb macska,vadászik,lop,s nem hódol be,de ami jár neki azt ki is veszi,még mindig szopná a ruhámat,ha hagynám.Doromból,bujik ahogy egy macskához illik.
5 éves vörös szűz lány
1 hónaposan kaptuk,perzsa mamájukat egy kutya elküldte az örök vadászmezőkre.Lefetyelni én tanítottam meg
Testvére:Maci/Mackó,mackólány,hisztipék/A nevét kinézete miatt kapta.Rövid nyak,rövid mackós lábak,az arca pont olyan mint egy igazi macié.Ö olyan,mint a reklámban az a hamuszürke-orosz kék asszem.Ketten születtek és mindenben különböznek egymástól.Pirci pl hosszú x-lábú,maci rövid ó-lábú.
Maci farka többszörösen sérült,így semmi humor érzéke.Valljuk be nekünk sem lenne.Én vagyok a barátnője.A másik két macsekhoz nem alacsonyodik le.Ö tud egyedül a szitahálón ki -be közlekedni.
1. Murrmacska, Murcinak szólítom
2. az oltási könyvében Shlomo áll... de ez nem olyan macskás név, csak erre későn jöttem rá
3. házi macs
4. ivartalanított nőstény
5. 2005. augusztus, a szomszédhoz bedobták, neki nem annyira kellett, mi elcsábítottuk
6. szobacica, de sokat van kint is
7. közepes méretű, szürke-cirmos, nagyon szép gyűrűs farkinca, kerek szemek
8. nagyon magánakvaló és öntörvényű, simizni lehet egy ideig, ölbevenni egyáltalán nem, de ő néha magától felugrik az ölünkbe. sokszor morcos, innen a neve
1. Japi, Japcinak szólítjuk illetve Japóca, Japáncica
2. Japi
3. házi
5. 2005. november. a tesóm találta, valószínűleg elveszett vagy kirakott cica volt.
6. szobacica, de szintén kijárhat a kertbe, ha kedve tartja.
7. közepes, sárgás árnyalatú szürke-cirmos. a farka vékonyka, kicsi feje van és ferde metszésű szeme, a színe és a szeme állása miatt lett Japán a neve
8. nagyon kedves kis állat, hangosan dorombol és bújik, szeret ölben aludni
amúgy mindketten most voltak egyévesek.
1. BigyÓ
2. Diaboló Bigyó
3. Perzsa
4.Nőstény
5.ajándék 1992-2000
6.szoba-kert
7.teknőctarka, kistestű
8.imádott kaktuszban vakaródzni:-)
1. Kormi az "alap"neve, de ha el szeretnénk érni nála valamit, akkor Kormica.
2. Nincs törzskönyvi neve.
3. Házimacska
4. Nőstény
5. 6 éve találtuk, akkor kb. 1/2 éves lehetett.
6. Szobacica, de hétvégenként a telken szabadjára engedjük.
7. Átlagos termetű, koromfekete, "sárgaszemű szörny-ű" - gyönyörűség
8. Teljesen átlagos macskajellemzőkkel bír, nagyon kedves, és imád a hűtőgép tetején terpeszkedni. (Nyáron pedig néha sajnos becsukódik az orra a hűtőajtóba
Sok sikert a szakdolgozathoz!
1, micmic, mickó
2, --
3, házimacska
4, kandúr
5, befogadott
6, a gyermek születése előtt bejöhetett a lakásba, utána csak ritkán
7, fekete, ivartalanított kandúr
8, nyugodt, szelíd
és most tavasszal elpusztult szegény és a lányomnak kellett egy új cica, aki:
1, micmic, mici
2, --
3, házimacska
4, nőstény
5, kértük
6, elvileg nem jöhet be, de ha én nem vagyok itthon, akkor valószínűleg gyakran bent van
7, fekete, mellkasán fehér szőrszálakkal, lányom szerint nyaklánccal
8, pajkos, játékos, még csak kb. 8-9 hetes
2. nincs
3. házi, trikolor
5. 5 évvel ezelőtt menhelyről, elaltatás elől 6 hetesen kimenekített szobacica
6. szobacica
7. gyönyörűűűűűű
8. Természetesen rettentő kíváncsi, imádja a vizet, csapból iszik, tusolás közben a kád szélén ül a tesójával együtt. Szinte mindig velem együtt jár "alomra"
1. Mimóza (Mimó, Dagika)
2. nincs
3. házi, trikolor
5. 5 évvel ezelőtt menhelyről, elaltatás elől 6 hetesen kimenekített szobacica (Szamócával együtt hozták el őket, és az átmeneti gazdik nevezték el mindkettőt)
6. szobacica
7. a képen ő a NEM fekete orrú
8. Nagyon fotogén
1. Csufi
2. nincs
3. házi, fekete-fehér
5. kb. 10 évvel ezelőtti "saját beszerzés"
6. szobacica + kinti
7. teljesen hagyományos fekete-fehér, normális termetű cic
8. a lányomat imádja, vele alszik, pontosabban az ágy az övé, de nagy kegyesen megosztja a lányommal
Irtó sértődős cica, és ha egy mozdulatnak akár csak a szele is megcsapja, már fúj, és dühösen ugrik arrébb. Viszont soha meg nem karmolt még senkit, bármekkora is a felháborodás.
1. Jeromos (Jercsi)
2. nem volt (ő már nem él)
3. félperzsa
4. ivartalanított kandúr
5. ajándékba kaptam magamtól
6. kinti + benti cica volt
7. vörös félperzsa
8. hihetelenül nyugis cica volt! Látszólag megaludt a szájában a tej, de azért az egeret megfogta. Vedlés idején gond nélkül rendszeresen kiporszívózhattam a bundáját.
1. Picike, Cica
2. nem volt (leukémia miatt elaltatták)
3. házi cirmos
5. a PECSA előtt keresett neki gazdát egy néni
6. szobacica volt
7. kicsi, vékonyka barna cirmos
8. imádott apportírozni. Bármit eldobtunk neki, már rohant is érte, és hozta vissza. Amikor a lányom a szekrénye előtt állt, pillanat alatt a vállára ugrott, és jelezte, h nyissa ki neki a felső szekrényt, mert ott szeretne szundítani egyet.
A víz annyira izgatta a fantáziáját, h pl. fürdés után, amikor kihúztam a dugót, beugrott a kádba, nézni a lefolyó vizet. Épp csak a háta volt kint a vízből.
Neve: K.D Cicabogárlegyecske
Azért KD, mert Kis Disznó volt sokszor, amikor rendetlenkedett, Cicabogár, mert pici és nagyon kedves volt mikor hozzánk került, és legyecske, mert minden általa megpillantott légy fura "kaffogásra" késztette. Ez utóbbiról már leszokott.
Hogyan hívjuk: Cica vagy Cicaaa!!! Vagy Cicóka.
Törzskönyv: Nincs neki olyan
Fajtája: Félperzsa (Perzsa és közönséges házimacska keverék)
Neme: Kandúr
Hogyan került hozzánk: Pici korában, kértük mert nem volt állatkánk.
Hol él: Kertes házban, másik 2 cicával + kutyával. Szabad járása van, kint és bent is mivel szobatiszta. Télen többet van a lakásban, nyáron kint szeret lenni.
Megjelenése: Vörös-cirmos, hosszúszőrű. A fésülést utálja, ezért évente 1X szinte kopaszra nyírom az össze nemezesedett bundájától megszabadítom, ekkor roppant vicces.
Természete: Nagyon kedves, hízelgő, és nagyon nagyon engedelmes, kivéve ha fésülésről van szó. A kutyával jó barátok, annak ellenére hogy nem együtt nőttek fel. A másik két cicát (ők nőstények) mindig előre engedi ha esznek. Egyébént ő egyedül aki szereti a zöldségeket nyersen. PL.: káposzta, kelkáposzta, paprika, uborka, burgonya, karalábé
Cirmi macsek
1. Neve: Cirmi a becsületes neve. Így hívjuk: Cirmi, Cirmók, Cici, Gizmó, Gizi
2. Törzskönyve: nincs.
3. Fajtája: Vérbeli Macskusz Házikusz
4. Neme: Leányzó, immáron anyuka
5. Így került hozzánk: a párom találta a munkahelyén a benzinkúton, és olyan ügyesen lavírozott a több tonnás cukorrépás kamionok között, hogy nem volt szíve otthagyni őt és végignézni ahogy egyszer véletlenül reátolat valaki, így megfogtuk és hazahoztuk-egyébként borzasztó szelíd volt már akkor is, csak kutyát nem látott még soha, itthon meg négy kutyához kellett rögtön hozzászokatni, de sikerült
6. Élőhelye: Télen szeret idebenn melegedni, de amint van egy kis jóidő, kiszalad az udvarba. Rajta látszik, hogy kóbor macska volt és a természete is olyan maradt. Ennek ellenére a szomszéd portájánál távolabb nem járt még.
7. Külső: cirmos cica, lányos kinézettel
8. Természete: Cirmi, egy kis szeretetre éhes jószág, imádja ha el van kényeztetve, és el is várja, sőt követeli is. Reggelinél borzasztó nagy hanggal van és nagyon félti a hasát.
Yoda macsek
1. Neve: Yoda a becsületes neve. Így hívjuk: Mani, Manó, Maci, Macikám
2. Törzskönyve: nincs.
3. Fajtája: Vérbeli Macskusz Házikusz
4. Neme: Kandúr
5. Így került hozzánk: itt született nálunk, őt meghagytuk a testvéreit elajándékoztuk.
6. Élőhelye: Minden körülmények között megfelelő klímában. Télen a meleg konvektoron a konyhában, nyáron a fák hűs árnyéka alatt.
7. Külső: Sima cirmos macsek, az ivartalanítás miatt egy kicsit nagyobbra nőtt tökös pajtásainál, de így legalább nem verekszik és nem fél füllel tér haza.
8. Természete: több macskám is volt már és van is, de mind közül ő az egyetlen aki igazi jámbor lélek. Nemtürelmetlen reggel a reggeliosztásnál, soha de soha nem hallottam még morogni, vagy karmolni, alapvetően látszik rajta, hogy egy boldog és kiegyensúlyozott macska. Ha a kertben vagyok mindíg odajön hozzám hízelegni.
Szia!
Három macsekom van, egymásután írom őket, nem külön.
1. Mancs, Pamacs, Selymes (ugyanígy szólítom őket)
2. Nem törzskönyvezettek, házicicák
3. lásd feljebb
4. Mindhárom nőstény
5. Mancs és Pamacs ajándék cicák, Selymes befogadott.
6. Mindhárman kerti cicák, ritkán vannak a lakásban. Általában csak akkor ha betegek vagy dögönyözzük őket éppen.
7. Mancs és Pamacs tiszta fekete mindkettőnek sárga szeme van, Selymes pedig szürke (nem tigris) és fehér. Mancs és Selymes ivartalanítva van, nekik normál testalkatuk van. Pamacs vékonyka, most főleg a szülés miatt. Hamarosan ő is ivartalanítva lesz és akkor szerintem ő is felszed pár dekát (így volt Manccsal is)
8. Mancs sokszor eljár hazulról, néha napokig nem látjuk. Ölben lenni nem szeret, hízelegni is csak akkor szokott, amikor kedve szottyan. Ha beteg, nagyon hálás, bújós és ragaszkodó. Verekedni nem szokott, ő amolyan "nemtörődöm" cica. Ha a lakásban van, mindig a függöny alá fekszik és pofozza azt. Imád vadászni, legyen szó légyről vagy madárról, mindegy. Pamacs folyton hízeleg, igényli a simit, de ő is utál ölben lenni. Rettentő féltékeny és pofozkodós. Ha valami nem tetszik, már adja is a maflást. Selymesem nagyon bújós, rettentő szeretet éhes. Bunyóba nem nagyon keveredik, bár most hogy Pamacs kölykezett, neki is el-el jár a mancsa. Mikor befogadtuk, nagyon félt minden hirtelen mozdulattól, néha még most is megijed. Lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Ha pl. legugolok valamiért és nem őt simizem, simán a hátamra ugrik és nekiáll bújni
Anno mikor otthon laktam és elindultam dolgozni, mindhárom macsek elkísért az utca végéig, akkor is könyörögni kellett nekik, hogy ne jöjjenek tovább
Én elköltöztem, a cickányok maradtak, úgyhogy havonta csak egyszer látom őket 
sziasztok!
Nekem 5 cicám van!
1.) Cilike - ő a hamis kutyánk ellenére is beugrott a keritésünkön, nagyon sovány volt, és gazdátlan. Azt mondtuk, ez az egy cica elég, hisz az első cicánkat - Pucurkát - másfél évesen elvesztettük. Ja, és Cilike nem lány ám! Fiú! (most már nem) Ő kinti cica.
De a sors beleszólt, és találtunk az árokban egy cicát, és nem volt szívünk otthagyni, ő a Tücsök nevet kapta. És benti cica lett.
Boci -őt egy hírdetés útján vettük magunkhoz, azért, hogy Tücsi ne legyen egyedül. Boci tényleg olyan mint egy bocika) És kettőig se tud számolni a drága))
3.) Pici - őt a kolléganőmtől hoztam el, mert nem tudta már elajándékozni, és féltem, hogy valamit tesz vele, így hát elhoztam. És ekkor azt mondtam: nincs több macska! Többe kerül a kajájuk, mint a mienk.
Aztán a három benti cica kiszökött egyszer az udvarra, és onnantól kezdve nem tudtuk őket bent tartani, igazi boldog, vadászó cicák!
aztán jött ősszel egy meglepetés: Beugrott hozzánk egy kb. 6 hónapos gyönyörű cica, és nagyon-nagyon sírt. Ekkor muszáj volt szigorúnak lennem, hisz a 4 macska nagyon sokba került. Szóval az új cicát seprüvel zavartam el. De visszajött! Megint elseprüztem. Megint visszajött. Mit tehettem? Lett 5 cicám.
Egyébként a fotóikat a bem.oldalamon láthatjátok is.
Fabien, olyan ismerős a neved. Két helyről ismerhetlek: Vagy a jatek.hu- oldalról, mint játékost, vagy pedig a Szuszmok-féle topikból)