Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Olvasgass itt!
http://www.tenyek-tevhitek.hu/
Meg fogsz lepődni!
Én a gyógyszert nem találom megoldásnak, sőt! Látszat rendben tartja a neurotranszmittereket, de ha elhagyod jön a padló...Az agy egy nagyon bonyolult rendszer, én nem mernék beleavatkozni gyógyszerrel!
az orvosoknak az az érdekük, hogy beteg legyél. Különben ki venné meg a dollármilliárdos üzlet gyógyszereiket? Senki!
Egyrészt nem biztos, hogy tudja, másrészt meg gondolj bele, a pszichiáter nem fogja neked azt mondani, hogy szedjen nagydőzisú vitamint, és tudatosan táplálkozzon...Mert akkor előbb-utóbb elfogynak a páciensei..
mert a pszichiáter gyógyszerez. gyógyszerezi a szorongással küzdőt és a skizofrént... az előbbinek pedig inkább hasznára válik a beszélgetős terápia, mint a gyógyszer.
az áter az agy kémiai hibáit rakja rendbe gyógyszerrel vagyis kémiával. a lógus meg a terapeuta pedig segít, hoyg újraprogramozd.
a másik ok meg az, hoyg pénzt/kisebb ajándékokat kapnak a dokik a felírt gyógyszerért, de ez minden területen így van.
képzelheted, komplett napokat ültem a gép előtt és olvastam el tucatnyi esetleírást és gyógymódot a neten mire erre rájöttem...
nem mindnkinek a szerotonin kell, hanem csak egy jó nagy adag vitamin.
akkor lettem klasszisokkal jobban, mikor minden nap itthon főztem és ebédre meg vacsira saját kaját ettem.
Szia!
Szeretnék kérdezni én is Tőled valamit. Az Aszpartánsavról hallottam fura dolgokat, pedig úgy tudom egy csomó élelmiszer mellett még a vitaminokban is előfordul. Állítólag étel-függőséget okoz pl. chipsek esetén. Igaz lehet? Vagy butaság az egész.
Valami hasonló vitamin és nyomelem pótlást javaslok itt mindenkinek:
Barna alga tabletta 1 db. (természetes jódtartalom)
B komplex kapszula 5db.
Milgamma kapszula 1 db. (+B vitaminok)
Bio-Szelén-Cink 1db. (Pharma Nord)
Gingium 1 db.
Halolaj kapszula 2-3 db.
E vitamin 400 mg-os 1 db.
Folsav 3mg-os 1db.
Magnerot tabletta (magnéziumorotát a legjobban felszívódó magnézium) 1 db.
Koenzim Q10 (harminc felett kötelező) 1 db.
C vitamin 500 mg.-os 1 db.
S ezután el lehet kezdeni tudatosan táplálkozni.
Dr. F. C. Dohan a gluténallergiával és a szkizofréniával kapcsolatban végzett tanulmányaival már az 1970-es évek elején felhívta a figyelmet annak lehetőségére, hogy a súlyos elmebetegség kialakulásában jelentős szerepet játszhat a glutén, vagy az abból származó peptidek.
Számos ilyen tipusú, az endorfinokhoz hasonló, de külső forrásból származó anyagot azonosítottak azóta, melyeket exorfineknek neveztek el.
Ezek az anyagok különféle élelmiszerek, de különösképpen a búza, a tej és a kukorica emésztése során keletkezhetnek.
A glutén, mint exorfin különösen aktív az agyi szövetekben.
Okozhat fejfájást, álmosságot, szorongást, ingerlékenységet, meg sok minden más komoly problémát.
http://www.esoember.hu/esoember.php?cikk=230
Azt hiszem, ha ezt elolvassátok nem lesz kétséges az, hogy van benne valami...
Egy kis bizonyíték, hogy mennyire szerves kapcsolat van a kaja és a pánikbetegség között:
Charles Darwin (1809-1882) evolúciós elmélete valószínűleg sohasem forradalmasította volna a biológiát, ha a tudós nem szenvedett volna egy súlyos lelki betegségben, amely szinte remetei visszavonultságra kényszerítette. Legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, amely az Amerikai Orvosi Társaság lapjában (Journal of American Medical Association) jelent meg.
A cikk szerint Darwint húszas évei végén különös gyengeség kerítette hatalmába, amelyet orvosai a legkülönfélébb okokkal próbáltak magyarázni. Többek között ideggyengeségre, különböző trópusi betegségekre, arzénmérgezésre és idegkimerültségre gyanakodtak.
Az Iowai Egyetem két kutatója, Thomas Barloon és Russel Noyes viszont - utólag - egészen más diagnózist állított fel Darwin rejtélyes betegségével kapcsolatban. A tudós saját feljegyzései, orvosai beszámolói és egyéb források alapján a két kutató arra a következtetésre jutott, hogy az evolúció atyja a ma divatosnak számító pánikbetegségben szenvedett. Esetében ez más problémákkal, így agorafóbiával, valamint tömegiszonnyal és különböző félelmekkel is párosult.
A kutatási eredmények cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy Darwin súlyos laktózintolernciában szenvedett és mivel étrendjében mindennap nagy mennyiségű tejes étel szerepelt, az folyamatosan életben tartotta az allergiás reakciókat.
Látod, látod! Nem hallgattok rám soha!
Élő példája vagy annak, hogy a pszichés zavarok túlnyomó része a helytelen táplálkozással függ össze!!!
Egy pánikosnak kötelező a kálcium, magnézium, B vitaminok, gingko, C vitamin, s mindez nagy dózisban!!!!
Ne is reménykedjetek addig gyógyulásban, amíg erre nem figyeltek!
Sziasztok!
Már régen küzdök a dologgal, de nem figyeltem különösebben rá. Az egyetemen vizsgák előtt stb. Ma már viszont egy "semmi különös napon" is, mint írtam, ha 2 autó van előttem a sorban - megőrülök, merre menjek, hova menjek, mit csináljak?
Különbe hol vagytok mind? Senki sincs itt?
ÉdesMaci! Írtam privit is.
Szia!
Szerintem meg már elértél valamit az életedben (munka, magánélet, esetleg egészség)), ami számodra fontos, és most attól félsz, hogy mindezt elveszítheted. Mivel a ház saját testünket szimbolizálja, inkább azt mondanám (persze ne vedd készpénznek :O))), hogy attól félsz, hogy megbetegszel.
"Szerintem ez nem más mint az unatkozók betegsége"
Ez mekkora hülyeség, már bocs! Átböngésztem a hozzászólásokat és rajtad megakadtam.
Én ezer féle dolgot csináltam, csinálok és egyáltalán nem unatkozom. Sokszor úgy alakul ki a pánik, hogy az ember túl sokat vállal magára és attól pánikol be. A páromnál is volt sajnos ilyen, nem tudott egy hétig dolgozni, mert ha az irodába ment rosszul volt. Szerncsére kipihente magát és elmúlt. Aki unatkozik, az inkább depressziós lesz szerintem. Biztos van olyan, aki azért lesz pánikbeteg, mert nem köti le magát eléggé, de nálam biztos nem így volt.
Én is átestem egy pár pánikrohamon, szerencsére vége, mert sikerült úrrá lennem azon a helyzeten, ami kiváltotta (haláleset). Én pszichiáterhez jártam pár hónapig, és Xanaxot is szedtem majdnem fél évig, esténként fél 0,25-öst. Napról napra múltak el a rossz érzések, félemek és egyik reggel azon kaptam magam, hogy nem vettem be a gyógyszerem este. Ennek kb. 2 hónapja, szerencsére elmúlt. Közben elkezdtem akupuntúrára is járni, nagyon jó.
Nekem a gyógyszer, a szakember és főleg a szeretteim nagyon sokat segítettek.
A gyógyszer (Xanax) és Cirkulin valeriana azért mindig van nálam. De gondolom egy idő után már ez sem kell. Egyébként mikor abbahagytam a xanaxot, párszor vettem be esténként Valerianát helyette és bevált.
Pokoli sz@r dolog a pánikolás, és átérzem mindenki helyzetét, aki ettől szenved.
Jobbulást!