Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lombik 40 felett
2005-05-05 17:411.
Torolt_felhasznalo_604696
Létrehozva: 2005. május 5. 17:41
sziasztok! a sok lombikos topik mellett gondoltam, hogy egy kicsit leszűkítve a kört, nyithatnánk egy olyat, amiben szerintem szintén sokunk édekelt. Vagy rosszul gondolom és mégsem vagyunk olyan sokan? Nagyon örülnék, ha megoszthatnánk aggályainkat, tapasztalatainkat egymással.
Magamról: idén leszek 42, az első két sikertelen lombikon vagyok túl, következik a harmadik, és addig nem adjuk fel, amíg az orvosunk azt nem mondja, hogy nincs tovább!
Magamról: idén leszek 42, az első két sikertelen lombikon vagyok túl, következik a harmadik, és addig nem adjuk fel, amíg az orvosunk azt nem mondja, hogy nincs tovább!
Sziasztok!
Most várjuk, hogy mikor jön meg a mensim, és akkor a ciklus 12. napján kell mennem a BMC-be. Ez úgy számolom, hogy a hónap végefelé lesz esedékes. Hacsak a spontánkodások közbe nem szólnak.
Sose lehet tudni.
Egyébként már izgulunk egy kicsit. Azt beszéltük a párommal, hogy biztosan azért nem sikerült még eddig a lombik, mert nem utálunk még eléggé Pestre járni.
Egyébként Boldog Új Évet mindenkinek így utólag is!
42 éves leszek a jövő hónapban. Az első házasságomból van egy 15 éves lányom és egy 12 éves fiam, 10 éve váltam el.
Jelenlegi emberemmel, 2 és fél éve találkoztunk, és annyira jól sikerült, hogy megismerkedésünk 11. napja óta
A BMC-ben kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, arra szedek gyógyszert most, meg hogy az egyik petevezetőm elzáródott, a másik nyomásra átjárható. Emberben úgy tűnik, nincs hiba. A lombiktól kicsit megijedtem, ezért a régi dokimnál kisírtam egy méh és petevezető vizsgálatot, tekintettel a régóta fennálló hasfájásomra, meg a sikertelenségre. Felmerült az endometriózis gyanúja is. A "műtét" február elején lesz, aztán, ha nincs más akadály, megpróbálunk egy lombikot.
3des mikor találkozunk?
Magdus ti mikor folytatjátok?
Marcsi azt csiripelték a madarak, hogy te már fogigátlozol és nemsokára indul a stimuláció. Megerősítést kérünk.
Kik akcióznak még? Kinek kell drukkolni?
Cicka elnézést, nem frissítettem:
Cicka: 44 éves, két nagygyermek édesanyja, 3 sikertelen lombikon vannak túl a BMC-ben. Az első lombiknál egy embriót a másodiknál öt embriót kapott vissza, de sajnos egyik sem sikerült. A 3. lombik nagyon jól indult : 4 embriót kapott vissza , de sajnos nem tapadtak meg. Később a fagyibabája sem kapaszkodott meg. Petesejt donort keresnek.
Toulony és Goldfish kérek egy várható szülési dátumot. A hetek számolása nem az erősségem.
Ha figyelmesen elolvassátok az összefoglalót, akkor rólam is megtudtok egyet mást. De nem szeretnék a közösben írogatni róla.
Mindenki nézze át a rá vonatkozó részt és szóljon, hogy mit fissítsek, vagy javítsak.
Heidi21: 36 éves két és fél sikertelen lombik próbálkozás a BMC-ben, egy fél év ál-klimaxos hormon kezelés és egy polip műtét, két sikertelen lombik a bp.-i Kaáliban
Marcsi35: 36 éves, 7 inszem + 7 stimuláció ebből 3 beültetés, a legutóbbi beültetés sikerült, 3 baba (egy egypetéjű és egy külön petéjú baba tapadt meg), sajnos később mind a 3-at elvesztette. Hét évig egy dokihoz járt a debreceni Kaáliban, az új dokinál a győri Kaáliban ez volt az első stimumuláció + a lombikja.
Mókusmanci: 37 éves, 3 sikertelen lombik (SOTE, Forgács)
O.Magdus: 42 éves, első házasságából van 2 nagy (18 éves lány, 16 éves fiú gyermeke. 11 éve van együtt a párjával és neki még nincs saját gyermeke. Tavaly november óta járnak a SOTE-ra, akkor kaptak észbe: hogy szeretnének egy közös babát. Megállapitották, hogy a férje katonáinak mennyiségével és gyorsaságával van baj, Magdus az eddigi hormon eredényei és a HSG-je jó miközben elhúzódtak a hónapok. 1. lombik stimulációját sajnos leállították.
Sznuppancs: 39 éves, 1.lombik a győri Kaáliban sajnos nem sikerült
Szuke: 42 éves, 2 lombik sikerült a BMC-ben. 11.22-én ment az első Uh-ra, sajnos végül nem sikerült.
Demazoni téged hova soroljalak?
Beso: 39 éves, kislánya 2005 márciusában született (1 lombik sikerült a Kaáliban), fagyibabái szerettel várnak rá
Motoflo: 41 éves, Danika egy hónappal korábban érkezett természetes úton, 2005.május 28 (1 lombik sikerült a Kaáliban, ex Dévais)
Cicka: 44 éves, két nagygyermek édesanyja
O.Magdus: 42 éves, első házasságából van 2 nagy (18 éves lány, 16 éves fiú gyermeke.
Toulony: 42 éves, 3 gyermek édesanyja (18,16 és 12)
Csary: 42 éves, egy nagy fia van
Vixen: 43 éves, nagy lánya 20 éves
KISMAMÁK:
Vixen: 43 éves, 5 sikertelen lombik a Kaáliban, 6. sikeres lombik a Nyírőben (12 hetes volt amikor utoljára jelentkezett)
Toulony: 42 éves, 3 gyermek édesanyja (18,16 és 12), 3 sikertelen lombik a BMC-ben, spontán terhes (2006 ....?)
Goldfish: 35 éves, 4 éve szeretnének babát, 2 és fél éve járják a dokikat, 4 inszem és 4 lombik. Győri Kaáli, spontán terhes (2006 augusztus ?)
BABÁRA VÁROK (I)
3des: 38 éves, eddig 4 sikertelen lombikja volt Israelben
Cicka: 44 éves, két nagygyermek édesanyja, 2 sikertelen lombikon vannak túl a BMC-ben. Az első lombiknál egy embriót a másodiknál öt embriót kapott vissza, de sajnos egyik sem sikerült. A 3. lombik nagyon jól indult : 4 embriót kapott vissza , de sajnos nem taapdtak meg. Fagyibabái szretettel várnak rá.
Csary: 42 éves, egy nagy fia van és két sikertelen lombikon van túl a BMC-ben. Már egy ideje nem ír. Csary jelentkezz, mert várjuk a híreket!
Cseperke2: 41 éves, 2. lombik beavatkozása sikerült a Kaáliban, ami sajnos 8-9 hetesen elment. Ezután következett egy sikertelen próbálkozás mely során a petesejt nem termékenyült meg A 3. lombik alkalmával valami beindult, mert a hCG-je 18 lett, de sajnos két nap után csökkent az érték.
Jo reggelt !!!
Carol udvozlet nalunk ...jo helyre jottel
Kepzeld van ket spontan kismamink ...olvas kicsit vissza es talalsz nehany nagyo0n inspiralo tortenetet errol !!!!!!
Cicka draga ! igaz en kulfoldon vagyok de beszeltem a parommal es szerintem ha esetleg meg is igenybe akarjatok venni akkor engem lehet itt stimulalni - en 100% bizok a dokimban es a leszivas az csak 2/3 nap utazast igenyelne ...persze az eletkor... - latszatra nalam minden rendben van - nekem minden stimunal 14-11 petesejtem van es nem szuper hormon adagokkal . Persze nincs eleg jo embrionk tehat nem tudom megmondani hogy nalam van e a baj vagy a parom kiskatonai nem eleg "kepzettek" .
Ugye minden orszagban masok a szokasok es jo sok kulonbseg van itt elni es otthon....hat talaltam vamit ami ugyan az ....tegnap jottek felujitani a konyhat : ami ajti cseret jelentett a meglevo reszen es egy + kesz szekrenyt besuvasztani a huto fole es melletti sarokba ....kepeket mellekelek . Most igy nezz ki a konyham hetvegere - csak jovoheten jonnek befejezni .Persze ennek az oka nemcsak az hogy a "mesterember" 10 ora helyett 1 orakor erkezett ( es ez nalunk szombat tehat csak felnapot ) meg a nagy lift is elromlott igy nem tudtak felhozni a beepitesre varo szekrenyt ....a lepcsohaz meg nem eleg szeles ......
szoval a lenti szekreny es huto meletti / feletti resze metal szurke lesz - a felso resz meg uveges fem kerettel . A macskaink meg vannak gyozodve hogy az atalakitas miattuk van - a jatek ter bovitese erdekeben ...
mindenkinek kellemes hetveget
3des volt olyan kedves, és levadászott egy korban hozzám nem illő lombikos topikról, és bár eddig csak kukkolóként voltam jelen, de máris sokkal otthonosabban érzem magam köztetek (ha befogadtok).
A történet Cickához hasonló, de mi még nem lombikoztunk, csak a BMC-ben mondták, hogy tekintettel hajlott koromra, nincs más megoldás, hajrá!
Viszont mivel évek óta vissza-visszatérő hasfájás is gyötör, rávettük egymást a másik nőgyógyászommal, hogy előbb nézzen be a hasamba (azt hiszem ezt hívják laparoszkópiának), hátha talál ott valami disznóságot, ami miatt a lombik sem sikerülne. Aztán, ha az is rendben, akkor megpróbálnánk. A BMC-nek abban igaza volt, hogy túl sok időnk már nincs, ezért elkelne egy kis segítség (részükről).
A barátom skót, meséltem az egyik sógornőjének a lombik bébikről, nagyon jót nevetett rajta, hogy mi mennyire nevén nevezzük a dolgokat. Mármint a lombikot.
Akkor mindenkinek boldog új évet, és az eddigieknél "egy kicsivel több"-et kívánok!
Most már emlékszem Rád.Nagyon rég láttalak és nem ugrott be......
Sajnos a LOMBIK BABY fórumon két dévais lány már megjárta poklok utját. A régiek biztos emlékeznek rájuk. Egyikük Vivyenne akit elkezeltek, végül összezsugorodtak a petefészkei 29 évesen. Szerencsére donor petesejttel első lombikra sikerült neki és iker kisfiai már meg is születtek. A másik lány Liza, róla sajnos már több mint egy éve semmit sem tudunk.
Nagyon rendi vagy köszönöm szépen,de sajnos Te nem itt élsz és egyébként is mi kifutott szériának számítunk.
Klani:Te merre vagy?Ezer éve nem jártál itt
Én már lassan két éve,hogy a lombikosok fórumán vagyok,de azóta ilyen esettel nem találkoztam,mint amit Te leírtál.Lehetnek mellékhatások,de hogy ez által vki is meddőlett vagy hasonló ilyet még nem hallottam.Lehet,hogy neki más is közrejátszott.
Nemrég láttam egy statisztikát és a 18-24 évesek take home baby aránya, majdnem olyan mint a 40 év felettiekké. Tehát nagyon rossz. Ez azért is van, mert még túl fiatal a szervezet, és egy ilyen hormonkezelés csak többet ront mint segít. Kb. 2 éve én is beszéltem egy 23 éves lánnyal aki mindenáron gyermeket akart, de a férjénél voltak gondok ezért csak a lombik jöhetett szóba. Sajnos senki nem beszélte rá, hogy várjanak még 2 évet. Tönkretették. :-((( Tústimuláció, petefészek gyulladás, és végül hiába volt sok szép fagyasztott embriója, mert 2 éven keresztül nem tudták visszaültetni neki, mivel nem épült fel a nyk-ja. 2mm-nel soha nem lett vastagabb...
Dióhéjban ennyi.
Jo napokat !!!
Mar egy hete migyart hogy dolgozom ...de nem nagyon szeretem
- latjatok meg valogatos is vagyok
szoval ez egy szaitogepes uzlet ez "elado" vagyok - na jo kisebb szakmai tudassal ...ami jo hogy itt van a varosban - ami rossz hogy a kovetkezo lombikra Tel -Avivba fogok jarni es ez jo sok utazasba fog telni reggelente nekem . reggel 10- este 7- ig dolgozom ami szinte nulla szbad ido nelkul hagy pl ha intezkedni kell ...persze nalunk a mezei uzletek / ruha kaja / ..stb azok este 9-10 vannak nyitva igy legalabb be lehet vasarolni majd . ez egy uj uzlet igy biztos az elejen egyedul leszek de lesz internettem ha minden igaz
Jo hir ma rakjak ossze az uj konyhankat - nadon szep lesz am ...majd teszek fel kepeket .....
cicka szia mint Dema en szivesen ajanlom fel a segitsegemet ....sajna elmultam mar 38 is de konyen stimulalhato vagyok es mindig jol erzem magam - allitolag a petesejtejeim jo allapotban vannak es a genetikai teszten is atmentem ....de jo ha megkerdezned Kalnit - probalj neki irni a Lombikbaba.hu websiteton keresztul van vki a masik topokin akinek sikerult donor petesejttel ....nagyon sok sikert
Toulony Goldi ...mindent beleadtunk hogy kovetni tudjunk titeket maj meglatjuk a jovo honapban . Vigyazzatok magatokra es beszamolot kerunk ki hol tart ??
Marcsi Magdus talan este leszek a Msn -en
Segítségeteket szeretném kérni.Szerintem akadnak bőven sortársak,akik szintén hasonló cipőben járnak.Talán más nem meri nyilvánossan ezt felvállalni.Én erőt vettem és mindenkövet megpróbálok megmozgatni,hogy sikerüljön,de ehhez a Ti segítségetekre lenne szükségem.
Az első házasságomból van 2 nagy gyermekem.A jelenlegi páromnak még nincs gyermeke és nagyon szeretném őt ezzel megajándékozni.
Mivel egyik petevezetékem sem átjárható,ezért csak a lombik jöhetett szóba.Lassan 2 éve,hogy 3 sikertelen lombikon vagyunk túl + egy fagyibaba beületetésen,ami szintén nem sikerült.A doki azt mondta,hogy sajátból nem érdemes tovább próbálkozni,mivel a petesejt már nem fiatal és bizonyos idő után az embrió nem tud tovább fejlődni.Nem maradt más hátra csak a donor,mivel 40 éves már elműltam.Sajnos a családunkban és a baráti körünkben sincs senki,aki tudna segíteni.Számunkra a donor petesejt maradt az utolsó és egyetlen remény,hogy kisbabánk legyen.
Bízakodva várjuk a párommal,annak a segítőkész nőnek a jelentkezését,aki átérzi szomorú helyzetünket és vállalja,hogy segít nekünk álmaink megvalósításában.
Annak a nőnek a jelentkezését várjuk,aki legalább már egyszer szült és még nem töltötte be a 35.életéveé,mert ez a kritérium.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Demazoni, én is meg vagyok győződve arról, hogy a baba átveszi az anya ritmusát és lelkiállapotát. Ezért gondolom azt, hogy most nagyon jól érezheti magát, mert nyilván kap bőven a kiegyensúlyozottságomból.
Ha nem vette volna észre valaki Tolony jele most már "babavárós"! Olyan jó látni, hogy te aki ezt a topikot kezdted jelet váltottál, ill. válthattál. Biztosan a baba is átérzi és jót tesz neki, hogy már nem a félelem és aggodalom van a lelkedben, hanem egyfajta nyugalom és valami nagyon jó érzés sugárzik belőled. Én hiszek abban, hogy a anya gondolatait és az érzéseit a kis pocaklakó is átérzi.
Várjuk a további híreket felőled ill. felőletek!
Des, gartulálok az új munkához, majd ugye írsz róla, hogy milyen?
Touly, köszi a gratulációt, mikortól is van az, hogy az ember már nem izgul(annyira)? Hanyadik hétnél tartasz?
Puszi mindenkinek!!
Halihó lányok! jaj de jó, hogy megint kezdenek visszaszállingózni az eltűntek. Na persze, én is közéjük számítottam, mert az utóbbi hetekben olyan őrjöngés volt körülöttem, hogy teljesen elvesztettem a fonalat, szinte nem is voltam gépnél. Na de ma viszont nagyon jó volt visszaolvasni benneteket, főleg a jó híreket.
GOLDIE hatalmas, tiszta szívből jövő gratula Nektek!!!!!!!! meg vagyok győződve róla, hogy Nálatok is, mint annyi sokunknál nagy szerepe volt a lelki áthangolódásnak.
3des nagyon jól kezdődik az új évetek, reméljük a folytatás is ilyen lesz.
Cicka szegénykém, te meg itt szép csendesen túl lettél egy beültetésen. Hát le a kalappal, becsüllek a kitartásodért meg az erődért. Örülök, hogy rá tudtad szánni magad a donorra, nem lehetett könnyű meghozni ezt a döntést.
Magdus veletek most hogy állnak a dolgok?
Nálunk változatlanul minden a legnagyobb rendben, mostanában lesz az AFP. Nem igazán aggódom már, úgy tűnik, mostantól kezdem ténylegesen élvezni a terhességet.
Mindenkit puszilok, mostantól megint figyellek benneteket!
Jo estet minden most labadozo mulatozonak !!!
Az en uj evem - uj munkaval kezdodott - felvettek es holnaptol kezdek dolgozni
Mindenkinek sok sikert az uj evben
Buek minden kedves lombikozonak jovendobelo kismaminak !!!!!
Jovore mindenkit szerettel varok ide hozzank a meleg tengerbe szilveszterezni !!!!! ...na jo anyira nem meleg de az otthoni ho es hideg utan ez itt igazi tropusi idojaras !!!!
Mary