Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lakásdizájn ötletek - képe
Biztosan sok ilyen topic van, viszont én arra gondoltam, hogy legyen ez egy olyan topic, ahol nagyon sok kép van és így bárki könnyen tud ötletekhez jutni.
Jó lenne kreatív képeket látni:
- gipszkarton ötletekről
- nappalik berendelzéséről
- fürdőszobákról
- konyhákról
- tapétázásról és festéről
- gyerekszobákról
- hálószobákról
stb.
Címlap
Ilyen lett az orosz sóherdiszkont – Megnéztük a budapesti Basket Plusz Diszkont Áruházat
Ovis pajtásához ment át játszani a kisfia. Amikor érte ment, azt mondták, hogy még csak nem is látták
Szia!
Árat nem tudok mondani, mert a szüleimnél csinálták, és a burkolás mellett sok minden mást is csinált a mester.
A falról leverték a csempét, csak a padlón tették a régire.
Ha nekem ilyen kevés pultom lenne, akkor nem emelném meg a sütöt, ugy a könyökömet sem csapdosnám a szekrénybe, mert hiába a mosogatogép, a darabosat le kell mosni, a gyümölcsöt, hust, salátát stb is meg kell mosni, lábosba vizet engedni, forro vizet leönteni tésztárok, burgonyárol stb... szoval mosogatogép ide vagy oda, a mosogatora szükség van.
Szia!
A konyhát én magam terveztem meg, az IKEA tervezőjével, amit a honlapról te is le tudsz tölteni. Elsőre talán picit bonyolult, de aztán belejön az ember.
A munkapultot még nem tudom, hogy milyen lesz, az biztos, hogy nem ikeás, mert azok nem tetszenek annyira. Vagyis a fa tetszik, de én nem tudnék rá úgy vigyázni, ahogy kellene.
Szerintem nekem sima lamináltos munkalapom lesz. Az elég olcsó ahhoz, hogy ha bármi baja lesz, akkor viszonylag könnyebben ki lehet majd cserélni.
Ha nagyon sok pénzem lenne, akkor tuti, hogy corian munkalapot választanék, de hát mivel nincs, így marad a laminált.
http://www.olcsobbikea.hu/
Ide is felteheted :)
Sziasztok!!
Bocsi, hogy csak akkor jelentkezem, ha szükségem van a segítségetekre, de hol találhatnék olyan oldalakat amelyben dekorációs függyöny ötletek vannak varrási ötletekkel.
Azt még csak tudom mi legyen a végső forma csak azt nem hol ráncoljam hogy ívesen álljon.

előre is köszönöm a válaszokat!
További szép napot mindenkinek!
Üdv : Horimarcsi
Itt írnak róluk, és egy másik oldalukról idézet:
ERFURT Vlies-tapéták előnyei:felragasztásuk takarékosabb az üvegszövet tapétákénál (Metylan Dir.)extrém strapabíróak és rugalmasságukból adódóan elfedik a mozgó repedéseket
felújításkor szárazon, egyszerűen lehúzhatóak a falfelületről
sérülésük a későbbiekben javítható
egy rétegben átfesthető a felületük
kellemesebb munkakörnyezetet biztosítanak, pára és légáteresztők - ellentétben a PVC-üvegszál kombinációkkal
a felületi struktúrájuk jóval kidolgozottabb, elegánsabb, s ezt több átfestés után is megtartják
És mennyiért csinálta a burkoló nektek?
és a szélre mi került?mármint nem tudom mi a neve,szegély vagy mi..
ott le fogják venni?gondolom arra nem ragasszák rea az új greslapot?!!!
mindjárt teszek kéept is.
Mókica, Dia, mindenki: Mi a különbség a vlies és az üvegszövet tapéta között?
Köszönöm
Asztalos csinálja, 80.000 Ft-ért. Közben este kérdeztem a férjem, és azt mondta, hülyeséget mondtam, nem 600.00, hanem 500.000 Ft munkadíjjal, de gépek nélkül.
Én végülis azért írtam, mert mint mondtam, nem spóroltam ki belőle az extra megoldásokat (sarok gránit mosogató, drótkosarak, bazi nagy kamrafiók), meg az ajtófront is a legdrágább kategória volt (nem a flanc miatt, hanem tényleg ez tetszett a legjobban). Te azt írtad, nem lesz benne igazán semmi extra, ezért sokallottam.
Mondjuk a konyhastúdióban biztos jobban tudnak segíteni, egy kézben van az egész.
Én az IKEA konyhatervezőjével tervezgettem, aztán az asztalos kicsit igazított rajta, aztán bejártunk egy csomó boltot ajtófrontért, fogantyúért (végül olyan fogantyút vettünk, amit az első körben legelőször elvetettünk
), összvissz már vagy fél éve rajta vagyunk az ügyön.
Most épp malmozunk, mert múlt hétre ígérte a mester, hogy kész lesz, de mégse.....most elvileg vasárnapra....de hiszem, ha látom benn a konyhában.
Köszi szépen!
A kád a Ravaktól a Rosa típusú.
Sziasztok!
Csiszolódik a konyhánk terve, de sajnos nem zökkenőmentes a dolog.
Tegnap kiderült hogy a lakásban nem lehet elzárni a gázt. :-(
A gázcsövön pedig egyetlenegy csap van, az is majdnem a legvégén.
Csak alatta lehet elvágni a csövet, így pedig nem tudom hogy fog beférni a sütő. Van rá esély hogy ki lehet centizni, mert a cső kicsit tud mozdulni, tehát valamennyire be lehetne szorítani a sarokba, de necces. És akkor ugye vissza is kell vezetni a csövet a főzőlaphoz.
Annyira el vagyok keseredve.
Csatoltam a módosított tervet, és az átok csövet.
Szerintetek hogy lehetne megoldani ezt a helyzetet?
Dia: Köszönöm a részletes választ.
Babianya: akkor mégsem olyan jó ez az anyag, inkább a gránit.. Köszi neked is.
BJuci: a férjem is felvetette az Ikea-konyhát. Csak oda nem tudok olyan gyakran elmenni. Ők ott helyben meg is tervezték? A gépek is onnan lesznek? Neked milyen lesz a pultod? Az a másféle anyag amit Babianya írt? Szeretném azért ha tartós lenne, mert elég nagy igénybevételnek lesz kitéve, és a mostani már tiszta késnyom, viszont azért vagyonokat sem szeretnék kifizetni csak a pultra.
Beniorel: az ajtókat, ablakokat egy nagy É-K magyarországi cég gyártja beszereléssel együtt. Ha meglesz majd teszek fel képet. Kilincset onnan is választhatunk, meg vehetünk is külön, ők megcsinálják.
E-dit, nagyon szépek lettetek. A fürdőben nagyon jó az épített polc!!! Én csak párkányt terveztem, de ez is tetszik. Ha belefér a költségvetésünkbe lenyúlom az ötletedet! :)
Milyen a kádatok?
A mi fürdőnk is sárga lesz végül. Korall csempével.
Sziasztok Lányok!
Június 13-án pénteken ismét láthattok az RTL Klub Csak Csajok műsorában 9 órától.
Kerti party dekorációkat mutatok be: füzérizzó virágokkal, óriás selyempapír virágok, cserepes muffin, lepke a szívószálon, "természetes" mécses, levéllel dekorált asztalterítő...
Sziasztok!
Tmira, gratula a nappali bútorhoz!
Biztosan szuperjól fog kinézni. Majd hozzál ám fotókat!!! Amúgy az én párom is kezd már kiakadni a lakberendezéstől, pedig hol vagyunk mi még a házunk bebútorozásától
. Tudod már, hogy mikor költöztök? Még nem történt meg, ugye?
No hát igen.....csakhogy amikor bevezették a vizet, akkor még szó sem volt tárolópolcról, csak a csempevadászat közben tetszett meg ez a megoldás.
Emlékszem, volt ilyen terv, hogy arréb rakják a kiállást valahogy, de aztán nem tudom, miért, elvetettük. Lehet, túl macerás lett volna már.
Ez nagyon jó csaptelep, köszi az ötletet!!!
Az intimitáshoz: igen, én is éreztem ilyesmit az előző lakásban, mivel egy wc volt, és sokan voltunk rá, de mindez megoldodott egy riglivel
(vannak ám dizájnosak is manapság
)
A mostani meg olyan, hogy csak én és a férjem használom, teljesen intim
Szia!
Nekünk az előző lakásunkban tolóajtó volt a wc-n, semmi gond nem volt vele! Amint látom, azért nálatok sem a ház közepén van a wc, szerintem nem lehet zavaró.....
A mostani házunkban meg a mi hálónkból nyíló fürdőszobán van tolóajtó (wc is van benne), ezzel sincs semmi gond, szóval én azt mondom, hogy nyugodtan!
"Dia, Mókica: mi a különbség a korian és a gránit pult között?"
ÓRIÁSI, bár fél szemmel átlapoztam a hozzászólásokat és már megvan a válasz. Lényegében:
Korian/ Corian vagy más névvel bíró, de hasonló, mesterségesen előállított anyag, melyből összefüggő, tehát illesztés nélküli (!!!), kemény, hőálló, strapabíró munkapultot, ill. igény esetén mosogatót, mosdót, hátfalat készítenek. Lényege az illesztés nélküli, homogén felület. Árak eltérőek, vannak, aki gyengébb minőséget ill. vékonyabb anyagvastagságot gyártanak (ugyanis pultoknál a hordózóréteg mindig valamilyen mdf- vagy hdf vagy hasonló finom faörlemény lemez, és erre melegítéssel kerül rá a műgyantás anyag) Alapanyaga műgyantába kevert gránit, márvány vagy más természetes kő-apríték - ez látszik is a felületen: van finom, apró szemcséjű, van nagyobbacska, kavicsszerű, s van teljesen egyszínűnek látszó, teljesen finom kőszemcséket tartalmazó..
Gránit pedig természetes kő, kemény, a mészkőnél, márványnál sokkal keményebb, tartósabb, színei inkább szürkés árnyalatúak, melyek nem minden stílusba illenek bele. Illesztéseknél -ha olyan helyre kerül- látható a lap széle, toldása, akár milyen szépen, pontosan van vágva, tehát érdemes egyenes konyhánál alkalmazni annak, aki ilyenre vágyik. Fürdőszobában nagyon elegáns!
(1.,2. képen krémszínű, homogén Corill, munkalap és láb+oldallap egybefüggő, toldás nélküli illesztéssel, - sajnos munkáim során gránitpult még sosem volt, ezért nem tudok képet mellékelni)
E-dit: tudom utólag már Te is rájöttél, hogy a kád mögé épített polc miatt annyival előrébb kellett volna a csaptelep kiállást kérni a vízestől, és akkor nem a kád ülőkéjére menne a víz.
Na de, ha már így van BJuci ajánlott a Mofémtól egy jópofa csaptelepet, szintén náluk van a választékban egy ilyen asszimmetrikus csaptelep a kádakhoz. Meg kellenne nézzétek, hátha ezzel már pont a kádon belülre érkezne a víz 
Képet csak ilyet találtam, Nektek oda pont fordított csap-állás kéne.
Kedves Lanyok, Asszonyok!
Nalunk ma merfoldes lepes tortent. Orommel jelentem, hogy hosszu varakozas utan vegre megszuletett a nappali butorunk vegleges valtozatanak kivitelezesi terve. Apjokot - szerinte - ismet megszabaditottam 3 ertekes hajszalatol. Ma raadasul hosiesen turte a vilagito polc vadaszatunkat, igaz kozben - szerintem - kismilliomodszor megfordult a fejeben, hogy ha akkor nem kezd elvezetes ejszakai traccspartyba azzal a helyes magyar menyecskevel, akkor most boldogan elhetne szinglikent a draga mamaval. Miert van, hogy ezek a mai vitezek nem birjak a lakberendezesi megprobaltatasokat? En meg azt nem ertettem, hogy miert nem erti, hogy egy vilagito polcnal fontos, hogy alul is es felul is vilagitson. Vegul talaltunk egy fekete titaniumot...nem irnam az arat, mert kb.egyhavi konyhapenzbe kerul darabja - amit vegul minden fujtatas nelkul megrendelt. Hurra! A bibi csak ott van, hogy a butor hamarabb fog megerkezni, mint a polc, amire julius veget igertek. Itt ugye nem lehet tulterhelni a dolgozot, mert a vegen meg elmegy a szakszervezethez, vagy tappenzre, vagy sztrajkolni. Ez utobbi a kedvenc elfoglaltsaguk...allami szektorban lass csodat mindig pentekre esik. A papan kivul mar mindenki sztrajkolt.
Delutan aztan csaladi program volt. Felderitettuk a szomszed utcaban epulo "lakotelepet"...legalabbis a behatolasig annak hittuk. Kiderult, hogy ismet "szegeny" szomszedokat kapunk. A haz ketszintes, stadion meretu nappalival, konyhaval es lifttel(!). Meg jo, hogy a kozelunkben van nehany, a mienkhez hasonlo ikervilla, egyebkent azt hinnek mi vagyunk az orbode. Honnan van egyseknek ennyi rohadt sok penzuk...es meg csodalkoznak, ha betornek! A masik haz, amit szinten tarsashaznak hittunk, valoban az...ikervilla.
Egy szosszenet erejeig a furdo toloajtora visszaterve, szerintem nem egy kirobbanoan jo megoldas. Nalunk most az ideiglenes furdon az van (kesobb szoba lesz), de valahogy nincs olyan intim hatasa, mint egy kilinccsel zarodo ajtonak. A lenti furdo ajtaja "konyv"-szeruen csukodo lesz a helyhiany miatt. Kozepen fordulo ajtot szerettunk volna, de annak a keret vastagsaga minimum 10 cm, nalunk meg csak 8 cm van az uvegtegla miatt. Baccus, hogy erre nem gondoltunk hamarabb! A leendo emeleti furdon buko ablak van, mert a nyilo zavarta volna a bidet-wc egyuttest.
Akartam képet is feltenni, de lemaradt az előbb: