Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
IKEA konyhabútor
Sziasztok!
Ha valaki IKEÁ-s konyhabútor vásárlásán töri a fejét, és kérdése lenne, ossza itt meg, igyekszem segíteni /több évet dolgoztam ott/, illetve mások is megoszthatnák itt a tapasztalatokat.
Ha pedig esetleg a konyha összeszerelésében lenne szüksége valakinek segítségre, akár egyszerűbb lépésnél elakadt, írja meg, vagy ha komplett szerelésről lenne szó, akkor keressen fel privátban!
Címlap
Friss fotón a 84 éves Kovács P. József, a Magyar Televízió legendás bemondója rangos díjat kapott
Ilyen lett az orosz sóherdiszkont – Megnéztük a budapesti Basket Plusz Diszkont Áruházat
Szia !
Miért akarod falhoz tenni a tüzhelyed?
Könyököd vered és kényelmetlen. Nálunk majdnem ugyan igy van mosogatos-platnis oldal mint nálad. Itt már kezd alalkulni : http://gabriellas.webalbum.se/ren/57
Nálad ugy csinálnám balrol jobbra 40 (60) fiokos, tüzhely, 80 (60) fiokos mosogato 60 és mosogatogép 60. Mosogatoge´röl olvasd el légyszi elözö hozzászolásom. Hütö falán mi van? Ajto van utána?
Pultot máshol vennék, (ahogy vettünk mi is) végigérje.
Elsö képen nekem sem tetszik üvegsek közé a bortarto.
Nem tudom Te egyik vagy-e azok közül akiknek a mosogatogép elönyeit ecseteltem/ecseteltük, vizet és rengeteg idöt sporol meg annak aki vezet háztartást. Nem látom Nálad lenne gép vagy hely arra ha meggondolod magad valamikor akkor egyszerüen telepithetö legyen. Aztán persze lehet már mondtad nem kell, de inkább felvetem a témát mert utolag szétcincálni konyhát kissé költséges:)
Sziasztok!
Én is szeretném kérni a segítségeteket. Véleményeznétek a tervem? Kicsi, 3,10 x 3 méteres a konyha. A leghosszabb falon lenne a szekrény. A tűzhely kerámialapos főzőlap és elektromos sütő ... ugye lehet a fal mellett (a forgalmazó szerint igen). A fiókos szekrénytől jobbra egy 80 cm széles szekrény van két ajtóval, a mosogatószekrény 50 cm széles, és a jobb szélső is 50 cm széles. (méretek fent ugyanígy) Egyébként Lidingö lenne.
Vajon milyen hosszúságú darabokban érdemes a pultot (dió hatású Pragel) megvásárolni? Gondolom nem jó, ha pont a tűzhely vagy a mosogató mellett ér véget az egyik darab.
Köszönöm szépen a segítségeteket.
Köszi a fotókat.
Ez nem is rossz ötlet.
Nekem nem lesz látható oldal, egyi felén a hűtő, másikon a nyitott polc lesz.
Most megyek aludni, reggel csörög a vekker.
Jó éjt!
Lefotóztam neked.
Csak oldalt látszik, és csak akkor ha lehajolok. Egyébként nem látszik, mert lábazat 8 cm-rel beljebb van szekrény szélétől.
Egyébként nem zavar hogy ott kilátszik, mert tervezek oda egy bőrkanapét és az szépen el fogja takarni. Meg amúgy se nagyon hajolgatunk be a szekrény alá
A harmadik képen az a bútorhiányos rész a mosogatógép helye.
Nekem az nem tetszik a hűtő fölötti szekrényben hogy nem tudom kényelmes lesz-e nyitogatni? Mert a szekrény ha jól emlékszem 37 centire jön ki, hűtő meg sokkal többre. De lehet csak engem zavar.
Nálm így van, és piszokul kényelmetlen oda felnyúlni olyan magasra, rádásul szerintem a hűtő még jobban kijön mint a sütő.
Ó, de szép!
17,5 cm-re? És a lábazat? Nem lóg ki a láb?
Hogy jött ki a 92 cm? A lábazat 16, szekrény 70, pult 2,5 = 88,5 cm. Vastagabb a pultod?
Azért akartam üveges szerkényeket, mert az elszívó és a mikro fölött adott a teliajtós. Most kicseréltem a fölső sort, de megint nem ment a helyére a szekrény. Örülök, hogy tetszik az alsó.
A konyha egy 29 nm-es szoba sarkában lesz 3x3 m-en, és a bal oldali fal csak egy 70 cm-es válaszfal lesz.
Na megint fele lemaradt
Biztos elég lesz a 90 is, mert mi 176 és188 magasak vagyunk, a fiam meg vagy 195,és egyikőnk se találja alacsonynak 92-t.
Sziasztok!
1-2 hónapja már írtam, azóta "megnőtt" a hűtőnk, és át kellett tervezni a konyhát.
A legmagasabb CAPITA lábat akartuk, de sajnos le kell róla mondanunk, mert lábazatot is szeretnénk, illetve így a tűzhely alá dobogó kellene.
170 és 184 cm magasak vagyunk, remélem, elég lesz a majd' 90 cm magas pult.
Mellékelem a tervet. Bal oldalon a hűtőt és a fölötte lévő szekrényt nem sikerült a helyére illeszteni. Az elszívótól jobbra, a szekrények alatt FÖRHÖJA üvegtárolók lesznek (2 sorozat).
A 3-as konyhai sorrend miatt ez az elhelyezés jobb, már csak az a kérdés, hogy a sütő felőli végre tudnál-e befordulót rakni, így a magasszekrény helyére menne egy sarokelem, és onnan lenne U-alakod.
Vagy onnan vmi más van? Jó lenne látni egészben a helyiséget, hogy tudjunk jobban ötletelni.
A magasszekrény szerintem a főzőlap mellett nagyon zavaró lehet, arra az oldalra nem tudod lehúzni a lábasokat és a könyöködet is beütheted ott, ill. átlátszó fóliát kell így venned a szekrényre, megóvni ezzel a ráfröccsenő zsírtól. Egy 20 cm-es hely elég lenne ott már.
Az elszívóhoz nem muszáj fixen kivezetni, lehet flexibilisen is, ill. elkanyarodva.
A csaptelep problémára az ablak előtt van megoldás, lehajtható csaptelep formájában. Nekünk is ilyen lesz, mert szintén ablak előtt van a mosogatónk.
http://www.hansgrohe.hu/page_01.php?k=12&t=924#termek
Szerintem ez, a második variáció praktikusabb. Az állószekrény jobban kihasználható, mint a 37 mély szekrények. Valamint a másik változatnál az sem túl előnyös, hogy a főzőlap mellett hűtő van, mert befolyhat mögé a kifutó leves, vagy a forró olaj, és nehéz takarítani...
Ha mégis a másik változatnál maradnál, akkor a tervben lévő lyukba a mosogató és a 37-es elemek közé is bekerülhet egy 60 széles, 37 mély elem, ami kifelé nyílik.
Mekkora pontosan ez a helyiség és hol vannak a nyílászárók?
Nagyon nagy variálást nem tudok lebonyolítani. Páraelszívó kimenet miatt a tűzhely helye fix, a hűtőt egyszerűen nem lehet máshova tenni, ha szerintetek lehet, mondjátok. Ennél jobban nem terjeszkedhetek, csak ebben a vékony U alak szárban, abba pedig gépeket nem helyezhetek el, fiókom meg nincsen, ezért gondoltam a fiókosra.
Talán a mosogatógépet, és a mosogatót lehetne megcserélni, azzal meg annyi a gondom, hogy a csaptelep miatt nem tudnék ablakot nyitni. Bonyás.
A másik ötlet ez, de ebben lényegesen kisebb helyem van. Itt pl szemetest nem tudok sehova tenni, csak önállóan, látható helyre. A csapot még megoldanám oldalról, és akkor nem zavarná az ablakot.
Köszi!