Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

40 éves lettem

annabanya
Létrehozva: 2009. július 19. 19:52

Egy hónapja lettem 40 éves.

Ti hogyan éltétek meg,hogyan alakult az életetek? Beteljesültek az álmaitok?

Tudom,hogy már van ilyen topik,de napok óta senki se jár arra.

Vidám csajokat várok,beszélgetni ,csak úgy mindenféléről.

1. 2010. január 19. 10:331701.

Szia! Én is mindig egyedül vagyok, nagyon nem szeretem.

Ebéd: frankfuti leves és valami tészta (szerintem grízes), de csak félóra múlva fogom főzni, addig még írom a Word-be a szöveget.

Dokihoz járni, főleg khmm... terpesztenién is utálok, de ha kell, hát kell, csak menjél szépen, mert az egészség a legfontosabb, és nagy szükséged van rá, még vagy 60 évig, vagy tovább is, ha úri kedved úgy szolgál. 

Ki volt az a bátor, aki fel mert idegesíteni?

Nálunk még a Nap se süt, hideg van odakint.

Egy kis jókedv, ha szereted:

http://www.youtube.com/watch?v=JuxBg2BJCmI&feature=PlayList&p=C9E54EA0F356649A&index=10&playnext=11&playnext_from=PL

előzmény:
    marti69 (1700)
    2010-01-19  09:55
  2. 2010. január 19. 09:551700.

Sziasztok!

Nálunk süt a napocska csak meleget nem csinál sajna.Fő a húslevesem ebédre, meg már jól föl is idegesítettek ma kétszer úgyhogy szép az élet.Neki estem a meséknek letöltögetni az lenyugtat.Egyedül vagyok itthon, mindenki szanaszét van, tök jóóóóóóó!A férjem egynapos fejtágításon van, mekkora lesz neki mire hazaér. A vashiányom miatt holnap mennem kellene a nődokihoz de semmi kedvem nincs, a hemetologus időpontja is mindjárt itt van és addig ezt el kellene intéznem. Fú, de utálok dokihoz járni.

Pillangó, Te mit főzöl ma?És a többiek?

Szép napot Nektek!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

3. 2010. január 18. 20:211699.

Nálunk hétvégére le van adva a rendelés a szülinapok miatt. Gesztenyetrota és túrós sharlott tortának megcsinálva.Nem fogok unatkozni ráadásul úgy kell befejeznem, hogy ne lássák meg, az lesz még a mutatvány.Nem csak nálatok van állandóan por-piszok nálunk is ez van,nem győzök takarítani.Ezért utálom, hogy a ház előtt forgalmas út van mert az összes por beszáll.Az ablakaim ne tud meg hogy néznek ki pedig novemberben takarítottam. Hiába van a ház eleje tele fával akkor is bejön a por ha másnem akkor mikor szellőztetek.

Nagyon ügyesek-leleményesek a fiaid, legközelebb már velük dumálok.

Jó éjt mindenkinek és szép álmokat Áronnak és Balázsnak!

előzmény:
    Pillangó67 (1698)
    2010-01-18  19:48
  4. 2010. január 18. 19:481698.

Köszönöm szépen.

Csokilabdára én is áhítozom, hétvégére lehet meg is csinálom, akkor jönnek a Tesómék, többen leszünk. Ma sósat sütöttem és egy túrós gúlát lett már szebb is, de az íze nagyon fincsi volt, Délután kiporszívóztam, hát hihetetlen, hogy mi por, piszok van állandóan nálunk . Nem porzsák, hanem egy műanyag tartály van a porszívóban, mit ne mondjak, tanulságos a kiürítése minden használat után. (Most lehet, hogy azt gondoljátok, hogy nem takarítok eleget. Hát nem is lehet eleget, hanem állandóan! ) Aztán gépeltem is egy kicsit, hogy fogyjon a munka, ez pihenésnek számít, mert nagyon szívesen csinálom.(Ez Áron.)(Ez Balázs.) Ezeket a jeleket Áron rakta be Nektek és Ő diktálta, mit írjak..

előzmény:
    marti69 (1696)
    2010-01-18  19:20
  5. 2010. január 18. 19:401697.

Szia! Köszönöm szépen. Nálunk is esett a hó éjjel, nappal meg hó és eső, havaseső felváltva. Lehet, hogy szomorkás, de azt olvastam a mai újságban, hogy időjárás-jósló nap van, ha Piroska napján fagy, 40 napig el nem hagy! Szerencsére hideg nem volt, remélem éjjel sem lesz és akkor jöhet a TAVASZ, mert én is nagyon várom már.

Valamikor én is tudtam kötni, de nálunk sem szereti már senki, mert, a kicsiddel egyetértve, bennünket is szúr.Én most az örömömet az elvállalt "szorgalmi" feladatomban lelem.

előzmény:
    annabanya (1695)
    2010-01-18  18:52
  6. 2010. január 18. 19:201696.

Sziasztok!

Piroskák, boldog névnapot Nektek!

Nálunk épp csak esett egy kicsi de az idő szomorkás. Olyan esne is meg nem is idő van.Csokilabdát sütöttünk Szandrával egyrészt azért mert a barátnője ma jött haza a kórházból másrészt meg hogy viduljunk egy kicsit a csokitól.

Anna, jó dolog a pulcsi-sál kötés.És megérdemled igen!! Valamikor én is csináltam sokat most már szerintem el sem tudnám kezdeni csak lesegetném a kötőtűt.

előzmény:

7. 2010. január 18. 18:521695.

Sziasztok!

Pircsiknek Nagyon boldog névnapokat kívánok!!!!

Szerintem is szomorkásan kezdődött ez a hét,és szerintem is a hóesés miatt van...ilyenkor január vége felé azért már napsütés is kijárna!!! Nem?

Én se szeretem ezt a hónapot, ilyenkor mindig rám tör a téli depresszió, kint semmit se lehet csinálni, csak mindig benn...kötögetni...apropó , a karácsonyi szabim alatt kötöttem egy pulcsit , hozzá sapkát, sálat, magamnak. Nagylányom tele van kötött pulcsikkal, a kicsi meg nem veszi fel, mert azt mondja "karcol ". Úgyhogy magamnak csináltam.....Mert megérdemlem..?!

Na, szaladok, mert odakap a tejberizs, ez volt az óhaj...

előzmény:

8. 2010. január 18. 16:041694.

Boldog Nevnapot,sok-sok szeretettel!!!

A kismamat nem hagytam egyedul,vegig mellette voltam ,az ablakbol kovette a temetesi szertartast,szerintem eleg jol viselte.A temetobe a ferjem ment ki a fiukkal!

A babank jol van,eszik-alszik!!

Nallunk havazik,hala istennek nem kell fozzek!!Olyan szomorkasan kezdodott a het,lehet az ido miatt????Mit mondtok??

előzmény:
    Pillangó67 (1691)
    2010-01-17  18:38
  9. 2010. január 18. 15:571693.
    Koszi szepen a nevnapi koszontot!!
    előzmény:
    szjklari (1689)
    2010-01-17  16:35
  10. 2010. január 18. 15:561692.

Szia!!

Koszonom szepen a jo kivansagaidat !!

előzmény:
    annabanya (1687)
    2010-01-16  15:14
  11. 2010. január 17. 18:381691.

Sziasztok! Klári, köszönöm a jókívánságokat.

Kedves Druszám, Neked nagyon boldog névnapot kívánok, sok örömöt, boldogságot és jó egészséget, sok-sok

Sajnálom a menyed nagyiját, , nyugodjék békében, hogy viselte a szomorú hírt a kismama?

Anni, örülök, hogy újra hallhattam rólatok, sajnálom azt a fránya munkahelyet.Szorítok, hogy mielőbb el tudjon helyezkedni a férjed.

Márti, hogy indiszkrét legyek, megmelegedtem.

Ma délelőtt főztem, délután Tesóméknál voltunk, 30 km-re tőlünk egy kisvárosban laknak, a kisebbik fiú 11. szülinapját ünnepeltük.

http://www.igyuk.hu/altalunkkezeltoldalak/bu kovina/nepmesek/index.html

http://www.sebestyenistvan.hu/

Nekem pillanatnyilag ez a két meselinkem van, de ezt már beraktam Nektek, nem tudom, hogy megvan-e még, ezért most újra betettem. Ha találok valamit, feltétlenül szólok.

előzmény:
    marti69 (1690)
    2010-01-17  17:23
  12. 2010. január 17. 17:231690.

Sziasztok!

Tegnap nem jutottam ide mert délután vendégségben voltunk és soká értünk haza.Amolyan rokoni beszélgetős pótszilvesztert tartottunk.

Anna,de jó újra hallani rólatok! Kitartás a férjednek és szeressétek egymást úgy minden könyebben elviselhető.

Piroska,részvétem a menyednek!  A kis menő-manó gondolom jól érzi magát, főképp ha a nagyi dédelgeti!Még nagyon "friss" meg pici az új családtag azért félti annyira a fiad,na meg azért mert kisfiú (gondolom én) .Türelem, szerintem nem lesz ott gond belőle.

Pillangó,kipihented már magad?Föl is melegedtél ha másnem egy kis segítséggel.  

Lányok, gondban vagyok mert van egy vak nagynéném aki szereti a hangoskönyvet. DE, nem mindent.Nem tudtok olyan oldalt ahonnan lelehetne tölteni Steel vagy ilyen szerelmetes könyvet? (már kiesik a szemem annyi felé kerestem de nem találok) Meg székely népmesék tetszenek neki.Mesét már találtam de nem sokat. Hátha Ti ügyesebbek vagytok mint én.

előzmény:

13. 2010. január 17. 16:351689.

Nem tudom, holnap mikor jutok ide, ezért Piroskák, most kívánok nagyon boldog névnapot, Isten éltessen benneteket sokáig!

Képzeljétek, esik nálunk a hó! Most ugyan megállt kicsit, de ahogy kinéz...

előzmény:

14. 2010. január 16. 16:481688.

Szia! Örülök, hogy újra itt vagy, már hiányoltalak! Sajnálom, hogy a férjednek nincs állása...Éltem át hasonlót az én párommal, ha nem vigyáz az ember, kicsit a magánélete rovására is rámehet, hiszen csak feszült ettől a helyzettől mindkét fél. Szóval Te vigyázz!

Pillangó, én régebben sokat közlekedtem bicóval, emlékszem, amikor a középsőt vártam, még pocakosan is, de az a bringa sajnos tönkrement, már nem volt értelme javíttatni, és én lassan, de biztosan leszoktam róla. Mindig noszogatom magam, hogy újra kéne kezdeni, de bevallom, mióta a balesetem volt, még néha gyalogosan is félek kicsit a forgalomban.

Márti, én még egyelőre nem tudom, hogy is van ez a diploma-dolog. Én diplomás vagyok, a férjem nem az... Semmi különbséget nem érzek kettőnk között. Pedig egyszer a Ranschburg Jenővel olvastram egy beszélgetést, neki az volt a véleménye, hogy minek annyi diplomást képezni.És én is egyetértek vele. Tényleg nincs ez jól így, sem az, amit írtál, hogy akinek tényleg kéne, az nem jut be, aki meg csak pénzes, de nem okos, az meg bejut, de az sincs jól, hogy a nem diplomásokat nem becsülik meg.

Különben épp mostanában beszélgettünk a lányommal , a fényképészet mellett még az is szóbe került,m hogy esetleg az olasszal kezdene valamit. Második idegen nyelvként kezdet el tavaly, de nagyon szereti és nbagyon jól megy neki. Jobban, mint az angol, pedig azt éppúgy tanulta, mint a te nagylányod. Ő egyébként márciusban megy nyelvvizsgázni, de később biztos olaszból is megpróbálja.

előzmény:
    annabanya (1687)
    2010-01-16  15:14
  15. 2010. január 16. 15:141687.

Sziasztok Lányok!

Tudom, rég nem jelentkeztem, szórom is a hamut a fejemre rendesen. Nem is tudlak küvetni Benneteket!

Az újonnan csatlakozókat szerettettel üdvözlöm, a régieket nemkülömben! Ti azért igazán kitartzó csajok vagytok!

Piroska nagymama lettél?! Őszintén gratulálok!

Nagyon édes a pici, vigyázzatok rá!

Nálunk sajnos semmi jóhír nincsen...férj még mindig állás nélkül...

Alig várom már, hogy itt legyen a tavasz és mehessek kertészkedni. Az vigasztal, hogy lassan , de biztosan hosszabbodnak a nappalok.

Most csak ennyi, igyekszem visszaolvasni Titeket, addig is puszilok Mindenkit!

előzmény:

16. 2010. január 16. 10:361686.

Sziasztok Lanyok!!!

Jol lemaradtam,nincs idom vissza olvasni,de azert Marti gratulalok az ugyes kislanyodnak.Pillango,jo munkat nektek es joetvagyat!!!

Klari,koszi megvagyok,igen babaztam a tegnap egesz delutan.Tudniillik csutortok este meghalt a menyem nagymamaja,mentem segiteni,kozben a menyemnek kellet menjen a varatot kiszedni.Minden rendben vele,na es persze a babaval is.Szopik,hala istennek van tej.

Kepzeljetek a fiam nagyon feltekenj,felti a babat mindentol es mindenkitol!!Nem tudom hogy azert ez hogy is mukodik???

Ma kettokor a temetes,majd a jov.heten jelenkezem.Holnap megyunk a hatar tuloldalara,mindenkinek szep hetveget,viggyazzatok magatokra

előzmény:
    Pillangó67 (1685)
    2010-01-16  07:12
  17. 2010. január 16. 07:121685.
    Jó Reggelt! Én szívesen olvasok!Már ropog a tűz, begyújtottam. Tamás elment a nagybátyámékhoz disznót vágni. 7-kor szúrtak, mi a gyerekekkel 8 óra körül megyünk. Este még benézek, jó hétvégét!
    előzmény:
    marti69 (1684)
    2010-01-15  20:03
  18. 2010. január 15. 20:031684.

Sziasztok!

Itt vagyok én is már.

Képzeljétek Szandra átment a pszihológia vizsgán igaz, hogy csak 2-es lett de a lényeg hogy sikerült.Már csak a gyakorlati vizsga van amiből már beadta a dogozatát(éjjel 11-kor küldte el) és vége egyellőre.Ezt sem értem, hogy gyakorlatból dolgozattal vizsgázik.

Nem tudom miért kell  mindenhez az angol mikor a német is elég sűrűn használt nyelv.Szandra a gimit eleve úgy kezdte, hogy 0-ik évfolyammal és azon belül is az angol volt a fő tantárgya. Ő már általános suli 1 osztályától kezdve tanulta de sajna volt, hogy 1 évben 3 tanáruk volt, így nem sokra ment vele.A németet 3-os gimis korában kezdte de egyszerűen nem tud vele haladni annyira angolos az agya.Tavaly ilyenkor tette le a középfokút angolból.Sziszikém is angolozik, ő először latint tanult majd úgy váltott angolra és így könnyebb volt neki mivel hasonló nyelv a kettő. Szeretem mikor úgy beszélnek meg valamit, hogy átváltanak angolra csak hogy ne tudjam miről folyik a szó.Időnként megcsinálják velem csakmár néha kikövetkeztetem miről van szó és ők döbbennek mikor én válaszolok magyarul.

Pillangó, sajnálom ami a biciddel történt!Mennyivel egyszerűbb vele ilyenkor tudja meg az ember.Az enyém is könyörög már egy kis olajért meg levegőért  a kerekébe de mindig este jut az eszembe.

Szerintem a Nagyink biciklit vesz azért nem jár erre mert válogat köztük!

Klári,először kecskemétre akart menni lakberendezőnek aztán úgy döntött, hogy előbb valami fősuli utána valamilyen okj képzés.Valamivel majd csak el tud helyezkedni,  sajna a mai világba már kell a diploma akármi akar utána lenni.Mikor érettségizettazt mondtam neki, hogy mindegy milyen jegyeket kapsz, (ez nem egészen igaz így mert a felvételihez kellenek a pontok ) a kutya se fogja megkérdezni csak, hogy van-e róla papírod.Az, hogy az én gyerekem tényleg tud is nem csak elvégezte a sulikat az nem fogja érdekelni a leendő főnökét. Én akkor voltam dühös mikor megnéztük a ponthatárokat és láttam, hogy akin éppen csak átment az érettségin és volt pénze az bárhová bejutott, aki nem pénzes hanem tud azt nem vették föl oda hová szeretett volna vagy épp sehová nem vették föl.Szandráék osztályából a 23 főből 5-öt vettek föl  a többi meg rohant okj-és suliba.Idén meg megpróbálják újra a fősulit. Szerintem kicsit hülyén van a rendszer megcsinálva.

Bocsi, most olvashattok kicsit hosszúra sikeredett.

előzmény:

19. 2010. január 15. 19:241683.

Szia Klári! Én is azt gondolom, hogy ez nagyon is jó lesz, de ha ez megvan, csak tanuljanak szépen minél tovább. Amit megtanulnak, azt senki nem veheti el Tőlük. Egyébként az álláshirdetéseket böngészve, tényleg több olyant látok, hogy felsőfokú végzettséget kérnek egy nagyon sima álláshoz + NYELV. Főképpen angol, épp a múlkor olvastam, hogy a szomszédos Ausztiában lévő cégekkel is angolulleveleznek, mert az üzleti nyelv az angol. Ehhez képest az én gyerekeim is németet tanulnak, (heti 5 órában) nemzetiségi az iskola. Felsőben is csak szakkör szinten van angol, úgyhogy, ha megtanultak rendesen, magyarul írni, olvasni, akkor lehet gondolkodni az angol nyelvtanulásról.

Nagymami, Te unokázol?

Márti, ma merre jársz? Képzeld. le kellett tennem a bringámat, úgy jár a hátsó kerék, hogy nem merek vele a hatos főút mellett közlekedni. Hiányzik 4 küllő, el kell vinni a kerekét javítani. Majd..., de addig is a boltból való cipekedést utálom a legjobban.

előzmény:
    szjklari (1682)
    2010-01-15  18:25
  20. 2010. január 15. 18:251682.
    Nem tudom, kell-e az egyetemi diploma. Vagy többet ér-e, ha csak "egxszerű" szakmája van, de azzal boldog. Az én lányom pl. fényképész szeretne lenni. A fiam meg, akiről írtam, hogy ügyesen rajzol, tehetséges, most jelentkezik a pápai Ref. Gimin. ősszel induló művészeti képzésére, aminek a végén grafikus lesz. Leht, hogy utána az is szeretne maradni. De mindketten mehetnek is onnan tovább, ha úgy gondolják, de szerintem ahhoz, hogy lregyen egy alapjuk, és két lábbal álljanak a földön, ez kezdésnek nem lesz rossz.
    előzmény:
    Pillangó67 (1681)
    2010-01-14  20:07
  21. 2010. január 14. 20:071681.
    Na látod, ezt jobban fel tudom fogni, mint a "művész"nevét a szaknak. Egyetemi diploma az fontos, már nagyon sok helyen kérik. Még akkor is nagyon jó, ha nem a szakterületének teljesen megfelelő állást kap. Sokszor még egyszerű irodai munkához is felsőfokú végettséget kér a munkáltató, hogy mi a jó fenének, azt ne tőlem kérdezd.
    előzmény:
    marti69 (1680)
    2010-01-14  19:50
  22. 2010. január 14. 19:501680.

Na, ezzel megfogtál kicsit. Annyit tudok, hogy felnőttoktatás, felnőttekkel való nevelés-tanítás.De ez sok mindent takar, mert Szandra művelődésszervezést is tanul. Majd 3.-ban kell neki szakosodni.Ha felnő (egyszer végre) akkor mehet művelődési házba, könyvtárba és oktathat nála 20 évvel idősebbeket.Lesz egy diplomája és lehet, hogy kitörölheti majd vele mert nem tud majd elhelyezkedni vele.Eleve olyat próbált találni magának amiből nincs túl sok még de ki tudja mire végez hányan lesznek.

Nem tudnám megütni a gyerekeimet sosem, pedig mikor elsősek voltak és tanultak olvasni volt olyan lecke, hogy azt mondtam kiveszem őket a suliból mert nem bírom tovább.Azt hiszem, hogy az e betűnél volt a mélypont. Nem lehet egyszerű a tanító néniteknek tényleg elég vegyes az osztály  kor szerint. Nálunk Sziszi idősebb a társainál, néha meg is látszik mert unatkozik köztük, nem tud úgy fejlődni ahogy kellene.

előzmény:
    Pillangó67 (1679)
    2010-01-14  17:04
  23. 2010. január 14. 17:041679.

Márti, mit jelent kokrétan az, hogy andragógia, mit tanul a lányod, és mi lesz belőle, ha végez?

Klári, én a magatartáson nem aggódom agyon magam, persze ezt Nekik nem mondom, de nekem sem volt 4-esnél jobb soha, igaz rosszabb sem. Én nagyon örülök annak, amit teljesítenek az iskolában. Már kialakult a kötelesség-tudat (házi feladat), nem kell könyörögnöm, hogy minden nap olvasást gyakoroljunk, szépen számolnak, és bármilyenek is én olyannak szeretem Őket, amilyenek. Persze azon vagyok, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, de szerintem ezzel mindenki így van. Múltkor beszélgettem egy kislány osztálytárs anyukájával (van 3 lány, aki túltesz a fiúkon bőven), Ő mondta, hogy mindennap meg kell ütnie a kislányt ahhoz, hogy hajlandó legyen otthon olvasni, pedig állítólag jó eszű gyerek. (Hát nem tudom, nekem a hátamon feláll a szőr és ilyenkor szoktam magamban kérdezni, hogy mi a túróért is siettek annyira a suliba?!) Egyébként nagyon vegyes az osztály, van olyan, aki tavaly júliusban töltötte a 6. évét, nagyon okos, de képtelen a szabályokat elfogadni,a többség olyan (12), aki elsőben betöltötte-tölti a 8. évét. Szegény tanító nénit néha megsajnálom, mert nem olyan egyszerű így együtt dolgozni a gyerekekkel, de szerencsére, ezt én is látom, hogy a gyerekek nagyon szeretik Őt, de Ő is nagyon szereti az osztályát.

előzmény:
    marti69 (1678)
    2010-01-14  15:30
  24. 2010. január 14. 15:301678.

Szent István egyetem andragógia szakára jár.

Most megyek melózni este még jövök.

Sziasztok!

előzmény:
    szjklari (1677)
    2010-01-14  14:35
  25. 2010. január 14. 14:351677.

Köszi a gratulációkat!

Márti, olyan diák nincs is, akinek nincs legalább 1 pótvizsgája, ráadásul a pszichológia nem is könnyű. Megkérdezhetem, hova jár a lányod?

Pillangó, neked is gratula a fiúkhoz, de nehogy ügyet csinálj abból, hogy nem példás a magatartásuk! Nincs is rosszabb, mint egy "példás" fiúgyerek! Néha örülök, ha egy tanítványom "már" nem példás. Okosak, ügyesek, és van bennük élet. Mikor a lányom pici volt, az akkori tanító nénije azt mondta, hogy nagyon szereti a jóindulatú "rossz" gyerekeket. Más az, ha gonosz egy gyerek, de ezt a tieidről nem nagyon tudnám feltételezni.

előzmény:

Címlap