Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mihez van joga az exednek?
Sokaig gondolkoztam,hogy el-e inditsam ezt a topicot,de most mar akkor is megirom,ha mindenki leharapja a fejem erte.Hatha lesz egy-ket normalis hozzaszolo is.
A baratom exe 2 ev utan,hogy szakitottak,meg mindig szuletesnapi ajandekot vesz a baratomnak. Ez miatt talalkozni akar vele kettesbe,hogy oda adja.Ez a teny elrontotta az en lelkes keszulodesem is.Osszesen masfel evig jartak csak egyutt,de ket evre ra is joga van a lanynak ajandekkal keszulni es talalkozot kicsikarni?.Szerintetek ez normalis?
A baratom azt mondta,hogy csak azert,mert en nem csinalom ezt,attol meg ez normalis.
Mi fer bele a szakitas utanni nagy haversagba?
Ez a Te eseted, de a topikindítónak ez problémát okoz és itt és most ebből kell kiindulni!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.Ki akartalak hagyni,de nem megy.Miről beszélsz?Te tanítod a normális kapcsolatot?Nehogy már te mond meg mi az és mi nem!
Te fingod a Golf áramlatot,a többi meg hülye köcsög,nincs egészséges értékrendje,és érzelmi intelligenciája.Én meg örülök,hogy neked van!
Tényleg tanultad?Nem mondta senki,hogy esetleg rossz könyvből?Nehogy már itt előadd a nagy psychológust.Képzeld én is tanultam.Például vezetni,meg matekot.Mégsem vagyok Schumacher,sem Einstein,és főleg nem magyarázom meg másoknak hogy hogyan kell.....
Ja,és köszönjük hogy nem nézel le senkit.Nem a szart nem,különben nem jegyezted volna meg.Ez csak neked jutott eszedbe szerintem egyedül.Látom igazat is szóltál,tényleg nem akarod megváltani a világot,de azért próbálkozol keményen.
Már hozzászóltam a témához, de most jut eszembe, hogy hoppá, a párod exe miért is köszönti a párodat ajándékkal szülinapján? Az is egy lehetséges válasz erre, hogy talán a párod is köszönti az exedet a szülinapján! S talán, a párod volt az első, aki szakítás után még mindig ajándékkal kedveskedik az exének. Én rákérdeznék a helyedben, bele a szemébe! Ha így van, én elgondolkodnék a helyedben a kapcsolatotok jövőjén. A sok hozzászólásból ítélve ez egy örökzöld téma.
Pontosan úgy van ahogy mondod. Fogjuk arra, hogy mindenki fáradt hét vége lévén, azért nem fogják fel
Tudjátok, azért beszélünk el egymás mellett, mert ti abból indultok ki: a páromnak biztosan rosszul esne, ha én találkoznék egy exemmel, és mivel nem akarom megbántani, nem teszem ezt. És ez kölcsönös.
Fel sem merül az ötlet, hogy a páromat - ahogy engem - egyáltalán nem bántja a találkozás, a kapcsolat? Így nem bántom meg, ha exszel találkozom, és ő sem bánt meg, ha exszel találkozik.
Szia!
Jó pár éve, amikor még fiatal voltam és bohó és az első szerelmemmel hosszú idő után szakítottunk. És azért mert megcsalt. Én is találkozni akartam a pasival és pont névnap és szülinap időszak volt. Öszintén bevallom egy cseppet sem érdekelt a másik lányka(akivel már egy ideje a kapcsolatunk alatt is együtt volt), hogy mit szól. Előszőr kifejezetten el akartam csábítani a pasit, bele is ment, meg is volt a dolog egyszer. Majd valami bekattant és utána csak azért találkozgattam vele, mert az új asszonyt akartam idegesíteni. Ez kb. egy hónapig ment. Aztán teljesen leszakadtam róluk és mit ad isten utána az ex akart találkozgatni velem az új asszony mögött
és nem csak baráti kapcsolatok ápolgatása miatt és azt már nem akartam: mert lezártam a múltat, új életet szerettem volna kezdeni, kiábrándultam az exemből stb. Tehát nem kizárt, hogy a te esetedben két év után is reménykedik az ex. Szerintem a sokak által javasolt hármas randit kellene eljátszani. A reakciókból már te is többet tudsz meg, hogy a párodnak mennyire fontos a régi kapcsolata, vagy csak a lány erőlteti mert még nem tudott leválni. Vagy egyszerűen tényleg nincs semmi és csak barátok. Hajrá!
Nem biztos, hogy ott aludnék a volt barátomnál. De a párom azt sem tiltaná meg.
Dszilvia, az EX az csak egy előtag, a EXBARÁT a volt barátot jelenti, nem azt, hogy az az ember nem létezik tovább. Csak a párkapcsolati szerepe szűnik meg, nem az emberi, haveri szerepe.
Sok mindentől függ az, hogy erre a kérdésre milyen választ kapsz. Pár éve azt mondtam miért lenne gond ha találkozik valaki az exével, ma már azt mondom nem fér bele egy kapcsolatba, semmi keresnivalója ott az exnek.
Amikor elváltam, a férjem ugyanígy ragaszkodott hozzám, találkozzunk kettesben, beszélgessek vele, hozzám fordult mindennel, ha elvitte a gyereket folyton felhívott, hogy ez vagy az van stb. az akkori barátomat ez szörnyen zavarta, én nem értettem, hogy miért? Hiszen 10 évig a férjem volt, nem gyűlöltem, Ő állt hozzám a legközelebb, de nem akartam vele újrakezdeni, tehát nem volt félnivalója a páromnak. Hosszú időbe tellett, hogy el tudtam vinni a volt férjemmel a kapcsolatot oda, hogy ma már minimális a kapcsolat kettőnk között, de még ma is sok mindent tudok róla, telefonon ha a gyerekkel kapcsolatban beszélünk ma is elmond dolgokat.
Van akivel könnyű megszakítani a kapcsolatot, egy hosszabb együttélés után viszont kell bizonyos idő amíg érzelmileg eltávolodunk. Ha új párunk van akkor figyelemmel kell lenni az Ő érzéseire is és minimálisra csökkenteni a kapcsolatot az exel. Ha az embernek új kapcsolata van akkor az érzelmeit és az energiáját oda kell irányítani, s ezt az exnek meg kell értenie. Ha nem érti, akkor határozottan zárnunk kell, különben zavart fog okozni a kapcsolatunkban.
Amikor viszont egyedül van az ember, nincs párja, akkor ez az egész más megítélés alá esik. Hiszen akkor senkit nem bántanak azzal ha néha leülnek kettesben beszélgetni. DE ahhoz hogy egy új kapcsolatot fel tudjunk építeni, a legszorosabb érzelmi kötődésé tegyük, le kell zárni a múltat!
Én megkérném a páromat, hogy az exel való négyszemközti találkozásokat zárja le, ne fogadja el az ajándékát, még ha ezt csak baráti érzések miatt is teszi, mert engem zavar és ezáltal zavart okoz a kapcsolatunkban is. Az a lány aki ajándékokkal kedveskedik a párodnak most is a születésnapjára képtelen elengedni, s nem tartja tiszteletben, hogy az exének új kapcsolata van. Ezért is kell a párodnak lépni ebben az ügyben.
Ez az én véleményem!
Föld hívja pm75-öt,pm75 jelentkezz.Hahóóóóóó.Mit nem értessz?
Te így,más meg úgy.Hisztizzetek exek miatt,attól lesz majd jobb a kapcsolatotok,meg erősebb a kötelék.A faszidban vagy megbízol és elhiszed neki hogy téged szeret,vagy a következő ilyen topic márad rólad szól mint exről.Szerintem a gyanusítgatás,a feltételezés,a bizalmatlanság előbb utóbb ide vazet.Embere válogatja hogy ki meddig tűri.Én nem sokáig.Ha az exel akarok kávézni,akkor azzal fogok,nehogy már beszabályoza valaki.Az más kérdés hogy szívesen magammal viszlek,hisz téged szeretlek,és felválallak.Egy igazi nő vagy nem csinál ebből ügyet,vagy eljön ha annyira kíváncsi az exre.Az én barinőm ezt tette.Összeismerkedtek,fél órát dumcsiztunk hármasban,aztán elköszönt és ment a dolgára,én meg maradtam még egy órát az exel.Aztán este beszélgettünk róla,ennyi.Majd ha tudtok mosolyogni az alatt az idő alatt míg a faszitok az exel kávézik,akkor tudatosul bennetek mi is az igazi bizalom.Mert tudni fogod,hogy hozzád jön haza,hogy te vagy az élete,téged akar,te vagy a nagy Ő.De amíg ez gondot okoz,addíg magad sem hiszed el hogy te vagy a befutó,csak a para marad,hogy egy erősebb legyőzhet.
Sziasztok!
Már a nevében is bent van a válasz: EX, a VOLT....így innentől fogva véleményem szerint semmihez sincs joga, pláne, ha valaki új kapcsolatban van. Miért kell a múlthoz visszatérni???
Végig olvastam, de már bocs de az exekről beszélünk, és nem arról aki majdnem az lett....
De ha az exed lenne, akkor is ott aludnál?
Nézd nem akarom megváltani a világot.
De ha jobban érzem magam ex nélkül, akkor igenis ex nélküli kapcsolatot alakítok ki. Tudod a normális emberi kapcsolatokban nincs ex, se barátként, és semmilyen más formában.
Aki nem így hiszi, és más az értékrendje, arról én úgy gondolom, hogy nincs megfelelő, egészséges értékrendje, érzelmi intelligenciája. (ne értsd félre, nem nézlek le!!!) Ezt meg kell tanulni, (én megtanultam, és még pszichológiát is) és aztán egyszer csak rádöbben az ember, hogy valamit rosszul csinált, és ez így nem helyes.
Nézd nekem ez a véleményem, Te azt csinálsz amit szeretnél, remélem okés is lesz, hosszútávon.
Mert ilyen. Ajándékozós.
Mondom: meg nem tudom ítélni, hogy mit akar a csaj, lehet, hogy visszaédesgetni a kedvest. Nem tudom. De meggyőződésem, hogy ez nem egyismeretlenes egyenlet, és az ajándék puszta tényétől máris megvan a megoldás: bahhh, az aljas céda vissza akarja csábítani jól megérdemelt hitvesünket. Lehet az is. Vagy nem.
Szerintem olvass figyelmesen, mert akinél ott aludtam, azzal soha nem volt párkapcsolatom. Csak ő akarta az egyetemen, hogy legyen, de a párom bemutatása után letett erről a szándékáról. Látta, hogy mennyire szeretjük egymást.