Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Igen ,,, ITT VANAK A NAGY ASSZONYOK!!! Én is ugy érzem hogy sértés egy nap emliteni öket az ilyen Kiszel Tündékkel..
Ruzya Magdival is inkáb várnék ...majd 20 év mulva ki tudja hol lessz...???
Hát... sajnos nem nagyon tudok olyat, aki
-mindenidők
-leghíresebb
-magyar
-asszonya ÍGY EGYÜTT... volna valaki.
Akit mi nagynak tartunk, azt a külhon szinte nem is ismeri, max a történész kutatók
/ Kanizsay Dorttya, Zrínyi Ilona, Szilágyi Erzsébet,+ stb./
Vannak, akiket mi is alig...
/Thurzó Ferencné Zrínyi Kata, Batthyányiné Zrínyi Dorica, Batthyányiné Lobkovitz Éva stb./
Aki híres "tőlünk" az meg tényleg inkább attól az, hogy hírhedt
Nagyon jó könyvet ajánlhatok, ha a téma érdekel valakit:
Takáts Sándor:
Régi magyar nagyasszonyok
Már elnézést... az említett honlapon nem a leghíresebb magyar, hanem székely "nagyasszonyt" keresik. Némi különbség.
Másrészt számomra elég elmosódott az egész kérdéskör: most a szépség vagy az okosság vagy az ismertség vagy az elismertség számít? Nem mindegy (mondjuk a weblap címe arra utal, hogy a szépséget preferálja) . Az sem lenne lényegtelen kérdés, hogy kinek a legfontosabb/ismertebb/híresebb: a helyieknek vagy a nagyvilágnak (ez a különbség mutatkozik meg pl. Kanizsai Dorottya és Gábor Zsazsa között) ?
... még erősen gondolkodom a "jelöltem"-en...
pár pill...
Azért addig is kiigazításul : Sissy nem magyar királynő, hanem magyar királyNÉ volt!!!
Ez nálunk nagy különbség!
Mellesleg magyarabb volt némely hazai lakosnál...
Állítólag a háborúk miatt csak nők maradtak ilyenkor otthon, a doki is elment ezért a páciensek nők voltak és az 'orvos' maga is nő volt.
A per amit ellene indítottak pedig pusztán politikai koncepciós per volt, a család meghurcolására.
Szandi?? Csuka Mónika?? Zoltán Erika?
(bocs ha valakit megbántottam)
Az én tippem: Kanizsay Dorottya
Látod, nekem meg ő nem tetszik. Túl németes, túl távol vannak a szemei. Nekem nagy csalódás volt, amikor megláttam filmen.
De egyébként legendás volt, mert meglepően sokáig nagyon jól tartotta magát. Az ő korában, annyi szlés után a nők elnehezedtek, terebélyesedtek, ezért őt, elsősorban az alakja miatt legenda övezte.
Romy