Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Egy napos lé-,gyümi-böjt
2007-11-29 10:121.

Torolt_felhasznalo_210201
Létrehozva: 2007. november 29. 10:12
Sziasztok!
Tudom, h sok ilyesmi opik van, olvastam őket, de a kérdésemre mégsem kaptam választ. Bízom benne, h valaki tud segíteni.
Arra vagyok kíváncsi, h mennyi sárgarépát lehet meginni 1 napos léböjtnél? És gyümölcsből mennyit gyümölcsnapon? Én almanapot szeretnék tartani.
Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Hasonlón töröm a fejem. Vmi laza böjtöt szeretnék. Max. 1 hét.
Gyümölcs és lé.
Nem csak lé! Azt nem is bírnám, meg edzés mellett nem is célszerű. Tudom-tudom gyümölcscukor, de nem a fogyás a cél, hanem a tehermentesítés.
40 napnál többet egyhúzamba tilos csinálni-akárki akár mit is mond.
Akkor még nem ismertem Istent-igy akkor csak az akaraterőm volt az ami kitartott-mivel nem fogadtam meg azt a tanácsot és receptet amit kaptam.Zöldséglevest ajánlottak-de minden só és izesités nélkül, megfőztem és kiöntöttem-mert annyira szörnyű volt.Egyedül amit a végefelé használtam: két kanál rizst megfőztem vizben.és utána leszűrtem és lepasziroztam.Ennyi volt amit a végefelé ettem.A férjem akkor még nem csinálta-ő rendesen evett-főztem neki, de ki kellett mennem utána mert nem birtam látni.Amikor hiánoztak az izek, akkor azt tettem, hogy a számbavettem egy kanál főtt ételt nem nyeltem le-hanem kiköptem.Ennyi volt.Délig Hohes C-t és gyógynövényteát +pezsgőtablettát ittam utána csak vizet.
Hozzá kell tennem, hogy egészségesen kezdtem neki a dolgoknak-és nem betegen.
Én ugyan csak 9 napig csináltam, de semmi bajom nem volt. Az első néhány nap nehéz, de aztán nem vagy éhes, dolgozni lehet, nem veszélyes a gyengeség sem.
Én fizikailag simán tudtam volna tovább csinálni, két dolog miatt nem tettem: nagyon büdi volt a szám (és ez zavart), illetve majd' meghaltam valami ízért.
nehezed de lehet-sőt kell is.Összeszoritott foggal.Volt olyan-hogy az első napon olyan fejfájást kaptam, hogy nem láttam-de csináltam tovább-és meg volt az eredménye.
A kitartás-az nagyon lényeges.
ok én is azt mondom-hogy hét nap ami jobb-de neki kell tudni mennyit bir.
De az egy nap is jobb mint a semmi-nem beszélve arról, hogy kérni kell közben Istent, hogy tekintsen le rá.
És adjon neki tisztánlátást.
Egy nap alatt nem tisztul szellemileg, csak rosszabb lesz.
Mindegy, nem vitatkozom.
"A szellemi tisztuláshoz meg semmi köze"
a fenéket nincs.
Honnan tudod, hogy mennyi akaraterőm van?
Ismersz?
40 napig??
Le a kalappal!
Ahhoz kevés az egy nap szerintem. Egy nap csak arra elég, hogy rosszul legyen fizikailag és megutálja az egészet.
A szellemi tisztuláshoz meg semmi köze. A szellemi tisztuláshoz el kell vonulni egy kicsit a hétköznapokból és meditálni kell. A szellemi tisztulás meditációja pedig kemény dolog. Min. 24 óra semmittevés, nem gondolkozás. Igen nehéz elsajátítani.
ha szabadulni akarsz akkor birnod kell.Csak az első nap a nehéz.+ ami gyengén van benned-az hamar kijön.
Ki kell tartani.Én nem ugy ismerlek-hogy nincs kemény akaraterőd.
Tarts ki-megéri.Én 40 napig csináltam.
a léböjtnél a célszerű: min. a hétnapos.
az egynaposnál csak ásványviz.
ha kemény böjt kell akkor:
délig ihatsz mindenféle gyümölcs és zöldséglevet-de utána csak szénsavmentes ásványvizet kellene innod.Semmi darabos ételt, cukrozást nem csinálhatsz.kávét sem célszerű inni, tejet se.