Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Grillparty-képp el
Lányok, Asszonyok, Ifjak és Férfiak!
Itt a nyár, a grillparty ideje. Ki nem vett már részt ilyen ínycsiklandó rendezvényen. Akár nagyobb társaságban, akár otthon a saját kis kertjében. Biztos van egy olyan recepted, amit már sokszor elkészítettél és bátran ajánlod másnak is. Legyen az bármilyen húsféle, zöldség, gyümölcs, illetve saláta, öntet recept.
Ha van egy tuti recepted és még képed is róla, gyere oszd meg velünk, had kostóljunk bele a barbecue világába.....
Mi nem eszünk húst,de vendégeink jönnek és grillezni fogunk.Sajnos teljesen amatőr vagyok a témában húsügyileg.Mibe kell pácolni a húst?Mennyi ideig?Csirkemellre gondoltam.
Nagyon jó a topik!
Másik szokásos sütési mód nálunk: traktortárcsából készített sütőalkalmatosságon készült, sörben párolt tarja.
A husit általában borsosan pácoljuk, majd mikor hirtelen megsült, világos sörrel meglocsoljuk. Apum egy jó kis fedőt is készített a tárcsához, ami alatt megpárolódik a husi, és átveszi a sör zamatát. Elég hamar elforr róla a lé, utána fedő le, majd a husikat a tárcsa forró és szárazabb szélén megpirítjuk.
Ebben az edényben sütöttünk már zöldséget, lyoni hagymát, paprikás lisztben forgatott-irdalt keszeget, többféle husit, sőt, egyszer még lecsót is. Ha a széleire kampót hegeszt az ember, úgy is lehet használni, mint a bográcsot, mi egy hordóból készített állványra tesszük, ami alá befér egy gázrózsa, ami gázpalackról működik.
Nyamm imádom a grillezett zöldséget!!
Tipp: vékonyra szeletelt cukkini, gomba vagy egyéb zöldség, natúr kell meggrillezni, és a grillről levéve még frissen-forrón egy kis sós-fokhagymás olívaolajjal vékonyan megkenni: isteni!
Ez egy kis faszénen sült rablónyárs, tavaly készítettük, és jövő héten is hasonló akcióra készülünk
Semmi különös, feltűzködni a cuccokat (villámpácolt hús, kolbász, szalonna, hagyma, cukkini, gomba és még amit szeret az ember), aztán sütés közben a fűszeres olajjal néha megkenni, és időnként megforgatni.
Szia hektorka!
Hogy mibe rakd a jégkockákat? Az a mennyiségtől is függ. Ha nem túl sok, akkor lehet pezsgősvödörbe, és mindíg utánpótolsz, ha nagyobb mennyiség akkor hűtőláda. Persze a hűtőláda nem biztos, hogy passzol a terítékhez, de hírtelen ez jutott az eszembe. A süti terén meg azt gondolom, hogy nem túl krémeset, mert ha ilyen melegek lesznek mint most, akkor fél óra alatt megizzadnak a tálcán. Esetleg lehetne Bögrés-mákost, Zebratortát, Kókuszgolyót, és Sajtos pogit. Ezeknek a fotóit meg- tudod nézni a bem oldalamon. Ha kéred, elküldöm a recepteket.
illeskrisz
lesz egy sznapi grill party nälam az udvarban aug.ban es az a gondom, hogy hova (mibe pontosan) teszem az asztalra a kieszedett jegkockäkat?? van erre vmi külön alkalmatossäg??
milyen egyeb kellekekre hivnätok fel a figyelmem? amit mär beszereztem: gyertyäk, leszurhato fäklya, OFF, szines szalvetäk, diszitö elemek a napernyöre.
Szerintetek milyen süti(k) legyenek az ilyen partin (este kezödik 6-7 fele) ??
Szia hippo!
A tárcsát mi is gyakran használjuk. Én vegyesen sütök benne, tarját, csirkemellet, húsos főtt-füstölt szalonnát, hagymakarikát. Némi flekken fűszerrel megszórva, isteni ízek kerekednek belőle. Legutóbb görög-salátátával és friss ropogós kenyérrel ettük.
illeskrisz
Félreértetted, ez nem a miénk. A netről böngésztem, nekem is nagyon megtetszett. Szerintem vmi hajléktalan-tanyán fényképezhették...
Mi a lávaköves grillre esküszünk, nyáron minden hétvégén a kertben sütögetünk.
Hát ez csúcs! És működik rendesen a grilled
Hogy jött az ötlet?
Ismered a mediterrán zöldség grill fűszerkeveréket ebből a sorozatból? Hát az valami isteni! Szoktuk gombára, cukkinire, padlizsánszeletekre... Pici olívaolajjal, pár perc alatt megsül, és még azok is kétpofára falják, akik amúgy kilométeres körben elkerülik a zöldségeket.
És hogy ontopik legyek, van kép is - nem tudom ismeritek-e. Rozsdamentes grill, abszolút akciós áron 100 ft-ért kapható minden hipermarketben.
Most megyek BBQ partira. Itt Kanadaban ez nagy divat.
Majd hozok kepeket estefele.
Huhuhu, annyi ilyen topik van már, nem is tudom lehet-e új ötletet adni! nekem mindenesetre bevált a KOTÁNYI nyári fűszerei, piros hengerben van, mexikói, argentin, barbecue, hal, szárnyas, kentucky és isteniek!!! csak nyáron kaphatók ezért én betárazok egész évre ilyenkor!
és egy kép, az én férjem így grillez! ezer éves szenesvasalót használ nehezéknek! komoly!
a képen már csak a hagyma sülöget.