Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Grillparty-képp el

illeskrisz
Létrehozva: 2006. július 16. 07:53

Lányok, Asszonyok, Ifjak és Férfiak!

Itt a nyár, a grillparty ideje. Ki nem vett már részt ilyen ínycsiklandó rendezvényen. Akár nagyobb társaságban, akár otthon a saját kis kertjében. Biztos van egy olyan recepted, amit már sokszor elkészítettél és bátran ajánlod másnak is. Legyen az bármilyen húsféle, zöldség, gyümölcs, illetve saláta, öntet recept.

Ha van egy tuti recepted és még képed is róla, gyere oszd meg velünk, had kostóljunk bele a barbecue világába.....

  1. 2007. július 28. 22:2232.
    Milyen érdekes, hogy össze - vissza vannak a dátumok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. július 28. 22:0331.
    Élsz még topic?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 15:0730.
    Húúú, ez nagyon perverz, muszáj kipróbálnom!!!   
    előzmény:
    vad_virag (28)
    2007-07-20  14:24
  4. 2007. július 20. 14:3229.
    A héja hamar megfeketedik, én kb. 5 percig szoktam sütni, forgatom persze közben.
    előzmény:
    vad_virag (28)
    2007-07-20  14:24
  5. 2007. július 20. 14:2428.
    Héjjastól szén feketére sütöd - addigra a belseje iszonyatosan finomra sül - majd óvatosan szétnyitod és ráplattyintod a vaniliafagyit. Persze szépen meg is lehet tálalni, de ahhoz türelem kell, az meg nincs. Mézzel lehet, hogy már túl édes lenne.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_549549 (27)
    2007-07-20  14:21
  6. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 14:2127.
    A banánt hogyan? mézzel? vagy csak simán?
    előzmény:
    vad_virag (26)
    2007-07-20  14:18
  7. 2007. július 20. 14:1826.
    Desszertként tálalhatsz sült banánt vaniliafagyival. (Nyálcsorgatós smiley) Nagyon finom. Mi ha grillezünk, akkor banánt is sütünk. Ebben nem ismerek tréfát.
    előzmény:
    hektorka (10)
    2006-07-19  17:18
  8. 2007. július 20. 14:0425.
    Sziasztok!
    Mi nem eszünk húst,de vendégeink jönnek és grillezni fogunk.Sajnos teljesen amatőr vagyok a témában húsügyileg.Mibe kell pácolni a húst?Mennyi ideig?Csirkemellre gondoltam.
    Nagyon jó a topik!
    előzmény:
    illeskrisz (1)
    2006-07-16  07:53
  9. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 13:1624.
    Mi is így szoktuk sütni, középen hagyma Annyira finom... nem is tudom eldönteni, faszéngrill vagy tárcsa... mindkettőnek megvan a maga bája  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_854721 (8)
    2006-07-17  19:26
  10. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 13:1423.
    Nincs mit Egyszer csemegekukoricát is grilleztem (kevés sós olajjal kentem meg), nagyon finom lett!
    előzmény:
    kókusz19 (21)
    2007-07-20  13:11
  11. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 13:1322.

    Másik szokásos sütési mód nálunk: traktortárcsából készített sütőalkalmatosságon készült, sörben párolt tarja.

    A husit általában borsosan pácoljuk, majd mikor hirtelen megsült, világos sörrel meglocsoljuk. Apum egy jó kis fedőt is készített a tárcsához, ami alatt megpárolódik a husi, és átveszi a sör zamatát. Elég hamar elforr róla a lé, utána fedő le, majd a husikat a tárcsa forró és szárazabb szélén megpirítjuk.

    Ebben az edényben sütöttünk már zöldséget, lyoni hagymát, paprikás lisztben forgatott-irdalt keszeget, többféle husit, sőt, egyszer még lecsót is. Ha a széleire kampót hegeszt az ember, úgy is lehet használni, mint a bográcsot, mi egy hordóból készített állványra tesszük, ami alá befér egy gázrózsa, ami gázpalackról működik.

    előzmény:
    illeskrisz (1)
    2006-07-16  07:53
  12. 2007. július 20. 13:1121.
    hű,ez istenien néz ki!köszi a tippet,ki fogjuk próbálni! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_549549 (19)
    2007-07-20  13:02
  13. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 13:0520.

    Nyamm imádom a grillezett zöldséget!!

    Tipp: vékonyra szeletelt cukkini, gomba vagy egyéb zöldség, natúr kell meggrillezni, és a grillről levéve még frissen-forrón egy kis sós-fokhagymás olívaolajjal vékonyan megkenni: isteni!  

    előzmény:
    kókusz19 (18)
    2007-07-20  13:02
  14. Torolt_felhasznalo_549549
    Torolt_felhasznalo_549549
    2007. július 20. 13:0219.

    Ez egy kis faszénen sült rablónyárs, tavaly készítettük, és jövő héten is hasonló akcióra készülünk  

    Semmi különös, feltűzködni a cuccokat (villámpácolt hús, kolbász, szalonna, hagyma, cukkini, gomba és még amit szeret az ember), aztán sütés közben a fűszeres olajjal néha megkenni, és időnként megforgatni.

    előzmény:
    illeskrisz (1)
    2006-07-16  07:53
  15. 2007. július 20. 13:0218.
    mi is voltunk múlt héten grillezni,nekünk ezek a kis kolbászkák meg grillerek is bejönnek,ezeket nem is kell fűszerezni,de vigyázni is kell velük,mert némelyik elég sós.A másik képen zöldségek vannak,ezeket nem árt fűszerezni,a fóliában krumpli sült,és grillfűszerrel megszórva nagyon finom! 
    előzmény:
    illeskrisz (1)
    2006-07-16  07:53
  16. 2007. július 20. 12:4817.
    Én múltkor csirkét pácoltam be úgy, hogy tettem a lébe narancslét, narancshéjat, mézet és bazsalikomot. (Barátnőm szerint karácsony íze volt )Nekem nagyon bejött így.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_863470 (16)
    2007-07-20  11:11
  17. Torolt_felhasznalo_863470
    Torolt_felhasznalo_863470
    2007. július 20. 11:1116.
    Milyen fűszerekkel célszerű bepácolni a húst?
    előzmény:
    illeskrisz (1)
    2006-07-16  07:53
  18. Torolt_felhasznalo_863470
    Torolt_felhasznalo_863470
    2007. július 20. 11:0415.
    Nagyon jól néznek ki a sütik. 
    előzmény:
    illeskrisz (14)
    2006-07-21  22:19
  19. 2006. július 21. 22:1914.

    Szia hektorka!

    Hogy mibe rakd a jégkockákat? Az a mennyiségtől is függ. Ha nem túl sok, akkor lehet pezsgősvödörbe, és mindíg utánpótolsz, ha nagyobb mennyiség akkor hűtőláda. Persze a hűtőláda nem biztos, hogy passzol a terítékhez, de hírtelen ez jutott az eszembe. A süti terén meg azt gondolom, hogy nem túl krémeset, mert ha ilyen melegek lesznek mint most, akkor fél óra alatt megizzadnak a tálcán. Esetleg lehetne Bögrés-mákost, Zebratortát, Kókuszgolyót, és Sajtos pogit. Ezeknek a fotóit meg- tudod nézni a bem oldalamon. Ha kéred, elküldöm a recepteket.

    illeskrisz

    előzmény:
    hektorka (10)
    2006-07-19  17:18
  20. Torolt_felhasznalo_908533
    Torolt_felhasznalo_908533
    2006. július 21. 17:1613.
    húúúúúú de jól néz ki!!!  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_473893 (11)
    2006-07-21  12:17
  21. 2006. július 21. 12:4012.
  22. Torolt_felhasznalo_473893
    Torolt_felhasznalo_473893
    2006. július 21. 12:1711.
    2 kép  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2006. július 19. 17:1810.
    Nekem van egy olyan kerdesem, hogy:

    lesz egy sznapi grill party nälam az udvarban aug.ban es az a gondom, hogy hova (mibe pontosan) teszem az asztalra a kieszedett jegkockäkat?? van erre vmi külön alkalmatossäg??
    milyen egyeb kellekekre hivnätok fel a figyelmem? amit mär beszereztem: gyertyäk, leszurhato fäklya, OFF, szines szalvetäk, diszitö elemek a napernyöre.

    Szerintetek milyen süti(k) legyenek az ilyen partin (este kezödik 6-7 fele) ??
    előzmény:
    illeskrisz (1)
    2006-07-16  07:53
  24. 2006. július 18. 05:409.

    Szia hippo!

    A tárcsát mi is gyakran használjuk. Én vegyesen sütök benne, tarját, csirkemellet, húsos főtt-füstölt szalonnát, hagymakarikát. Némi flekken fűszerrel megszórva, isteni ízek kerekednek belőle. Legutóbb görög-salátátával és friss ropogós kenyérrel ettük.

    illeskrisz

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_854721 (8)
    2006-07-17  19:26

Címlap

top