Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Látom nem sokan látogatják ezt a topikot.
Az Ausztria topikban én is feltettem ezt a kérdést. Vmi SCS áruházat mondtak. Oda meg vmi IKEA busszal ki lehet menni ingyen.A busz az Operától indul. Zárójelben megjegyzem én még nem találkoztam vele.
A Mariahilfen is vannak üzletek. Oda meg a westbehnhoftól is el tudtok találni gyalog.Ki van írva vmelyik kijáratnál.Tuti nem lehet eltéveszteni.
Nagyon jó kirándulást!
Én holnap megyek 1 hétre!
Bécsbe szeretnénk menni egy napra, hétköznap. Napijegyet veszünk. Bécsben merre van olcsó bevásárló központ ahová napijeggyel elmehetünk? Hogy tudunk oda eljutni?Nagy bevásárló központra gondoltam. Kellemes és szép napot .
Szeretnénk egy olyan helyi közlekedéssel utazni, ahol a buszból vagy a villamosbol a nevezetességeket megnézhetjuk.Szóval tennénk egy kört.Nem tudom, hogy ez, hogy lehetséges?
Mi is a kis családommal amikor majd Bécsben leszünk szivesen megkostoljuk a gofrit, ha még lesz augusztus közepén. Pontosan hol sütik ezt a finomságot Bécsben?
én ma megyek a Rathausplatzra... már a gyomrom is készitem
ez a blokk kérés magyar szokás...wc-t tudok még ajánlai a Rosenbergerben,a Kärtner Strasse-n van,bal kéz felől ha az opera felől jöttök.(Nagyon finom gofrit lehet itt kapni)
A Rathausplatzra is érdemes elnézni,a filmfesztivál alkalmából rengeteg féle nép kajáját sütögetik főzögetik ésaz 1es villamossal oda is juttok egyszerűen a Karlsplatzról.Apropó napijegy,én ajánlanám a 4 euros bevásárlójegyet,automatából is meg lehet venni,Wiener Einkaufsticket a neve,este 8ig jó.
Ha Sopronból jöttök,a Südbahnhofra fogtok érkezni,onnan a D villamossal egyenesen bejuttok a központba.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok mert itt lakom,de az Ausztria fórumon is nagyon kedvesek,mind itt laknak!
Sziasztok!
Mi most mennénk először Bécsbe, de Sopronban szállnánk meg és a kocsit is itt hagynánk. De sohol nem találom mennyi a vonatjegy Sopronból Bécsbe? Van-e ott valami kedvezmény mint a MÁV-nál 26 év alattiaknak?
A főutcai mekiben már én is votlam wc-n és nem kértek semmi blokkot.
egyébként igazad van.Győrben is vagy fizetsz 50 Ft-ot vagy blokkot adsz.
igazad lehet, de én még nem találkoztam ezzel a modival...
akkor nagyobb áruházak, hundmek, stb... ??
minden mcdonald´s-ban... én ott szoktam.
a tér meg Karlsplatz. ott van az Opera, s onnan indul a Kärtner strasse
mindenkinek jo városnézést
Mi is készülünk Bécsbe Soprpnból mennénk át. Mennyibe kerül egy napijegy a buszokra? Valahol 5 eurót olvastam, még mindig ennyi? És a Schönnbrunni belépők? Jó lenne tudni, mennyi eurót vigyünk...
A belvárosba semmiképp nem mejd kocsival, mert hely csak a parkolóházakban van, ami kb. 3-4 euro/óra.
Hol lehet ingyen WC-re menni Bécsben?Gondolok itt a két aranyos gyermekeimre.
Nézzétek meg a Stephans domot és Schönbrunnt mindenképp állatkerttel együtt. A Prater egy vagyon, min. 3 euro/fő vmire felülni.
egyetek egy jó fagyit a belvárosban, azt biztos élvezik majd a gyerekek is
Esetleg 1-2 múzeum, pl: a Naturhistorisches (természettudományi), kitömött állatok, élő kígyók...
Ott még nem voltam,így én Bécsben ettem életem legfinomabb kebabját.
Egyébként most mentek először?
Szia, igaz nem a legjobb időpont, hiszen hőségben tényleg nem a legjobb városi sétákat tenni, de néhány ötlet. 1 napért nem érdemes Bécs kártyát venni, nem tudod úgy kihasználni. Egy napba igazán, főleg gyerekkel a Schönnbrunni kastélyt tudom ajánlani. Grand tour néven vegyél jegyet, akkor a kastély 40 termét azaz a hosszú túrát teheted meg, illetve belépőt kapsz a Gloriettre, a labirintusba és egy almáspite bemutatóra. Esetleg az állatkert is szóba jöhet. A kocsit a kastély főbejáratával szemben lévő városi részben azaz kb. 5 percre a kastélytól ingyenesen le tudod parkolni az utcán, ellenkező esetben egész napra számolj 8-10 ezer forintos parkolási díjjal is. Ha szeretnének a belvárosba bemenni, nem érdemes kocsiba szállni, a kastélynál áll meg a 3 (zöld vonallal jelzett) metró, amely bevisz a Karl-Statz - (ezt nem biztos, hogy jól írtam?) megállóig, ahol a sétáló utca kezdődik, itt megnézhetitek az operát és a híres templomukat is. Szerintem ennyi lehetőség bőven elég, érdemes inkább tavasszal visszamenni 3-4 napra, fantasztikus.
Kellemes kirándulást!
A Práterbe érdemes kimenni a gyerekekkel, bár nem olcsó mulatság itthon sem egy vidámpark.
Mi a Szt. István székesegyházat többször megnéztük már, a Schönnbrunni kastély és elérhető, és ott talán elviselhető a kánikula.
Ebben az időben egy jó szökőkutat is kereshettek felfrissülés gyanánt, ebben a hőségben sétálni nem sok kedve van az embernek, nem?