Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Az a fránya izzadás!
2003-04-14 09:031.
Torolt_felhasznalo_667834
Létrehozva: 2003. Április 14. 09:03
Sziasztok!
Egy nagyon kellemetlen probléma miatt kérem a segítségeteket. Ne kerteljünk: Izzadok, mint a ló. 29 éves vagyok, normál testalkatú, tehát nem vagyok kövér, egy 2, 5 éves kislány anyukája. Problémám a szülés után kezdődött. Már mindent megpróbáltam. Természetesen szőrtelenítve van a terület, naponta többször tisztálkodom és már számos izzadásgátlót kipróbáltam, de semmi eredmény. Arra is gondoltam már, hogy esetleg valami olyasmit kellene oda (hónaljba) tenni, mint szoptatósoknál a melltartóbetét, de nem tudom, hogy létezik-e ilyesmi.
Ha van valami jó ötletetek, kérlek segítsetek!
Üdv,
S.
Egy nagyon kellemetlen probléma miatt kérem a segítségeteket. Ne kerteljünk: Izzadok, mint a ló. 29 éves vagyok, normál testalkatú, tehát nem vagyok kövér, egy 2, 5 éves kislány anyukája. Problémám a szülés után kezdődött. Már mindent megpróbáltam. Természetesen szőrtelenítve van a terület, naponta többször tisztálkodom és már számos izzadásgátlót kipróbáltam, de semmi eredmény. Arra is gondoltam már, hogy esetleg valami olyasmit kellene oda (hónaljba) tenni, mint szoptatósoknál a melltartóbetét, de nem tudom, hogy létezik-e ilyesmi.
Ha van valami jó ötletetek, kérlek segítsetek!
Üdv,
S.
úgy látom most sem tudom
könnyű azt kajabálni, hogy menj orvoshoz, de hová
mindenki írja: menjek orvoshoz
én visszakérdezek: merre induljak el orvoshoz? kihez menjek először? hol van az endokrinológia? (most nehogy azt írd, hogy X. utca Y szám alatt, hanem milyen kórházakban, melyik osztályokon szokott lenni)
visszakérdezek, de ezekre még senki nem válaszolt
menjek orvoshoz ... de MERRE INDULJAK EL?????
nem lehet hogy ki kéne magad vizsgáltatni? pl nézethetnél hormonokat endokrinológián, pajzsmirigy pl okozhat izzadást-. VAlami nem Ok és szerintem az okot kellene kezelni nem a tünetet.Mondjuk ha mindenki hasonló a családban akkor lehet tényleg h valami alkati dolog ez
Sziasztok!
Egyelőre nem nyitok új topikot, hátha ebben megtalálom a választ.
Rettenetesen izzadékony vagyok, az a fajta, akiről szó szerint patakokban ömlik a víz. Nem csak én vagyok ilyen, hanem az egész családom, a husis apámtól kezdve, a csontsovány unokahúgomig bezárólag. Nem csak hónaljban izzadok, hanem homlokon, orrom alatt, mellem alatt, combhajlatban, térdhajlatban, talpon. Pl. felszállni a buszra kész rémálom, mert azonnal úgy ömlik a víz rólam, mintha az uszoda medencéjéből dugtam volna ki a fejem.
Rendszeresen tisztálkodom, napi két zuhany: reggel és este, délután ilyenkor nyáron alig várom, hogy hazaérjek és lemossam magamról az egésznapi izzadtságot, ami csak úgy tapad rajtam. Szagom általában nem szokott lenni, mert használok dezodort+parfümöt is, napközben néha még frissítőkendőket is.
Olvastam erről az antisudoricáról. Kipróbáltam, vagyis ez a próbahónapom. Fürdés után szoktam kenni a hónaljamra (általában reggel), golyóst most nem, és ugyanúgy a parfümöt, mint korábban. Az amúgy érzékeny bőröm jól viseli, kicsit viszket, de semmi több. De! Úgy vettem észre semmit nem használ, sőt, most büdös vagyok olyan fokhagymaszagom van (de hülyén hangzik ez). Pár napja próbálkozom a többi helyre való kenéssel (homlok, mell alatt, comb- és térdhajlat, talp), de még nem vettem észre sem látványos, sem semmilyen javulást.
Ez a hosszú bevezető után jöjjenek a kérdéseim:
1. Van valakinek javaslata mit kezdjek ezzel a rémes izzadással?
2. Hogy használjam az antisudoricát, hogy hatásos legyen?
3. Lehet mellé használni golyóst is és akkor nem leszek fokhagymaszagú?
4. Vagy talán van valakinek valami jó ötlete mit kezdhetnék magammal izzadásfronton?
5. Ha beteszem pumpás flakonba, akkor könnyebben fogom eloszlatni a hónaljamon és nem fog mindenütt csurogni, miközben pamacsolgatom magam vattával?
Köszönöm
Igazatok van!
és sima buborékmentes is megteszi?
a fórumban tulajdonképp addig jutottunk, hogy aki ismerte az antisudort, dicsérte vagy a rákkeltő hatásával kapcsolatban aggódott, aki meg még nem ismerte, az gyorsan beszerzett egyet.
a zsályatea elvileg csökkenti az izzadász, erről nem tudtok valamit?
Nem tudom én még sohasem hallottam olyantól, hogy ha semleges szagú volt az izzadtsága, akkor jobban verejtékezett lett volna... éppen az ilyen típusú emberek mondták, h nekik nincs ilyen gondjuk.
Szerintem minden kence-ficénél még ez tűnik a legegészségesebb megoldásnak, és olcsó is.
Nekem is volt izzadási problémám, kiprobáltam antisudort hetente csak egyszer használ és így hatásos.
Ha igaz az hogy rákkeltő hatása van szerintem nem lehet veszélyes hetente egy alkalommal.
Nem tuom, hogy megoldódott-e a problémád, ezért leírom nekem mi a véleményem.
Egy alapos méregtelenítés segítene neked. Gondolom az zavar, hogy van "illata"... Na erre tökéletes egy max. 1hetes mondjuk léböjt-kúra. De én észrevettem, ha mondjuk minimum. 1hétig napi 3l ásványvizet megiszol, akkor is sok méreg távozik és attól függően, h mennyi méreg volt az "illat" is semlegesebbé vagy semlegessé válik. Ha visszatér, akkor úgy látszik mégtovább kell sok folyadékot innod újra, lehet ezt a szokást állandóvá kell tenned és akkor az egyensúly fenn marad sokáig...
siva
Eddig mire jutottatok a fórumban e témában?
Szia, én is vettem, nem higítottam fel (a gyógyszertárban azt mondták, nem kell), viszont nálam így is irritációt okoz. Most nem izzadok, hanem viszketek.
Ja, és eléggé elgondolkoztatott, hogy a fő összetevője épp az az anyag, amit mostanában egyre több dezodorból vonnak ki, mondván, hogy rákkeltő.
Sajnos nincs egyszerűen időm végig olvasni a topikokat, szóval lehet hogy erről volt már szó... De örülnék ha segítenétek. Szóval vettem antisudoricát, és azt írja a tájékoztató, ha nedves bőrre kenjük, akkor irritációt okoz. De néhányan írtátok, hogy fel kell hígítani. Vízzel? Akkor nem olyan, mintha nedves bőrre kennénk? Ti mennyire hígítjátok fel?
Lenne egy kérdésem.
Volt egy cikk itt az nlc-n amiben dezodorokat teszteltek.
Ott írtak egy Neutro Deo izzadásgátlóról, ami 5-öst kapott.
Az érdekelne hogy használt e már valaki közületek ilyet illetve ami fontosabb, hogy hol is lehet ilyet kapni??
Előre is köszi!
Szia! Antisudorica-t csak gyógyszertárban lehet kapni, ottani készítmény. Az Exodor valamivel kíméletesebb a bőrhöz, kis illatszerboltokban, Herbáriákban szokott lenni, ha nincs, kérdezz rá, hogy a következő rendeléshez nem írnák-e hozzá, de a gyógyszertárban is megkérdezheted.
Ezek azonban mind alumíniumos deók.
Nem tudom, írta-e már valaki, de a Bionsennek kijöttek most új deói, golyós és stift. Mindekttőt kipróbáltam A golyósnak elég erős, számomra nem túl kellemes illata van, mondjuk, hogy viszonylag (mondjuk az Alverde alu-menteshez képest) hatékony, de sokat kell belőle kenni, plusz napközben is rákenni, és engem így már zavar a szaga.
A stift vmivel jobb, a szaga is kellemesebb, viszont van benne triclasan...
Azért ami nekem egyedül bevált: Exodor minden reggel, és arra Adiadas deó. Pedig nem vagyok sem túl izzadós, sem büdi (mások szerint), csak szimplán hülye, és nagyon háklis a szagokra. És alig lehet ma már tiszta pamut felsőket kapni, a műszál meg....
Ahogy többen írtátok már előttem, az alumínium tartalmú deók eltömítik a pórusokat, nagyon egészségtelenek, a természetes folyamatokat gátolja, rákkeltő.
Az izzadásra igazán bevált módszert nem tudok, de akit a szag zavar, arra létezik nagyon egyszerű megoldás, mégpedig a szódabikarbóna. Természetes anyag, jó hatással van a bőrre. Ha nem magamon tapasztalom, el sem hiszem mennyire jó.
Pici testápolóban elkeverek egy késhegynyi port és azt kenem fel. Garantáltan nem lesz szag!
azt olvastam, hogy a zsályatea jó az izzadásra. tud valaki erről valamit?
Nagyon ki szeretném próbálni az Exodort vagy az antisudoricát. De sajnos vdéki vagyok és az egyetlen drogéria ami kis városunkban fellelhető a Rossman. Ott egyik sincs, de még a gyógynövényboltokban se hallottak róluk. Gyógyszertárban még nem próbáltam, de tudni szeretném, hogy ha megkérdezem, ők is úgy fognak-e rám nézni, mint egy földönkívülire. Röviden: Lehet gyógyszertárban kapni őket??
Előre is köszi
Bocs, hogy csak most válaszolok. Mindkettő, úgy "átlagosan" izzadós vagyok, de egy vizsga, vagy ilyesmi hatására átlagon felüli lesz az izzadás. Örülök ennek a szernek, de félek a mellékhatásoktól...
öeülök, hogy bevált a szer, csak ritkán használd, ha nagyon muszáj. első az egészség. én már nem tudom mióta nem vettem elő. de most, hogy jön a nyár, egy szál pólban kell a tűző napon lenni....na jó, tudom, tudom, de akkor is ciki, nem igaz? amúgy izgulós vagy, vagy csak simán izzadós?
Hogyan hat ez a szer? Honnan van az értesülésed, miszerint rákot okoz, elzárja a természetes izzadás útját stb.? Hogyan kell használni?
Sajnos ha nem akarsz hülyén kinézni akkor muszáj aluminiumos dezodort használni, mert a mentesek általában nem izzadásgátlók, csak szagtalanítanak....sajnos
Hidd el én is szeretnék a lehető legegészségesebben élni, de az izzadás miatt gátlásos lesz az ember, amire szintén egy csomó betegség visszavezethető.....szerintem ez a kisebbik rossz. heti 2 szaunázással meg kizzadom magamat