Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lecsó

vaszkor
Létrehozva: 2006. szeptember 22. 20:24

Sziasztok!

Lecsót szeretnék eltenni, de tarósítószer nélkül.

Van valakinek bevált tippje?

Köszi minden hozzászólást!

Üdv: Vaszkor

  1. 2007. Április 18. 21:2422.
    Köszi! Mi végülis olajat is tettünk a tetejére, a celofánok közé pedig tartósítót, és úgy tűnik, bevált. Ősszel tettük el, s még finom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_811437 (21)
    2007-04-18  10:27
  2. Torolt_felhasznalo_811437
    Torolt_felhasznalo_811437
    2007. Április 18. 10:2721.
    mi a tetejére teszünk csak tartósítót, és azt le lehet szedni, amikor kinyitod..gy nem kell megenni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  3. 2006. szeptember 23. 13:4320.

    Köszönök minden segítséget, holnap kezdődik életem első igazi befőzése!

    Üdvözlettel: Vaszkor

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2006. szeptember 23. 08:2719.
    Szia! Ma már én is fagyasztóba teszem, de régebben szintén az olvasztott zsíros módszerem volt. Én viszont hagyma nélkül csináltam, úgy sokkal finomabb. Hagyma télen is van, fölösleges azzal megtölteni az üvegeket. Így csak a paradicsomot és a paprikát főztem össze kissé, az ment az üvegbe, a tetejét pedig lezárta a zsírréteg, amit főzés előtt leszedtem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  5. Wtt
    Wtt
    2006. szeptember 22. 23:5318.
    Két celofán közzé tett tartósítószer tuti hatásos. Én már több mint 10 éve így tartósítok minden üvegbe tett gyümölcsöt, zöldséget. Igaz lecsót még sosem tettem el, de ha minden másnál műxik, akkor a lecsó sem lehet kivétel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  6. Torolt_felhasznalo_269547
    Torolt_felhasznalo_269547
    2006. szeptember 22. 21:4717.

    Mikor kiadagoltad az üvegekbe,önts rá olajat hogy ellepje..

    Mikor felhasználod a lecsót,a ráöntött olajat kanalazd le..pörkölt alá felhasználhatod... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  7. Torolt_felhasznalo_634887
    Torolt_felhasznalo_634887
    2006. szeptember 22. 21:3116.
    Én is így csinálom, anyukámtól tanultam, soha nem volt gond.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_117975 (13)
    2006-09-22  21:20
  8. 2006. szeptember 22. 21:2915.
    Köszi! Te csináltad már így?
    előzmény:
    Kati48 (12)
    2006-09-22  21:19
  9. 2006. szeptember 22. 21:2814.
    OK! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_117975 (13)
    2006-09-22  21:20
  10. Torolt_felhasznalo_117975
    Torolt_felhasznalo_117975
    2006. szeptember 22. 21:2013.
    Szia!
    Mivel én is imádom a lecsót és télen egy kicsit "fájna" frisset főzni, hol a mélyhűtöbe teszek el hol pedig üvegbe. Az üveges eltevés lényege hogy zsirral tartósitod. Ha felbontod leszeded és nem lesz olyan érzésed mintha zsiros bödönt melegitenél fel. Nekem eddig nem volt olyan hogy megsavanyodott volna.
    Ird meg majd egy téli hóeséses napon mikor lecsót eszel hogy milyen lett...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  11. 2006. szeptember 22. 21:1912.
    Kettő celofán kell, és a kettő közé szórni a szalicilt, vagy nátriumbezonátot.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (11)
    2006-09-22  20:59
  12. 2006. szeptember 22. 20:5911.

    Ez tetszik. Ha jól értem, a celofán tetejére teszed a tartósítót?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_122865 (9)
    2006-09-22  20:55
  13. 2006. szeptember 22. 20:5510.

    Köszönök minden eddigi hozzászólást, de sajnos van egy kisebb gondom. Egyenlőre a régi hűtőnket használjuk, amelyben nincs fagyasztó

    Vaszkor

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_122865
    Torolt_felhasznalo_122865
    2006. szeptember 22. 20:559.
    Jó estét minden "eltevőnek" ! Üvegben én úgy szoktam eltenni, hogy forrón üvegbe teszem csavaros tető alá celofánt teszek , 5 percre fejre állitom, száraz dusztba teszem jól bebugyolálom. Igaz hogy at irtad hogy tartósitószer nélkül akarod eltenni, ha két réteg közé teszed a tartósitószert akkor nem közvetlenül kerül az üvegbe, de igy is hatásos.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  15. 2006. szeptember 22. 20:538.

    Szia!  

    Én készre készitem el a lecsót ,és úgy fagyasztom le ki adagolva.

    Télen be a mikróba és már lehet is enni. Igy sosem lesz penészes.

    előzmény:
    korix (5)
    2006-09-22  20:45
  16. 2006. szeptember 22. 20:537.
    nekem évekig sikerült,simán,úgy hogy hagytam a zsirt a tetején és az lefedte és tartósitotta,de tavaly megsavanyodott 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  17. 2006. szeptember 22. 20:506.

    Szia!

    Rendesen megfőzöd a lecsót, mint máskor. Üvegbe teszed és annyi olajat teszel rá amennyi jól ellepi, van aki olvasztott zsírral csinálja. Már én is raktam el. Amúgy ha van hley a fagyasztódban tegyél el összevágva paprikát, paradicsomot lehet egészben is, ha majd ezt főzöd meg frisssen finomabb lesz. Szerintem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  18. 2006. szeptember 22. 20:455.

       

    Látom mindenki a fagyasztás híve.

       

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2006. szeptember 22. 20:454.
    Paprikát + paradicsomot összevágva teszel a mélyhűtőbe? Én úgy szoktam!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  20. 2006. szeptember 22. 20:453.

    Én fagyasztani szoktam.

    A Nagymamim pedig régen úgy csinálta, hogy miután betette az üvegbe öntött még rá olajat és úgy zárta le.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24
  21. 2006. szeptember 22. 20:442.
    Én mindig fagyasztom. Készre főzöm.Mikor felolvasztom már csak tojás(vagy ki mivel szereti éppen az) kell bele. Helytakarékosan zacskóba is fagyasztható, nem veszít élvezeti értékéből. Érdemes kipróbálni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960267 (1)
    2006-09-22  20:24

Címlap

top