Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Köszönök minden segítséget, holnap kezdődik életem első igazi befőzése!
Üdvözlettel: Vaszkor
Mikor kiadagoltad az üvegekbe,önts rá olajat hogy ellepje..
Mikor felhasználod a lecsót,a ráöntött olajat kanalazd le..pörkölt alá felhasználhatod...
Mivel én is imádom a lecsót és télen egy kicsit "fájna" frisset főzni, hol a mélyhűtöbe teszek el hol pedig üvegbe. Az üveges eltevés lényege hogy zsirral tartósitod. Ha felbontod leszeded és nem lesz olyan érzésed mintha zsiros bödönt melegitenél fel. Nekem eddig nem volt olyan hogy megsavanyodott volna.
Ird meg majd egy téli hóeséses napon mikor lecsót eszel hogy milyen lett...
Ez tetszik. Ha jól értem, a celofán tetejére teszed a tartósítót?
Köszönök minden eddigi hozzászólást, de sajnos van egy kisebb gondom. Egyenlőre a régi hűtőnket használjuk, amelyben nincs fagyasztó
Vaszkor
Szia!
Én készre készitem el a lecsót ,és úgy fagyasztom le ki adagolva.
Télen be a mikróba és már lehet is enni. Igy sosem lesz penészes.
Szia!
Rendesen megfőzöd a lecsót, mint máskor. Üvegbe teszed és annyi olajat teszel rá amennyi jól ellepi, van aki olvasztott zsírral csinálja. Már én is raktam el. Amúgy ha van hley a fagyasztódban tegyél el összevágva paprikát, paradicsomot lehet egészben is, ha majd ezt főzöd meg frisssen finomabb lesz. Szerintem.
Látom mindenki a fagyasztás híve.
Én fagyasztani szoktam.
A Nagymamim pedig régen úgy csinálta, hogy miután betette az üvegbe öntött még rá olajat és úgy zárta le.