Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

*tarot*

Torolt_felhasznalo_984834
Torolt_felhasznalo_984834
Létrehozva: 2006. október 2. 13:44
Ezt a topic elsősorban azért született, hogy akik fogalkoznak a tarottal, elmondhassák, leírhassák tapsztalataikat, segítve ezzel másokat, akik még csak most indultak el ezen az érdekes úton. Valamint egy másik, engem fogalkoztató kéredés: Mennyire volt képes a tarot felerősíteni a belső látást?

Természetesen egyéni kérdések, helyzetek elemzésére is van lehetőség.
  1. 2012. október 30. 20:08630.

Sziasztok!

2009 óta szerkesztem a tarot kártyával,ezotériával kapcsolatos weblapomat. Nézzetek be, írjatok, regisztráljatok!

Főbb témák:

- hagyományos és különleges tarot kártyák

- a tarot lapjai

- egy kis asztrológai

- Éva Ilona 5 részes tarot oktató videói

- Aura Soma

http://www.tarotkucko.gportal.hu/

2. 2009. október 4. 16:32629.

sziasztok !!!

én most vetem csütörtökön oktober 1-én Howard Rodway . Az Ősi Ősvény TARTOT csomagot  most olvasgatok utána látom hogy lasan de biztosan évekota irogatok idönként ebe a topikba még most olvasgatom a topikot meg amit belinkeltetek a topikba  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

3. 2009. július 13. 20:46628.

hi... kár ,hogy így leült ez a topic ...pedig szívesen beszélgetnék a lapokról, kirakásokról vagy a fordított jelentésekről,aki használja...

írjatok,ha gondoljátok  

előzmény:

4. 2009. június 7. 14:14627.

Sziasztok. Nekem már többször vetett kártyát egy ismerősöm és nagyon be szokott jönni.  Időnkent  ingyenesen is vet kártyát mindenféle rendezvényeken.

http://kartyaveto.mindenkilapja.hu/

előzmény:

5. Torolt_felhasznalo_701229
    Torolt_felhasznalo_701229
    2009. január 14. 23:55626.

Sziasztok!

Ezoterikus témában én is tudok ajánlani egy jó honlapot:

http://www.asztralfeny.hu/astro/elemzesek .php?mr_id=p-417

Születési időkorrekció, születési horoszkóp, előző élet horoszkóp, párkapcsolat elemzések, fogamzási horoszkóp, orvosi aszrológia, asztrológiai előrejelzések, kínai horoszkóp, pszichológiai állapot felmérés, és még sok érdekes cikk, információ az oldalon.

előzmény:

6. Torolt_felhasznalo_592001
    Torolt_felhasznalo_592001
    2008. május 4. 16:37625.
    Ma probáltam a kinai horoszkopnál josoltatni a06 91 225-325-ön álitólag egy oránbelül válaszolnak de már 5 ora is eltelt,ugy hogy nem ajálom senkinek hogy probálkozzon vele mert csak a pénzét fogyasztja!
    előzmény:

7. Torolt_felhasznalo_429625
    Torolt_felhasznalo_429625
    2008. február 6. 22:26624.
    BIZTOS hogy jó úton vagy! Szavak és az írás, és ahogy látom a nyugalom is nagyon fontos neked...Szerintem mindenki aki jó szándékkal foglalkozik ezotériával hozzájárul a Föld szellemi emelkedéséhez. Az angyalok segítsenek utadon! Üdv:Z
    előzmény:
    Jagica (623)
    2008-02-06  21:43
  8. 2008. február 6. 21:43623.

A szűkszavuság félreérthető, mint most is. Én nem az utat adtam fel, csak egy másfajta utat keresek, és talán már haladok is rajta.

Nagyon sok mindent érintettem, így sok mindenhez van valami kis közöm, de úgy tűnik, nekem a szavak és az írás (nem a grafológia) az, ami sokat jelent. Nekem ez a nyitott könyv.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_429625 (622)
    2008-02-06  21:20
  9. Torolt_felhasznalo_429625
    2008. február 6. 21:20622.
    "Feladtam ezt az utat...mert nem láttam az összefüggéseket." Hidd el, mindenhez türelem kell. És sok sok felismerés, tapasztalat. A túl gyors dolgok sosem jók... Érdekes egyébként, hogy úgy vettem észre, sokan írnak erről a tarot-al kapcsolatban is. Erre csak azt tudom idézni, amit a tibeti bölcs is mondott: "Az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik..." És van még egy idevágó idézet:

„Ami előttünk rejlik, és ami mögöttünk rejlik, semmiség ahhoz képest, ami bennünk rejlik.

És amikor felfedjük a bennünk rejlő valóságot, csodálatos dolgok történhetnek velünk…”

Henry David Thoreau

Hát rajta felfedezni, tapasztalni, türelemmel./Tudom ez a legnehezebb!/   Hidd el, mindenki így kezdi, Nekem  sem volt könnyű, hiszen ikrek a napjegyem, és az nem egyszerű... Amikor felvételiztem a főiskolára Janák tanár úr látta a születési dátumomat és azt mondta sokatmondóan: ikrek.Mennyire gondolta azt komolyan, hogy be is fejezi és lediplomázik? Olyan mérges lettem, hogy megfogadtam magamban,CSAK AZÉRT IS! Hogy megmutassam! A diplomaosztón elmeséltem ezt neki és erre azt mondta:-Na látod! Érdemes volt felbosszantanom, ez lett az eredménye...  Üdv:Zacea

előzmény:
    Jagica (621)
    2008-02-06  20:13
  10. 2008. február 6. 20:13621.

Hali! Így már jobb. Az az igazság, hogy a tenyérelemzést már ismerem. Mármint a szót.

Az én tenyerem adna munkát rendesen, mert annyi benne a vonal, mint égen a csillag.

A Kosutányi könyv nekem is megvolt, amikoris kölcsönkérte valaki...

Egy időben próbálkoztam, de mert nem látom az összefüggéseket, hát inkább feladtam ezt az utat. Viszont az biztos, hogy miután lazult a depresszióhoz való kötődésem, eltüntek a jellemző vonalak is.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_429625 (620)
    2008-02-06  20:02
  11. Torolt_felhasznalo_429625
    2008. február 6. 20:02620.
    Szia! A helyzet az, hogy a chiromantia annyira sokrétű dolog, hogy így nagyon nehéz írni arról, amire esetleg kíváncsi lennél...A középkorban a német egyetemeken tanították.Mára sajnos elvesztette a jogosultságát, habár mostanában mintha feltámadna az érdeklődés iránta, mint a legtöbb okkult tudománnyal kapcsolatban...Azért is írtam chiromantiát, mert ez kézelemzést jelent, és nem tenyérjóslást. Szeretem azt a mondást, hogy a tenyér Isten pecsétje.Nem tudom ki mondta, de nagyon találó...A két kézen az tudat működése pontosan követhető. És mivel a tudat az Univerzummal van kapcsolatban, érdekes dolgokat lehet megtudni a kézből.Sokszor ránézek valakinek a kezére, körmeire és nagyjából tudom is milyen a gondolkodása, szellemisége. Ha még a tenyerét is látom, akkor az már a ráadás...Sokszor a betegségeket is lehet diagnosztizálni a kézből, van is kínai kézdiagnosztika könyv. És még sokféle...A neten is rengeteg anyagot találhatsz, pl a Terebess honlapon vannak ezzel kapcsolatban régmúltról eredő írások.És nagyon jól lehet belőlük tanulni, ismerkedni a dolgokkal.Antikváriumokban pedig kincseket lehet lelni.A Kosutányi doktor könyvét én is ott találtam meg.Azóta már kiadták újra .Írd meg priviben mit szeretnél tudni, igyekszem  válaszolni rá. Üdvözöllek:Z
    előzmény:
    Jagica (619)
    2008-02-06  18:44
  12. 2008. február 6. 18:44619.

Hali! Köszönöm, bár nem egészen így gondoltam a választ.  

Nna, akkor indulok magam, hogy megtudjam, amit nem tudok  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_429625 (618)
    2008-02-06  12:22
  13. Torolt_felhasznalo_429625
    2008. február 6. 12:22618.
    Szia! A chiromantát Rosta Erzsébetnél tanultam még a 90-es évek elején.Antikváriumban találsz tőle könyveket, vagy a neten.Most jelent meg R.Webstertől egy nagyon jó könyv, az Édesvíznél. Az off pedig a témától eltérő hozzászólás, ha jól tudom... (ezzel jól agyon lehet csapni egy topicot...sajna van rá pár példa is!)
    Szia: Z
    előzmény:
    Jagica (610)
    2008-02-06  08:06
  14. 2008. február 6. 12:13617.

Na puff megszólal belőlem a mérleg jegy.  

Szerintem mind a kettőtöknek igaza van. Illetve már mind a ketten egyről beszéltek az átfogalmazás után.

Bár én személy szerint nem tarom szerencsésnek, ha akár egy 1 elteltével ugyanarra megint rákérdezek. Azért amit írtatok, no meg jól megkavarom a felőbb énemet is a dologgal. Legalább is én így tapasztalom. Személy szerint magamnak nagyon ritkán vetek.

Amiért feltettem ezt a kérdést:

1. hogy felpörgessem a topikot (önző módon, hisz ember vagyok. Be is jött. :-)  )

2. amit én kérdezni szoktam a kártyától, még ha néha hónapok telnek el a két kérdezés között. Ugyanazokat mondja lényegében. Menj csináld, tedd meg, stb. Biztatások.

Ezek után vannak helyzetek, amikor úgy érzem, ne ez az most jött el az idő, mindent meg is tett az ember érte, el is indult az esemény a maga utján. Aztán az utolsó pillanatban megint, egy hideg zuhany, hogy ez sem jönn össze. Valami mindig közbe jön.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_429625 (616)
    2008-02-06  11:56
  15. Torolt_felhasznalo_429625
    2008. február 6. 11:56616.
    Ok-s! Akkor átfogalmazom... Ha ugyanazt megkérdezNÉD egy hét múlva. És még valami tévedések elkerülése végett; egyetértek: Nem az orákulumok határozzák meg az életünket és sorsunkat, hanem megmutatják a bennünk és körülöttünk munkálkodó erőket, hogy tudjuk merre induljunk, hogyan segítsünk magunkon. Aki ezektől teszi függővé a dolgait, az óriási tévedésben van, még nem nőtt fel, vagy rossz helyen áll a Neptunja...
    előzmény:
    vitopmd (611)
    2008-02-06  08:13
  16. Torolt_felhasznalo_838086
    Torolt_felhasznalo_838086
    2008. február 6. 09:26615.
    Értem. Igyekszem odafigyelni rá.
    előzmény:
    Jagica (614)
    2008-02-06  09:20
  17. 2008. február 6. 09:20614.

Hali! Tudom, hogy nem pontosan értetted, ezért "javítottalak" ki.  

Ez egy nagyon fontos lépés az előrejutásban, hogy megtanuljunk pontosan fogalmazni, pontosan kifejezni azt, amit mondani akarunk.  

Nekem pl az írásban mindez jobban sikerül, mint a beszédben. Nem is értik meg a mondandóm, mert nem egy srófra jár az "agyunk"  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_838086 (613)
    2008-02-06  09:05
  18. Torolt_felhasznalo_838086
    2008. február 6. 09:05613.
    Jagica!

Igazad van, nem tudhatom pontosan mit gondol. Elnézést a téves szóhasználatért! Köszönöm hogy kijavítottál!
    Bár halkan hozzáteszem nem szó szerint értettem, de nem magyarázkodok.
    előzmény:
    Jagica (609)
    2008-02-06  07:59
  19. 2008. február 6. 08:17612.

Szia Jagica!

Egyetértek veled, az nem tereli félre a topic témáját, ha nem csak a tarotról beszélünk, hanem mindenről, ami a tarotot értinti.

Szerintem ez mind ide vág amit írtatok.

Majd reagálok tovább.

előzmény:
    Jagica (610)
    2008-02-06  08:06
  20. 2008. február 6. 08:13611.

hai!

Óriási hiba...hetente "nézegetni" kérdezni a kártyát.....ez már függőség, és súlyos személyiség zavarra utaló tény.

Meg kell tanulni önállónak lenni.

Akinek az életét a kártya határozza meg... az csúnyán tévúton jár.,..

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_429625 (607)
    2008-02-05  21:03
  21. 2008. február 6. 08:06610.

Hali! "chiromantia" Kérlek írj róla! Megnézhetném, pontosan utána nézhetnék, de most inkább tőled kérek infót.  

Szerintem nincs abban semmi off, hogy kapcsolódó témák kerülnek a topikba, hiszen úgy tanítanak bennünket, hogy minden mindennel összefügg  

Most már egyszer annak kellene utánajárnom, hogy mis is pontosan az, amit az off takar?  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_429625 (607)
    2008-02-05  21:03
  22. 2008. február 6. 07:59609.

Hali! Most nekem is le kellene írnom ugynazokat a bocsánatkéréseket, amiket írtál Manyókának, de mert ez egy topik, nem teszem.  

Arra reagálok, amikor úgy gondolod, hogy pontosan tudod, hogy a másik mire gondol. Sok hasonlóan gondolkodó emberrel beszélgettem már, de még soha nem történt meg, hogy pontosan tudtam volna. Azt tapasztaltam, hogy a gondolatokhoz érzések, tapasztalatok kapcsolódnak, amit kizárólag a tulajdonosuk tud, vagy tán sokszor még a ő sem.  

Csak abból tudok kiindulni amiket olvasok, de nekem mégis az a meglátásom, hogy Manyókának egy "gondolattal" kicsit más tapasztalatai vannak.  

Ha furcsának tűnik a hsz-om, gondolj arra, hogy ez is a tanulás rögös útjához csatlakozik.  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_838086 (608)
    2008-02-06  07:10
  23. Torolt_felhasznalo_838086
    2008. február 6. 07:10608.
    Sziasztok!

Manyóka azt írta már nagyon unom a megnehezítéseket. Tudom nem kapcsolódik a tarto-hoz és nem is akarom bő lére ereszteni, de nem hagyhatom ki. Előre is bocsi!
    Annyira megfogott ez a mondat, mert pontosan tudom mire gondolsz. Én azon vagyok kicsit kibukva, hogy amikor azt hiszem már minden teljesen rendben van, akkor tuti történik valami ami olyan mintha nyakon öntenének egy pohár vízzel. Ilyenkor felsóhajtok és azt kérdem: De már megint miért én? Mikor lesz ennek vége? A legnagyobb baj, hogy nehezen látom meg az összefüggéseket és hogy mit kéne abból az adott szituból tanulnom. Illetve, hogy újból és újból hasonló akadályokat állítanak és már annyiféle módszerrel próbáltam megoldani, mégis megint itt tartok. Nem értem.
    Azt hiszem kéne valami ami erre rávilágít az összefüggésekre az egész életemre kivetítve. Van valami ötletetek?
    Carmen
    előzmény:
    Manyóka1 (606)
    2008-02-05  17:31
  24. Torolt_felhasznalo_429625
    2008. február 5. 21:03607.
    Sziasztok! Asszem most kicsit kikacsintok a topicból, remélem nem számít off-nak!Lehet segítséget kérni...számmisziztikától, asztrológiától. A helyzet az, hogy a kártya CSAK azt mutatja, ahogy a dolgok a kérdezés idején állnak Ha ugyanazt megkérdezed egy hét múlva, más választ fog adni. Megmondom őszintén, /bocs ez a topic a tarotról szól, tudom/ de nekem az első az asztrológia. Jungot idézve, ennél jobb pszichológiai rendszert még az emberiség nem kapott.Minden misztikus tudománynak ez az alapja. Ha valami jövőbeni dologról szeretnék kérdezni, mindig ezzel kezdem, és a számmisztikával. Ha pedig konkrét kérdés van, mondjuk mit kéne tenni munkahellyel kapcsolatban, megkérdezem a kártyát is. Nagyon összetett dolog ez...Vagy velem van baj...Mindent több aspektusból szeretek látni...Valahogy kíváncsi vagyok, mi van az illető körül! És mindenki olyan, mint egy milliárdnyi szálból szőtt gyönyörű "szőttes".És persze ne felejtsük el, soha nem tudhatjuk ki jelentkezik a hívásra, ha más dimenziókból kérünk segítséget. A számunkra láthatatlan, minket körülvevő erőket faggatva rengeteg infóhoz lehet jutni...És minél szempontból értjük a dolgokat annál jobb... De a tarot-t még mindig imádom, a chiromantia és ez volt az első okkult tudomány, amivel mélyen kezdtem foglalkozni...HaliZacea még egyszer bocs...
    előzmény:
    Manyóka1 (604)
    2008-02-05  09:12

Címlap