Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Önvédelem hogyan?
2006-11-19 20:071.
Létrehozva: 2006. november 19. 20:07
Sziasztok!
Sokszor eszembe jut, mit csinálhat egy nő ha valaki megtámadja? Vagy ha kutyák támadják meg az embert?
Mit érdemes tárolni a kézi- vagy válltáskában vészhelyzet esetére? Hajlakkot, bicskát? Ti gondoltatok már ilyesmire?
Van köztetek valaki, aki került már ilyen helyzetbe? Hogyan keveredett ki?
Sikoltozni, kiabálni, a támadó arcába:) ahogy csak tud az ember, nálam ez egyszer bevált, nagyon megijedt a fazon a hangomtól. Aztán lestoppoltam egy autót - mázlim volt, a vezető nem akart kötekedni. Bár a stoppolást nem ajánlanám senkinek, mert egyik támadásból könnyen egy másikba kerülhettem volna.
Mert akkor hamarabb odaszaladnak az emberek,mintha segítségezik a megtámadott.
A férjem azt mondja,ha kutya akar megtámadni fel kell emelni a kezeket a fej fölé(akkor nagyobbnak látszik az ember),és rá kell ordítani.Menekülni nem szabad.
Egyébként létezik sokkoló is,de olyan ,amiben borsspay is van,tehát azt elég nehezen lehet elszedni valakitől.
Lehet kapni, elég olcson ULTRASONIC riasztokat. Azt viheted magaddal mindig a zsebedben vagy a taskadban. Olyan magas ultrahangot ad ki, amitol minden kutya elszalad.
Emberek ellen---hat,---azt nem tom.
Nalunk a rendorseg azt ajanlja, ha valaki megtamad akkor csinalj ugy minhta elajulnal---essel ossze----aztan legfeljebb kirabolnak, de a legtobb rablo nem akat GYILKOS lenni----szoval elszaladnak amikor te "elajulsz"---
Remelem egyik sem tortenik meg veled......!!
Amikor megtámadott éjszaka egy férfi, ráordítottam, de úgy hogy mindketten megijedtünk, ő elszaladt.
Hiába volt nálam gázizé, nem tudtam elővenni.
Az én férjem azt szokta mondani nekem,hogy a kézitáskám egy igazi
fegyver.Szóva minden benne van ami egy nőnek kell
Legalább 1,5 kiló ha valaki megtámad jóóól fejbepuffantom vele aztán
meg iszkiriiiiiiiiiiiiii / gondolom/
De ez a szitutól függ erre nem lehet felkészülni.
Fegyvert nem érdemes tartani, még ellened fordíthatják.
Önvédelem? Párom állítólagos tutti módszere: 4 éves kortól önvédelmi sport. No azért lesz ehhez még egy-két keresetlen szavam, a lányunk két éves, addig pár menetet lejátszunk ez ügyben
Szia
Én max. kést hordtam magamnál, de ha valamikor is verekedni kellett a kezem és a lábam megvédett elég eredményesen.