Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mozgás, fejlődés
2006-12-09 22:011.
Létrehozva: 2006. december 9. 22:01
Az utóbbi időben néhány kisbabás barátném megkeresett, mivel a babájuk nem a nagykönyv szerint fejlődik, és nem tudták, hova menjenek, kihez forduljanak, mi ilyenkor a teendő? Jónéhány fórumot végignézegettem itt is, és a neten máshol is, és azt látom, hogy bizony ha egy édesanya azt látja, hogy kisbabája lemaradt a mozgásfejlődésben, nem úgy tartja a kezét, fejét, lábát, ahogyan a szomszéd gyerkőce, nem gurul, ül fel időben, akkor a szülők egyik szakembertől a másikig szaladnak, egyik véleményt hallgatják meg a másik után, és általában csak ide-oda kapkodják a fejüket. Legtöbbször az orvosok sem pártatlanul ajánlják a különböző fejlesztő módszereket, terápiákat, mert talán ők sem ismerik mindegyiket pontosan.
Én konduktorként dolgozom 5 éve, és imádom a munkámat, de azt vallom, hogy minden gyereknek a problémájának megfelelő fejlesztési módszer(eke)t kell megtalálni, legyen az a Pető-módszer, Dévény Anna manuálterápiája, a Katona terápia, Gekko, Gézengúz, HRG, hippoterápia, vagy bármi egyéb.
Azért indítottam ezt a fórumot, hogy tudjunk segíteni egymásnak, mindenki mondja el a tapasztalatait, véleményét, ha nem tudja, hova forduljon, vagy ha már fogalma sincs, hogy melyiket válassza a sok út közül, vagy egyszerűen ha csak egy kis bátorításra vágyik... hátha könnyebb lesz eligazodni így a sokféle lehetőség között.
Én konduktorként dolgozom 5 éve, és imádom a munkámat, de azt vallom, hogy minden gyereknek a problémájának megfelelő fejlesztési módszer(eke)t kell megtalálni, legyen az a Pető-módszer, Dévény Anna manuálterápiája, a Katona terápia, Gekko, Gézengúz, HRG, hippoterápia, vagy bármi egyéb.
Azért indítottam ezt a fórumot, hogy tudjunk segíteni egymásnak, mindenki mondja el a tapasztalatait, véleményét, ha nem tudja, hova forduljon, vagy ha már fogalma sincs, hogy melyiket válassza a sok út közül, vagy egyszerűen ha csak egy kis bátorításra vágyik... hátha könnyebb lesz eligazodni így a sokféle lehetőség között.
Sziasztok!
www.mackorendelo.hu
Az én picikémnek nem voltak komoly gondjai, kicsit lustábban fejlődött az átlagosnál, de gyönyörűren fejlesztették.
Voltak súlyos nyavalyákkal is gyerekek, akiknek sokat segítettek.
Nagy szeretetettel ajánlom mindenkinek!
Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2010. július 30-ig !
Jelentkezési díj: 5000 Ft.
Felvétel feltételei:
-egyetemi, illetve főiskolai szintű végzettség
-sikeres alkalmassági vizsga
További felvilágosítás kérhető:
dr. Deák Adrienn: deak.adrienn@peto.hu">deak.adrienn@peto.hu (1) 224-1592
Indri Józsefné: indri.jozsefne@peto.hu">indri.jozsefne@peto.hu (1) 224-1556
A szakirányú továbbképzésről bővebben:
A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: KONDUKTORSEGÍTŐ
A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: konduktorsegítő
Végzettségi szint: főiskolai szintű szakirányú továbbképzés
Képzési terület: pedagógusképzés
Megszerzendő kreditpontok száma: 60 kreditpont
A szakirányú továbbképzés jó alapul szolgálhat a jövőben induló konduktor MA képzéshez is.
A Pető módszer az első és egyetlen Szellemi Hungarikum, amelyet világszerte elismernek!
http://www.peto.hu
Sziasztok
Él még ez a topik? 1000 éve nem jártam itt....
sziasztok,
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy vízben végzett mozgás terápiát, amellyel kisgyerekeknél is nagyon jó eredményeket lehet elérni. A neve WatSu. A terápiáról olvashattok egy érdekes cikket, a következő oldalon: http://www.egeszsegderuje.hu/content/view/37/17/
Fe lnőtteknek is nagyon jó. Próbáljátok ki.
Üdv:
Buborka
Köszönöm!
A Te Dávidod hogy van? Néztem a bemoldalad, szép nagy legény már!Lábikói rendben vannak már teljesen?
Szia!
Gratulálok a kisfiadhoz!:-)
Csajok! Tényleg jól szétszéledtünk. Persze én nem szólhatok semmit hiszen marha rég voltam.
Remélem mindenki jól van!
Sziasztok! Hú, látom, mindenki eltűnt...Én is nagyon régen jártam erre, annyi a mentségem, hogy januárban megszületett a kisfiam.Előtte meg a férjem volt nagyon beteg, szóval hónapokig állandó stresszben éltem a kezelések miatt.
Remélem, azért visszataláltok ide, ha bárkinek kérdése van, szívesen segítek, ha tudok (bár privátban hamarabb reagálok valószínűleg, mert azt egyből észreveszem...).
szia sugi!!
szerintem nincs elkésve a babád, az én lányom se csinálta ezeket a dolgokat még ennyi idősen és vele semmi baj nem volt . ha gondolod nézesd meg hogy megnyugodj de maszek dévényeshetz mész hát nem tudom ők eléggé a pénzre hajatanak inkább egy beutalót kellene kérned a házidokidtól tényleg ő mit mond???
sziasztok,
nem tudom, mennyire működik ez a topik az eredeti témában. Nekem olyan gondom van, hogy van egy 9 és fél hónapos kisfiam és még nem mászik és nem ül. Csak kúszik már 2 hónapja, de azt profi szinten. Vajon mennyire kell aggódnom emiatt? Nagyon el vagyunk késve? Jövő héten megyünk sima gyógytornászhoz, vajon jobban járnánk egy dévényessel?
köszi
Írtam Neked privit!
és éjlen a jó idő!!!!!!!!
Febr 29 szökőnap. Mert 28 napos a február, csak 4 évente egy nappal több.
Tita is beteg, szed antibiotikumot.
Jól vagytok?
Pusza!
óó most olvasom jobbulást neki!!!!!!!!!!!
Mi ezhgy szökőnap nem tudjátok?? zsuzsi eddig nem ez volt febr 24 nem????? én soha nem figyeltem
Remélem mindenki jól van. Mi nem, Barni tiszta láz, mandulagyulladása lett... Szegénykém, pont a szülinapjára.... Tegnap voltunk az ügyeleten, éjjel is 39 felett volt a láza...
Zsu! Mi van veletek?
Judit! Tita úgy örül a babának...
Na megyek, mert ezer a dolgom!
Puszi!
remélem jól vagytok!!!! tényleg: Andrisnak utólag BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!
tényleg írj az ikercsajszikról engem is érdekel. nekem Andris 2 éve Nóri 4 lesz nemsokára.
Zsuzsi nagyon édes Tita a ruhában!!! okés bezséljünk majd majd hívlak jó???
Születéskor nem történt semmi, teljesen norm. szülés volt. 2 éves korában lettek rohamai (kisrohamai) - akkor derült ki az epi. Az meg hogy hiper: annyit jelent, hogy pörgős, 1perc nyugta nincs, a figyelemzavar pedig azt, hogy nagyon nehezen összpontosít muszáj figyelmet, és nagyon nehezen "hall meg mást" ha arra figyel amire akar.(ez igaz negyon tömör megfogalmazása a dolgoknak)
Szóval kicsit más mint egy hétköznapi gyerek - nem mondom hogy könnyű, mert 24 óra készenlét van mellette (igen, éjszaka is felkelünk... , ja és Barnus is felkel még...), de imádom őket. Néha azért KO vagyok.
Örülök, hogy szépően halad Luca. Olyan jó lehet ikrekkel!!!!! A terhesség nehéz volt? Hogyan jötték rá, hogy valami gond van Lucával? (Amúgy Tita mindig azt mondja, hogy neki "ikrek fognak születni, az egyik fiú a másik lány" ) Mennyivel születtek hamarabb?
Gyönyörű gyermekeid vannak. Most komolyan.
Luca, a kisebbik "B" baba- mozgásban kb. 1-2 hetet lehet elmaradva a tesótól, értelmileg másfél hónapot legalább. A koraszülöttség és hypotónia miatt az első 2 hónapot Luca végigaludta, a 3-at végig"nézte", igazából a 4. hónapban kezdett csak fejlődni. Ehhez képest viszont igen szépen "jön fel".
Hogy derült ki, hogy lányod epilepsziás? Milyen tünetei voltak? Mit jelent a hiperaktív? miért lett epilepsziás és hiperaktív? Születéskor történt valami?
Hát sajna a dokiknak nem mindig minden tűnik fel.
Mi a Heimbe járunk fel tornára (Ayres-TSMT) és igen sok babuci sír nagyon, miközben tornáznak... Nagyon nehéz lehet a szülőnek hallani - miközben persze tudja, hogy mindez a kicsi érdekeit szolgálja. Tesóval egyszerre fejlődnek? Hogy hívják a másik kicsit? Mennyivel születtek hamarabb? Minden rendben volt?
Nagyobb orrmandulája volt neki is csakúgy mint a kisfiamnak (most vasárnap lesz 2), akinek 20 hónaposan vették ki az orrmanduláját. Horkoltak mindketten, Barnus éjszaka fuldoklott is, meg enni sem tudott, a füleit is szúrták, mert rossz volt a hallása. Tita sem bírt az orrán levegőt venni, meg persze mindkettőnek egyfolytában folyt - szó szerint, 2 hétig folyt, utána 2 napszünet, és megint újból... Az 1. számú gyermekklinikán műtötték őket (sok-sok++++++++ a doktornőnek és a nővér néninek!!!!) Műtét előtti nap felvettek osztályra - utána persze hazamehettünk, másnap a műtétre vissza, és még aznap délután hazamehettünk.
Na megyek, mert altatnom kell, teszek fel egy képet a farsangról, meg Barniról is.
Te is Zsuzsa vagy? Mert én igen.
Luca lányom a hypotón. A kórházban ez nem tűnt fel az orvosoknak, noha egész 1 hónapot töltöttünk a koraosztályon. Én diagnosztizáltam 2 hónapos korában. Szorgalmasan járunk a tornára. Érdekes, hogy tavaly élvezte a tornát, január elseje után meg ordít minden egyes alkalommal, mint a sakál. Vajon ez volt az újévi fogadalma? Hogy használ-e? Az biztos, hogy Luca fejlődik. Most kezd négykézlábra állni, a mászás első fázisánál tartunk tehát.
Miért kellett kivenni lányod mandulját? Hol volt a műtét? mennyi ideig kellett bent lennetek a kórházban?
Persze, gyere nyugodtan, bár őszintén megvallom mostanában egy kicsit pangunk... De majd alakul. Melyik lányod született hypotóniával? Hogy viseli a tornát? mióta jártok? Használ?
Judit!
Kivették tita manduláját, nagyon ügyi volt, megf hozta a formáját - de ennyi volt a legrosszabb. féltem, nehogy görcsöljön, de szerencsére semmi. Majd beszélünk és elmesélem részletesen! (vagy le is írhatom, de most nincs időm. Jól vagytok?
Ma megyünk fel ellenőrzésre, talán holnap... Jó lenne már túl lenni rajta, de nagyon izgulok....
Jól vagytok?
Puszi+
Megújult az nlc, csak most eltűnt az új külső...
Bizonyságul:Ez egy topik, amibe erről írnak, ma reggel
az 1 sz. Gyermekklinikán (Bókay) lenne, de nemtudom mikor lesz.... Nagyon jó lenne minél hamarabb, mert nagyon rossz a légzése már Titának.
Majd scooby-doos képeket kérek!!!!!!!
Milyen jelem fekete?
Pussz!
mikorra kell a jelmez?? én ma megyek a miénkért kölcsön lesz holnap lesz farsang scooby-doo lesz a lány.
miért fekete a jeled?
új az nlc?? nem vettem észre
hányra jöttök?
nem jöttök be utána?
milyen a másik jelmez van hozzá link??
de már kinéztem a másikat, csak érjen ide Farsangig - meg persze azt én nyerjem!
Titának kiveszik az orrmanduláját, kedden lenne a műtét, de lehet nem lesz belőle semmi, mert tüszős mandulagyulladása lett péntekre...
Elélggé izgulok, hétfőn fel kell menni, és majd akkor kiderül, hogy mi lesz.
Drukkolj!!!!!!
Móni mi van veletek????
Zsuzsi mi lett a jelmezzel? leütötted????????????????,
Titának tüdőgyulladása, Barnusnakl meg laryngitise van... Már 2 hete... Mostmár gyógyulunk, de még jövőhéten sem mehet Tita oviba...
Barni is rettentően csúnyán vette a levegőt, meg nagyon köhögött... Tita szintúgy.
Kár, hogy nijncs forgalom a topikunkba.... Sajnálom, hogy kihal...
Dehát nincs iodőnk írni gondolom...
Nagyon ügyi Andris!!!!!!! Gondolom mennyire örültök neki!!!!
Puszi Neki!!!! Meg Nórinak is!!!!