Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Penészes fal-bababaj?

Sziasztok!
Most nem a saját, hanem az unokatestvérem problémájával fordulok azokhoz, akik tudnak segíteni. Az unokanővéremnek 6 hónapos babája van és december óta csak az orvost járják. A pici be van rekedve köhög és állandó hörgőproblémái vannak. A szájjában megjelent kis fehér szájpenész szerű foltokra az orvos valami keserű folyadékot írt fel, amivel törölgetni kell a kicsi szájjacskáját belülről. Sajnos nem egy újonnan épített házban laknak, mostanában a fal elkezdett vizesedni - állítólag egy eltört vízvezeték miatt - és természetesen a fal penészedik. A falat igyekeznek leszárítani , egész nap megy a hősugárzó. A tegnapi napon vették észre, hogy a kiságy mögött is megjelent a penész.
A kérdésem az lene, hogy okozhatja e a penész a légúti problémákat a kicsinél?
Köszi mindenkinek a választ!!!
Sajnos több mint valószínű, hogy a penésztől van. Ha az eltört vízvezeték még nincs javítva, akkor sürgősen meg kell csinálni. Ha már a vezetéket megjavították, akkor az elázott falrészletről le lehet verni a vakolatot, újravakolni és festeni, a tégla már ki fog száradni.
Ez egy félnapos munka, nálunk is kellett a nyáron az emeleti zuhanyzó hibás beépítése miatt (kicseréltük a kabint, de a fal vizessége miatt megjelent a penész, így az újravakolás lett a megoldás). A hősugárzó költségéből kijön a vakolás, festés és házilag is meg tudja csinálni sok férfi (meg néhány nő).
Sziasztok!
Már másik topicban írtam, nekünk ez vált be:
http://www.peneszmentesites.hu/
Pénzvisszafiz etési garanciát vállalnak.
Sziasztok!
Nálunk régen penészedett az egyik sarok, de egy külső- belső teljes átalakítás(csak a téglafalak maradtak) után eltűnt. Addig is belülről a heti egyszeri ecetes-vizes takarítás kordában tartotta a "szaporulatot". Van spéci vegyszer is, csak drága, (egy kis flakkon 2e), és baba mellé nem biztos, hogy túl jó választás lenne.
A kiságyát mindenképp áthelyezném, ha lehet másik szobába is. A szájpenész ellen pedig a legegyszerűbb, ha egy kis szódabikarbónás vízzel átitatott textillel törölgeti a pici száját, és kifőzi az összes olyan cuccát, amit a szájába vett, vagy vesz, mert visszafertőzheti saját magát.
Mindenkinek köszi a hsz-t! Elviszem neki, amiket írtatok. én is gyanakodtam, hogy lehet ez a baj, de nem mertem szólni, mert egy olyan tisztaságmániás csaj... féltem megsértődik
.
Sajnos nem tudom, ogy ebben a téli hónapokban, hogyan fogják megcsinálni azt az eltört vezetéket. Talán tavasszal...
Mégegyszer köszi mindenkinek és írjatok még!
Mesi, na nálunk is ilyen a helyzet-egyik fal penészesedik, mi is régebbi házat újítottunk fel-szigetelés kívül, műanyag nyílászárók.
Milyen fűtésetek van amúgy?
Domestosos törlőkendő nálunk is bevált.
Mesi, melyik helyiségbe teszed? Nem hangos éjszaka?
Lehet összefüggés a penész és köhögés, hörgőproblémák között, épp a napokban olvastam róla, allergiavizsgálatot javasolt a doktornő, de persze a penész megszüntetése lenne a legjobb, de ez elég nehéz feladat.
Mi is küdtünk a penésszel,-sokat kell szellőztetni, ágyakat, szekrényeket messzebb a faltól.
Nálunk is párátlanító gép-sok vizet összeszed, viszont a Ceresit nálunk semmit sem ért.
Páramentesítőt 2000 Ft körül lehet kapni barkácsáruházakban és hipermarketekben, Ceresit Pára stop néven.
En is csatlakozom az elottem szolohoz.
Nalunk is problema volt a peneszes fal. Sikerult elharitanunk szerencsere. Nagyon sokat szelloztettunk, a paramentesitonk ment egyfolytaban, mikor az ablak zarva volt, futottunk rendesen. Sokaig tartott mig a penesz teljesen elment. Ujra pucoltuk a falat, hagytuk kiszaradni. Problema utana mar nem volt.
Minden olyan dolog, ami a falhoz kozel van, huzzanak el, kulonben azok is peneszesek lesznek. Nekunk sajnos a szekreny is peneszes lett, mert nem tudott mogotte kellokepp szellozni.