Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Újszülöttel otthon
Sziasztok!
Történt olyasmi valakivel szülés után, hogy csak nézte a csemetéjét, és nem tudta hogyan fogja meg, hogy fürdesse, szoptassa, stb? Amikor a védőnő esetleg nem volt elég, szerette volna ha valaki türelmesen elmondja, megmutassa mikor mit kell tenni?Szeretném,ha elmondanátok,igénybe vettétek volna-e, ha valaki elmegy hozzátok,és pénzért megtegye mindezt?Ti mit szóltok hozzá? Nekem felajánlották, de nem volt rá szükségem.
www.otthonsegitunk.hu
ingyen és bérmentve
ha szívesen segítenél más anyukáknak, tárt karokkal várnak
de meggazdagodni nem ebből fogsz
Biztos.
Szia Te is tudod, ugye, nem arról beszéltem: bevásárolni, tisztántartani a lakást.
Mindegy. Számomra nem presztízs kérdés a téma.
Főiskolából kikerülve, semmi tapasztalattal, nagyon tankönyvízű volt.
Nekem mostanság jönne jól valaki, akire rábízhítnám a gyerkőcöt (nagyszülők hiányában), hogy kicsit ki tudjunk mozdulni. Épp most kellett lemondanunk egy szuper programot , mert nincs kire hagyni a csemetét.
Szia Innmélius!
A dolgok számomra elég hamar világossá váltak, tudtam hogy meg kell etetnem, hogy aludni fog, este pedig fürdeni, és hogy van egy lakás ahol nem lehet disznóól. Van egy férjem, aki annyit dolgozik, hogy éjjel ér haza, de kell ennünk, kell főznöm, tudtam hogy hol a piac, a közért, be kell vásárolnom, vasalni, és kell sétálnunk, meg el kell vinnem orvoshoz ha szükséges. Számomra ez elég hamar teljesen világos lett. Elég kétbalkezes vagyok egyéb dolgokban, de ebben valahogy feltaláltam magam, mert muszály volt, az élet ment tovább, úgy mint előtte, csak gondoskodnom kell a Kisfiamról. Ennyi. Nem az ájulásig teszem a dolgom nap mint nap, de estére azért eléggé elfáradok, bár lehet hogy 20 év múlva már én is máshogy fogok emlékezni.
Sziasztok!
Csak nagyon röviden. Én most jöttem haza a kórházból a kislegénnyel és hát a sorokat olvasva PONTosan a szomszéd ágyon fekvő lány jutott az eszembe! Na neki kellene ez. Asszem igencsak szüksége lenne rá! Húzós napok várnak még rá. Valahogy semihez sem értett és mindenhez olyan " balul" fogott hozzá. Mi próbáltunk neki segíteni, de 1 nap alatt nemigen lehet mit. Azért nem lennék a helyébe.
Szervezni akkor tudsz, amikor a dolgok kikristályosodtak. Na, arra a pár napra de baromi jó lett volna, ha valaki ott áll mögötted szelíd szóval.
Nekem nem cél, hogy az év 365 napján beájuljak az ágyba.
MIndegy. Miután 20 éves a csemetém, tényleg mindegy. Az én gyerekemhez (most már) tényleg én értek.
Nekem segítségem egyáltalán nem volt, a kórházban semmit sem mutattak meg, azt sem tudtam hogy melyik a pelenka eleje meg a hátulja. A védőnőt, azt inkább hagyjuk. Gyerekorvos is mást mond mint a védőnő, az ember hamar leszokik a kérdezősködésről. A férjem nem merte megfürdeti. Én csináltam mindent, közben naponta 2x jártunk intravénás szurikra be a gyerekkórházba. Mindenre rájöttem a saját józan paraszti eszemmel. Megfogni sosem volt gond. A második hetet a koraintenziven töltöttük, na, ott kérdeztem minden nővért ahol értem. Segítőkészek voltak. Aztán mindenhez hozzászoktunk, hogy csak ketten vagyunk, a férjemet éjjel láttam, ha még ébren voltam. Csak szervezés kérdése minden, na meg a lazsálás aztán egyáltalán nem fér bele. Vagy én csináltam rosszul, de nekem van és volt egy napirendem, és ehhez hozzászoktunk. Kaja, mos, főz, takarít, piac, közért, játék, stb, stb. Tény hogy egy év alatt kb. fél könyvet olvastam el, mert este beájulok az ágyba, de tényleg minden csak szervezés kérdése. Szerintem. Az én gyerekemhez meg én értek, nem valami idegen.
Félreértés ne essék, jókat beszélgettünk, de nem akart rámtelepedni (mint anyós)
Isteni a topic
Remélem, kitartotok augusztusig, mert akkor jön az én babám. Most csak beköszönök
És még valami: én nyírbátori vagyok Marrypoppinska, ez Neked szólt a kitűnő Nyírbátor-Pécs példádért
Vigyázzatok Magatokra, puszka!
H.
Nem hírdetek, csak nem hallottam ilyet, mielőtt nekem mondták volna. Érdekes lenne, ha Nyírbátorban lakom pl és Pécsről írna vki, hogy fürdessem meg a gyereket. Még lehet lökne egy 500-ast is.
Szóval nekem nem kellett, mert jó a védőnőm és a kórházban is megmutatták,mit kell csinálnom. Meg anyukám, meg ilyenek.Csupán érdekelt mi a véleményetek erről.
Szia
En kulfoldon szultem es nekem nem volt senki a kozelemben akitol gyakorlati tanacsot kaphattam volna. Igaz jott a vedono de neki nem volt gyereke es ereztem rajt ,hogy nagyon a sablonos konyv szoveget mondja .Igy nem is kertem belole.De volt egy olyan lehetosegem ,hogy kerjek csaladlatogatot aki egy ketgyerekes anyuka volt( persze neki is megvolt a megfelelo vegzettsege) es nagyon jol magertettuk egymast.
Nem tudom mas ,hogy van ezzel de nekem az is fontos ,hogy kitol kapom a tanacsot.Pl. felhivtam anyukamat is , de tole nem tudtam ugy elfogadni tanacsot mint a csaladlatogatomtol.
Mar magyarorszagon elek de van ugy hogy meg mindig felhivom ha valamiben bizonytalan vagyok .
Es hogy a kerdesedre is valaszoljak . Igen en akar fizetnek is erte . Ha megbizhatonak tartanam ,es el tudnam fogadni a tanacsait.
Szerintem igény van rá, fizetőképes kereslet már kevésbé.
Igen. Annak idején jó lett volna, ha valaki megmagyarázza, mit is csináljak a fiammal. Szerencse, hogy jött a védőnő. Igazi, szakmája szerelmese volt, egy fiatal, diplomás hölgy. 8 hónapig járt hozzánk. Ingyen, egy fillér nélkül. Jó szón, egy kávén kívül sosem kért vagy kapott semmit. Aztán elment ötször annyi bérért egy multihoz. Lakást, gyereket szeretett volna... és lett is neki.
Ha ő nem magyarázza el, mit csináljak, ott álltam volna és éppen csak össze nem omlottam, hogy most hogyan tovább. Nem a kisujjamból szoptam. Nekem valahogy nem jön be ez a csináld ösztönből téma.
Igen, ha nincs hozzátartozó a közelben, ha nincs védőnő, jól jön.
Végső soron lehet, hogy van olyan, akinek lenne rá igénye. Az én anyukám 100 km-re lakik, és sokszor beteg, a párom szülei meghaltak, nem tudom, mi lesz velem majd, ha egyszer eljutunk odáig.. A babás barátnők a saját gyerekükkel vannak elfoglalva, legfeljebb telefonos segítséget nyújthatnak, a sógornőmnek meghalt a 2. gyereke egynaposan, a saját hugának nem segített, (nem volt hozzá lelkiereje), akkor nekem sem fog...
Csak mondjuk ahol kisbaba születik, ott pénz nem sok akad...
Szerintem is fölösleges! mindig van a közelben egy olyan anya akit meg lehet kérdezni, család, barátok...stb.
meg az ösztön, barátnőm nem rég szült és első baba fiatalon, teljesen tudta miről van szó, könyvből olvasott pár dolgot amiben nem volt biztos.
Tehát, aki pénzért ad anyai tanácsokat az éhen fog halni.
Bá
Pénzért elmondja? Jól értem?