Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Függönyökről... ..
2007-01-27 08:501.

Létrehozva: 2007. január 27. 08:50
Sziasztok!
Tavaly vettem függönyöket a lakásba.
Mikor feltettem rájöttem, hogy nagyon besötétik a szomábak, amik amúgy is északi fekvésűek. Sajnos ezeket a függönyöket valószínűleg nem fogom többet feltenni.
Az ilyen félre vásárlások miatt szeretném indítani ezt a topikot.
Szeretném, ha minél többen ötleteket adnánk másoknak, hogy milyen függönyöket előnyös feltenni különböző helységekben.
Ami a legfontosabb, hogy szeretnék látni sok-sok képet, ötletek miatt.
Kérlek benneteket, hogy ha van kedvetek tegyétek fel a függönyötöket és mutassátok meg az itteniekne.
Jó szórakozást.
Sziasztok! bikaver képei között ugyan láttam egy képet az 51-es hozzászólásban, ami talán keskeny, mediterrán abalakokat mutat függönnyel, de van-e ötletetek, képetek, hogy tényleg, milyen függöny-roló-megoldást lehet ezekre az egymás mellet lévő mediterrán ablakokra alkalmazni?
Köszönettel!
Madeira mintás függönyt hol lehet kapni??? Tudja valaki?
Köszönöm!
Én mindig a KIKA-ban veszem a függönyöket. Nagyon nagy a választék készfüggönyből is és nem kell a varratással bajlódni, ráadásul nagyon jó áron adják.
Az enyém ilyen. Most nemrég szereztem be, nekem nagyon tetszik, gondoltam megmutatom nektek
Bocsi, hogy most írok, de most van időm.
Én a turiban szoktam venni a függönyeimet. Ott is lehet méterre venni és sokkal olcsóbbak, mint a flancos méteráru boltban.
Sőt van olyan is, ami készre van varva, darabra adják, úgy olcsóbb. Én a konyhába vettem olyat és vágattam az aljábol, oldalából. És kész. Olcsón megúsztam.
Szia
Próbálok képeket keresni a boltívhez is.
Már mint találtam múlt héten 2 db-ot, csak azt a gépünket eladtuk, amelyikre lementettem és most keresgetem hol tatáltam őket.
Szia
Ne haragudj, hogy nem írtam, de a múlt héten nem voltam fenn a neten, csak most olvastam a válaszodat.
Nagyon szép függönyös képet tettél fel. A boltívhez sajnos nem láttam megoldást.
Majd keresgélek még. Köszönöm
Szia
A józsefvárosi piacal szemben lévő utcában van egy-kettő szőnyeg és függöny bolt.Az egyik tulaj talán török vagy arab, itt jó áron vannak szép függönyök.
Jó hétvégét mindenkinek.
Mónika
Szia bikavér!
Nagyon jó képeket hoztál a négyes képen látnató drapéria ivek nagyon tetszenek.Ha valahol méretet is vagy varrási útmutatót találnál /találnátok nagyon megküszönném.Régóta szeretnék hasonlót készíteni,de még nem volt időm kikísérletezni az ívek méretét és a hogyanját.Függönyváltás lesz kilátásba az idén ezért figyelem erőteljesen a topikodat.Nagyon jó gratula.
Sziasztok!
Én meg ötleteket szeretnék kérni, hogy hol lehet viszonylag olcsón szép függönyöket venni? Ti hol szerzitek be?
Itt van pár függöny...
Sziasztok
Szia!
Nagyon szép függönyeid vannak.
Nekem nagyon tetszik.
Szia
Én is a nappali felé tenném a karnist. Valami kovácsolt vas utánzatból, vagy ami a bútoraidhoz megy.
Képet tudnál küldeni?
Próbálok leszedni a netről képeket a boltívhez.
Szia
Támogatom Belin tanácsát.
Szia
Sziasztok
Köszi a javaslatokat belin, stefi0203.Sötétítő nem lesz, mert redőny van az ablakon.Nekem nagyon tetszik az a variáció, hogy egy sötétebb és egy világosabb függöny.Ha két féle sárgát választok egymás mellé az jól nézne ki?A nappali ablakai 2db 120cm széles és egy 150cm széles, úgy gondoltam, hogy a 120-asra egy világosabb,egy sötétebb, a 150-esre kettő világos és egy sötétebb sárga függönyt tennék.Érthetően ítram mit szeretnék?
Szép napot mindenkinek (a viharos szél ellenére)
Sziasztok!
Én sem szeretem, ha nagyon sötét van a lakásban, ezért olyan függyönyeim vannak, emelyek átengedik a sok fényt, vagy nem takarják el teljesen az ablakot.
1.konya
2.nappali
Ha valakinek lenne ötlete, vagy képe, hogyan lehetne egy boltívet feldobni, azt nagyon megköszönném. Bármilyen megoldás érdekel
Én a helyedben vanília vagy sárga függönyt vennék, esetleg lehetne a sötétítő zöld, ha lesz. De fontos, hogy az árnyalat megmaradjon, a bútor-függöny, fal-függöny között!
Tehát lehet sötétebb vagy világosabb, de ugyanabban a színben. Ez most érthető? Nem tudom jobban megfogalmazni, amire gondolok.
A lányomnak nem üvegasztala van és azon nagyon jól mutat.
Én a nappali felé tenném a karnist és egyeneset. Valahogy azon jobban néznek ki a függönyök.
A karnis tipusa függ a bútorodtól.
Nekem tetszenek az egyszerű fémkarnisok. Van ezüst, arany, bronz és fekete szinben különböző végződésekkel.
Óvatos duhaj vagyok
Azért nézelődtem asztal ügyben, már kerülgetek egyet
Narancs bármelyik árnyalata, tónusa mehetne
képen, jobbról a 2.,3.,4. szín
egyébként milyen zöld, attól is függ
a függönyből lehetne díszpárnát is varrni a kanapéra
Sziasztok!
Szuper ez a topic.Szeretnék tanácsot kérni tőletek.A nappalinkban a fal színe halvány zöld, a bútor és a padló cseresznye színű, az ülőgarnitúra zöld kicsi sárgás mintával.Szerintetek milyen színű függönyt vegyek?Nekem az elképzelésem zöld, sárga.Nem lesz kicsit sok a zöldből?
Előre is köszi
Mónika
Hm.. az üvegasztalodra lenne tippem, ha bátor vagy és van kézügyességed. (Tuti van
)
Szóval én vennék hobbyboltban maratópasztát, és aprómintás öntapival, amiből ki van vágva a minta, beragasztanám és lepasztásznám. Egyedi és szép lenne, és akkor már nem is kell rá más.
Nekem ez lesz függöny helyett a miniatűr fürdőablakomon
Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot. Szeretnék tanácsot kérni Tőletek.
A nappalit és a konyhát egy boltív választja el (vagy köti össze).
Ez egy nagy boltív. Szeretnék valami függönyt tenni rá, de gőzöm sincs, hogy milyen karnissal lehetne. Az íves karnist nem találom jónak, ez kilőve. Az is gond, hogy melyik oldalra tegyem, a konyha felől, vagy a nappali felől...
Tudnátok Nekem tanácsot adni?? Ha van valakinek képe boltív függönyözésről nagyon örülnék neki.
Előre is köszi!
Lehethogy az lesz a vége, hogy megszabadulok tőle.
Nekem is hasonló stílusú asztalom van. Már én is megbántam. Én vettem az alsó polcra egy üvegsakkot. A lapjára egy kínai mintás párológtató, és egy "bambusz alátét". (Lehet, hogy nem ez a neve. )
Most megint divat a horgolt terítő. Szép lehet, + egy cserepes virág. Vagy egy üveg tál, benne a szobához illő színu virágszirom illatosító. Van rendes neve, de nem tudom hogy kell pontosan leírni.
Szeretem az egyszerű, nem túl diszes dolgokat.
Az ágy fölötti képeimre vagyok büszke
A netről töltöttem le kinyomtattam és bekereteztem a bútor szinével azonos képkerettel.
Macskássy Izolda képei, remélem nem haragszik érte ....
2. Nappali ajtó hálóba nyílik
3. hálóablak kívül még erkélyablak is van
Nekem is nagyon bejön a karácsonyi függönyöd
A konyhaival most nagyon elégedett vagyok... egy darabig
Sikerült egy kicsit jobb fotot késziteni.
stefi0203! Még nem cseréltem le, ott maradt a régi lakásban.
Majd kitalálom, hogy mi legyen vele.
Az új lakásba nem volt jó a méret, jóval nagyobb a háló ablaka+ erkély. igy földig érő fehér muszlin került ide. A képen nem látszik, de finom himzés van az alján. A falak kicsit okkeros-barackos sárgák, a bútor cseresznye a kisérő függöny és a párnák rozsdabarnák. Most tetszik, de ahogy magam ismerem fél év múlva valami mást akarok
Mert ugye a változatosság gyönyörködtet
Viszont az üvegasztalommal nem vagyok elégedett.
Most egy kovácsolt vasból készült van rajta, alatta meg egy feng sui boltban vásárolt teknőcös tál amihez ragaszkodom.
Tanácsot kérek, hogy mit tegyek rá.
Szeretem a gyertyatartókat, de üvegre üveget ??
Lehethogy le kellene cserélni az asztalt?? Aztért vettem ezt, hogy könnyedebb legyen a szoba hangulata.
Szia!
A mindenféle lakberendezési dologhoz visszatérve, mi most akarunk újjítgatni. Szőnyegcsere, bútorcsere...stb...
Világossárga a fal színe az egyik szobába és odaakarunk sarokülőt venni és szőnyeget.
Szerinted milyen színű sarokülőt válasszak és ahhoz szőnyeget.
Szeretem a meditárrán színeket.
Én valami narancsos ülőre gondoltam, narancsos szőnyeggel.
Szerinted nem lesz sok a narancsból?
Szia
UI.: Ha van ötleted nippekre, persze a most divatosakra, arra is írhatsz.
Üdv: Bikaver
Ez a konyhai nagyon tetszik...
Erről beszéltem.....
Ez a kisszobai.
A nagyszobába sárga, narancssárga, sárga, narancssárga volt. Katasztrófa.
Itt a karácsonyi függönyöm a konyhámban.
Szia!
Én a felső vitrázsra tenném a sötétítőt, úgy, hogy az ablak aljáig érjen. Két oldalra ki tudd kötni. A felsővitrázsrúdon lévő függönyt megszüntetném így.
Az alsó vitrázsrúdon meghagynám a függönyt, esetleg egy kicsit lejjebb tenném.
üdv.
Szia!
Biztos, hogy lehet, mert a szallagfüggönyöket is úgy szokták mosni vagy mosatni.
Takarító társaságokat kérdezz meg, hátha tudnak segíteni.
szia
Szia!
Szerintem mivel erős színeket használsz ( napsárga, bordó
Én fehéret vagy krémszínt, tojáshéj színt vagy bézs színt tennék fel.
A vanillia is jól mutathat, a naranccsal egy kicsit vigyáznék.
üdv.
Szia!
Nagyon jók a függönyeid. Nekem nagyon bejönnek.
üdv.
Köszi az ötleteiteket. A gond sajnos az, hogy fölszinten lakunk egy társasházban, igaz, hogy csak 1-2 szomszéd, de járkálnak a konyhaablakunk előtt, ráadásul szemben is laknak, tehát muszáj nappal is takarni valamivel. A konyha meg amerikai konyha, tehát ha belátnak, akkor belátnak az étkezőbe és részben a nappaliba is.
Így marad az első változat. (Azért hátha jön még valami jó ötlet