Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lecsós szelet

céva
Létrehozva: 2007. február 16. 20:58

Sziasztok!

Holnap vacsora vendégeim lesznek és kétféle húsételt készítek. Ebből az egyik lecsós szelet lesz, de csak egy nagyon rövid ötletet kaptam hozzá és igazából még nem készítettem így el. Tehát: tepsit kizsírozni, szelethúsokat bele, lecsót rá + hagymakarikákat és be a sütőbe. Van valakinek hasonló receptje, esetleg + ötlete hozzá?

  1. 2007. február 17. 07:5414.

    Szia!

    Tudok segíteni!Összevágott hagmával teríts be egy tepsit, a tepsiít vagy zsirozdd, vagy olajozd be. A húst ki kell klopfolni(veregetni)mindenféle fűszerrel: só, bors, grill stb.megszórni, elhelyezni a tepsiben, tetejére hagymakarikát tenni, és leönteni vörösborral és úgy megsütni. Isteni

     

    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  2. 2007. február 17. 07:1313.
    Husit lisztbe forgatva olajon megsütni, karikára vágott krumpliból sült krumplit csinálni. A maradék olajon karikára vágott hagymát dinsztelni, pirospaprikával megszórni, sózni, üveges natur lecsót hozzákeverni. Ezt a lecsót jó sok tejföllel elkeverni. Husit, krumplit, tejfölös lecsót tepsibe lerakni, így megsütni. Nagyon fini.
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  3. 2007. február 17. 06:5012.
    Én is így szoktam. Legtöbbször pulyka- vagy csirkemellből.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_403643 (8)
    2007-02-16  21:37
  4. 2007. február 16. 22:0311.
    Ez az)) Ilyennek ismerem én is. Nálunk rizskörettel, de ez változó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_403643 (8)
    2007-02-16  21:37
  5. 2007. február 16. 21:5810.
    Köszi mindenkinek! Ebből a sok jó ötletből már biztos, hogy finom lesz!!  Mindezek mellett még bevetjük a barátnőm vizipipáját meglepinek és remélem a hangulat is garantált lesz!! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_866860
    Torolt_felhasznalo_866860
    2007. február 16. 21:429.

    Én is úgy készítem mint Adelheid. Pulykamellből, és sült krumplival.

    nagyon finom.
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  7. Torolt_felhasznalo_403643
    Torolt_felhasznalo_403643
    2007. február 16. 21:378.
    Az én nagymamim úgy csinálja, hogy liszbe forgatja a husit, majd hirtelen megsüti, a visszamaradt zsiradékban hagymát pirit, majd elkészíti a lecsós alapot, és ebbe visszarakja a szelet husikat, ami a lisztes bevonattól finom szaftos lesz. Nyamm, de régen ettem már ilyet. Ideje lesz elkészíteni!
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  8. Torolt_felhasznalo_462735
    Torolt_felhasznalo_462735
    2007. február 16. 21:327.

    Szia!  Én  hasonlót  tudok, : egy kevés  olaj kell  alá, rátenni a  füszerkeverékben    megforgatott     husszetekre a hagymát, paprikát , paradicsomot és  lefedni alufóliával,  és amikor már  jól megpuhult,   akkor  kicsit  lesütni...  krumplipürével jó...  

    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  9. 2007. február 16. 21:316.

    Szia! Az én lecsós-hús variációm a következő: Bőven hagymakarikákat  megüvegesítek, nyáron eltett lecsót öntök rá, kicsi paradicsompürét is teszek bele, hogy sűrűbb legyen a leve, kevés cukorral kicsit barátságosabbá teszem az ízeket, amíg ez rotyog, olajon a lisztezett karajszeleteket hirtelen átsütöm, és utána beleteszem ebbe a lecsós dologba, és még egy picit hagyom abálódni. Nálunk sült krumplival szereti a család.

    Ha kevesebb az ellátmány ... akkor hús helyett virslikarikával is szoktam készíteni.... érdemes a sok jó ötlet között ezt is kipróbálni, mert tényleg fini.....

    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  10. 2007. február 16. 21:315.
    Amit írsz, az tulképp nem az igazi lecsós szelet, de nagyon finom, mi nem zsírozzuk a tepsit, hanem szalonnaszeleteket rakunk a husi alá. És először fólia alatt sütöm, csak a végén pirítom meg. Nagyon jó, előre összerakható kaja.
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  11. 2007. február 16. 21:274.

    Lecsós szelet

     

    Hozzávalók:
    sertéstarja, karaj vagy szűzérme
    burgonya
    hagyma
    üveges lecsó
    pirosarany
    Elkészítés: A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős pirosarannyal. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. A sütőből kivéve a húsra bőségesen hagymát karikázunk, utána egy sor karikára vágott burgonya következik, végül az egészet leöntjük egy üveg lecsóval. Fóliában tovább puhítjuk, majd a végén a fólia nélkül kicsit átsütjük.
    Megjegyzés:
    Mivel a pirosarany elég sós, további sózást nem nagyon igényel. Ízlés szerint tovább fűszerezhető borssal, fokhagymával.
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  12. 2007. február 16. 21:253.
    Anyósom szokott csinálni lecsós szeletet, de amennyire láttam, kisüti a húst serpenyőben és külön készíti el a lecsót, majd a végén összemelegíti. És nokedlit szokott hozzá csinálni, azzal nagyon finom.
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58
  13. Torolt_felhasznalo_122696
    Torolt_felhasznalo_122696
    2007. február 16. 21:222.
    szia én nemtepsibe készitem rendesen pörköltalapot csinálok ahusit kisseb szeletre vagdosom zöldpaprika fehérpaprika paradicsom mindig tésztátfözök köretnek szarvacska csötészta jóétvágyat jó bulizást
    előzmény:
    céva (1)
    2007-02-16  20:58

Címlap

top