Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lecsós szelet
Sziasztok!
Holnap vacsora vendégeim lesznek és kétféle húsételt készítek. Ebből az egyik lecsós szelet lesz, de csak egy nagyon rövid ötletet kaptam hozzá és igazából még nem készítettem így el. Tehát: tepsit kizsírozni, szelethúsokat bele, lecsót rá + hagymakarikákat és be a sütőbe. Van valakinek hasonló receptje, esetleg + ötlete hozzá?
Szia!
Tudok segíteni!Összevágott hagmával teríts be egy tepsit, a tepsiít vagy zsirozdd, vagy olajozd be. A húst ki kell klopfolni(veregetni)mindenféle fűszerrel: só, bors, grill stb.megszórni, elhelyezni a tepsiben, tetejére hagymakarikát tenni, és leönteni vörösborral és úgy megsütni. Isteni
Szia! Én hasonlót tudok, : egy kevés olaj kell alá, rátenni a füszerkeverékben megforgatott husszetekre a hagymát, paprikát , paradicsomot és lefedni alufóliával, és amikor már jól megpuhult, akkor kicsit lesütni... krumplipürével jó...
Szia! Az én lecsós-hús variációm a következő: Bőven hagymakarikákat megüvegesítek, nyáron eltett lecsót öntök rá, kicsi paradicsompürét is teszek bele, hogy sűrűbb legyen a leve, kevés cukorral kicsit barátságosabbá teszem az ízeket, amíg ez rotyog, olajon a lisztezett karajszeleteket hirtelen átsütöm, és utána beleteszem ebbe a lecsós dologba, és még egy picit hagyom abálódni. Nálunk sült krumplival szereti a család.
Ha kevesebb az ellátmány ... akkor hús helyett virslikarikával is szoktam készíteni.... érdemes a sok jó ötlet között ezt is kipróbálni, mert tényleg fini.....
Lecsós szelet
sertéstarja, karaj vagy szűzérme
burgonya
hagyma
üveges lecsó
pirosarany
Elkészítés: A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős pirosarannyal. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. A sütőből kivéve a húsra bőségesen hagymát karikázunk, utána egy sor karikára vágott burgonya következik, végül az egészet leöntjük egy üveg lecsóval. Fóliában tovább puhítjuk, majd a végén a fólia nélkül kicsit átsütjük.
Megjegyzés:
Mivel a pirosarany elég sós, további sózást nem nagyon igényel. Ízlés szerint tovább fűszerezhető borssal, fokhagymával.