Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bün a megcsalás?
Kedves nlc-s tarsok!
Itt a nagy kerdes, szoval tenyleg olyan rossz dolog a megcsalas?
Pro: Az termeszetes dolog. Az ember az nem egy hormon specifikus receptor aki csa egy embert kivan es csak egy emberel tud lenni. Hanem mint egy gyomor aki mind az anyuci toltott kaposztalyat, mind a bufe meg etterem hamburgeret illetve pezsgo martasos lazacot befogadja. Magyarul barmelnyire szerelmes egy ferfi amikor meglatt egy cicababat akkor felizgul es ez igy van forditott esetbe a nokel.
Contra: De ez fajdalmakkal jar. Mi lesz a gyerekekkel ha elvalnak? A ferfi elveszitheti a vagyonat ha el kell osztani a penzet a cicababa es az asszony kozt stb.
Elemzes: Igazan szerintem a megcsalas az nem bun csak a gyengeseg jele. Peldaul a kis gyerek az barmit bevesz a szajaba, barmilyen konektorba beledugja az ujat. Nem rossz csak meg kicsi. Ugyan ez van mondjuk olyan ferfival akinek van csaladja, gyermekei es ahelyet hogy harcolna hogy epitse a vagyonat hogy maradjon tobb a gyermekeinek ahelyet meglat egy fiatal cicababat es megorul (a gyengesseg jele) s az idejet meg a penzet ra kolti vesszelyeztetve a sajat eletenek a stabil kapcsolatat egy kis ideiglenes orgazmusal cserebe.
Nos a ti velemenyeteitekre, elemzeseitekre lennek kivencsi ebben a nagyon fontos kerdesben ami ep ugyan olyan kart tet emberek eleteben mint mint mondjuk a rak.
Udv
Nem bűn, de csak egyszer lehetséges.
Utána nincs tovább...
Én meg nem. Szerencsére.
A türelem és kitartás meghozza a jutalmát. Mint tudjuk a szerelem múlandó és mikor elmúlik...
Ha csak kiváncsiságból történik, akkor igen.
Ha már tönkrement a kapcsolat, akkor nem.
én váltam
ha másba szerelmes, ám legyen, nem leszek az akadály...
Kizárt, hogy egy boltban mindig minden kapható legyen. Aztán pont a nők hajlamosak azt hinni, hogy a másik bolt olyan lesz...
Naná hogy nem.
Szeretem, ha valaki ennyire okos és elégedett magával.
Egyébként nagyon is igazad van. Tenni kell érte, hogy ne legyünk a "le se szarnak" kategória képviselői. Viszont van amikor az ember tehetetlen. (Ha a házastársat elkapja a rózsaszín köd) Illetve olyat tehet, amit később megbánna. (Kidobni.)
Van amikor a türelmesen tenni tovább a dolgunkat a megoldás, füszerezve egy kis kijózanító, valóságba való visszarángatással a jó megoldás.
Gondolom te is más estről beszélsz. meg én is más esetre gondoltam.
Akikkel anno komolyabban beszélgettünk erről, biza kőkeméyn lelkiismeretfurdalással küszködtek.
De van, mikor nincs jó megoldás.
ezt elküldtem maganak priviben...ill., magamnak írtam egy privit...nagyon meleg van
Cska egyet nem bírok ezzel kapcsolatban, hogy úgy állítják be, akik csalnak, hogy persze tutira igazuk van, és persze így tuti jó minden...
hát...nyilván ők tudják, és meg van az oka...
a megcsalást is már oda-vissza kiveséztük anno itt.
osztottuk az észt rendesen
rosszat mondtam?
Hát, valóban.
Az sokkal egyszerűbb, ha megdugatom magam és közben azt hajtogatom, hogy mert megrédemlem...ja.
Vagy esetleg tenni azért, hogy idézlek:
..."le se szarlak házastárssá" váljak...
fizetését a szeretőire költötte, és boxzsáknak használta a barátnőmet.""
Na EZ gáz, nem a megcsalás!!!!!
Ezt nem mondanám. Érzelem és értelem nélkül valóban az lenne. De azért ne essünk túlzásokba.
Persze mindig akadnak szélsőségek, de szerintem nem abból kell kiindulni.
Ha nem lenne az önérzetet bántó birtoklási vágy, akkor semmi sem lenne pár dugáson kívül, utána mindenki menne párszor megdugni újabb és újabb ivarérett példányokat.
Egyébként is nagyon úgy néz ki, hogy ilyen irányba változik a világ.
Amit leírtál, az igencsak lefedi az általam elképzelt megcsalás fogalmát.
Az utolsó mondatoddal meg nagyonis egyetértek.
Miért, szerinted mit takar?
Az ő esetükben azt, hogy gyakran "elfelejtett" hazamenni meló után, a fizetését a szeretőire költötte, és boxzsáknak használta a barátnőmet. Szerinted ez kimeríti a megcsalás fogalmát? Aztán mikor a barátnőm talált magának valakit, aki embernek tekintette, és a barátnőm megmondta ezt otthon, meg azt is, hogy ennyi volt a házasságuk, akkor még ő volt a matyóhimzéses k...a.
Lehet, hogy jól érezte magát, de úgy kéne jól éreznie magát mindenkinek, hogy ne taposson a másikba. Szerintem.
Ez az egész megcsalás mizéria csak az emberi gyarlóság miatt van. Ha nem lenne az önérzetet bántó birtoklási vágy, akkor nem zavarna, sőt örülnénk neki, ha az általunk kedbvelt embertársunk jól érzi magát a bőrében és annak örülnénk, hogy minket választott társnak, akire számíthatunk, akivel életünk nagy részét közösen éljhetjük át.
A többi csak hisztizés. Elvették a játékomat! Nyugi. Nem lesz semmi baja, ha kell itt van, tedd be a szekrénybe, lehetőleg rá se nézzenek.
Aha. Bosszúálás. Micsoda gondolkodásmód?! Mint a középkorban, vagy az oviban. Miért nem azt nézed, hogy neked mi a jó és miért azt, hogy a másikkal kiszúrhass. Dögöljön meg a szomszéd tehene is? Gratulálok.
Persze, hogy nem bun - csak az bun, ami a megcsalassal jar: hazudozas, titkolozas, alarcoskodas, lopas (maset elveszed, ha veletlenul hazas egyennel csalsz); mas most nem jut eszzembe, de bizonyosan van tobb bun is, amit a csalas magaval hoz.
A sok erveddel magadat akarod megnyugtatni? Na, talan csak nem lelkiismeret birizgal?
Felvállalják a megcsalást? Mióta?
Nem meggondolatlanok, csak esetleg fel merik vállalni a kapcsolatukat, ami egy férfire - általában - nem jellemző.
Nem bűn. Ha férfi a megcsaló.
Viszont a női megcsalás 1000* veszélyesebb a családra-házasságra nézve ugyanis anők sokkal hajlamosabbak,bátrabbak borítani és kilépni egy laposka házasságból.
Természetesen!
Bár szerintem mindenki hibás, csakhát mások jobban.
Így is lehet mondani.
De az is lehet,hogy csak a szex hiányzott,mert nem kap az ember elég törődést a párjától,így az ember nem tehet róla,a pár a hibás!
Mindenre van magyarázat. Érdekes módon a házasságok nagy részéről hirtelen akkor derül ki, hogy úristen, milyen rossz, amikor képbe kerül egy harmadik; addig az ember szuperjól elvan otthon.
Nem árt tudni, hogy az új sem feltétlen jobb, max. más. Unalom ellen - és szenvedős önsajnálathoz, házasságunk kritizálásához, párunk eddig eltűrt hibáinak előtérbe kerüléséhez - kiváló. Akik 5-10-15 év után már képtelenek látni mindazt a jót a házasságukban, ami miatt meghozták anno ezt a döntést, azok elválnak. Akik felfogják, hogy nem viccből házasodtak és szültek 1-2-3 gyereket egy "rossz" házasságba, azok rájönnek arra, hogy a házasságuk nem is rossz, csak uncsi. Ettől kezdve egyéni beállítottság kérdése, hogy az ember a (nemi) vágyai, vagy az esze után megy.
Ennyit a megcsalásról, szerintem :)
Ahol pedig valóban rossz házasság van, ott nem egy (2,3) megcsaláson fog állni vagy bukni a helyzet.