Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
MARGARIN Veszélyei
Legutóbb Szalánkon dr. Litsek Ákos megdöbbentő előadást tartott a helyes táplálkozással kapcsolatban, ezen belül is a margarinokról.
Az elhangzottak annyira új és más megvilágításba helyezik a témát, hogy úgy gondoltuk, érdemes egy cikkben is felhívni ezekre az ismeretekre a figyelmet. A folytatásban erről olvashatnak.
A szívbarát margarin
A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosok használták ki hatalmas piacok megteremtésére azzal, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.
Mindenek előtt is, a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcsere egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.
Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint, ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek.
Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag.
folyt....
EZ a margarin!
Sajnos amit sokan nem akarnak megerteni, ez a helyzet a pekarukkal es a tejjel is...
De ezt megint egy x y kutato professzornak kell "bebizonyitania2,hogy az atlag idiota is megertse...
Sajna hiaba irtad be ide ezeket a tenyeket,kifogasok mindig lesznek es a margarin is fogyni fog...
Szerintem van olyan margarin, amit meg lehet enni. És ráadásul nem is margarin íze van szerintem, hanem inkább vaj. Szóval nem ilyen művaj vagy műmargarin.
Ezek az összetevői:
nem hidrogénezett pálmavaj és kókuszvaj, napraforgó olaj, víz, sárgarépalé koncentrátum, szójalecitin, citromlé, citromolaj.
Szerintem ezek közül egyik sem káros, mégis növényi margarinról van szó. Ez amúgy az Alsan nevű bio margarin. Csak hát beszerezni kicsit macera. Vagy neten rendelni lehet vagy a Ferenc körút legelején van egy kis biobolt, én eddig csak ott láttam üzletben.
Úgyhogy hiába ízlett, inkább áttértem a vajra. Abból is hol a biovajra, hol csak valamelyik sima vajra. Sütiket is ezzel csinálom. Egyedül azzal volt bajom eleinte, hogy nem olyan könnyen kenhető eleinte, mint a margarin, de már megszoktam és nem is érdekel.
DHMO-- Dihydrogenmonoxid
ha valaki csak egy kicsit is elgondolkozik azon, hogy mit jelent a név, akkor térdét csapkodva fog nevetni
http://yikes.tolna.net/dhmo/
http://www.kfki.hu/chemone t/hun/teazo/dhmo.html
http://www.prim.hu/id/korved/
A margarin valoban nem tul egeszseges etel, helyette en is a vajat javaslom.
Azonban a Litsek fele altudomanyos ostobasagtol is hanyingert kapok, egy szavat se higgyetek el. Ugy hazugsag (vagy sulyosan buta tevedes) ahogy van.
De van más is!
Mire használhatjuk még a Colát (az iváson kívül)?
Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyó vért azzal távolítsák el.
A Cola kiváló WC-kagyló tisztító: öntsön bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyja ezt az igazi csodaszert egy órán át hatni, utána öblítse le! A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
Rozsdafoltok eltávolítása krómozott felületről: dörzsölje be a felületet egy Cola-ba áztatott alufóliával!
Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatja a korróziót, ha egy dobozos Cola-t ráönt. Figyelheti, ahogyan pezseg.
Egy berozsdásodott csavart meglazíthat, ha egy pár percre egy Cola-ba áztatott rongyot tesz a csavarra.
Ha kenőanyagokat akar eltávolítani a szövetből, öntsön bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtassa le a programot! A doboz Cola segít a kenőanyag eltüntetésében. A Cola maradéktalanul eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
Hasznos információk:
A Cola aktív hatóanyaga a foszfor-sav, melynek PH-értéke 2,8. Egy (kisebb) vasszöget 14 nap alatt old fel. A foszfor-sav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.
Ha egy steak-et (marhasült-szelet) egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, az két hét alatt feloldódik.
A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrózionáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
A Cola-forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!!!
(zoldujság.hu)
TILTAKOZZ A DIHIDROGÉN-MONOXID ELLEN!
A LÁTHATATLAN GYILKOS!
A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen és minden évben számtalan embert gyilkol meg. Ezen halálozások legtöbbjének oka a DHMO véletlen belélegzése, de a dihidrogén-monoxid veszélyei nem ezzel végződnek. Szilárd formájával hosszabb ideig való érintkezés súlyos szövetkárosodást eredményez. A DHMO szervezetbe való bevitelének szimptómái a fokozott izzadás és vizelés, és gyakran felfúvódottsági érzés, tengeribetegség, hányás és a test elektrolitikus egyensúlyának felborulása. Azon személyeknél ahol a függőség kialakult a DHMO elvonás azonnali biztos halált jelent.
A dihidrogén-monoxid:
ismert "hidrikus sav" néven, és a savas esők fő alkotóeleme,
elősegíti az "üvegház-effektust",
súlyos égési sebeket okozhat,
részt vesz a természetes földterületek eróziójában,
gyorsítja a korróziót és számos fém rozsdásodását,
elektromos zavarokat okozhat és csökkentheti a gépjárművek fékberendezéseinek hatékonyságát,
megtalálható a rákos betegekből kimetszett tumorban.
A FERTŐZÖTTSÉG HATALMAS MÉRETEKET ÖLT!
Kimutatható mennyiségű dihidrogén-monoxid észlelhető szinte minden folyóvizünkben, tavainkban és víztározóinkban. A szennyezés globális, és nyomokban még az Antarktisz jégtakarójában is kimutatható. Számos országban dollármilliós károkat okoz emberek és cégek számára.
A nyilvánvaló veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot gyakran használják:
ipari oldó- és hűtőszernek,
nukleáris erőművekben,
soha le nem bomló műanyag dobozok gyártásánál,
tűzoltó eszközök adalékanyagának,
számos kegyetlen állatkísérletben,
rágcsálóirtó szerekben. Még a leggondosabb lemosás után is észlelhetőek e kemikália maradványai, számos gyorséttermekben árult és "rágcsálnivaló" ételekben adalékanyagként.
Számos cég önti a hulladék DHMO-t a folyókba és óceánokba, és ezek ellen jogilag lehetetlen fellépni mert ez a jelenlegi gyakorlat még mindig legális. A természetes élővilágra gyakorolt hatás hatalmas, és nem tehetjük meg hogy továbbra is figyelmen kívül hagyjuk!
A BORZALMAT MEG KELL ÁLLÍTANI, MÍG NEM KÉSŐ!
Az Amerikai kormány megtagadta ennek a veszélyes kemikália gyártásának, forgalmazásának vagy használatának betiltását annak "a nemzet gazdasági egészségére gyakorolt fontos hatása" miatt. Valójában a tengerészeti és hadiipari szervezetek DHMO-val végzett kísérleteket folytatnak, és több millió dolláros egységeket terveznek háborús események ideje alatti felhasználására. Több száz katonai kutatóintézet jut hozzá rendszeresen több tonnányi anyaghoz a magasan fejlett földalatti elosztórendszereken keresztül. Több helyen nagy mennyiségeket halmoztak fel belőle "későbbi felhasználás céljaira"!
MÉG NEM TÚL KÉSŐ!
Cselekedj MOST hogy megelőzzük a további szennyeződést! Ismerd meg ennek a veszélyes vegyianyagnak további jellemzőit! Amit nem tudsz az OKOZHAT neked - és másoknak - bajt!
Támogatásodról a dhmo@exabit.hu címen értesíthetsz minket!
Amennyiben nem rajtunk keresztül, hanem közvetlenül a nemzetközi szervezethez akarsz csatlakozni, ezt a no_dhmo@circus.com címen teheted meg. Az eredeti weblapot a http://www.circus.com/~nodhmo/ címen találhatod. Információs anyagért írhatsz az alábbi címre egy felbélyegzett válaszborítékkal:
Coalition to Ban DHMO
211 Pearl St.
Santa Cruz CA, 95060
(egyébként volt 1 rövidebb változata is, felmérésként: 50-ből 1 valaki tudta miről van szó, 6-en tartózkodtak, többiek aláírták... amerika. DE nem különb itt sem a helyzet, sajnos)
a margarin hidrogénezett zsír ezért lerakódik az érfalban ergo totál káros. ÉS szinte mindenben hidrogénezett növényi olaj van figyelem egy ideje szinte az összes édességben még a túró rudiban is. Ez emeli a koleszterint. A Milkában nem találtam egyedül eddig meg a Mulino Biancho olasz kekszekben, azokon külön ki van hangsúlyozva hogy nem tartalmaz.
Bár most már a kukoricában is kételkedem.
Egy érdekes dolog viszont, hogy amint elkezdek vajat enni fehér "koleszterinmirigyek" jelennek meg az arcomon. Vagy legalábbis eddig mindenki így hívta őket. FEhérek,mélyen ülnek az arcbőrben, és nem lehet eltávolítani őket úgy, mint egy pattanást. Tűvel kell kiemelni, és az egész olyan, mint egy kis kemény mag. Ha még a bőrben van, akkor pedig, ha megnyomod felette a bőrt, szabályosan szúró érzés, mintha egy tüske lenne benne. Ez csak és kizárólag akkor jelentkezik, ha hosszab időn kerezstül vajat fogyasztottam. Ha áttérek a margarinra, akkor elmúlik. Mindezek ellenére nem mondom, hogy a margarin egészséges, és a baj, hogy a vajat még szeretem is ráadásul... de ez a bőrprobléma miatt nem ehetek!
Van valahol egy értekezés a dihidrogén -oxid káros hatásairól is.
Nem tudod hol lehetne megtalálni??
A kenyérfogyasztás veszélyei, természetesen a legújabb kutatások alapján. . .
- A büntetésvégrehajtási intézetekben fogva tartott elitéltek több mint 98%-a kenyérfogyasztó.
- A kenyérfogyasztó családokban felnövekedő gyermekek 50%-a a standardizált teszteket átlag alatti eredménnyel teljesiti.
- A XVIII. században, amikor gyakorlatilag minden kenyér otthon, a háztartásban készült, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet, a csecsemőhalandóság elfogadhatatlanul magas volt, sok nő belehalt a szülésbe, és a lakosságot olyan járványok tizedelték, mint a tifusz, a sárgaláz és az influenza.
- Az erőszakos bűncselekmények több mint 90%-át kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.
- A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kisérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagból néhany dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle! Az átlagmagyar ennek sokszorosát fogyasztja el egy hónap alatt!
- A primitiv törzsi társadalmakban, ahol a kenyérfogyasztás ismeretlen, évszázadok óta feltűnően kevés rákos megbetegedést, Alzheimer-, Parkinson-kóros, csontritkulásos esetet jegyeztek fel.
- A kenyér bizonyitottan addiktiv. Kisérleti alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vizzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.
- A kenyérfogyasztás sok esetben csak előkészitője a "keményebb" élelmiszerek, mint például a vaj, lekvár, méz fogyasztásának.
- A kenyérről bebizonyosodott, hogy magába szivja a vizet. Mivel az emberi testet több mint 90%-ban viz alkotja, a huzamos kenyérfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat a szervezet molekuláris összetételében.
- Az újszülöttek köhögnek a kenyértől.
- A kenyeret 200 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sütik. Ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztit egy felnőtt embert!
- A legtöbb kenyérfogyasztó képtelen megkülönböztetni a tudományos tényeket a statisztika álruhájába burkolt, értelmetlen locsogástól. . .
Az ijesztő adatok ismeretében a következő korlátozó intézkedések foganatositását javasoljuk:
- A fiatalkorúak kenyérvásárlásait be kell tiltani.
- Azonnal felvilágositó kampányt kell inditani az összes médiában "Mondj nemet a veknire" jelszóval.
- Minden kenyérféleséget 300%-os büntető adóval kell megterhelni a kenyér által okozott ártalmak költségeinek fedezésére.
- A kenyérfogyasztás reklámozásának gátat kell szabni.
- Az iskolák környékén kenyérmentes zónákat kell kialakítani.
Én úgy tudom, hogy a hidrogénezett olajok ártalmasak. És manapság már egyre kevésbé használják ezeket, akár margarinban is.
Ezen kívül a jó minőségű margarin finom, én legalábbis szeretem. Jó illata is van.
És az nem igaz, hogy a koleszterin nem ártalmas. Igenis, meszesedést okoz az érfalakban, de hát mindenki azt a nézetet fogadja el, amit ő szeretne. Ez már csak így van...