Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Dohányzás a játszótéren
2007-06-13 21:391.
Létrehozva: 2007. június 13. 21:39
Sziasztok! Nemrég épült a közelünkben egy nagyon jó kis játszótér, aminek 14 hónapos kisfiammal nagyon megörültünk. Imád homokozni és a többi gyerek között lenni. Viszont adódott egy probléma: 10-ből 8 szülő dohányzik. A játszótér területén. Akár a homokozó mellett guggolva is rágyújtanak. Nem tudom, mit tehetnék ez ellen, mert én vagyok a kisebbség. Ha kinyitom a számat, minket fognak kiutálni. Ha nem, akkor magunktól fogunk leszokni erről a szórakozásról. Sztetek mit tegyek? Nagyon zavar.
Sajna minálunk nem csak cigiznek a játszótereken, hanem kutyákat is sétáltatnak. Ha pont a homokozóba végzi az állat a dolgát, nem zavarja. Nem érdemes homokozóba engedni szegény gyereket. Vagy a kutyák, vagy a kóbór macskák végzik oda a dolgaikat. Ezek után, amit elkaphat szegény gyerek... Jobb nem is belegondolni
Igen, ez igaz, de én meg még olyan szomszéddal is rendelkezem, hogy velünk egykorú gyerekei vannak. Persze ez extrán szerencsés állapot, főleg, hoyg hatlakásos az egész ház.
Egyébként, el szoktunk néha menni máltai játszótérre, meg egy templom kertjében levőre, valahogy ott jobb emberek verődnek össze, vagy csak a kerítés van rájuk jó hatással? nem tudom.
Mi kertes házban lakunk, és már félig készen van a homokozó, de a játszótér azért más, ott közösségben is vagyunk.
A rigók és mókusok nem bagóznak a képembe, szóval megyek is, de attól függetlenül még nem megoldott a helyzet, mert sokan laknak városban azok közül, akik pont ugyanúgy nem tolerálják a bagót és ha az életem csak arra kellene feltennem hogy megszűntessem a dohányzást éttermekben, közterületen, iskolákban, kórházakban (mert hogy a rákos anyám mellett bagóznak a nővérek), akkor megtenném.
Mellesleg itt az egyik kedvenc bagóellenes videóm:
http://www.youtube.com/watch?v=mrbeEmN-EdE
köszi mindenkinek a sok választ!
plüssmackó: a gyerekem közvetlen közelében, 2 m-en belül is rágyújtanak Ha csak a padon tennék, nem érdekelne. És biciklivel járunk a játszóra
hellani: a következő játszi 6 km-re van
zárkózott: tegnap az én kisfiam is felvett egy csikket
bumerang: azt a szmájlit küldeném neked, amit Te nekem, csak fejjel lefelé
Puszkata: én is megtiltanám a közterületen való dohányzást
zotyov: anyósnyelv, ez jó
cirkáló: ezt a gyeses mondatot nem igazán értettem nem ez egyébként a legnagyobb problémám, de azt inkább nem osztanám meg másokkal
SJudit: itt vagyok, csak eltartott egy darabig, amíg visszaolvastam ezt a rengeteg hszt. még soha nem jött ennyi válasz egy topicomra sem
Anyám, hogy néznének az emberek!!!! (Nem mintha gond lenne, nem parázok a nyilvánosságtól )
PEdig lehet...
Ja és bocs ha rossz az olvasás-készséged...de akkor leírom mégegyszer...falun lakom...nem Pesten, nem nagyvárosban...remélem mostmár eljut az egyadig.
Nagyon sajnállak, nyugtasd ezzel magad hogy ha nem lennének dohányosok, akkor is magas a szénmonoxid szint. Ezzel burkolóznak sokan, mert gyávák és lusták, kényelmesebb a segged egy autóba betenni mint bicajra ülni, tekerni mondjuk fél órát, esetleg várni a buszra...sajnos az ember márcsak akkor akar valamit tenni amikor a veszély elérkezik, mikor már nincs visszaút. Ha tudnánk hogy már csak 1 év van hátra a Föld életéből, egyből mindenki abbahagyná a kocsizást...
a magyar tv-ben is ment a reklám.
Olyan felé nem jártam...
Játszótéren dohányzókkal szemben zéró a toleranciám.
Legutóbb a városligeti játszótéren szóltam rá 4 kismamára (az egyik terhes volt), akik a kis homokozó melletti padon szépen libasorban pöfékeltek. A csikket a földre dobták. Kivágták a biztosítékot nálom.
Még egy "EU-s" játszótér kapuján sem láttam "dohányozni tilos" táblát. Nagyon hiányolom.
(Mellesleg ezt pont annyira utálom mint a bagót, mármint a környezetszennyezést...és annyira kiröhögöm azt a szülőt aki azzal jön hogy "így is annyi rossz van már a levegőben"...mármint hogy szerinte a passzív dohányzás már nem is számít...és ilyenkor elgondolkodom hogy ezt is anya szülte?)
És igen, minden erőmmel azon leszek hogy a gyermekem ne cigizzen...hogy miért? Mert rohadék szülő vagyok aki nem akarja végignézni ahogy a gyereke mérgezi magát direktben!
Cirkáló: Aki nem akar, nem cigizik. Nem cigizek...mégis passzívan dohányzok...hopp...nem stimmel az elméleted.
Nagyapáink? OK, akkor te is szalonnát eszel, páleszt iszol és bagózol? Gratulálok (Nem hiszem el hogy nem érzed a különbséget)
Számomra egyszerűen összeférhetetlen a dohányzás és a kisgyerek fogalma..sőt a kisgyerek és az anyaság fogalma is. Sok a rossz tapasztalat..
Hogy csak egy példát említsek. A T-Com gyerekszigeten úgy tiltanám be a dohányzást, mint a pinty. Hogy jönnek ahhoz, hogy a gyerekeim orra alá fújják a füstöt, hogy ráhamuzzanak? Bírja már ki arra az időre, amíg ott van és hintáztat, sétáltat. Ok..legyen egy kijelölt hely nekik és ott pöfékeljenek. Áhh úgyse bírnák ki..