Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Antidepresszáns .
2007-06-21 20:471.
Torolt_felhasznalo_258781
Létrehozva: 2007. június 21. 20:47
Sziasztok.2 Napja nyitottam 1 topicot,a segítségeteket kértem.Most pedig kétségbe vagyok esve.Amióta az orvos felírta az antidepit,olvasgatok,tájékozódom ebben a témában.Találtam egy olyan helyet,ahol,olyan emberek fórumoznak akikre iszonyú hatással voltak ezek a gyógyszerek,és a mellékhatásaitól szenvednek.Most jelenleg nem tudom,merjem vagy ne merjem szedni a gyógyszereimet.Nem akarok odáig jutni,hogy beledögöljek a mellékhatásokba.Azért mentem orvoshoz,mert iszonyú tüneteim vannak,nem akarok gyógyszereket szedni,ezért is mentem is azt hiszem későn,mert úgy gondolom,az embernek saját masgának kell megoldania a problémáit.Nem tudom megoldani,nem én mondom magamnak legyek boltban tömegben rosszul.Mindennapomat,az egész élertemet elviselhetetlenné tesz ez a betegség.Próbáltam,azt mondani magamnak,ilyen betegség nincs,semmi gond,nem vagyok beteg,bebeszélem magamnak.Addig míg ki nem megyek itthonról semmi baj,amint olyan helyre kerülök,remegek izzadok stb.Pedig nem akarom ezt,és mégis ez van.Az orvosomban bízom,azért mentem hozzá,segítségért.Félek,hogy odajutok mint sokan mások,se nem sírnak,se nem nevetnek.Üresek. Nem szeretnék beledögleni ebbe az egészbe,egyszerűen élni akarok ,vissza az életemet!!!!!!!!A kérdésem gyógyszer ,vagy inkább ne!!!!!!!!!!!!!?????????Próbáljak túljutni ezen az egészen 1,vagy ami 5 éve nem megy,vagy szedjem be és reménykedjem,hogy túlélem,nem leszek én is áldozat????????Köszi a válaszokat.
Sziasztok
Végig olvastam ezt a topikot. Érdekelne, hogy hogy vagytok most ennyi év után.
Engem is elért sajnos ez a "kórság". Pánikbetegségre és szorongásra Scippa 10 mg-ot szedek reggelente. Még csak 2 hete kezdtem el szedni, de úgy érzem már jobban vagyok. Pszichológushoz is járok, már a másodikhoz, mert az első nem tetszett. Még mindig nem vagyok 100%-os, de jobb mint volt. Viszont aggódom amiatt, hogy mi lesz, amikor majd abbahagyom a gyógyszert. Szeretném mihamarabb abbahagyni, mert babát szeretnénk.
Szia!
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagy!!!!
Én Cipralexet szedek és egyáltalán nem csökkent a vágyam. Bár én a fogamzásgátlót abbahagytam közben,mert állítólag az sem jó a depinek. Na azóta minden jobb lett
nem vagyok mániás, sosem voltam, de könyebben elcsábulok és többet kezdeményezek!
Szóval nálam ilyen abszolút nem volt!
Nagyon jókat írtál! Ez már sokkal több,mint fél siker!
Így tovább, egyre könnyebben fog menni, mert az, hogy jól érzed magad, generálni fogja a többit is.
Örülök hogy alakulnak a dolgok nálad is! Azóta is remélem!! ????
Itt is szerencsére! Jól vagyok már! Csak már unom ezt a dög meleget!!!!
Sziasztok!
Gyorsjelentés: hétvége sok strand, mégtöbb lazulás... A héten folytatom!!!!
Itt minden szerencsésen alakul, maradjon is így !
Elveszve nálad mi a helyzet? 3 hét után nem váltanak gyógyszert, azt kb1 hónap semmi hatás után. Aszzem. De lehet még több idő is kell!
Merre vagytok emberek?
Sajnos kívülről szerotonint bevinni lehetetlen. Az antidepik más módon működnek:
1. MAOI tipus. Gátolja a szerotonin lebontását, így több marad.
2. SSRI tipus. Gátolja a szerotonin visszaverődését az érzékelőkről, így a kevés is jobban érvényesül.
Ha rágod magad, attól csak rosszabb lehet. Az antidepresszáns hatása közel egy hónap után jelentkezik, ezért szoktak a kezelés elején kedélyjavítót (Xanax, Frontin), és/vagy nyugtatót (Rivotril, stb.) is adni, hogy a beteg képes legyen türelemmel kivárni a javulást.
Tudom, hogy nehéz, de türelem!
Sziasztok!
Mizujs? Igen nagy a csend!
Elveszve hogy vagy????
Itt minden oks. Alakulnak a dolgok szép lassan!
Hasonló volt az én meglátásom is, utólag.
Szinte belezsúfolódott életembe a mindennapos megélésünkért folytatott küzdelem, a taposó malom. Semennyire nem nyíltam meg önmagam számára.
És én is felismertem jelentőségét Énem fejlődése szempontjából a depimnek. És szeretettel gondolok vissza rá, arra az időszakomra, mert segített felnyílnia belső látásomnak, a felismeréseimhez.
Köszönet érte!