Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Főzzünk finom leveseket

angi60
Létrehozva: 2007. július 19. 09:12
Sziasztok! Szeretném ha sok finim leves recepteket küldenétek, olyat amit egyszerú megfőzni ebben a nagy melegben. Persze szivesen  kiprobálnék bármilyen levest, mert nálunk az ebéd leves nélkül elképzelhetetlen. Várom ötleteiteket. Sziasztok.
  1. 2012. november 11. 13:523652.

    Sziasztok,

     

    egy kis különlegesség: pak choi leves kókusztejjel

     

    Az szereti az ázsiai ételeket, ezt is fogja

  2. 2012. október 26. 15:133651.

    Jól hangzik ez  a  levess porolós ami mostanában nem egy utolsó szempont.

     

    hasonló levesz én is szoktam főzni tészta főző levéből.

     

    Rántást csinálok amibe teszek 2-3 gerezd fokhagymát egy kis pirospaprikát felöntöm a tészta lével forr egyet és kész is a  majdnem fokhagyma krémleves. Általában piritott kenyér kockával esszük, de jó bele bármilyen tészta is.

     

    Kenyérkocka mindig van készen, mert amikor a sütőt használom és kikapcsolom akkor amig kihül meg is szárad a kenyérkocka vagy a prézlinek összegyüjtött száraz kenyér

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_413693 (3649)
    2012-10-26  12:59
  3. 2012. október 26. 13:143650.

    mediterrán sütőtök krémleves:

    A sütőtök héjját levágod, husát 1x1 cm es kockákra vágod , és kevés olajon puhára párolod ( fazékban ) , mikor megpuhult öntessz hozzá tejet , és leturmixolod ,állaga sürü de folyós lesz , egy kevés főzőtejszint öntesz bele , só, bors , oregánó, bazsalikom , mindenből egy kevés , felforralod , még sürübb lesz ,,, és kész ,,,elkészitési ideje kb 15 perc  , én nagyon szeretem

    előzmény:
    angi60 (1)
    2007-07-19  09:12
  4. Torolt_felhasznalo_413693
    Torolt_felhasznalo_413693
    2012. október 26. 12:593649.

    Egy nagyon egyszerű és nagyon finom levest küldök, nyilván sokaknak ismerős lesz, én a nagymamámtól tanultam.

    Ha krumplit főzöl (pl. krumplipürének, stb..) jó sok vízzel tedd fel, persze sóval is.  Ha megfőtt, csak a levét öntsd le, abból lesz a leves. 

    Olajon egy fél fej hagymát piríts meg kicsit, egyben, a vágott felével lefelé tedd az olajba, ha kicsit megbarnult, szórd meg pirospaprikával és azonnal öntsd fel a forró kruplilével.Ha kevés a krumplilé, nyugodtan egészítsd ki vízzel.  Ha felforr, tegyél bele sok petrezselymet, fél paprikát-paradicsomot, kis kanál vegetát és forrald kis lángon kb. 5 percig.

    Ez után főzzél bele tésztát, szerintem cérnametélttel a legfinomabb. A tésztafőzés ideje kb. 5-10 perc még. kis borsot szórj bele végül. Nagyon finom és nagyon egyszerű leves.

    előzmény:
    Dene (3648)
    2012-10-26  12:43
  5. 2012. október 26. 12:433648.

    Van-e jelentősége a tojások számának a levestésztákban?

     

    Olyan leves recepteket keresek, melyek tésztát tartalmaznak, de nem a szokványos/hétköznapi levesek: lebbencs, zöldborsó, zöldbab, stb

    Segítenétek?

     

     

    előzmény:
    angi60 (1)
    2007-07-19  09:12
  6. 2012. október 23. 21:393647.
    Köszi, én is láttam valahol
    előzmény:
    csutak51 (3646)
    2012-09-21  21:48
  7. 2012. szeptember 21. 21:483646.

    Nagyon jól néz ki mind, ki fogok párat próbálni!

     

    (Kicsi off:

    a kürtőskalács-sütés sörösdobozon az oldaladon hatalmas ötlet, köszi!

    Azt méginkább kipróbálom!)

    előzmény:
    Receptműves (3645)
    2012-09-21  09:57
  8. 2012. szeptember 21. 09:573645.

    Sziasztok,

     

    különleges és nagyon finom: céklaleveles zöldborsó krémleves

     

  9. 2012. szeptember 13. 15:453644.

    Sziasztok,

     

    egy kis újrahasznosítás: paprika(csuma) krémleves

  10. 2012. július 10. 12:153643.

    Sziasztok,

     

    kellemesen savanykás: burgonyaleves

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  11. 2012. július 8. 22:083642.

    Sziasztok,

     

    kellemes hűsítő a melegben: meggyleves (laktóz- és gluténmentes)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  12. 2012. július 2. 10:453641.

    Sziasztok,

     

    igazi hűsítő, nyári finomság: céklás gazpacho (hideg, krémes zöldségleves)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  13. 2012. június 29. 22:493640.

    Sziasztok,

     

    bográcsban készítve is finom: óriás fehérbab leves

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  14. 2012. június 29. 22:033639.

    Sziasztok,

     

    leves után: császármorzsa a serpenyőből

     

    Imádjuk

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  15. 2012. június 22. 10:113638.

    Kellemes napot!

     

    Most zsenge zöldborsóval még finomabb: zöldborsóleves galuskával

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  16. 2012. május 22. 13:343637.

    Sziasztok,

     

    egy jó ebéd után édes a pihenés, ráadásul a relaxálás zárásakánt egy kis kényeztetés... Gyertek játszani :-)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. 2012. Április 28. 11:043636.

    Sziasztok,

     

    különleges, finom és nem feltétlenül drágább, mint egy húsos leves:

    kókusztejes garnélaleves

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  18. 2012. Április 18. 14:393635.

    Szia!

     

    Ma épp arra gondoltam ebédkor leirom milyen levest főztem aztán elvetettem agondolatot de most még is leirom.

     

    Valamilyen leves kellettb volna, de milyen rántott leves majd minden héten van zöldség nincs itthon lebbencs levest nincs kedvem főzni mi van a hütőben.

    Találtam egy kis darab zellert ami kevés lett volna zellerkrémlevesnek, tettem bele egy krumplit egy  megfőztem sóztam ételizesitő bors amikor megfőtt jől összenyomkodtam tejfölös habarással  süritettem tettem bele egy marék összeapritott medvahagymát és  piritott kenyérkockával tálaltam. Nem tudom minek nevezzelek leves volt de fini volt

     

    előzmény:
    Receptműves (3634)
    2012-04-17  22:46
  19. 2012. Április 17. 22:463634.

    Sziasztok,

     

    nem leves, de egy finom, tartalmas leves után éppen tökéletes: medvehagymás pogácsa

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  20. 2012. március 31. 14:333633.
    Bocs, de ebbe is írt hagymát, csak a párom nem bírja, így csak olvasztott zsírral, őrölt paprikával, és borssal fűszereztem a tésztát.
    előzmény:
    angi60 (3631)
    2012-03-31  09:00
  21. 2012. március 31. 11:523632.

    Szia!

     HAGYMA TÁSKA LEVES
     
    Hozzávalók:
    A hagymás táskához:
    1 tojás
    liszt

    1 nagy fej hagyma
    pirospaprika
     
    A leveshez:
    2 dkg Ráma
    1 púpos ek. liszt
    1,5 l víz
    3 húsleveskocka
    1 csokor petrezselyem
    2-3 ek. tejföl
     
    A tojást megsózom és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény levestésztát gyúrok. Legalább fél órát hagyom pihenni.
    Közben a hagymát felaprítom, kevés olajon fedő alatt sóval megpárolom, majd pirospaprikával összekeverem.
    A tésztát jó vékonyra kinyújtom és megtöltöm a hagymával. Ezt vagy úgy készítem, hogy hosszú, kb. 6-7 cm-es csíkokra vágom és egyforma távolságra mokkáskanálnyi hagymahalmokat rakok, ráhajtom a tészta másik felét és lenyomkodom a közöket, vagy a kinyújtott tésztalap felére rakom a halmokat és ráhajtom a tészta másik felét, a közöket lenyomkodom és derelyevágóval felszabdalom. A tésztát nem árt vízzel megkenni ott, ahol a tésztának össze kell ragadnia. Egyszerűbb, ha azt az egész lapot megkenem, amit a töltelékre borítok.

    Nem jegyeztem meg kinek blogjáról mentettem el.

    előzmény:
    angi60 (3631)
    2012-03-31  09:00
  22. 2012. március 31. 09:003631.

    Szia

     

    Köszi a receptet ki fogom próbálni jövőhéten, de igazából nem ezt a levest keresem valamikor ifikoromban a barátnőm anyukája főzött olyan levest aminek a tésztája volt megtöltve hagymás zsirral akkor huztam az orrom, hogy lehet ilyet enni, de már ugy látszik felnőttem.

     

    Ma tyukhúslevest főzök már alig várom 3 hete nem volt husleves már elvonási tüneteim vannak.

     

    szép napot

    előzmény:
    Sarapod2 (3630)
    2012-03-30  21:23
  23. 2012. március 30. 21:233630.

    Sziasztok, ide tévedtem, mert nekem is néha levesgondom van.

    Ezt a levest, levesbetétet keresed?

     

    Görcs leves:


    Rendes levestésztát gyúrunk tiszta tojással. Fél órat pihentetjük és azután kinyújtjuk szép vékonyra. Ekkor olvasztott zsírral bekenjük az egész tésztát. Meghintjük sóval és borssal. Ezután magunk felől egy újnyi tésztát feltekerünk és levágjuk a feltekert részt, majd a kezünkkel az egyik véget megkötjük mint amikor görcsöt kötünk a zsebkendőre, hogy el ne felejtsünk valami. Most a görcs után a tésztát lecsípjük. Igy szépen görcsölgetünk amíg a tésztábol tart.
    Ekkor egy lábasban finom apróra vágott hagymát üvegesre prirítunk, beleteszünk egy kis pirospaprikat és felöntjük vízzel. Közben megtisztítunk pár krumplit kockáravágjuk és beletesszük a levesbe, majd a görcsöket is hozzáadjuk, amikor forr a leves. Nagyon fontos hozzáadni friss zellerlevelet egy csokorral megvágunk és a végen belefőzzük a levesbe!

    Nekem ízlett, bár nem lesz sűrű étek az asztalon, mert eléggé munkaigényes. Ez volt az első próbálkozás, azóta még egyszer csináltunk, azok már jobbak, szebbek, kisebbek lettek.

    Talán télen, mikor ráérek sűrűbben főzök ilyet!

     

    Jó étvágyat hozzá!

    előzmény:
    angi60 (3629)
    2012-03-30  08:54
  24. 2012. március 30. 08:543629.
    Köszi, majd megnézem. Szoktam olvasgatni azt a topikot is lehet, hogy onnan jött az ötlet. Olyan nehéz kitalálni milyen levest főzzek.
    előzmény:
    Oliva_ (3628)
    2012-03-29  13:35

Címlap

top