Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Áruljátok el, hol tudtatok magot beszerezni? nekem is nagy kedvencem....
köszi
Nálunk is van rukkola a kertben, ezért engem is érdekelt. A nlc-n is van pár rukkolás topic, de főként saláta-recepteket találtam bennük. Szerintem a legjobb t.:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=39856
Itt írnak a fagyasztásról is:
Víz+ olaj elegyével leturmixolva jégkocka készítőben kifagyasztom. Zacskóba ütöm. Felhasználása mint a frissé /saláta öntetbe vagy tészta ill. hús ételekhez 1-2 kockát/. (anya77)
Turmixgépben vagy mozsárban zúzzunk péppé 2 jó maréknyi rukkolalevelet egy kis sóval, és 25 g szezámmaggal. Adjunk hozzá 25 g reszelt parmezánt vagy kemény juhsajtot, és ezt is zúzzuk bele alaposan. Most apránként, mint a majonézkészítésnél, folyamatosan öntsük hozzá az olajat, és dolgozzuk össze. Mire a 4-5 evőkanálnyi olaj elfogy, a mártásnak olyan sűrűnek kell lenni, mint egy majonéznek. Kifőtt tésztához, zöldségfélékhez vagy párolt halakhoz használjuk. A forró ételhez adott pestónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.