Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gyűlölöm a társasházi laká
Kizárólag a hangok miatt. Mert ugye most nyár van, nyitva az ablakok, így minden másik lakásban, illetve a folyosón (függőfolyosó :-() történtekről akaratomon kívül is értesülök.
És ilyenkor amúgy is tele van kisgyerekekkel, akik állandóan szaladgálnak, kiabálnak.
Tudom, nem vagyok túl empatikus, de nekem ez már bosszantóan intim.
Nem megoldást várok, ugyanis még pár évig nem költözünk (egy éve vettük), és amúgy is muszáj itthon lennem, mert tanulok, csak jól esett kicsit nyafogni...
vagy a hideg zuhany 2 óránként
Jut eszembe egy vödör hideg víz lehet megoldaná az udvaron történő zajongást és ilyen melegben még azon se kéne aggódnunk, h agyonvernek egy szívlapáttal érte
szegény gyerekre ha ilyenkor csuknám rá az ablakot hőgutát kapna, így is amikor csak tehetem visze a strandra, usziba hűsölni
Naja, az ablakbecsukás mostanában nem a legkedvezőbb megoldás
Legyek boldog, hogy van élet körülöttem? Ez engem valahogy nem boldogít.
Szóval a "megjött az esze" az azt jelenti, hogy mert gyereke van, már neki mindent lehet??? Ami őneki zavaró, az másnak már ne is legyen az??? Ó de szomorú. Amúgy nem hinném, hogy megjött az esze, mert a lent trécselő néniket időnként lekurvázza, hogy finoman fogalmazzak, hát nem tom, ez annyira nem vall kulturált viselkedésre, és észre sem
Ráadásul tudom milyen a gyerekzaj, van egy tündéri unokahugicám - és valóban, lent zajong a téren
Ja, és az én eszemről annyit, hogy fülhallgatóval hallgatom a zenét (pedig az nekem ártalmasabb), este 9 után próbálom visszaszorítani a zajforrásokat és úgy általánosságban figyelek a környezetemre. Ja, és áldom az eget, hogy nem egy ilyen önző ember a szomszédom, mint Te, mert az írásodból csak annyi derül ki, hogy nagy ívben .... a többi emberre Bocsesz a stílusért, de tudom, hogy Te úgysem sértődsz meg! Mert nem érdekel ki mit ír!
A világ nem fog megállni senki kedvéért, ha valakit zavar meg lehet oldani.
De szerintem még mindig jobb viccesen felfogni és élvezni a minket körülvevő életet, mint állandóan idegeskedni rajta...úgyse változik, jó az nektek h folyamatosan hergelitek magatokat ezen?
Minden nézőpont kérdése.
Én is moroghatnék h a gyerek ablaka pont a játszótér mellett van, ahol örökös a zajforrás és nappal aludna a kicsi.
De fölösleges.Be tudom hozni a szobámba ha zavarná, vagy becsukom az ablakot, lehúzom a rolót.
Mindenhol emberek élnek, mindenkinek van gondja-baja, és nem egyszerre. Ha mindig megszűnne a zajforrás mikor valaki épp tanulni, dolgozni stb akar otthon lehet mindig csönd lenne, mert valakt mindig zavarna ez.
De szerintem ha pl elköltöznél egy idő után a nagy csndben hidd el az is hiányozna ami miatt a legtöbbet zsörtölődtél, még akkor is ha most ez hihetetlnnek hangzik.
ahogy a topikindito irta, csak egy kicsit nyafogni akart, engedjetek mar meg neki, nehogy osszemarakodjatok itt ez miatt
egyebkent en imadom a gyerek hangokat, madar csicsergest, es neha meg a mosquito zummogest is,
különben is kihangsúlyoztam h az már más ha csendháborításnak minősül vagy túlmegy a mindennapos élet zajain.
de h egyesek olyanok miatt reklamálnak h az ember főz, ami zajjal jár meg h gyerekek vannak stb...az durva
A legszebb, hogy az a szülő, akinél nem "csapok szét" (én írtam ugyanis) az évekkel ezelőtt ha lábujjhegyen mentünk el az ajtaja előtt, már ordított egy sort hogy mit hangoskodunk, most meg van bőr a pofáján kint motoroztatni a kisfiát a gangon. Milyen érdekes, mi? Asszem neki kéne tanyára költözni!
Az ilyen szitukban az a legszebb, hogy ha ő van a "rosszabb oldalon", akkor már nem veszi olyan viccesre a szitut!
Gondolom azt itt reklamáló gyerekzsivaj ellenesek vagy egy alföldi tanyán nőttek fel, vagy amikor gyerekek voltak beültették őket egy sarokba és ha pisszentek egyet akkor szétcsaptak közöttük a kedves szülők...
Hát kérem a gyerekek igenis ricsajoznak, nevetgélnek, rohangálnak, imádják a meselemezeket, később a tuc-tuc zenét... A fiatalok buliznak, a kutyák ugatnak.. A játszótér pedig azért van hogy ott játszanak a gyerekek... Ha valaki egész nap homokvárat épít valószínüleg azt szereti, és nem az anyuka kényszeríti a homokózóba...
Komolyan ti normálisak vagytok??? Esetleg költözzetek vissza a tanyára, ott mindig csönd van, kivéve ha nyerít a ló.. De javaslom ne tartsatok állatokat és akkor már csak a méh zümmögését, vagy a fák leveleinek zörgését kell kiküszöbölni és csend lesz...
Vasárnap is csak anyával felszaladtunk hozzánk,mert már mentünk is tovább.Anya nyitva hagyta a bejárati ajtót.de tényleg csak 3 percre rohantunk fel.Megyünk ki erre mondja anyukám,hogy az öregasszony most szaladt lefele a lépcsőn.Képes feljönni mintha a virágokat buzerálná,persze mi tudjuk hogy hallgatózik.Mert mikor mentünk le egyből behúzott,én direkt megálltam a lenti lépcsőn és már nyílott is az ajtaja.Mindig érdekli ki jön hozzánk stb..........
Anyám meg jól beszólt neki,hogy nem kellene fülelni,remélem hallota a vén banyája.
milyen lenne az ha mindenki tök csenbe lenne, mert zavar valakit?más az mikor már valóban hülye az illető és átmegy a dolog csendháborításba, de a hétköznapi élet zajai (főzés, gyereknevelés, stb) teljesen természetes
nem mondjátok komolyan h ez zavaró.
én pl kiakadok egy építkezéstől meg hasonlók, de ilyenektől...
meg vagyok rajtatok botránkozva
ha papírvékonyak a falak gondolom ti sem szoktok le pl a rántott húsról, ami zajjal jár, a gyereknek nem tapasszátok be a száját ha sír és nem mondtok le az éneklésről sem a kicsiknek.
ezek szerint engem is elmondanak mindennek mert ha sír a picim énekelek neki és talán valaki hallja?
nem tudom, én tényleg szeretem a mindennepi normális élet beszűrődő zajait
ha gondolod kölcsönadom a kislányomat,hogy ne legyél elveszve!
hidd el postafordultával fogod visszaküldeni
Ez nagyon jóóóó! :D
Akkor kezdek felvidulni ha a szomszéd szombaton beindítja a damilos fűnyíróját, és hallom hogy még életbe van.
Beszereztem jó pár papagájt és azok nyomják rendesen és most van egy pár fiatal kacagó gerlém is akik most éppen szaporodni készülnek, a fiú egész nap turbékol a lány pedig jókat kacag rajta.
Igy elvagyok, egész nap megy a zene, nézem a tv-t telefonálgatnak, néha dolgozgatok is kicsit este elmegyek egy egy közeli bevásárlóközpontba és elmegy az idő.
Gondoltam örökbe fogadok egy senegáli néger kisfiút had ricsajozzon itt mellettem de nem olyan egyszerű az egész.
Na kit mi idegesít?