Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Marokkóról..ősz intén,barát
10 hónapja ismerkedtem meg egy marokkó sráccal.
Keresek egy olyan embert, aki ismeri ezt az országot,ismeri a kultúrát (igazán), aki talán élt is kint hosszabb ideig...akinek a párja marokkói..aki mesélni tudna nekem őszintén és minden túlzás nélkül..aki segítene felkészülni a nagy utazásra...olyan aki tanácsot adhat.
légyszi csak olyan írjon aki nem rosszindulatúan közelíti meg a helyzetet, akivel őszintén lehet beszélgetni (priviben vagy itt) egy olyan világról, ami még számomra felfedezetlen.
köszönöm előre is.
Itt sok mindent megtudhattok Marokkóról:
www.theoverlanders.com
A párom marokkói.
Ment az üzenet:-)
Elrontottam.... 1 marokkói dirham= ca. 23Ft
Szia!
Nagyon szívesen...
Sajnos én még nem jártam kinnt Marokkóban , de tervezem hogy októberben a ramadan után kiutazom. A barátom hozzám augusztusban jön, eleinte úgy terveztük, hogy vele együtt utazom ki, de...jobbnak látom, ha inkább ramadan után megyek ki.
Talán nincs is olyan itthon létező könyv amit már ki ne olvastam volna Marokkóról , nincs olyan utifilm amit ne láttam volna..de tudom, hogy ez szinte a nullával egyenlő.
Sok emberrel sem volt dolgom, a barátom családjával és barátaival tartom a kapcsolatot, illetve egy németországban élő magyar lánnyal akinek marokkói a férje.
Szerintem egy csodálatos (jó persze tán szegényebb..habár 1Ft=23 marokkói dirham...) hely lehet.
Téged mi fűz Marokkóhoz?
szia Ayadarina
nem tudom,mennyire szeretsz beszélni a saját barátságodról,kapcsolatodról...de ha arról nem is ,én igazán szívesen meghallgatnám a te tapasztalatod Marokkóról..meg mindenről,ami oda kapcsolódik.ugye,én csak a magam tapasztalatát ismerem és hát előfordulhat,hogy elfogodottságunk eltakar előlünk valamit.
és közben hátha mások is bekapcsolódnának és ők is mesélnének nekünk.
az én környezetemben nem igazán vannak emberek,akik érdekeltek ilyen vagy olyan módon ebben a világban.
köszönöm:-)
Kicsit figyelmesebben kellenne olvasnod azt amit írok.
Sem akkor, sem pedig most nem mondtam olyat, hogy mi különbözőek vagyunk...nincs mit átértékelnem.
A reakcióm és a "különbözés" annak szólt, ahogyan a srácokat megismertük, magának a módnak.
amint mondam, csak társalogni szerettem volna arról mással hogyan zajlik az élet egy marokkói "oldalán"....de mint említettem nem erőszak a disznótor, és könyörögni sem fogok.
hát további sok jót és szépet
....csak gondoltam megpróbálok barátkozni.....
Egyébként ha visszaolvastál a felháborodásom akkor teljesen felesleges és alaptalan volt, mert hát azt hittem az én hozzászólásomra reagáltál...de nem.
És ha akkor nem tettem volna meg: hát most elnézést kérek miatta.
Nem erőszak a disznótor, csak beszélgetni szerettem volna.
Kashya valami gond van? Netán valami rosszat írtam volna?
Nagyon eltűntél
26. hsz-ben olvashatod amit írtam.
Ismerősöknek szerveztem utat, így akadtam össze vele, ő volt a másik vonal végén
Szóvel internetes ismeretség csak nem skype vagy msn vagy ilyesmi.
Azért a mi történetünk nem különbözik olyan nagyon...
Mi is a neten ismerkedtünk meg..hosszú hosszú időbe telt nekem is mire rászántam magam, hogy igen őt látni akarom, találkozni akarok vele.
Az én szüleim sem voltak odáig meg vissza az ötlettől, főleg apám nem, de végülis jobbnak látták ha ő jön, ők is látják...és mégis én itthon jobban biztonságban vagyok...mintha én mennék ki Marokkóba.
Bennem nagyon nagy volt (és még mindig) az elszántság.
Lassan két éve tart a dolog...és azért én sem vagyok egy naiv valaki, rendszeresen apró trükkök segítségével lehet tornásztatni a helyzetet és megtudni hazudik e neked vagy sem. Mert hát nagyon észnél kell lennie azt illetőleg mit hazudott két három hónappal azelőtt.
Egyébként engem ami maximálisan megnyugtatott, azok a napok voltak, amikor videobeszélgetés során az egész családját bemutatta nekem.
Tudom hogy nem könnyű és hatalmas a távolság, de ha plz megnézed a Ryanair ajánlatát, nagyon jó áron el tudsz jutni Marokkóba, neked vízum nem kell..tisztában vagyok vele, hogy akkor sem olcsó mulatság, épp ezért mondtam neked a meghívólevelet.
Ami pedig sokat segít, a szüleidet illetőleg, csak az lehet ha látják rajtad, hogy eltökélt vagy, és biztos vagy abban amit akarsz.
ne haragudj hogy megkérdezem, de mennyi idős is vagy te?
na majd még írok később.
Na gondolkodtál a dolgon?
Egyébként én kíváncsi vagyok nagyon arra, hogy köztetek a fiúval hogy áll a helyzet, ha van kedved mesélj itt vagy priviben is!
Már csak tapasztalat-csere miatt...
Megértelek, azt hiszem teljesen igazad van, na de ezen segíthet ha meghívólevelet küldessz neki, és ő jön ide először. Persze ez sem old meg semmit igazán (anyagiak), de sokat segíthet azon, hogy jobban megismerjétek egymást.
Főleg ha hosszabb időre jön..ott azért szemtől szembe hetekig színlelni és hazudozni nem nagyon egyszerű dolog...
Sem lebeszélni, sem pedig rábeszélni nem akarlak semmire. De ez ügyben csak te léphetsz előre. Neked kell tudnod, hogy az a fontosabb amit a szüleid elvárnak tőled hogy tegyél, vagy az amit magadért és magadnak akarsz megtenni.
Mert ha tényleg találkozni akarsz vele, higyj nekem nem lesz semmi ami az utatba állhat.
A gond ahogy a soraidban olvasom ott van, hogy bizonytalan vagy, de nem csak abban a srácban, hanem magadban is, abban hogy mit szeretnél igazán.
Légy bátor És őszinte magaddal és mindenkivel. Abból nem lehet baj.
biztosat?:-)))
nálunk sok szó esett arról,hogy egy nap szeretném látni Marokkót.és egy nap fogtam magam és és megnéztem:-)és rátelefonáltam,hogy szeretne-e még találkozni.és akart.5 órát várt rám a vasótállomáson,mert sokat késett a vonat.nem volt mellébeszélés,hogy bocsi,most nem tudok menni meg egyéb...ott volt.és ott volt a rákövetkező egy hónap minden napján.minden percben.a családjánál laktam,láttam,mennyire szeretik,tisztelik,találkoztunk a barátaival...ugyanaz.egy hónap hosszú idő színjátékozni.
sosem akart rohanni nélkülem internetezni,talán egy hónap alatt a sok lány ,ha lett volna...feledi.
nem mutogatásból,azt gondolom,de tökéletes házigazda volt.
a csalódás nem kopogtatott be még:-)
a bátorság,az egészséges kockázat talán szükségszerű is.
hogy lásd,kinek mennyit ér ez az ismeretség.
sok sikert.
Én csak kívánom neked, hogy légy egy kicsit bártabb, bár nem ismerem azt a marokkói fiút, és tény hogy ott sokan a szegénység elől menekülve próbálnak európába beházasodni, de azért rá lehet bukkanni olyanokra is, akik maguk módján tudnak érvényesülni, akik akarnak dolgozni és dolgoznak is, akik odafigyelnek hova költik a pénzüket és akik egy jobb életért tesznek.
Igazad van abban, nincs jogom abban hogy ítélkezzek a barátnőd felett, szörnyű amin keresztül ment, de még is azt hiszem elkerülhető lett volna minez, mert ahogy látom az ő esetében a rózsaszín köd igazán sűrű volt. Ne haragudj a véleményem miatt, de ez nem ellene szól, szimplán csak meg vagyok győződve róla, hogy egy kis józan ész, és ha más nem is, de a terhesség mindenképp elkerülhető lett volna.
És amiben Kashya is kételkedik...ha mindenképp meghívólevél no meg vízum kellett volna neki, el sem lehetett volna képzelni jobb helyzetet annál, mint hogy a barátnőd teherbe esik, mert így azonnal az ővé lett volna minden amit akar...és jöhetett volna ide, utána pedig már megint nem lett volna neki nehéz lerázni a barátnőd.
Szerintem ennek a baromnak (mert tény azért nem normális...) nem a meghívólevél a fontos...szerintem ő direkt ezt élvezi, hogy európai nő jön hozzá (mert ez azért gondolom nagy szó).
Nekem csak nagyon nehéz, mert én mindennek a tökéletes ellentétjét tapasztaltam, és tudom, hogy egy hülye ember viselkedése és megítélése rávetül a többi ezerre....ilyen történetek alapján születnek az előítéltek...mondván ha egy olyan...biztos olyan a többi is....pedig nem.
Hát bárminek is nevezzük, a pasi hobbija a neten való ismerkedés! És ha nem is lesz belőle szerelem, de házhoz megy a friss hús, plusz még ő is ideruccan, jól kihasználja a nőket, ha azok olyan hülyék, hogy hagyják!
Hihetetlen mennyire hülyék a nők, és mi mindent másként látnak, és elhitetik magukkal, hogy nem is akkora gáz a pasi vagy a kapcsolat, mert mindenáron tartozni akarnak valakihez!
Nem kínálták fel! Tényleg ennyire érthetetlen amit írok?
Fel sem merült először, eleve úgy irányította a chat-elést, hogy nyilvánvaló volt, hogy ő nem tud jönni, tehát a csajnak kell menni!
Először le akarta káderezni, ha tetszik "kipróbálni" ingyen!
És igen, erőltette ő magát, csak a terhesség felborította a terveit!
Döbbenetes volt a reakciója, aztán még napokig, hetekig békülni akart, de úgy, hogy egyszer meg nem kérdezte, segíthet e (akár anyagilag-abortusz, akár lelkileg) sőt simán úgy csinált mintha meg sem történt volna!
Nem hiszem, hogy nem érted! Nem minden áron kellett neki! Először is hülye lett volna addig idejönni, amíg házhoz megy a nő! Pénz, idő ráfordítás nélkül megkapta! Másodszor egész álló nap dolgozott, nem kellett úgymond foglalkozni vele, sőt lett volna indok, miért nincs vele, ha mondjuk egyáltalán nem jön be neki a nő!
És miután már nyeregben érezte magát, akkor már szivesen jött volna és akár hetekig itt élősködhetett volna a barátnőm nyakán, ahogy már egy másik csajjal is megtette (utólag megtudtuk) Csak közbejött a terhesség (ami jó a rosszban) mert így kimutatta foga fehérjét! Ha az nincs, a barátnőm elküldte volna a meghívót és anyagilag és lelkileg is mégjobban taccsra került volna! Így legalább gyorsabban rövidre lett zárva a történet!